• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Son of Man

A vala red je da konacno i ja probam jednu od tih RPG igara, preporucite neku JACU, i nadam se samo da nisu previse teske za snalazenje. I da, mora da napomenem da prezirem one neke vitezove, hobite i tako ta sranja, daj nesto kolko tolko realno, OK ? xnerd

Father Jape

@Meho - kazu da moze da se prcka sa kukizima i brauzerom i tako nesto, pa onda valjda moze.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 11-12-2010, 11:43:38
A vala red je da konacno i ja probam jednu od tih RPG igara, preporucite neku JACU, i nadam se samo da nisu previse teske za snalazenje. I da, mora da napomenem da prezirem one neke vitezove, hobite i tako ta sranja, daj nesto kolko tolko realno, OK ? xnerd

Voliš li Star Wars? Ako da, svakako probaj Star Wars: Knights of the Old Republic. Ta igra je konvertovala mnoge ljude koji do tada nisu marili za RPGove u ljubitelje žanra.

Osim toga, preporuke su i Fallout 1 i 2 koje se događaju u postapokaliptičnom okruženju, mada pošto ti imaš jaku mašinu, slobodno možeš da kreneš od Fallout 3 i Fallout New Vegas. Ako bi igrao Fallout 1 i 2 javi mi da ti pošaljem linkove za najnovije pakovanje ovih igara u izvođenju The Nameless Onea na WBB-u jer tu imaš i neke modove koji olakšavaju igranje.

Naravno, uvek možeš da kreneš i od Japanaca: Chrono Trigger, Persona, Persona 2 (za ove poslednje dve će ti trebati emulator za Playstation, javi ako ne umeš da ga nađeš), Final Fantasy VI, Final Fantasy VII (u obe imaš nekakav naučno-fantastični seting u kome ima i magije), Xenogears, Xenosaga serijale, Valkyrie Profile...

Ako bi se zajebavao sa Playstation 2 emulatorom, svakako preporučujem Shadow Hearts serijal, te Shin Megami Tensei igre (Nocturne odnosno Lucifer's Call, Devil Summoner 1 i 2 odnosno Raidou Kuzunoha vs Soulless Army i Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon, Avatar Tuner to jest Digital Devil Saga, Persona 3 i Persona 4).

Quote from: Father Jape on 11-12-2010, 11:44:53
@Meho - kazu da moze da se prcka sa kukizima i brauzerom i tako nesto, pa onda valjda moze.

Tako sam i nagađao.  :lol:

Son of Man

Fala Meho, odma se dajem u potragu  xcheers

Nego, kako se startuje ova igrica COMA ? Jebiga nisam vican tim online igrama.

Meho Krljic

Izgleda da trenutno ne radi. Radila je, verovatno treba da se opravi...

Son of Man

Jos samo jedno pitanjce, naime nikad se nisam oprobao u RTS (se tako kaze?) strategijama, tj. jesam, udjem vidim da mi nista nije jasno i batalim, pa bih vas zamolio da mi preporucite neku takvu igru al da ima KOMPLETAN tutorijal u samoj igri da bi naucio te osnovne akcije, moze ? Ili ako ne to, onda neku laksu, da mogu da igram a ne da zapadam u rebuse.

Jedino sto sam igro od te fele je ona igra Hooligans storm over europe, i bese dojaja, mada tu i nije bilo puno cimanja, jedino nisam znao sa kolko ekstazija da naranim vodju, pa mi je redovno overavo  :lol:

cutter

Manje-više sve imaju kraće do opsežne tutorijale tako da sve zavisi od toga koja tematika te zanima. Klasici žanra su, šta znam, Starkraft (ako ti je ružan imaš lošiji nastavak  :)) i meni danas miliji Total Annihilation čiji je duhovni naslednik Supreme Commander, onda imaš alternativnu istoriju sa šašavim detaljima u vidu Command & Conquer serijala i propagandniji, takoreći Klensijevski pristup kroz World in Conflict (i EndWar na koji se Klensi i potpisao), Drugi svetski u Company of Heroes, od fantasy setinga ima Warhammer i Warcraft, a istorijskim periodima vlada prilično neinventivni Total War serijal... a od najnovijih tu je R.U.S.E.

Guy Buttersnaps

Quote from: Son of Man on 11-12-2010, 11:43:38
Probaj Mass Effect 1 i 2, Rise of the Argonauts

Meho Krljic

Da... ja nisam hteo da mu predlažem Mass Effect jer... eh.. prvi nije baš najbolje dizajniran a drugi skoro da nije RPG. Ali, da, može da ih proba, tko zna.

Son of Man

Hvala raja, za pocetak cu probati ovo sto mi Guy preporuci jer Mehove preporuke mi nisu bas najjasnije, te cu stoga dodati da nikako ne volim ratne simulacije, a ako bi ko mogo da mi navede sve vrste simulacija koje postoje pa da mu kazem sta bi me zanimalo, bio bih mu jako zahvalan, moze ?  xnerd

Meho Krljic

:cry: :cry: :cry:

No, dobro, ionako kažu da je put do pakla popločan dobrim namerama.

Elem, šta uopšte podrazumevaš pod ratnim simulacijama? Simulaciju letenja u kojoj imaš borbu?

Ako pričaš o simulacijama letenja, ima mirnodopskih... Na primer Microsoft Flight Simulator ali zašto bi igrao igru koja je komplikovana skoro kao letenje pravim avionom a da pritom ne možeš nikog da ubiješ mi nije baš najjasnije...

Son of Man

Pu, pu daleko bilo, jednom sam probo da letim i nikad vise. Ali Meho ne mislim ja na te traktor, autobus, avion simulacije, nego na RTS fazon, dakle strategije, tu ne volim da ratujem sa drugim plemenom i slicno, dakle pitanje je dal postoji neki RTS malo inventivniji, a ne samo rat i onaj civilisation fazon (ako je to uopste RTS) ?

Takodje prezirem i zmajeve, patuljke, vitezove i sve ostalo sto se moze videti u buljicima po takim igrama.

I jos nesto, dal bi mogli meni kao pocetniku, a potencijalnom ovisniku da objasnite koje sve vrste igara postoje i naravno osnovne odlike tih igara, npr. otprilike znam za RPG koji je slican kao i FPS samo sto mozes valjda da menjas uloge, ili opet gresim ?!

Onda znam za ove avanture, FPS naravno, zatim puzzle, arkade, i trkacke, a ostalo mi nije bas najpoznatije. :idea:

Haha, Ladno slusam Meat Loaf dok ovo pisem  xrofl

Father Jape

Hahaha, znao sam da ne misli da simulacije u smislu u kom mi, erm, igraci mislimo. :lol:

Elem, Sanovmene, kako ti zamisljas strategiju u kojoj ne ratujes s nekim? Mislim to je sine qua non zanra.  :lol:
Jel' mozda mislis na upravljacke/menadzerske simulacije, tipa gradis luna park ili statijaznam zeleznicu?

Meho Krljic

Meat Loaf??? Ti si PRSO i to baš ono radikalno.

Dakle, napisao si "simulacije" a ne strategije i otud moj onakav odgovor.

E, sad, nisam siguran da kapiram kako bi ti sad da igraš stratešku igru ali da nije ratna??? Mislim, kapiram, pomenuo si Hooligans, ali to je skoro pa to... Većina strateških igara su ovakav ili onakav rat, dakle, ili savremen, ili istorijski ili futuristički.

Strateške igre se inače dele na one u realnom vremenu ili potezne (Civilizacije su potezne, Starcraft je realno vreme) - potezne su generalno dublje i kompleksnije, u realnom vremenu su generalno spektakularnije.

Žanrova u igrama ima mnogo. FPS i RPG nisu zapravo srodne igre. Naravno, mnogi FPSovi (Bioshock) danas imaju elemente RPGa a mnoge RPG igre (Fallout) imitiraju FPSove, ali negde sam ti ovde već objasnio: RPG igra je igra u kojoj biraš na koji način ćeš da razvijaš koje karakteristike tvog junaka (ili grupe junaka), dakle, kad pucaš u FPS-u, uvek pucaš pod istim (fizičkim) parametrima i pogodak zavisi samo od TVOJE preciznosti, kad pucaš u RPG-u, u igri je više parametara - koliko je LIK precizan, koliko je ORUŽJE precizno, koju vrstu municije koristiš, kakvu vrstu oklopa protivnik koristi, koliko sreće imaš ti ili protivnik pa da ga meci promaše ili pogode itd. Ovo može da se odigrava u realnom vremenu i iz prvog lica pa da liči na FPS a može i da se opiše samo tekstualno a da ti vidiš samo dva mala sprajta kako stoje jedan naspram drugog.

Meho Krljic

Garantovano ti sad ništa nije jasno. Lepo ti kažem, skini Fallout i probaj i shvatićeš.

A žanrovi... eh... ima ih kolko oćeš... Nema ni smisla nabrajati... A da ne pominjem da ni terminologija ni kriterijumi nisu usklađeni. Za neku referencu evo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_genres

Son of Man

Dakle Fallout je dovoljno razumljiv za moj uzrast, OK, probacu, hvala  :|

Meho Krljic

Svaka igra u kojoj mogu da se jedu leševi i žene prodaju u roblje je pogodna za tvoj uzrast  :lol:

Son of Man

Slazem se  :lol:

Nego instaliro sam neku igru i kad ocu da je startujem izadje mi prozorce na kom pise REQUIRES VIRTUAL MEMORY TO BE ENABLED. Gde se ta memorija enabluje, zna iko ?

Father Jape

Brings you right back to the good ol' DOS times. :lol:

A koji operativni sistem imas? I uopste komp?

Meho Krljic

Ima XP, ali to na stranu, mogo bi da napiše koju igru je instalirao. Ako se ispostavi da je Folaut, poslaću mu je linkove za verziju doteranu da radi na XP-u (možda mu i poklonim na GoG-u ako poludim).

Father Jape

Sinoc sam kod ortaka probao Shank. Ne secam se kad sam se onoliko zabavio za pola sata.  :lol:

Meho Krljic

I Cutter i ja smo Shank solidno ocenili nakon probanja, ali mislim da niko od nas nije otišao dalje...

Father Jape

Ta koordinisuca imenicka sintagma mi dade ideju - sto ti i kater ne otvorite blog gde biste samo o igrama pisali? :lol:

Meho Krljic

Sigurno zato što smo suviše lenji.

cutter

A neki od nas su i neuki. Uz to, nasdvoje je već registrovano.

Father Jape

Da, ali 'Mehov i katerov mali kutak' nije.

cutter

ili byzantiumgamer, gde bliski istok sreće jugoistok evrope

cutter

Što se Šenka tiče, prestao sam da igram kod treće kraljice, nije mi se prelazilo dalje, džaba mu i minigan i sve, krto je to suviše da bi ga interesantan seting izvadio.

Zanimljiv podatak je da portabl-piratska verzija Super Meat Boya izostavlja Doktora Fetusa iz konačnog obračuna, da ne spojlujem previše ali video sam na netu da se pojavljuje na ekranu a ovde ga nema. I dalje treba, i verovatno može, da se pređe nivo ali ... gde li je.

Meho Krljic

Ja bih na sve i pristao kad bi kater tu hteo da bude pokretačka sila a ja voljni saradnik. Ali znam da ne bi  :lol:

Father Jape

Pa svi znamo, Mehmete, da ti moras biti dominantna polovina dvojca. O cemu god da je rec.

Son of Man

@Meho - instaliro sam neku voznju pod imenom JUICED koja po opisu bas obecava, ali mi trazi taj enable, tako da ukoliko je cimanje to podesiti u DOSu bolje da batalim odma...

Son of Man

Hehe, ladno sam igro ovaj Shank, konacno i ja vas da preteknem pa makar i za par dana. :evil:

Svidja mi se igra jer je dojaja laka, samo rokas tastere i razbijas sve redom, ono, nisam ni gledao koje dugme pritiskam od tri akciona, i svako mi je donosilo masakr neprijatelja, mada kontam da je kasnije kao malo teze, ali ko ce to sve to postici  8-)

Meho Krljic

Nisi nas baš pretekao. Evo kad je Shank pominjan na mom blogu:

http://cvecezla.wordpress.com/2010/09/19/gubljenje-nevinosti-dvadesetosma-tura/

Devetnaestog Septembra!!!

Quote from: Father Jape on 15-12-2010, 20:13:46
Pa svi znamo, Mehmete, da ti moras biti dominantna polovina dvojca. O cemu god da je rec.

Eee, kad bi i moja žena to tako shvatala  :lol:

Quote from: Son of Man on 15-12-2010, 20:15:48
@Meho - instaliro sam neku voznju pod imenom JUICED koja po opisu bas obecava, ali mi trazi taj enable, tako da ukoliko je cimanje to podesiti u DOSu bolje da batalim odma...

Ja nemam pojma. Cutter bi to znao da ti objasni ali neće, sigurno zato što te mrzi ili tako nešto.

cutter

Quote from: Meho Krljic on 15-12-2010, 20:51:07
Ja nemam pojma. Cutter bi to znao da ti objasni ali neće, sigurno zato što te mrzi ili tako nešto.

Šaputao sam pa me nisi razumeo, rekao sam da su mu koraci brzi i da hoda vrlo vešto.

Elem, Sone:

1. ako uz krekovanu verziju ide patch, instaliraj ga pa prvo tako probaj. gugl kaže da je ovo čest problem za to govno taj naslov, doduše na visti.

2. glede virtuelne memorije:

control panel - system - advanced - pa pod performance klikni settings - advanced - virtual memory i tu promeni veličinu page fajla, ako je manja od recommended stavi na recommended a ako je recommended a baš ti se igra idi na max allowed pa resetuj.

ako nešto rikne kriv je Father Jape.

Meho Krljic

Quote from: cutter on 15-12-2010, 21:48:57
ako nešto rikne kriv je Father Jape.

Potvrđujem.

Perin

Počeo Darksiders-e, nije loše, mislio sam da će biti sranje, ali je dosta igrivo :) Utiske kad pređem još par misija :)

kikec

mislim da će ti utisci rasti proporcionalno kako budeš napredovao i kako se tvoj lik bude razvijao.
signature

Perin

U pravu si; nije loše, ko voli taj fazon. Podseća me na God of War, samo na PC :)

Melkor

Samo da pomenem da sam od akcije na Steamu zakucan za M&B Warband. Toj igri je dovoljna preporuka sto ima taster za quicksave ali ne postoji quickload  :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Ja sam baš planirao da je instaliram. Ali, da li to znači da igra učitava tek kad pogineš ili...

Melkor

Mozes da izaberes na pocetku da li ce biti diablo fazon ili ti pusta da izadjes bez sejviranja. Inace, mislim da igra zahteva previse vreme ako covek hoce da joj se posveti kako treba i da ubere plodove svoga rada. Takodje i modovi dosta pomazu. S druge strane ja sam sada u mindsetu za to polagano grindovanje.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Pa, Maunt end Blejd je uvek bio igra za ozbiljnu vezu, ne za kežual seks. Zato je narod i voli. Sećam se izjava tipa "Jebo vas taj Oblivion, to je igra za žene i decu, M&B je PRAVA igra!!!"

Melkor

Ni sam ne znam kako sam propustio M&B kada se pojavio, ali, eto, pogresi covek, ali sam prvo to probao ne znajuci da je Warband isto to samo mnogo, mnogo bolje. A ako jos hoces da se igras modovima... I da, ta definicija "veze" potpuno odgovara. Nadam se da cu za jedno 2-3 meseca uspeti da ostvarim ciljeve koje sam sebi postavio :)

Son of Man

Rajani, treba mi neka igra tipa puzzle fazon a da je jednostavna, da moze i moja keva Augusta da je igra koja ne zna engleski, mislim probala je onaj Bejeweled 3 al to joj kao trulo, jer nema nikakvo resenje nego posle odredjenog broja bodova ides na sledeci nivo, a ona bi da nesto tu kao zavrsava, da resava, jer evo vec godinama igra onaj solitare pasijans i muka mi je vise da je gledam kako samo to cepa, ocu da je emancipujem and shit, if ja nou wat aj min...

Meho Krljic

Son of Man

Au bre Meho, pa zar ja ne rece da je igra za moju kevu, ovo bre ni ja ne kontam, ajme meni.  :(

Da ponovim, zena je do sad igrala samo onaj windows pasijans, mozda tetris da joj dam, jel ima neka modernija verzija za PC, mozda neka sarenija ?

Meho Krljic

Ima, ali i Tetris je igra bez kraja.

Picross bi bio idealan za tvoju majku, ali to nema za PC. Ali nek proba ovu neautorizovanu (?) fleš verziju:

http://armorgames.com/play/338/armor-picross-2

isto to samo malo ružnije:

http://www.nonogrampuzzles.com/

ili

http://www.millstone.demon.co.uk/games/picross/picross.htm?yse

Meho Krljic

Može da proba i Chime...

http://hotfile.com/dl/68646495/4361db4/chmunl.rar.html  
ili

http://www.fileserve.com/file/5C3yxag/chmunl.rar  

Meho Krljic

I Osmos

http://www.filefactory.com/file/b116cde/n/okmos.portable.CodeArmor.rar

pass ako treba je code

Son of Man

E dojaja, fala, al ipak daj info za taj tetris (ako ima neki modernizovan), ocu ja da probam.  :)

EDIT : naso sam, hvala.  xcheers