• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Josephine

Tomb Raider: Legend
Stajao mi dugo pozajmljeni original disk na polici... Večeras ga instalirala samo da potvrdim predosećanje da mi se stare, dobre, proste lare više sviđaju od našminkanih i nabeđenih 3D...

Meho Krljic

Hm? Ali Legend baš nije stara igra, mislim, iz 2007. je ili tako nešto (proverio, 2006.)???? Doduše, jeste neka vrsta back to the roots pristupa...

Josephine

Pa legend mi se i ne dopada, vec starije lare... Izabrao si da protumacis post na pogresan nacin. : )

Father Jape

Jao, skinuh jutros Desktop Dungeon. Bas je onako bite-size i slatko. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 19-12-2010, 12:29:05
Jao, skinuh jutros Desktop Dungeon. Bas je onako bite-size i slatko. :lol:

Da, ali da li bi mogla da ga igra Sinova majka?

Quote from: D. on 19-12-2010, 12:09:49
Pa legend mi se i ne dopada, vec starije lare... Izabrao si da protumacis post na pogresan nacin. : )

Nisam ja izabrao tumačenje, nego je tumačenje izabralo mene.  :(

Ali to na stranu, možda da probaš ovaj novi, Lara Croft and The Guardian of Light, jer, iako je izometrijski, vidim da se svi old skool fanovi Lare kunu u njega. Čak sam ga i ja kupio al mi još nije došao na red...

Lara Croft & the Guardian of Light Review

Josephine

U stvari, i nije loš legend kada se malo odmakne od smaračkog početka i navikavanja na kontrole...

Doći će na red i guardian of light...

U međuvremenu, za sado-mazohiste i obrnuto, preporuka za super meat boy.

Meho Krljic

:| :|  :| :|

Super Meat Boy je možda i igra godine.  :lol: Imaš onaj drugo topik ovde, Novosti iz sveta video igara, koji smo poslednje dve nedelje zagadili balavljenjem po Super Mit Boju. Tamo smo se nadmetali kome je veći po tome ko je dalje stigao al to ne znači da igru ne treba da igraju žene (ili muškarci koji se oblače u žene).

kikec

ja sam, tek sada, uspio na internetu pronaći funkcionalnu (precracked) verziju Serious Sama HD The Second Encounter. i to ne neku od onih ruskih verzija, koje zahtijevaju konfiguraciju posebnih postavki u vašem računalu, prilagodbu kazaljka na satu, modifikaciju datuma na računalu i sličnih petljarija...
što reći, sretan sam ko malo dijete :lol:. jedan od najzabavnijih FPS-ova u ispoliranoj, te detaljima i zvukom bogatijoj verziji.  
signature

Meho Krljic

Old skool!!!

Ja sam se, u istom maniru, na kratko vratio Capture the Flag modu Quake 3. Jebote, jedanaest godina stara igra a tako sveža. Pa ono je čista poezija. Čak sam imao solidan skor, ostvario poen već u prvoj rundi itd... Bezvremeni klasik.... koga je gomila Q2 igrača u ono vreme mrzela jer je bio suviše šaren i nedovoljno "military". Nadam se da su srećni sa svojim Bad Companyjima i Black Opsovima danas, to jest ako su uspeli da se otrgnu od Kauntera na dovoljno dugo da ih registruju...

Father Jape

Kupih Defense Grid za 1.80 EUR i Witchera poboljsanog za 4 EUR. Razmisljam se da l' da pazarim i Men of War Gold.
Takodjer, upravo su bandlovali prvi bandl sa drugim, pa ko je kupio samo drugi, dobio je i prvi. I redeemable je na Steamu.

Meho Krljic

Da, tog Witchera je greota za te pare ne kupiti (što sam i ja uradio iako imam disk). Men of War OBAVEZNO uzeti.

Father Jape

Da, i ja imam disak Witcher, stavise stoji mi instaliran vec godinu dana, i uopste nisam siguran da cu ga igrati. Ali eto.

A Men of War je sjajan svakako, ali za to tek nisam siguran da cu mu se vracati...  :(

Meho Krljic

Ma, dobro, ja to više savetujem neme čitaoce, ne tebe.

Father Jape

A ti mislis da ovo neko cita osim nas trojice, i povremenog prolaznika? :lol:

Meho Krljic

Sigurno.

Evo, piše da smo na podforumu sad ti, ja, Morbius i još tri anonimna čitaoca.

goksi

Instalirao i igram Winter Sports 2011. Zabavno, ali me malo muče kontrole. Kod umetničkog klizanja stisnem 3 a uvek bude greška. No, nebitno. Valjda ću naučiti.

goksi

Quote from: Father Jape on 22-12-2010, 15:01:29
Da, i ja imam disak Witcher, stavise stoji mi instaliran vec godinu dana, i uopste nisam siguran da cu ga igrati. Ali eto.

Pa zašto pobogu? Pa to je jedna genijalna igra.

Father Jape

Nemam vremena, igraju mi se vise Mass Effect 2 i New Vegas, a dok njih zavrsim taman ce Witcher 2 izaci. Znam, i ja jecam nad mojom sudbinom.  :cry:

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 21-12-2010, 22:31:08
Old skool!!!

Ja sam se, u istom maniru, na kratko vratio Capture the Flag modu Quake 3. Jebote, jedanaest godina stara igra a tako sveža. Pa ono je čista poezija. Čak sam imao solidan skor, ostvario poen već u prvoj rundi itd... Bezvremeni klasik.... koga je gomila Q2 igrača u ono vreme mrzela jer je bio suviše šaren i nedovoljno "military". Nadam se da su srećni sa svojim Bad Companyjima i Black Opsovima danas, to jest ako su uspeli da se otrgnu od Kauntera na dovoljno dugo da ih registruju...

Sjajno! Q3 je jedna od najbitnijih stvari moje mladosti. Đe si igro, Quake Live ili...?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ne, putem Steama. Povremeno ja tako igram UT ili Quake... Ove nove igre nisu toliko brze & lude u multiplejeru.  :lol:

Meho Krljic

Evo, sad sam igrao u Quake 3, deathmatch na The Longest Yard mapi, do 200 fragova, svi sa rejlganovima, au jebote.... Osećam se kao da sam proživeo deset godina života za deset minuta.

Father Jape

Zlo i naopako, ne mogu da prestanem da igram Desktop Dungeon.

Meho Krljic

Ako ste prošle godine voljeli Canabalt, volit ćete i Solipskier:

http://mikengreg.com/solipskier/

Em je draga igra em ima predivan metal saundtrek.

kikec

premda sam par stranica ranije rekao ne point and click avanturama, u međuvremenu se pojavila ALTERNATIVA. možda to samo po sebi ne bi bilo dovoljno da me privuče, ali ovdje se radi o ostvarenju češkog developera Bohemia Interactive... a recimo da se igre nekog češkog game tima ne viđaju tako često, a i to što imam te veze (rodbinske, genetske) sa češkom, je bilo jedan od faktora zbog kojega sam ovo morao da provjerim.
ja počeo... zatim brat nastavio, a on je sucker za ovakvim tipom igara.
upravo je dovršio i kaže da se radi o bezvezariji, i to bezvezariji priproste priče, mršave grafike i gameplaya. 
signature

Meho Krljic

Dobro izgleda Alternativa. Bohemia je naravno firma odgovorna za originalni Operation Flashpoint i njegove duhovne naslednike - ArmA.

Danas na Steamu uglavnom reprize ali zapade mi za oko kompletan paket Hearts of Iron 3 za 14,10 evra. Što je prilično fer cena s obzirom na gomilu paketa koji stižu uz osnovnu igru. Uzeti, ako ste ljubitelji ozbiljnih strateških igara, HoI3 je najudobniji HoI naslov za igranje.

Son of Man

I ja, I JA sam poceo da igram Alternativu, i pocetak je delovo bas OK, ali ako tvoj buraz kaze da ne valja onda da batalimo...

Nego, konacno sam skino MASS EFFECT i za sad mi dojaja, mada ako cemo da cenimo po ovoj igri RPG je zapravo FPS sa elementima avanture, sta veliko vece kaze ?

cutter

pa... Mass Effect sigurno nije FPS.  :)

ME mu dođe krosover između cover-based šutera i RPGa (a svaki RPG ima ono što bi nazvali elementima avanture, je li) igra se u realnom vremenu ali je preporučljivo ustopirati ga kada dođe do borbe (dakle, real time with pause), promeniti oružje/sposobnost i izdati naređenja timu. kasnije je Bioware skapirao da je to bangavo pa je nastavak dosta akcioniji i udobniji strimlajnovaniji...  recimo, ubacili su da nemaš brojač healtha nego kad te rane čučneš iza neuništivog nečega i čekaš da se zdravlje regeneriše. I uopšte, stvarno su se potrudili oko nastavka, evo sa Vikipedije:

In the original Mass Effect, Commander Shepard only had 20 animations for cover, while in Mass Effect 2, the character has over 200.
:|

dakle, ko hoće da se uvek iznova sveže zaklanja, zna se koja igra tu dominira.

Meho Krljic

Cover shooteri su očigledno igre za sisice.

Meho Krljic

Za slučaj da Father Jape nije video koja je igra godine Kierona Gillena:

http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html

Mi ostali možemo da igramo isto u heavy metal verziji:

http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-heavy-metal-twitchy-online-game.html

Igra je kao Canabalt, ali homoseksualna, na najbolji moguć način.

Meho Krljic

Uzgred, Minecraft je već izvesno vreme nabavljiv i za nas nez PayPala i to za petnaestak evra, ali u beta verziji...

Father Jape

Nisam video, tek dodjoh kuci, pa otvorih ZS pre RPSa, ali mogu reci da sam obe igre probao pre par meseci. Vrlo fino. Posebno mi se svidja cinjenica da je hevi metal verzija upadljivo vise gej nego prvobitna. Bas kako Bog miluje.

P.S. Moj ortak je u hm verziji negde 120. na high score listi!!!.

EDIT: Molim?! Kako? Gde?

Meho Krljic

Ozbiljno, evo ja uveliko majnkraftujem.

Jugoslav

Pa,posle dugog i nadasve zanimljivog otpakivanja,instalirao sam Borderlands i onda ekspanizije:Underdome i Zombie island of Dr.Ned. I smorio sam se kao pacov na strujnom kablu.Underdome je zanimljiv,ali posle 6-7 runde mi dosadi.A Zombie island je naprosto previse lagan,jer mi je lik 40 lvl'a.Jel ima neko preporuku za dobru,zdravu horor igru?Nesto u rangu Amnesie,Undyinga...lavkraftovski horor je pozeljan,PC igra.Pozdrav veteranima i srecna nova godina svima  :lol:

Meho Krljic

Paaaa... Penumbra serijal? Mislim, autori Amnesie...

cutter

Pathologic je vrlo zdrava horor igra, idejno mnogo samosvojnija od prostog i direktnog citiranja Mythosa, njen gradić je živopisniji od Insmuta dok je arhitekturalno znatno bliža Lavkraftovim snovima.  

Meho Krljic

Kad smo već kod Rusa - The Void (isti autori kao i Pathologic) ali i Cryostasis koju ja već dve godine hajpujem kao neočekivano sjajno delo autora Vivisectora i drugih šutera.

Nisu baš Lavkraftovština, ali dobro...

Father Jape

Ja jos nisam igrao ni Pathologic ni Void.  :cry:

Dobro, ovaj, prvi jesam nekih 10 minuta, cisto video sta je po sredi, i onda ostavio za kad budem mogao da mu se posvetim. Sto je svi vidimo kako ispalo.  :(

Meho Krljic

Donekle je stvar u tome da su ove igre tehnološki ipak značajno jeftinije od onoga na šta su nas navikli Unreal 3 tech naslovi pa ih doživljavamo kao estetski siromašnije. Donekle je stvar u tome da su teške. Cryostasis sa svojom termodinamičkom... er... dinamikom je još pesma u odnosu na The Void i Pathologic. Ako je čovek navikao na igranje zapadnih naslova koji su poslednjih godina sve lakši i lakši, ove igre su malo... nezgodne u početku.

Jugoslav

HAHAHHHAHHAHHAHHAHAHA...eh,prvi put cujem za Void a Pathologic mi je blago poznat.Inace, zaista pripadam generaciji koja bi trebala da je propustila neke od zaguljenijih naslova,ali sam radio povrsni risrc ahahaha..jel neko igrao I Have No Mouth But I Must Sream btw...preporucujem je,ako niste.
Penumbra mi ne radi na Win 7,ali cu uskoro ispraviti to cim ocistim hard disk.Ustanovio sam da je dual boot win7.winXP dobitna kombinacija za moje potrebe  :D :D :D :D :D

cutter

Quote from: Jugoslav on 03-01-2011, 04:11:18
jel neko igrao I Have No Mouth But I Must Sream btw...preporucujem je,ako niste.
ja nisam, bojao sam se da Harlan ne sazna da mu kradem intelektualno vlasništvo.

Father Jape

:lol:

Ja sam se zaustavio na prici*, a jednog lepog dana mozda probam i igru.

*Ima ovde cela: link

Son of Man

Izvinjavam se na offu, ali ovde je ekipa redovnija pa sam racuno brze cu dobiti odgovor jer mi hitno.  :|

Naime, treba mi programce Movie Maker, a sa ove adresa ja zaista ne umem da ga skinem, kontam da sam glup, al neka caka tu provereno lezi poledjuske.

http://download.cnet.com/Windows-Movie-Maker-Windows-XP/3000-13631_4-10165075.html

Ako nemate ideju kako moz se skine bio bih vise nego nezahvalan (ko i uvek) kad bi mi neko digo programche na neki host. Hvala.  :?:

Meho Krljic

Pa ovaj ti kaže da instaliraš taj neki ActiveX update pa će samo da se skine...

Ako ne, evo ti ga ođe:

http://rapidshare.com/files/308170849/Windows_Media_Movie_Maker_v6.0.rar

Son of Man

Meho druze, zahvalicu ti se jednim videom koji cu napraviti  xcheers

Meho Krljic

Samo da znaš da ja volim depilirane muškarce.

Son of Man

U principu to ti dodje to, u svakom slucaju svidece ti se pesma ako nista  :|

Radio Werewolf - These Boots Are Made For Walking

Video dedicated to lovely Zeena Schreck. In this video Zeena sings old classic song (with little changes in lyrics) "These Boots Are Made For Walking" from Radio Werewolf's 12" Boots & Witchcraft from 1991, enjoy !

P.S. cutteru, ne izostaj  ;)
Jebiga nisam mogo da ubacujem efekte jer su mi sjebavali time-line, kontam da ima neka fora sa tim al ja ju nijesam izvalio.  :(

cutter

Quote from: Father Jape on 25-12-2010, 13:08:20
Zlo i naopako, ne mogu da prestanem da igram Desktop Dungeon.
Preporuka i od mene za ovo, palo mi je šaka danas. Koncept čija zaraznost proističe iz dobro osmišljenog tempa rešavanja proceduralne mape koja se ne skroluje, dakle kad se maximizuje tačno zauzme ekran sa svojom populacijom čudovišta od prvog do desetog nivoa (monstrum desetog nivoa je kraljica i kad god da pandrkne mapa je rešena), i brižljivog dodavanja sadržaja po uspešnom okončanju partije. Na osnovu prvih par otključanih klasa, game modova i dungeona osnovna zamerka bi bila u tome što se jasno izdvoji dominantan modus prelaženja. Naime, kraljica je krcata hit pointsima i pri okršaju prsa o prsa sporo se načinje a nanosi kobnu štetu. Čini se da je stoga najbolji sistem da se udara magijom iz daljine (susednog kvadrata) - dakle, varijacija na vatrenu kuglu u kombinaciji sa nešto mana napitaka daje vrlo povoljne rezultate koji su u oštrom kontrastu sa prvim utiskom o surovosti igre.

Meho Krljic

Pridružujem se pohvalama Desktop Dungeons. Odlična igra za ljude bez mnogo slobodnog vremena, ali sa ljubavlju ka dubini.

Doduše, ja igram Minecraft u pauzama New Vegasa...  :shock:

cutter

Da ne grešim dušu na ovaj Božji dan, dakako - i očekivano - bio sam u krivu, imaju Desktop Dungeonsi sasvim dovoljno varijacija u pristupu high a i low level kreaturama a klase koje se otključavaju su cakane.

Mehmete, jesi li otkrio da karma u New Vegasu praktično nema efekta na endgame budući da frakcija kojoj si nanosio zlo pošalje izaslanika pred završni set misija s puj pike ne važi ponudom ako se prepodobiš? Ako nisi, [/spoiler]  :)

Meho Krljic

Video sam i sada sa još većim zadovoljstvom tamanim legionare jer znam da mi je unaprijed sve oprošteno. Doduše, karma nema uticaja na skoro ništa, to jest samo ti malo usporava prolazak kroz igru, a ne vidim da iole menja dostupnost misija. Set misija vezan za White Glove frakciju sam završio iako su oni na mene pucali čim me ugledaju i posle sam od njih dobijao sve same zahvalnice a opet su me napadali kada me vide na ulici...

No, druga tema, kada budem pisao godišnji osvrt na 2010. godinu, definitivno neću moći da izbegnem da primetim da su, WoW i BlackOps i Red Dead Redemption i sve to na stranu, najveći pobednici bili nezavisni trudbenici. Od Minecraft i Desktop Dungeons, preko Limbo i Super Meat Boy, do Joe Danger i Recettear, u 2010. godini je čovek mogo da se igra za jako malo para a jako kvalitetno.