• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ooooh, plot thickens. Ovo je noviji tvit autora Super Meat Boyja:

http://twitter.com/SuperMeatBoy/status/10140239737659392

QuoteHow many Peta members does it take to change a lightbulb?.... None, Peta can't change anything.

Što bi rekli Ameri: "ooooh, SNAP!!!"

A onda:

http://twitpic.com/3c542r

Naravno, da ne zaboravimo da je to sve među prijateljima:

http://twitter.com/SuperMeatBoy/status/10230275837534208

QuoteAttention internets!: Just finished animating Tofu Boy, he will be playable in the next update via code (update coming tomorrow)

Meho Krljic

A ima ljudi koji ih huškaju:

QuoteHey @SuperMeatBoy (Team Meat). I was wondering whether you would consider taking legal action towards PETA for their obvious rip-off to SMB.
31 minutes ago via web

Quote@ImmergingCorpse why woudl we do that?
27 minutes ago via web in reply to ImmergingCorpse

Quote@SuperMeatBoy Some communities are suggesting it and I was wondering if you would so that's why I asked. So I can then hush them with truth

Meho Krljic

Na kraju full disclosure na Super Meat Boy blogu:

QuoteSo as many of you know, the famed Peta organization took time out of their schedule to make a parody of Super Meat Boy, Super Tofu Boy. Honestly this is a major high point for me personally.

DEC
01 Super Meat Boy vs Peta!
Posted by Edmund on December 1st, 2010 in Super Meat Boy!
So as many of you know, the famed Peta organization took time out of their schedule to make a parody of Super Meat Boy, Super Tofu Boy. Honestly this is a major high point for me personally.

Putting all my cards on the table right now, I actually repeatedly made fake user names in Peta's forum pushing the game at them in hopes something like this would happen, but gave up realizing that Peta wouldn't ever put effort into something "meat related" that was so small and unknown, that's exactly why this parody is so important and eye opening for us.

Peta is 1000 times more well known then Super Meat Boy and the fact that they went out of their way to make a parody like this is beyond flattering and amazingly helpful.

First off I want to thank Peta for helping us turn Super Meat Boy into a house hold name and of course for making themselves look quite foolish in the process... see (as mentioned in countless interviews) Meat Boy isn't made of animal meat, he's simply a boy without skin whos name is Meat Boy.. but sshh don't tell them that.

Now dont get me wrong, i have NOTHING against Vegans or Vegetarians. I was Vegetarian for many years, and was an animal control officer who saved animals for a living for a long time, i empathize, understand and accept why people choose to eat, and live as they wish, and obviously i believe everyone should have the freedom to express themselves in anyway as long as it doesn't hurt others.

But.

I dont support an organization who is 100% against all animal testing, because that would mean my best friend in the world would be dead, not to mention his mother and many of my family members and friends who also are diabetic (animal testing is important).

But you came here to read about video games and flame wars via twitter so ill leave you with this.

Its hard to make a come back to a company that is high brow enough to compare concentration camps to chicken coops.. but ill try and close this with a joke that's a bit more light hearted.

How many Peta members does it take to change a lightbulb?....
None, Peta can't change anything.

Father Jape

Igrao sam Super Mesnatog Decka jos malo.
Jos uvek ostajem pri tome da ne postoji sansa da cu ja ovo doterati do kraja, no ono sto sam hteo da kazem je da misao koja mi se javlja pri prelasku svakog nivoa je... doklen mi je VVVVVV bio nekako primarno solo iskustvo, sve sa specificnom atmosferom i muzikom... SMB mi se cini kao nesto sto je dusu dalo za grupno igranje. Dakle sa drustvom, taking turns. I zovijalnim povicima kad nekog cirkularna testera istranzira.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

cutter

ja planiram da ga igram na wiju ali nije zgoreg probati sad kada se theta izborila sa apdejtom. verujem da će biti teži od donkey konga koji nije ni blizu frustrirajuć kao, recimo, new super mario bros - pre svega zbog humanijeg sistema sejva koji se aktivira posle svakog nivoa a ne posle svake kraljice  :x ali i zbog toga što ovde praktično jedinu opasnost predstavlja instant-smrt-pad-u-ponor, živuljke su manje više bezopasne usled obilatog korišćenja džetpeka koji pride duplira srca, dok je dizajn i sve ostalo uglavnom krasno. govorim naravno o ratarskom prelaženju, bez sakupljanja slova i pazli.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 02-12-2010, 15:00:41
Igrao sam Super Mesnatog Decka jos malo.
Jos uvek ostajem pri tome da ne postoji sansa da cu ja ovo doterati do kraja, no ono sto sam hteo da kazem je da misao koja mi se javlja pri prelasku svakog nivoa je... doklen mi je VVVVVV bio nekako primarno solo iskustvo, sve sa specificnom atmosferom i muzikom... SMB mi se cini kao nesto sto je dusu dalo za grupno igranje. Dakle sa drustvom, taking turns. I zovijalnim povicima kad nekog cirkularna testera istranzira.

Svakako. Plus postoje onlajn leaderboards i sinoć sam na sebe bio ponosan što sam delio prvo mesto sa još desetak ljudi sa najboljim vremenom za dati nivo. Naravno, to se desilo samo zato što je igra još uvek jako nova. Za nedelju dananeće me biti ni u prvih hiljadu.

Meho Krljic

Quote from: cutter on 02-12-2010, 15:07:23
govorim naravno o ratarskom prelaženju, bez sakupljanja slova i pazli.

Kako možeš noću da spavaš? KAKO?

cutter

pa probao sam da sakupljam ali ne umem... ni na prvom nivou ne mogu sva slova da pokupim.  :( mislim da je moguće to uraditi na nekim šinskim deonicama.

Meho Krljic

Zajebavam se. Ja nisam nikada uspeo da pokupim (mislim) treće slovo iz prvog nivoa. Ono koje je iznad provalije taman pre nego što nađeš Diddy Konga. Kapiram da je ideja da se nekako baciš u provaliju sa Diddyjem na leđima i onda aktiviraš njegov Džetpek kad uzmeš slovo, ali meni to ne da nije ni jednom uspelo nego nisam bio ni blizu. Hajli frastrejting.

cutter

na to slovo i mislim! postavljeno je suviše nisko na sred ponora i džetpek ne može da te podigne nakon te tačke, možeš samo da odjezdiš i udariš o suprotnu liticu. ne vidim ni kako bi coop rešio taj problem.

cutter

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=27513678

-Feath- wrote:
SaltyMeatballs wrote:
How do you get the letter O in the first level?

Roll off the edge and jump instantly, you go up in an arc which tags the 'O'.
DK has no need for the laws of physics :b

:x

Meho Krljic

Hmmm. Probaćemo kad dođem kući.  :shock:

Guy Buttersnaps

Prošao Gothic 4. Jedan od najgorih rpg-ova ikad. :x
Sad sam instalirao Two Worlds i ovako na prvi pogled mi isto izgleda bezveze. Je li igrao tko?

Perin

Ako misliš na prvi deo 2 worldsa, jeste bezze, izbriši. Drugi deo je, koliko sam čuo, puuunoo bolji.

Meho Krljic

:lol: Ja sam iznenađen da vi uopšte trošite vreme na drugorazredne evropske RPGove, ali, valjda i u njima ima neke ljepote koja meni izmiče...

Perin

E jebem ti ovaj darksiders da ti jebem; već drugi jebeni put svlačim sa neta igru, i već drugi put nešto ne valja. Sad je čitava igra na jebenom arapskom, a nigde u opisu download-a nije to pisalo. Tačno mi se ne da sa ovom igrom. Da ne pominjem što mi instalacija igre traje po 3 sata. Bukvalno.

Meho Krljic

Kuku... 15 gigabajta daunlouda i onda... arapski? Baš... kurtonska sreća.

Ali evo protip: skidaj ISKLJUČIVO one igre koje su releasovi renomiranih riperskih grupa. Dakle, unleashed, razor, reloaded, skidrow itd. Uz njih uvek ide i NFO i znaš šta dobijaš.

Recimo

http://safelinking.net/p/53e4661a5c

Update 1 + Setup Fix (22mb):
http://safelinking.net/p/3b655aa0e8

Password: Silent.Hunter

Perin

Ajde da sam skidao sa torrenta, nego sa wareza, gde treba da bude svaka bitna informacija, kada neko okači download...

Nego, hvala Meho na linkovima.  xjap

Meho Krljic

Pa još gore, onda gledaj da li je okačen NFO fajl na topiku s kog skidaš i ako nije - ne skidaj.  :lol:

Guy Buttersnaps

Quote from: Meho Krljic on 03-12-2010, 17:58:13
:lol: Ja sam iznenađen da vi uopšte trošite vreme na drugorazredne evropske RPGove, ali, valjda i u njima ima neke ljepote koja meni izmiče...
Pa i nema baš neke ponude RPG-ova u zadnje vrijeme. Malo novih izlazi. :)

Perin

A Fable 3 u sVetu Kompjutera dobio ocenu 60  :cry:

Meho Krljic

Quote from: Guy Buttersnaps on 03-12-2010, 22:30:40
Quote from: Meho Krljic on 03-12-2010, 17:58:13
Pa i nema baš neke ponude RPG-ova u zadnje vrijeme. Malo novih izlazi. :)

Jasno, ako se igraš isključivo na PC-ju. Ali s druge strane, eto podsticaja više da se opremiš SNES GBA i SEGA Mega Drive emulatorima i upustiš se u igranje JRPG klasika.

Quote from: Perin on 03-12-2010, 23:43:39
A Fable 3 u sVetu Kompjutera dobio ocenu 60  :cry:

Objektivno, Fable igre nikada nisu ni bile za višu ocenu. Kao akcione igre su prosečnjikave, kao RPGovi su... jedva RPGovi. Ono što kod njih jeste dobro su svet, humor i art direction, ali kao igre su... mlake.

Perin

A to stoji; meni je Fable upravo zbog tog humora i sveta odličan; budimo realni, igra je baš linearna.

Meho Krljic

Pa, dobro, devedeset posto igara su linearne, nije to grijeh. U Fable imaš mogućnost da odlažeš praćenje priče i radiš sporedne stvari što malo razblažuje linearnost, iako ruku na srce nemaš pravi razlog što bi to radio (nepotrebne su ti i pare i iskustvo koje tako stičeš) ali ako se to radi zarad uživanja u svetu igre, meni je apsolutno legitimno. Otud i ne kažem da su Fable igre nevredne igranja, ali meni ne spadaju u must buy klasu. Mislim, ni jednu do sada ni nisam kupio...

Petronije

Quote from: Perin on 03-12-2010, 21:03:50
Ajde da sam skidao sa torrenta, nego sa wareza, gde treba da bude svaka bitna informacija, kada neko okači download...

Nego, hvala Meho na linkovima.  xjap

Darksiders vredi svakog gigabajta :) Ako treba skini ga ponovo, neces se pokajati.

Son of Man

Moram da izlozim svoj najnoviji problemcic, na sta ce Meho odma reci da je to do graficke, mada sam to i sam skontao, al reko da pitam, mozda neko ima isti trip.

Radi se o igrama koje su mi BOLESNO UBRZANE kad ih pustim (i menu i sve), znaci NFS Undercover, CMR 4, CMR 2005, Vice City, San Andreas, i logicno nemoguce ih je igrati, jer ne moz kolima da skrenes levo ako ides 300 na sat pri najmanjoj brzini,  ali kad restartujem komp, sve sljaka dojaja, tako da ako ocu da igram neku od ovih igara moram svaki put da restartujem komp ?

Naravno ovaj novi NFS radi najnormalnije, i novi GTA... :idea:

Meho Krljic

Jeste do grafičke, pretpostavljam. Problem je što ove igre izgleda nemaju gornju granicu broja frejmova u sekundi zadatu unutar same igre, pa tako što imaju jači hardver, to brže rade. Trebalo bi da negde u setinzima od same kartice pronađeš kontrolu kojom ovo možeš da zakucaš. Zapravo, probaj samo u tim igrama da uključiš v-sync ako imaju to u grafičkim setinzima.

kikec

skinuo Bejeweled 3.

i'm happy... predobro.
signature

Meho Krljic

Er... Na Steamu je ovo osamnaest evra, što je, da ga jebem, mnogo. A kad bolje razmislim, mrzi me da ga i skidam besplatno, ni Puzzle Quest 2 koji sam skinuo pre nekoliko meseci, nisam još niisprobao.

Nego, Kiky, ispod tvog avatara treba da piše ili "formerly" ili, šaljivo "formally", ali reč "formaly" ne postoji.

kikec

a štaš, u brzinskom sastavljanju profila ovo jedno "L" se valjda negdje zagubilo  :mrgreen:

Bejeweled 3 košta 18 eura?
pa da ti pravo kažem, tol'ko i vrijedi  :lol:
signature

Meho Krljic

18 Evra, i to sa popustom od deset posto. Dakle, nominalno je 20!!!!  :? :? :? Sad, ja volim PopCap, ali i Plants vs. Zombies sam kupio tek kad je bio oko 7 evra sa popustom. Mnogo mi je da dam 18 za Bejeweled...

kikec

da, ali znaš da uvijek imaš onu "besplatnu" alternativu...  :lol:
signature

Meho Krljic

Ma, jasno, jasno, al gore već rekoh, ni Puzzle Quest 2 još nisam zaigrao. Ima vremena za Bejeweled.

Ionako igram Super Meat Boyja i Vanquish (i Heavy Rain Move Edition) ko blesav.

kikec

el beše ti ono rekao da Tron Evolution i nije nešto?
pa eto, da potvrdim, smor od igre... monotona linearnost i jednako tako napucavanje s protivnicima
signature

Meho Krljic

Pa, da. Ali to je filmski tie-in, bilo bi neverovatno da je u pitanju dobra igra. Mislim da bi se tebi mnogo više dopao Enslaved (koji je slično Tronu, daleki rođak Prince of Persia Sands of Time), ali njega nema na PCju...

Father Jape

Upravo sam oktrio You Have to Burn the Rope:
http://www.kongregate.com/games/Mazapan/you-have-to-burn-the-rope

Wow. Znaci presao sam ga u jednom sedenju. Pa vi vidite.

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:

Sigurno bismo bili mnogo više impresionirani da nisi poslednji ovde koji je otkrio tu igru.  :lol: :lol: :lol:

Doduše, ja sam je prešao tek iz druge  :(

Father Jape

Dobro, medju prekaljenim vukovima kao sto su clanovi ovdasnjeg auditorijuma ocekivano je da budem slowpoke. -_-

Mada mi zapravo nije jasno kako sam ga zaobisao...

Meho Krljic

Nego, kad već lijeno špartaš Internetom u potrazi za zabavom:

Daunlouduj i instaliraj Octodad:

http://www.octodadgame.com/

Igra je besplatna, rađena u okviru studentskog projekta, ful 3D "avanturistički" naslov u kome igraš oca porodice koji je oktopod (porodica je ljudska) i koji od svoje žene i sina krije da je oktopod. Prilično zanimljivo - najveći izazov u igri je kretanje jer odvojeno kontrolišeš pipke, a za njim dolazi imperativ da ne izazoveš sumnju kod ukućana. Produkcioni kvaliteti iznenađujuće visoki.

Son of Man

Ljudi, se ovaj You Have to Burn the Rope igra samo online, ili ima se skine ?

Meho Krljic

xrofl xrofl xrofl

Samo onlajn. Ali shvataš da je čitav sadržaj igre spakovan u imenu?

Son of Man

Oces da reces da je cilj igre spaliti nekakvo uze, kanap ?  :shock:

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 10-12-2010, 22:30:58
Daunlouduj i instaliraj Octodad:
http://www.octodadgame.com/
0.o
Kakva igra.
Ukebase me prilicno rano, ali mislim da necu odoleti da probam opet.

P.S. Mislim da You Have to Burn the Rope  ima i da se skine. :lol:

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 11-12-2010, 09:05:18
Oces da reces da je cilj igre spaliti nekakvo uze, kanap ?  :shock:

Da. Zapravo, to je način da se igra završi. Jedini. I dolazi na red nekih desetak sekundi nakon startovanja igre.

Father Jape

Pa sto coveku spojlerova onako igracko iskustvo?

Naravno, ne mora samo desetak sekundi - ako dobro istrazis ceo nivo, moze da potraje... skoro minut.

Son of Man

Sad shvatam, dakle time se vi bavite, hajpujete ovde stanovite "igre" umesto da date neku pravu preporuku. :roll: :evil:

Father Jape

Smej se ti Sanovmenu, smej, ali to je jedno od sublimnijih igrackih iskustava koje sam doziveo ove polugodine. -_-

Meho Krljic

Pa ja dajem preporuke neprestano. Recimo...

Vertical Drop Heroes

Koja je kao kombinacija platforme i RPG-a

Pa onda

Sushi Cat

koja je kao Pachinko samo sa mačkama. Plus, sjajna DUB muzika

Pa

I Was Hungry... But There Were Cannons

koju su pravili isti ljudi (i isto se vrti oko hrane) i koja je minijaturni ali slatki platformski izazov

Igru Coma sam već hajpovao ali vredi da se pomene. Prilično zastrašujuća platformska avantura

Pa onda:

Nudo

Zanimljiv puzzle platformer.

Onda imaš milion igara Jonatana Soderstroma, koji je (bio) genije za besplatne indie igre ali u poslednje vreme ih ne radi - verovatno ima pametnija posla

http://cactusquid.com/games.htm

(Preporučujem naslove poput Clean Asia, Mondo Medicalis, Mondo Agency, te Protoganda Strings)

Naravno, možda najpoznatiji azijski indi dizajner:

http://www.asahi-net.or.jp/~cs8k-cyu/index_e.html

Za Windows preporučujem sve, mada su Tumiki Fighters i Titanion možda hajlajti.

I nikako ne zaboraviti Daniela Bermenguija i njegov sublimni hiperindie, egzistancijalni work of art:

Today I die

Father Jape

Uh, od svih tih sam samo poslednju igrao.

Elem, probati i
http://www.newgrounds.com/portal/view/555181
One Chance

Meho Krljic

Er... pošto igra NE DA da se krene iz početka, da li to znači da sad pošto sam odigrao 30 sekundi i prekinuo, neću moći nikada više da joj se vratim?