• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

I loš  :lol: Ja nisam mogao da se nateram sebi još ni da narežem SWTFUII iako sam je skinuo pre nedelju dana... Samo mi zauzima mesto na hardu...

Perin

Slažem se da je bio loš; ali bemliga, ja sam SW geek, moram i ovo odigrati. :)

Meho Krljic

Jasno. Treba neko da primi metak umesto nas ostalih.  :lol:

Perin

Borba sa Gorogom je bila vr'! Sličan, tj. isti gejmplej, ista linearnost igre, kao u 1 delu. Ali, grafika je odlična, i scene borbe prejako izgledaju!

Perin

Preš'o. 5-6 sati igranja i gotovo. Bome, ista je brate kao i kec. Gejmplej isti, linearnost ista...Jedinu su međuscene strava odrađene, ostalo je puša žešća. Eto. K'o što reče Meho, trebalo je neko da primi metak umesto ostalih. 

Meho Krljic

A kakva je priča u poređenju sa prvom igrom? Mislim, meni je prva igra bila prilično smećasta ali me je makar narativ intrigirao (srećom izašao je i strip sa istim narativom pa nisam morao da završim igru da vidim šta je bilo dalje  :lol: ). Video sam iz raznih prikaza da vele da je ovde priča na snagu i da nije zapravo dovoljno interesantna.

kikec

A je, Star Wars FU 2 je dosta običan... linearna igrica, ideš napred i pucaš... tj. bacaš laserske mačeve. U međuvremenu se malo poigraš i sa svim tim abilitisima koje tvoj junak ima (force grip i sl...) ali nema tu neke filozofije, izazova, neke jake priče. Plus mi je samo grafika. Igra fakat lijepo izgleda. Ali će brzo pasti u zaborav.
signature

Meho Krljic

I Hvala Alahu na malim uslugama. Pa ne može svaka šuša da pravi hack 'n' slash igre u univerzumu u kome poznajemo savršenstvo koje se odaziva na ime Ninja Gaiden.

Perin

Priča je dosta lošija u odnosu na prvi deo. Nije u prvom delu bila bog zna šta, ali ovde je baš ono smeće. On čitavo vreme ide da spasi Juno. Kraj priče. Light side, dark side - da li ćeš ubiti Vejdera ili pustiti ga da živi.

Meho Krljic

Teške odluke... Da ne pominjemo da se igra događa između treće i četvrte epizode filmova tako da već znamo da Vader ostaje živ  :lol:

cutter

čekajući black ops, zaigrao sam medal of honor ne toliko iz žeđi za militari fpsom već primarno zbog setinga koji bi mi dao elana da još jednom pročitam enisov 303 kroz ovu avganistansku turu američkih marinaca – čija udarna četvorka na startu zapravo izgleda kao talibani. njihov izgled zna da doprinese konfuziji kada istrče pred cev kao da su došli iz bed kompanija dvojke, i podjednako su neranjivi, ali pošto je singlplejer radio Danger Close a ne DICE (multi), imaju dozvolu da i sami smaknu pokojeg neprijatelja, tako da kada zauzmu položaj to obično ne znači da će igrač po dolasku u zaklon zateći talibana koji prazni već treći redenik u sadruga koji nije našao uputnim da ga smakne.

osnovni gejmplej problem je tromо skriptovanje; vredelo bi izmeriti koliko vremena otpadne na čekanje da se prateća ekipa montira oko nekih vrata koje ne može igrač sam da odškrine, ili ne može da razvali/preskoči prepreku dok ne dobije dozvolu, što ozbiljno krši ritam prolaska kroz sela i gudure. drugi, manji, a na osnovu ranije viđenih snimaka i očekivaniji problem je što pokatkad borba previše potencira uzimanje zaklona i izvirivanje radi hedšotova, a u par deonica kada su talibani toliko daleko da su veličine nišana i nadiru kao mravi podseća na Cabal. u par momenata je potrebno prokljuviti šta tačno uraditi da bi se izbeglo instant zaginuće, ali to ipak nije nivo frustracije poput juriša na viski hotel u mw2. ako se izuzme par standardno nezanimljivih demonstracija američke vazdušne premoći ovo je ipak naslov koji ume da zabavi, na momente se vidi trud oko pejzaža iako u ovom slučaju nisam poklonik plavičasto-belobelog prikaza zime nalik onom u bc2. najbolji momenti slede iz finiša nekoliko misija i pohvalni su na nivou skriptovane ideje okršajne izmene okoliša.

a posvetio sam neko vreme i rimejku N64 klasika, goldeneye 007 da vidim oko čega se digla sva ta frtutma onomad. danijel krejg je jedan od retkih ljudi koji ne gube na harizmi kada se kretnje njihovog lika (i lica) odrade sa šarmom EA sportovih simulacija, ali nije pirs brosnan ma koliko pućio usne. tako da, sama pojava njegovog lika me vrijeđa – nalik je ubacivanju hajdena kristensena umesto sebastijana šoua na kraju povratka džedaja. other than that, jedini žal mi je što nisam igrao original pa ne mogu da uporedim šta je tačno i koliko aktivižn tj jurokom menjao, mada su neki call of duty trikovi očigledni. generalni utisak je da ovo jeste dobro izveden špijunsko-tehnološko-komandoski rolerkoster sa dobro dizajniranim lokacijama sa opsežnim i udobnim ventilacionim sistemima. stelt zbog svoje rudimentarnosti zapravo ne nudi mnogo kreativnosti – jedina stvar na koju treba ozbiljnije paziti su kamere: tela nije potrebno sklanjati jer nestanu par sekundi nakon smrti, obično mnogo pre nego što im kolega ponovo propatrolira tim delom koridora. u alfa protokolu čuvari su delili univerzalni um – šta zna jedan, u istom trenutku saznaju i svi ostali i cela baza je na nogama pre nego što telo tog jednog padne na zemlju. ovde toga nema, ali se u svakom segmentu/čekpointu nude nove šanse za stelt, ma koliko gung-ho bond bio pre nego što je prošao kroz naredna vrata. zvučna izolacija je fantastična a kažu i da je multiplejer dobar, što bi trebalo povući tržišni uspeh.

cutter

e da, MoH ima i simpatično uklizavanje kada se pritisne čučanj u punom trku, svuš lijepo.

Meho Krljic

ja sam publikovao novo Gubljenje nevinosti, pa koga zanima, neka vidi šta sam igrao u poslednjih mesec i po dana... Mrzi me da kucam pa ću samo prekopirati tegove:
Bloodstone 007, Call of Duty Black Ops, Castlevania Lords of Shadow, civilization V, Cladun This is an RPG, crackdown 2, dead rising 2, Enslaved Odysey to the West, Fallout New Vegas, Fist of the North Star Ken's Rage, God Eater, God of War Ghost of Sparta, Kingdom Hearts Birth by Sleep, Kurohyou Ryū ga Gotoku Shinshou, Medal og Honor, Quantum Theory, Space Invaders Infinity Gene, Valkyria Chronicles 2, Vanquish.

Čak je i Wordpress bio užasnut količinom teksta i odbio je da ga formatira kako Alah zapoveda, ostavljajući originalni font i veličinu. Sorry, ali sada nemam snage da se time bavim.

Edit: Haha, zaboravih da ostavim link.

cutter

dovraga, gotovo da sam na osnovu teksta dao prednost psp-u u odnosu na ds, u nastupu ludila guglavši informaciju o eventualnom izlasku god eatera na wiiju (a tako mu grafički paše...). elem, nedavno objavljena lokalizacija brda džapaniz naslova kako ljudi ne bi kupovali samo 3ds, ipak preteže u borbi za najpoželjniju džepnu (torbnu) konzolu koju nemam.

QuoteMislim, poštujem ja da je obnavljajuće zdravlje danas standard, ali, igra u kojoj je efikasnije da pretrčite deset metara ka neprijatelju koji u vas puca i ošamarite ga tako da mu mozak izleti kroz uši, umesto da na njega iz zaklona pucate je naprosto loše dizajnirana igra.
moguće je da ti se onda goldeneye neće posebno dopasti - ja sam odvrnuo težinu na treći od četiri nivoa (007) i zapanjujuće je koliko olova krejg može da popije, i to iz više izvora, simultano. sasvim se isplati pritrčati negativcu i blago mu klimnuti nunčukom (moji pokušaji igranja fpsa na klasik kontroleru su i dalje abisimalni iako se povremeno trudim i zapinjem) za neki od prijatno variranih takedowna - ima preko stolice, spreda, straga... i lepo je što si utucao dovoljno sati u nju vegas da upoznaš fista, na više od jednog načina, ne sumnjam. mislim da sam u dosadašnjem toku svoje vejstlend sage (kroz koju hodam kao punokrvno muško, razume se) puteno spoznao više muškaraca no žena, koje do sada nisu bile tako pristupačne, uprkos zamašnom broju čepova i visokom spiču i harizmi.

Meho Krljic

To samo dokazuje da je veličina ipak bitna.  :lol:

Da, pa PSP je u poslednijh nekoliko meseci nagrnuo sa visokoprofilnim naslovima (a, uzgred, nisam ni pominjao Personu 3 Portable koja je takođe must buy) mada, ako si ispratio do kraja moj rastrzani tok, hm, misli, video si da je najmanje visokoprofilan od njih (najniskoprofilniji?) meni i ponajdraži. Cladun je zbilja mali komad nebesa u našem džepu. Bez zezanja, kada igra grajnd može da pretvori u super zabavu, znaš da je dobro napravljena.

No, sada za sledeće Gubljenje nevinosti moram da obradim i neke od novih DS igara. Uzeti u obzir da nisam još ni pipnuo Dragon Quest IX, Puzzle Quest 2, Super Scribblenauts, treći Etrian Odyssey, Lufia - Curse of the Sinistrals, novi Blue Dragon... ima tu materijala onoliko...

Ovo za GoldenEye, hahahah, zvuči identično Bloodstoneu. I tu su se potrudili oko animacije za tejkdaune, ali je stvarno apsurdno kada je efikasnije da primiš metak i nokautiraš dušmanina nego da se štekuješ po zaklonima. Splinter Cell Conviction je imao jako dobro odmeren borbeni sistem u kome si morao da se dobro paziš da te ne vide i privučeš im se neprimećen da bi ih tejkdaunovo a čak i kratak rafal u nezaštićeno meso slao te je bogu na istinu... Mislim, kad Splinter Cell igra u 2010. godini ispada hardkorskije iskustvo od James Bond igara onda je to indikator da još ima nekakve logike u svijetu.

cutter

jes, a plus je što za cladun nisam ni čuo. mehanika koja u isto vreme neguje i grajnd i spidran mora da bude kreativna, uostalom i studio je takav - od nipon ičija imam cenjeni fantom brejv, dakako.

goldeneye po difoltu ima uključenu ads pomoć što znači da kada se nacilja niz pušku igra automatski zaustavlja nišan na nesrećniku koji je bio negde u vidokrugu. ja sam ga uključio u tami disko kluba jer me je iritiralo što ne vidim odakle pucaju na mene, te dođe i kao kompas.

Meho Krljic

Da, Nippon Ichi je sjajan developer ali vrlo skroman izdavač. Sve njihove novije PSP igre su na zapadu izašle samo u digitalnoj formi, bez diska kojim bi se mogla napuniti polica. Ali su zato i osetno jeftinije...

Pazi taj aim assistance je dosta značajan za konzolne šutere, imaju ga svi u ovoj ili onoj formi.

cutter

ni rešetanje s kuka ne ostavljaju na miru.  :)

FPSight Modern Warfare 2 Screen Targets

Meho Krljic

To je cena donošenja konzolnoj publici igara što nekad behu tipični PC naslovi... Ali dobro... Kad Unreal Tournament III može da bude onako dobar na konzoli, pa su tu još Halo pa Killzone 2, ima sve to smisla..

Son of Man

Raja, naiso sam na GUITAR HERO METALLICA, e sad ne bi ja to igro da nije Metallice, pa me zanima jel to onaj rad iz South Parka ? Jel moz to da se igra a da prija, ili se sve svodi na drkanje po tastaturi ?

Meho Krljic

Idealno je ako imaš gitaru kojom bi igrao. Mada može i po tastaturi ali nije baš udobno.

kikec

skinuo sam i instalirao Gray Matter, jer se već od Sokalove Syberie nisam ozbiljnije pozabavio jednom point and click avanturom. a i ova izgleda jako lijepo i raskošno dizajnirana. ono što je bilo za očekivati je da će i Gray Matter, kao uostalom i večina point and click avantura biti prava gnjavaža i komplot na momente vrlo frustrirajućeg gaminga što se tiće istraživanja i logičkih zagonetki (zbog čega sam uostalom i bio stavio point and click avanture on hold for a while). zapeo sam praktički već na samom početku.. igra iziskuje klikanje praktički svega što se kliknuti može, i to očito, u određenim dijelovima, ispravnim redosljedom, potrebno je progurati ispravni scenarij koji će određeni junak izgovoriti te pokrenuti akciju... igra zahtijeva i jako puno taktiziranja, a i ispravnog tajminga (plus malo sreće) nikad više.

a najgore od svega je to što je, za sada, praktički nemoguće pronači wakltrough bilo gdje na internetu. :)
signature

Meho Krljic

:lol: :lol:

Da li je preterano da PONOVO postujem link za ovaj tekst? Verovatno jeste:

Point and Click Avanture su Zaslužile da Odumru

Son of Man

Heh, dojaja, upravo ga raspakujem.  xcheers

Nego, sta je po vama najjaca pucacina od navedenih igara, i koju eventualno da izbegnem u startu ?

1. Call of Duty - World at War
2. Half-Life 2
3. Medal of Honor Pacific Assault
4. Postal 2 Share The Pain
5. Serious Sam 2
6. Still Life 2
7. SHOCK 2
8. Area 51
9. Wolfenstein 2009
10. Left 4 Dead 2
11. Painkiller - Resurrection

Naravno, ukoliko nema najjace igre na listi, dodati  xnerd

Son of Man

Eh Meho, crni Meho, sacekaj da JA napravim scenario za jednu avanturu pa da vish  8-)

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 15-11-2010, 14:37:21
Heh, dojaja, upravo ga raspakujem.  xcheers

Nego, sta je po vama najjaca pucacina od navedenih igara, i koju eventualno da izbegnem u startu ?

1. Call of Duty - World at War
2. Half-Life 2
3. Medal of Honor Pacific Assault
4. Postal 2 Share The Pain
5. Serious Sam 2
6. Still Life 2
7. SHOCK 2
8. Area 51
9. Wolfenstein 2009
10. Left 4 Dead 2
11. Painkiller - Resurrection

Naravno, ukoliko nema najjace igre na listi, dodati  xnerd

Dakle, ja sa Pacific Assaultom ne bih gubio vreme. Kad je izašao, igro sam ga jedno dva sata i... bila su to mizerna dva sata. Daleko je bolji onaj posle njega: Medal of Honor Airborne (ali ako nisi odigrao granddadyja, Meda of Honor Allied Assault, svakako to igraj prvo).

Wolfenstein 2009 je progutljiv ali... slaba je to igra. Postal 2 je smeće koje možda možeš da igraš jer je, kao, politički nekorektna igra.

World at War je dobra igra, ako voliš Call of Duty, pre Black Ops ovo je bio svakako najbolji naslov koga su Treyarch napravili u franšizi, makar u domenu singl plejera.

Still Life 2 nije pucačina.

Area 51 je... er... nemoj gubiš vreme

Serious Sam 2 je prijatan. Painkiller takođe. Mindless pucačine sa puno krvi. EDIT: Oh, čekaj, sad vidim da je ovo Painkiller: Resurrection. To je smeće, preskoči je i bićeš srećniji čovek. Nabavi Painkiller Black Edition za pravo PK iskustvo.

Half Life 2, System Shock 2 i Left 4 Dead 2 su sve sam klasici, ali vrlo različiti:

HL2 je ultimativni koridor šuter sa izvrsnom pričom i likovima i sjajnom akcijom. Vrlo preporučljivo.

L4D2 je igra koju je besmisleno igrati kao singl plejr iskustvo. Instaliraj Steam i kupi original ako hoćeš da je igraš ili nemoj uopšte da je igraš. Besmislena je u singl plejeru.

Shock 2 zapravo nije šuter nego hibrid RPGa i šutera. Apsolutno je genijalna, ali je i jako teška, nema mnogo akcije i možda ćeš imati problema da je pokreneš (ako ti se igra, svakako se potrudi da imaš verziju modifikovanu da radi na savremenim računarima; već sam pomenuo da na mom dual core sistemu radi samo verzija koja ima poseban bat fajl za butovanje na takvim mašinama).

Karl Rosman

Sa zakasnjenjem sam otkrio Alien Shooter, i sve njegove dodatke! NajboJa stvar za zavrsetak stresnog radnog dana (ako vec ne mozete da odvojite novac sa submissive prostitutku, ili vise njih), jesu dve-tri rakijice i klik na ikonicu ove maestralne igrice. Stisnes obarac, i ne pustas...   xuzi
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Sine, kao što Meho reče za Half-Life 2, to je suvi klasik, svakako jedna od najboljih igara svih vremena. Napomena: Do sada su izašla dva dodatka, Epizoda 1 i Epizoda 2, koja se nastavljaju na originalnu igru, a na Epizodu 3 (koja valjda treba da završi priču?) čekamo već godinama. Lijepo bi bilo da odigraš i prvi Half-Life, koji je takođe genijalan (meni čak i bolji od dvojke, zanemarimo li grafiku, ali to je već stvar ukusa), tako da te sa HL univerzumom čeka dosta sati odlične zabave.

Od nenavedenih imaš Return to Castle Wolfenstein, od prije nekoliko godina, nisam je još igrao (osim nekoliko minuta na samom početku) ali izgleda primamljivo. Zatim, tu je DOOM trilogija, koja je nezaobilazna lektira bez obzira da li se nekom sviđa ili ne. Meni je i treći dio sjajan, mada će ti većina ljudi reći suprotno. Ondak, imaš Duke Nukem 3D i Quake, vrlo različite igre koje su se pojavile polovinom devedesetih, ondak je Duke Nukem umro (nakon duge i teške bolesti), a Quake dotjerao do četvrtog nastavka. Ja sam dovoljno dugo igrao samo treći, koji je ultimativna multiplejer pucačina. Što se Duke Nukema tiče, ta igra je famozna zbog toga što glavni lik nije neka bezimena nijema bezlična copina, već faca koja non-stop ispaljuje komentare na ono što se oko njega dešava.

Od novijih igara odličan je i FarCry, ali to je EKSTREMNO teška igra. Ja sam je prešao u nekom relativno razumnom roku, ali na najlakšem nivou. Apsolutno mi je nejasno da li je igru i teoretski moguće preći na težim nivoima, imajući u vidu koliko je kraj zaguljen.

Ako ti je do eksperimentisanja, možeš da probaš WITCHHAVEN, to je stara igra iz devedesetih (actually, prva pucačina iz prvog lica koja je mogla da ide u rezoluciji 640x480, što je tada bilo ravno tehnološkom čudu), inače u pitanju je neka krvava fantazija u kojoj se valjda u nekakvom dvorcu krljaš protiv raznoraznih kreatura uz pomoć mačeva, sjekira i ostalog hladnog oružja (dakle zapravo nije pucačina u strogom smislu), uz obilje krvi, prosutih crijeva i sl.

Tokom devedesetih igrao sam jednu jako interesantnu igru, ali mi naslov trenutno izmiče, uglavnom valjda se dešava u paklu i ti tamo jurcaš i kokaš raznorazne demone, a najljepše od svega je što te konstantno prate jezivi jauci duša osuđenih na vječne patnje :-) Zabava za cijelu porodicu.

Od novih igara hvaljen je i F.E.A.R., ali mene mehanika te igre nije naročito impresionirala, nekako ne teče glatko, đavo me odnio ako znam da objasnim.

Naravno, postoje i pucačine koje nisu u prvom licu (sve ih je manje, doduše, a najnoviji primjeri bi bili Shadowgrounds i nastavak Shadowgrounds: Survivor), ali to je već topik za sebe.

To su neke igre koje su mi pale na pamet, nadam se da nisam bio sasvim beskoristan. Naravno, ja sam pucač samo po hobiju, a i nisam igrao sve igre koje sam spomenuo, tako da ne garantujem da su sve dobre.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

Da budem iskren, zabolela me glava.  :(

Meho Krljic

Sad tek vidiš kako je nama.

Naravno, ako ćeš već igrati sve te pucačine, svakako bi trebalo da odigraš i Deus Ex. I S.T.A.L.K.E.R. A tebi bi se dopao i Kingpin.  :lol:

Son of Man

Awesome, ova 2 ima, jos samo kingpin da nadjem.  xcheers

Meho Krljic

Abre, učlani se na GoG (www.gog.com) i poslaću ti je ja kao poklon.

Son of Man

Abre dabre, sto bi mi poklanjo ako ima se skine, pobogu Meho ? :shock:

Meho Krljic

Zato što mi je gej da ti kopiram igru koja je napravljena tako da nema nikakvu zaštitu, a košta me manje nego prosečan obrok koji pojedem. Dakle, poslušaj, neće ti biti žao.

Son of Man

Registrovo sam se, nik je suicideshtab. Jel to dovoljno ?

Son of Man

Iz nepoznatog razloga nikako ne mogu da pokrenem Return to Castle Wolfenstein, a sve sam probo, nabacio i neki crack sa strane, compatibilovo, i uvek mi javlja ono WolfSP.exe has encounter a problem...

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 16-11-2010, 09:36:48
Registrovo sam se, nik je suicideshtab. Jel to dovoljno ?

Dovoljno je. Poslaću ti igru u toku dana, pa ćeš je ti skinuti.

Quote from: Son of Man on 16-11-2010, 10:51:17
Iz nepoznatog razloga nikako ne mogu da pokrenem Return to Castle Wolfenstein, a sve sam probo, nabacio i neki crack sa strane, compatibilovo, i uvek mi javlja ono WolfSP.exe has encounter a problem...

Mislim da si ovde sjeban, evo šta kaže baja na jednom forumu:

QuoteI had the same issue and found little to no help. I rolled back my video card driver version and it worked. NONE of the other helpful suggestions worked. You may have to keep going back in version numbers, until you get one that works. No guarantees with this suggestion. It's also possible that other software you have needs the newer driver version. Also, at some point, the newer drivers and video cards will most likely stop playing nice with older games.

Not sure why this worked for me or if it will work for you. I have an ATI HD 4650 card and am still trying driver versions, to have the latest version that still keeps the game working. I just rolled back to version 10.4 and it worked. Version 10.9 and I think 10.8 and 10.7 also didn't work - but I'm trying all below 10.9 again, until I get the newest one that works for the game. So this post may be a bit premature, but I didn't want to forget.

Dakle, prilično sam ubeđen da bi ti na nVidia kartici ovo radilo, ali pošto si i ti bio žrtva ATIjeve propagande, onda... jebiga. Dakle, sigurno bi mogao ovo da pokreneš sa nekom verzijom drajvera ali sad da ceo dan rolbekuješ drajvere samo da bi pokrenuo RTCW je potpuno besmisleno. Ta igra je 2001. godine bila blago zanimljiva, danas je potpuno nebitna sem ako ne igraš enemi teritori mod za multiplejer a znam da nećeš to igrati. Batali to i ako ti se BAŠ igra neka Ravenova igra skini Jedi Outcast.

Meho Krljic

Uzgred, iako znam da će PC zilotima od ovoga biti zlo, svakako ti preporučujem da odigraš PC verziju igre Halo Combat Evolved (za nastavak bi ti trebala Vista ili Sedmica). Jeste da je to originalno Xbox igra ali radi se o stvarno prevratničkom šuteru. I ako nisi već igrao, svakako odigraj prva dva Call of Duty pre nego što pređeš na Modern Warfare i World at War. A pre njih svakako Medal of Honor Allied Assault.

Son of Man

Fala vi Meho, fala, sad imam 4 igre na polici  ;)

cutter

O Epik Mikiju nisam pokušavao mnogo da saznam, znam ko ga je pravio, znam da je bazna mehanika sadržana u korišćenju kičice. Ništa developer's diary i slične informacije. Nakon kojih sat vremena bazanja po svetu koji je na svom stolu kreirao čarobnjak a Miki urnisao i na kraju bio uvučen u njega, mogu izneti nekoliko zapažanja koja se u konačnici, slutim, neće mnogo razlikovati od utisaka stečenih na osnovu trejlera.

Ovo je igra koja se odvija u prilično velikim prostorima - arenama, sred kojih Miki deluje majušno. Stoga problem sa kamerom nije toliko u tome što je spora, već što uprkos mogućnosti da se pogleda iz prvog lica (ukopano, nešto kao u poslednjim Metroidima, ali po svoj prilici bez akcije) taj pogled vrlo tromo baca ka gore, te se pri pentranju spiralnim stepeništima ne može izbeći osećaj potuljenosti, nikako grandioznosti ili makar opsežne vertikale. Dakle, Miki koristi magični kist koji ima dve mogućnosti, prva je da boji, druga je da razređuje/briše određena mesta na mapi, kao i neprijatelje (bojenjem se pretvaraju u zaljubljene saveznike). U zavisnosti od toga koja funkcija predstavlja dominantni igrački stil, postoji neka vrsta karmičkih posledica u vidu guardiana, muvolikih tačkica koje lebde oko Mikija i koje se mogu prizvati po želji i u zavisnosti od toga koliko su puni segmenti skale koja opet zavisi od bojadisanja. Boja i razređivač se mogu iscrpeti, što (uz čini mi se redovnu regeneraciju) povlači skupljačku mehaniku koja nije pohvalna - burad i slični kontejneri razbijaju se klasičnim twirlom wiimotea (što je stvar koju igra pomene jedno deset puta tokom opsežnog tutoriala) i iz njih uglavnom ispadaju kantice koje pune jednu ili drugu rezervu... po svoj prilici glede toga nema oskudice, tako da je nejasno zašto magična četkica prosto nema neograničenu zalihu. Dalje, tutorial. Mikija kroz njega sprovodi sova čiji glas na momente po šarmu dostiže Džar Džar Binksa, svakako potpomognuto time što njeni (i ne samo njeni) pohvalni uzvici van dijaloga pucketavo izbijaju iz zvučnika na wiimoteu, ma koliko radnja bila prosta. Perspektiva na momente prelazi u 2D i... pa, tu bar kamera ne mora da se pomera. Miki, što se videlo u trejlerima, ima skok i dupli skok i tako skače i skače i preskače preko praznina koje ne može da ofarba. Niti u jednom trenutku platforming nije ponudio ni trunku inspiracije, niti fluidnosti, čak je pred kraj napravio grozni kompromis između 2D i 3D perspektive koji je rezultovao apsolutnom nesigurnošću glede toga da li će Miki stati na platformu ili pasti sa strane (Other M je ovo makar elegantno rešio time što Samus u takvim momentima ne može da sleti preko ivice). U stvari, ne znam ni da li sam izašao iz tutoriala nakon par nivoa (ulaz u nivo ili segment, šta god, predstavlja projektovana špica crtanog filma kao tematske celine, slatko) jer ona sova još uvek nije prestala da priča i ponavlja ista uputstva, sa prekidanjem igre svako malo kako bi automatska kamera osmotrila novi pejzaž.

Utisak je da je Spektor došao na pogrešnu platformu da bi pravio platformu - na PCju bi ovako nešto bilo dočekano benevolentnije (a na druge dve konzole bi bolja grafika malo izvadila stvar pa bi se nesigurnost koja se ogleda u potrebi da se svuda naglasi šta treba raditi prenebregnula), ali sam koncept, mehanika vrišti od inferiornosti kada se suoči čak i sa Wii naslovima drugog reda, da sad ne potežem Galaksije ili čak Okami. Naglašeno je da ima dosta da se skuplja i otkriva, ali zašto, gde je kreativnost koja opravdava svo to tabananje? Ostavljam mogućnost kasnijeg preporoda i odgovora na to pitanje, i moguće da je Epik Miki prijatno iskustvo bar na snazi poznatih likova i glasina o interesantnom narativu - ali za to ću se u ovom trenutku ipak obratiti Džejn Džensen. Da se bar u tim preliminarnim mukama pojavio Parobrod Vili... tja.

Perin

Instalirao Divinity 2. Na prvi pogled, igra lepo izgleda; gejmplej je jednostavan, sviđa mi se. No, Meho, imam problem. Igra mi često krešuje. Sve ide kao po loju, ne šteka, i onda odjednom, nakon....ne znam, 15 minuta igre, samo zakoči...Skidam sad nekakav patch, ali ne znam baš da li je to zbog toga....Imaš ideju?

cutter

Nego, nije sova nego gremlin.  :cry:
Možda je to dobar znak za ovu igru, da mi ne treba verovati.

Perin

Izgleda da je problem u nekakvom physx-u...Ne kontam šta je to, znam da je neki klinac oko grafičke. A instalirao sam nove drajvere koliko prekjuče.

Perin

Mehoooo, imaš li kakav savet? Igra ne prestaje da krešuje.... :( Da sumiram: deinstalirao sam physx, isto se dešava. Tako da, verovatno nije do njega. Moj računar ima sledeće komponente:

Ploča AMD Athlon M2N-X 64 X2 Dual Core 4400+
2gb RAM memorije
Grafička: Nvidia GForce 240 GT.
Operativni sistem: Windows XP SP3

kikec

skinuo i instalirao call of duty - black ops i alien breed 3 - descent... a u torrent ubacio need for speed hot pursuit 2010. inače sam veliki NFS fan a prve kritike govore da je u pitanju još jedan zgoditak i uspješan nastavak nenadjebive trkačke franšize. jedva čekam isprobati.
signature

Guy Buttersnaps

@Perin

I ja trenutno igram Divinity 2. Na početku mi se pojavi phsyx upozorenje na koje samo stisnem ono "ok" i bez problema uđe u igru. Tu i tamo mi igra blokira pa moram ctrl-alt-del ali ne često.

Perin

Ma, uđe meni u igru; krenem da igram, i onda nakon 5 minuta sasvim normalne igre, lik mi zakoči. I ne može da se otkoči. Pritisnem ctrl-alt-del, ali uopšte ne mogu izać iz igre. Moram resetovati komp. A baš mi se igra!  :cry:

Guy Buttersnaps

Ova verzija physxa ide uz igru, pa probaj nju instalirati:

PhysX_9.09.0428_SystemSoftware

I probaj smanjiti rezoluciju. Meni blokira sve na većim poput 1440x900.

Perin

Probaću. Sad sam digao windows ponovo, nabacio sam 7micu, da vidim hoće li ići bolje na njoj. Teško sam se, da ti iskreno kažem, rastao od XP-a.

Son of Man

Instaliro novi NFS sa Wareza, ubiva !!!  xcheers :|