• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

cutter

PS3 je po svoj prilici 40k gore-dole ali glupo ga je uzimati bez televizora nove generacije koji može da izgura bar 720p. Wii sad dolazi mahom u crnoj varijanti koju pakuju sa dodatkom za kontroler i naprednijom sportskom simulacijom koja diže cenu, pa verovatno ide preko 26 iljada.

Evo šta kažu glede cena u gamesu

Meho Krljic

Ja sam Wii u Subotu tiplao oko 30 hiljada, ali je došao sa čipom i softmodom. Na ovu cenu dodati i ulaganje u eksterni USB harddisk.

Meho Krljic

Malo sam proigrao Nail'd, arkadnu trkačku igru koju su napravili ponositi Poljaci iz Techlanda. Njih znamo po ambicioznom (ama lošem) futurističkom šuteru Chrome (bio je i nastavak kome nisam dao šansu) i jednako ambicioznim ali nešto boljim Call of Juarez western šuterima. Sad su rešili da uzmu pare na quick 'n' dirty način pa su napravili trkačku igru koja je... eh... ripoff Motorstorma, samo nije PS3 ekskluziva.

Pošto je keš za licenciranje svakako bio nezamisliv (izdavač je i sam treća liga - Deep Silver i dovoljno se istrošio na kupovinu muzike), tako u igri vozite samo no-name ATVove, što nije baš seksi, ali Techland su se potrudili da igra makar bude sumanuto brza.

Njihov endžin je decidno jeftiniji (i lošiji) od onoga što tera Forzu, GT ili NFS pa se tako ovde da videti dosta prečica koje programeri koriste da postignu sulude brzine što ih vozila razvijaju. Ima malo skrin tiringa, ali nije strašno, važan je 60 FPS gejmplej, pa makar i uz obaranje broja poligona i puno efekata koji treba da maskiraju geometriju...

Ali igra se makar trudi - staze su veoma vertikalno varirajuće, ima mnogo suludih skokova, vožnji po zidovima i po... er... vozovima, a kad se odreknete pretenzija na realističnost, neće vam smetati ni apsolutno urnebesna fizika. Ne znam koliko je pametno izbacivati ovu igru u istom vremenskom periodu kada izlaze Hot Pursuit i novi GT zaboga, ali eto, Poljaci imaju svoju računicu... Ono što mi je, doduše, neobjašnjivo je da vas igra pre ulaska u kampanju tera da stejtujete region u kome se nalazite, nudeći vam smešnu količinu priseta (na primer, za istočnu Evropu ima samo Rusija i Poljska, a Srbijice dakako nema ni u zapadnoj) i insistirajući da nikada više nećete moći da ga promenite. U oflajn singl plejer kampanji!!! WTF?? Iz principa ne bih kupio ovu igru... A i ne igram vožnje..  :lol:

Son of Man

Uspeo sam konacno da nadjem resenje za instalaciju MOH Airborne, naime problem je do Ageia PhysX drajvera, koji treba da se ukloni, barem tako kazu ljudi na vise foruma :

http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=3&c=12&t=13947

E, jedini problem je sto ja taj drajver nemam na listi u  Add/remove programs, a siguran sam da sam ga negde vidjao ranije, pa me zanima jel postoji neki nacin da ja to rucno sjebem ?

Son of Man

Naso sam resenje, samo mi ovo boldovano nije jasno, koju verziju Nvidia PhysX treba da nadjem ?

1. Go to the control panel, open Add / Remove Programs and scroll down to Nvidia PhysX Engine.
   2. Click on the Change/Remove button.
   3. After that uninstalls, return to game installation.
   4. After game accepts CD key, install any 7 series version of the Nvidia PhysX Engine.
   5. After the game successfully installs, you can then update your Nvidia driver to the most current version

Meho Krljic

nagađam da možeš da instaliraš onu verziju koja stiže uz igru.

Meho Krljic

Ali stvarno je bez veze da se cimaš oko MOH airborne ako ti već rade CoD WaW, Modern Wafare, Modern Warfare 2 ili Black Ops... jebo Airborne...

Son of Man

Pqa bre ti si mi preporucio Airborne  :cry:

Son of Man

A ovo, sta sa ovim, de da nadjem update, kako da ga kucam u gugl ?

After the game successfully installs, you can then update your Nvidia driver to the most current version.

Son of Man

Hehe, skontao sam da vise uzivam u instaliranju najnovijih igara i posmatranju kako sljakaju fino, nego u samoj igri, tako da samo instaliram, instaliram i instaliram, dok se ne izivim jebiga, a posle cu pola toga da obrisem  :lol:

Meho Krljic

Pa nisam li ti pre neki dan ostavio link za najnoviji nVidia drajver???

Edit, oh wait, nisam ti imaš ATI karticu... Dakle, tebi se procesor muči sa fizikom... dobro. Kucaj u gugl Nvidia PhysX Engine driver ili tako nešto i rešiće se...

Perin

Sone, postuj ovde koju grafičku imaš....poslaću ti link do drajvera, kad već sam ne možeš da se snađeš :D

Meho Krljic

Ne, on ima ATI grafičku, mučenik...

Son of Man

Meho ti si kriv za sve, nisi mi naglasio kad sam kupovo komp da OBAVEZNO uzmem konfiguraciju sa Nvidiom  :cry:

Perin

E-e-e, jado, jado!  xtwak

Meho Krljic

Perin

Nego, manimo se prazne priče. Privodim kraju ovaj Divinity 2, i mogu reći da me nije dojmio. Kao što se da primetiti, prelazim ga dovoljan broj dana, što znači da nije igra koju igram redovno. Na stranu mane koje sam već pomenuo, igra je nezanimljiva, priča isto tako. Ocena 5,5, na skali do 10.

cutter

Nemam te poruke, ali čini mi se da nosim određenu krivnju zbog gorljivog zagovaranja ATIja usled opojnog iskustva koje mi na dnevnoj bazi pruža moja бест бај 4850ica. I ne kajem se.  :mrgreen:

Guy Buttersnaps

Quote from: Perin on 25-11-2010, 15:37:09
Nego, manimo se prazne priče. Privodim kraju ovaj Divinity 2, i mogu reći da me nije dojmio. Kao što se da primetiti, prelazim ga dovoljan broj dana, što znači da nije igra koju igram redovno. Na stranu mane koje sam već pomenuo, igra je nezanimljiva, priča isto tako. Ocena 5,5, na skali do 10.
Ja je prošao prije nekoliko dana i imam manje-više slično mišljenje samo što bih ja dao malo veću ocjenu. Postoji još i ekspanzija Flames of vengeance koja je valjda direktni nastavak na ovu priču. No nekako me nije volja igrati je sad, prešao sam na Gothic 4.
Priča izgleda dosadno, questovi su svi isti i banalni a i uz to igra mi se vrti na 10 fps-a.

cutter

Quote from: Guy Buttersnaps on 25-11-2010, 15:53:11
igra mi se vrti na 10 fps-a.
Zvuči kao da je vreme za novu karticu, preporučujem ATI.

Son of Man

E malo morgen, i pored svog truda nista od Airborna, instaliro sam ga, krekovo, al kad ocu da startujem samo mi izbaci ono wrong disc inserted. Zajebi.

A pazi sad, Black Ops takodje, instaliran, krekovan, pusti mi igru, prodjem meni, i kad krene ona prica o zalivu svinja i atentatu na Kastra, krece da stuca, da zastajkuje i na kraju samo crn ekran. Trazio sam po netu, ima iljadu nekih helpova, i bas taj za stadering sam probo al malo morgen, ne pomaze, moguce da mi je masina slaba, zaista vise nisam pametan.  :x 

Meho Krljic

Ne verujem da je slaba. Jesi li instalirao apdejt, to jest peč? Imaš na warezbbu, u svim topicima gde je Blek Ops sada ima i taj peč, sa novim skidrow krekom. Posle tog peča igra bi trebalo da ti učita (mada sam ja morao da apdejtujem i drajvere dok me nije pustila u prvu misiju) i da manje štuca.

Plottz

PSYX,pravi najviše sranja,pas mu maters!
subota 14

Son of Man

Fala Meho pape, sljaka, oprastam ti ono za Nvidiu, no nace se vec neki drugi grijeh  :|

Nego, ladno mi trazi STEAM da bi pustio igru iako ni u najavi ne zelim da igram on-line  :lol:

Jebene igre bez granica  :evil:

Son of Man

Kako da pustim igru u ovom steamu, nije valjda da sam se jopet zajebo ?  :shock:

Meho Krljic

Jesi li siguran da si je dobro krekovo? Verzija koju ja imam ne ostavlja nikakvog traga na mom Steamu. Trebalo bi da su u sastavu kreka i fajlovi steam_api.dll i steamclient.dll koji lažu igru da je normalno instalirana i uvezana sa Steamom.

Son of Man

Ma sve sam krekovo iz paketa, nego reci mi jel zaista neophodno da se ima taj steam da bi se igrala ova igra ?

Meho Krljic

Pa to i pokušavam da kažem. Mislim da nije. Ja ga imam, ali mi nije bio uključen dok sam ovo igrao, plus u Steam folderima ne vidim ni na koji način da je Black Ops ostavio traga. Ako si koristio Reloaded krek, problem je u tome. Treba ti Skidrow verzija peča i kreka, oni su odradili zaobilaženje Steama kako treba.

Son of Man

Nestalo struje na Vidikovcu na 10-ak minuta, i kad sam upalio komp proradila igra, dakle samo sam trebo da restartujem.  :mrgreen: :x

Guy Buttersnaps

Quote from: cutter on 25-11-2010, 16:03:18
Zvuči kao da je vreme za novu karticu, preporučujem ATI.
Imam Nvidiu 9600gt i dosad je pokretala dobro skoro sve.

Son of Man

Ma vis' da zajebava, nije ozbiljno mislio, to sam se samo ja zajebo, jer me prevarili  :|

cutter

Bre, ozbiljan sam kao Pikčeva smrt. Pusti joj taj Gothic 4 da vidiš kako će da pokida Buttersnapsovu Nvidiu po frejmrejtu (iako je grozna igra).  :)

Melkor

Vec koju godinu imam 8800gts i pokrece sve  xfrog

Cutteru, priznaj da si izgubio :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

cutter

Kod ATIja se ne pita dal pokreće, nego kako...

Father Jape

I ja preferiram nVidiu, ali pri sadasnjoj konstelaciji na trzistu grafickih, nedvojbeno je bolje uzeti ATI.

Za sest meseci, naravno, stvari ce mozda biti drugacije.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Son of Man

Dakle shizofrenija, i dobro je sto ne mora sada da kupujem komp jer bi realno poludeo od vasih saveta.  xrotaeye

Son of Man

Eh, da, konacno sam uspeo da pokrenem Mafiu 2 bez kreshovanja posle prvih 5 minuta, i mogu da kazem da je to jedna ultra zabavna igra ali prvenstveno za decu, jer je sve pojasnjeno sta treba da se radi, na fazon vice city-a, samo mnogo, mnogo jednostavnije, sto meni super odgovara, taman za moj uzrast. A sad sam izvalio gradski bus simulator u nju jorku graaadu, i znam reci cete da je to smorina ko i voz i oni razni kamioni, ali je meni oduvek bila zelja da odem u ameriku i da vidim to, a posto nisam u prilici eto barem ta simulacija, kao eto vozac sam autobusa, Ekrem Jevric and shit.  :mrgreen:

A sad kao gistro ozbiljno, jer igro ovde neko neku simulaciju tako tih prevoznih sredstava, a da je ono, bas dojaja, vidim ima i brod, to mi zanimljivo, avion nikad ne bi umeo da vozim, al brod bi mozda mogo, sta vi kazete, vredi li ista od tih simulacija ?

I jos nesto, jel jos neko imo trip kad je bio mali, da bi bilo dojaja napraviti igricu u kojoj se vozis kroz beograd, znaci samo da se vozis, nista ozbiljno, da se sve lepo prikaze verodostojno, ko u GTA fazonu, samo BGD, joj ja sam se ko mali jako tripovo na to, uvek kad sam se vozio sa caletom kolima, drzo sam neko sranje umesto volana i kao upravljao i tripovo da igram igricu posto sam tad imo zx spektrum.  8-)

cutter

Nvidia je nekad bila nedodirljiva, u vreme kada su se pojavile GeForce kartice, pa sve do par godina nakon pojave prvog Radeona, dok ATI nije shvatio da ne treba da se takmiči na high-end tržištu već da prosečnom korisniku ponudi jeftinije a bolje modele – bolje u smislu da mogu da izvedu sve što i 50-100 evra skuplji Nvidia model. Ta strateška odluka je išla pod ruku sa AMDovom kupovinom ATIja, i šteta što njihovi procesori nisu sledili uspon grafike; pre kojih sedam godina preporučio bih Athlon u svakoj prilici, dok ove nove procesore nikako ne bih birao ispred Intelovih. Moguće je da će se situacija decidno promeniti u Nvidijinu korist kada PC odluči da doda gas i pobegne konzolama, što s obzirom na kros-platformski koncept tržišta i govorkanja da na PC-only naslovi ne mogu da obrnu mnogo para usled piraterije (Vojvodu Notcha od Minecrafta sigurno zabavljaju takve priče) ne deluje kao da će se skoro desiti, e onda bi u toj višoj klasi ATI mogao da zaostane. Ovako... Physx šmizik. Koja pa to dobra igra koristi?  :) Sem Mirror's Edgea  :cry:

@Son of Man
Da se Beograd prikaže verodostojno a izvodi u GTA fazonu i ne bi mogao da gaziš pešake usled brda parkiranih kola, ali bi bilo mnogo dobro da se ubace tramvaji i trole. Rock Paper Shotgun sajt povremeno izbaci rivju raznih simulatora (kamion, bus, kombajn) ali rekao bih da je to uglavnom radi grubog šaljenja.

Son of Man

Ili jos jace, simulacija stare Jugoslavije 70-ih i 80-ih godina, kao ides na letovanje u Hrvatsku, mozes da biras auta, od keca, preko juga do fice, i tako tih kola, i onda onako sa onim prtljaznikom na krovu cepas autoputevima bratsva i jedinstva, mozes da svratis i do sarajeva, posetis jajce, Plitvice, odes u Sloveniju na Bled i Bohinj, pa onda Istra, ludilo, uglavnom vozis se autoputem, i eventualno tim nekim  manjim putevima po Bosni , i magistralama po Srbiji, ja mislim da bi to bio realni hit kad bi neko to napravio, jer tolko ima tih jugonostalgicara da je to nenoramlano, naravno i sam spadam u njih, a za soundtrack ide ona old school pescima od Dza ili Bua : "bezite odavde, vi imate vase lavore, prokleti nemacki turisti, ovo je nase more", a naravno u kolima imas samo kasetas, i mozes da biras mjuzu tipa Dugme, Crvenu Jabuku, Hari mata hari, Kerber, Plavi orkestar i sve tako redom, koja bi to uzivancijha bila vratiti se u ta vremena barem na kompu, zar ne ? :!:

Plottz

Zaboravi si:
1.Moskvič
2.Pezejac
3.naravno Tristać
subota 14

Meho Krljic

Postoje modovi za PC verzije GTA Vice City i San Andreas koji imitiraju Beograd/ Jugoslaviju, sa sve pandurskim Stojadinima itd. Ali, naravno, arhitektura i plan grada nije menjan.

Son of Man

a koja sve kola moz da vozis i de to ima da se skine, kako se zove tacno ?  :evil:

Son of Man

Konacno igra koja me skroz uvukla u trip, trazio sam, trazio, i pronasao se  :|

Sniper: Ghost Warrior Gameplay (PC HD)

Plottz

Malo me kraj razočarao,iscimaš se na vr` neke ruine i jednim metkom....gotovo.
subota 14

Meho Krljic

Super Meat Boy je odistinski subliman. Štaviše, iako je 14 evra malo jača cena, urgiram da ga makar probate a po mogućstvu i kupite. Svako ko je ove godine volio VVVVV, volet će i SMB. Izuzetno dizajnirana igra sa sjajnim art directionom i potpuno genijalnom idejom o superpozicioniranju svih pokušaja prelaženja jednog nivoa u isto vreme nakon što ga završite. Osećaj uspeha koji je i inače veliki još se pojačava kada simultano gledate sve svoje neuspele pokušaje i jednog jedinog Meatboyja koji stiže do djeve na kraju.

Father Jape

U, pa ja to moram probat.

Meho Krljic

Spreman sam da ti ga poklonim na STIMU ako nemaš para. Upravo sam odradio prvi bosfajt (zapravo bos-bekstvo). Moćno je. A vidim da je igra nešto i daunloudovala, možda su već uradili peč? Pošto vidim da pola juzera tvrdi da ne mogu da ga launchuju.

Father Jape

To je vrlo ljubazno od vas, g. Krljic. Ljubazno do postidjenja.  :oops:

Ali nema potrebe, vec sam ga sinoc skinuo i probo. Izgleda simpaticno, ali vec vidim da cu vrlo brzo doci do nivoa gde ce me prosto mrzeti da se cimam i isfrustrirano dici ruke od cele stvari.  :(

Meho Krljic

Kuda ide Srbija sa omladinom koja ispoljava ovakav nedostatak životne radosti i volje da se bori za ono što je ispravno??? Reći ću vam kuda sigurno ne ide: u nove pobede!!! Da li će Srbija ikada imati svog Dartha Vadera ili makar Bobbu Fetta? Ne verujem, uopšte ne verujem!!!

Ali dobro. U povezanim vestima, PETA je napravila parodiju/ varijaciju na Super Meat Boy. Mislim, ja sam vegetarijanac i nemam problema da igram igru u kojoj je glavni junak krvavo parče mesa, ali za slučaj da ste hardlajner, PETA misli i na vas. Super Tofu Boy je fleš igra koju možete igrati na njihovom sajtu ili daunloudovati i, šokantno, uopšte nije loša. Zapravo, toliko nije loša da se pitam jesu li autori Super Meat Boy možda malo pripomogli u dizajnu. Vidim da je jedan od njih tvitovao da su mu se snovi ostvarili pošto se nadao da će PETA da reaguje na njihovu igru i nabaci im malo besplatnog publiciteta. Super Tofu Boy je moguće igrati (ili skinuti) ovde:

http://features.peta.org/super-meat-boy-parody/