• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

scallop

Baba Vanga mi je familija. Ćaletova drugarica iz detinjstva, a Pandevi su mi i sada u familiji. Zato Goran Pandev igra tako dobro fudbal.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cornelius

Quote from: scallop on 06-02-2011, 23:16:43
Baba Vanga mi je familija.

Eto, mož da se desi, da po ćaletovoj liniji budeš kanonizovan - Sveti Skalop zaštitnik beogradskih pijaca.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/marti-spreman-da-istrazi-i-stravican-zlocin-u-sijekovcu_235954.html

Marti spreman da istraži i stravičan zločin u Sijekovcu

28. januar 2011. | 09:53 | Izvor: Srna
BANJALUKA - Specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti potvrdio je spremnost da dođe u Sijekovac kod Broda i započne istragu o stravičnom zločinu u tom selu, kada su pripadnici HVO-a sredinom 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.

Marti je za taj slučaj zainteresovan i zbog sumnje da su u vađenje organa i njihovu prodaju bili upetljani i pojedini pripadnici OVK, koji su u to vreme bili u sastavu zloglasne "Handžar divizije", piše "Pres".

Član delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Milica Marković tvrdi da je o monstruoznom zločinu u Sijekovcu razgovarala i sa predsednikom Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava u tom telu Hristosom Purguridesom.

Prema njenim rečima, i Purgurides je, baš kao i Marti, zainteresovan da se rasvetli jedan od najstravičnijih zločina u BiH..."

Mark

LOL

Quote"Рад скупштине Црне Горе, 1945–1950" (око 1000 страница), у издању Скупштине Црне Горе, 1984. Тамо налазимо и крштеницу црногорске нације, датирана на 31. децембар 1946. године, када је завршила рад Уставотворна скупшина, одржана на Цетињу. "Ко не познаје Стаљинову теорију о националном питању и њену примјену у СССР-у, тај никад неће разумјети федеративно уређење Југославије. А ко сагледа ове чињенице и познаје Стаљинову теорију о националном питању, томе је постојање црногорске нације недвосмислено јасно" (стр. 230).

http://www.nspm.rs/srbija-i-crna-gora/dukljansko-popisno-zagrijavanje.html
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

džin tonik

Quote from: varvarin on 08-02-2011, 10:26:44... kada su pripadnici HVO-a sredinom 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.
...

i ja sam cuo kako su ti zlotvori ubili zrtve prije strijeljanja.

angel011

Quote from: varvarin on 08-02-2011, 10:26:44kada su pripadnici HVO-a sredinom 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.

Zar je potrebno nekog streljati nakon što mu izvadiš organe? Šta su im vadili, slepo crevo?

Ovakve nespretne konstrukcije samo daju materijal za podjebavanje.
We're all mad here.

lilit

Quote from: angel011 on 08-02-2011, 20:25:10
Quote from: varvarin on 08-02-2011, 10:26:44kada su pripadnici HVO-a sredinom 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.

Zar je potrebno nekog streljati nakon što mu izvadiš organe? Šta su im vadili, slepo crevo?

Ovakve nespretne konstrukcije samo daju materijal za podjebavanje.

Ovaj novinar bi trebalo da popije otkaz sutra ujutro. Ne sećam se kad sam pročitala gluplju konstrukciju.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Quote from: angel011 on 08-02-2011, 20:25:10

Potrebno je. Ubiješ ga nekoliko puta i svaki put udariš recku.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

Quote from: varvarin on 08-02-2011, 10:26:44... Purgurides je, baš kao i Marti, zainteresovan da se rasvetli jedan od najstravičnijih zločina ...

predlazem da si purgurides, marti, ovaj novinar, i jos nekoliko stotina tisuca ljudi koji masu vilama prema hrvatskoj, koji vise-manje, rendgenom snime glavu i rasvelte jedan od najstravicnijih zlocina.

Джон Рейнольдс

Novinar ko novinar; piše bombastično da svaki Đole Šestopivac shvati napisano. Najvažnije je da se radi na istraživanju i obelodanjivanju hrvatskih zločina.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

mene strah da vijest ne stigne i do svih analfabeta diljem srbije. ti su najvatreniji. trebalo bi zaposliti nekoliko bubnjara i vijest javno citati po seoskim pijacima.

angel011

Quote from: John Reynolds on 09-02-2011, 02:08:25
Novinar ko novinar; piše bombastično da svaki Đole Šestopivac shvati napisano. Najvažnije je da se radi na istraživanju i obelodanjivanju hrvatskih zločina.

Novinar je onda mogao da ubaci, nakon vađenja organa pa streljanja (leševa), i silovanja i čerečenja. Ili prvo vađenje organa (bez anestezije)m pa silovanja i čerečanja, pa streljanje (ostataka?).

Mislim, da, jeste najvažnije da se radi na istraživanju zločina, da to neće samo tako proći (nadam se), ali uz ovakvu idiotsku vest dolazi do sprdnje, kao i do moguće sumnje čitaoca barem za nijansu inteligentnijeg od Đoleta Šestopivca koliko se tu nešto zaista desilo a koliko se novinar bombastično proserava da bi podigao tiraž svom listu.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Ma prevashodno čačkam Zoska  :lol: , može se o ovoj temi pričati drugačije i ozbiljnije.

#Τζούτσε

džin tonik

o potencijalnim zlocinima treba izvjestavati objektivno, bez emocija. ti pamfleti ocigledno su namijenjeni dizanju tenzija. varvari vec silje vile. srbska posla.

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol: Dobro je kad to dođe od nekoga ko uvek govori o potencijalnim zločincima bez emocija, sa hladnom objektivnošću.

Джон Рейнольдс

Reče mi žena pre neki dan da mašina za veš pokazuje znake posustajanja. Izgleda da ću morati da skoknem do Hrvatske. Treba li još nekome nešto od bele tehnike?

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 09-02-2011, 11:43:17:lol: :lol: :lol: Dobro je kad to dođe od nekoga ko uvek govori o potencijalnim zločincima bez emocija, sa hladnom objektivnošću.

eh, cuj, ja nisam nimalo ambiciozan da mijenjam svijet na bolje. meni je dobar i ovaj. a taj neki se pravi novinarom, a otkriva nam cuda nad cudima.

Meho Krljic

Da ne zamagljujemo temu, ipak se ovde radi o potencijalnom svirepom ubistvu civila. Novinari treba da izveštavaju objektivno i nepristrasno, naravno, pa ja sam poznat po svom zalaganju za to.  :lol:

varvarin

Ovo je pismenije, i hladno objektivno, valjda.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Margetic-Zagreb-blokirao-slucaj-Sijekovac-78202.html

Margetić: Zagreb blokirao slučaj Sijekovac

Agencije - 03.02.2011 11:36
Zagreb je blokirao slučaj "Sijekovac" jer će otvaranje priče u vezi sa ubijanjem civila i vađenja organa licima romske nacionalnosti dovesti istragu do vrha HDZ-a, izjavio je hrvatski novinar Domagoj Margetić.

On je naveo da je za sada u Hrvatskoj jedino predsjednik Ivo Josipović spreman da se obračuna sa ratnim zločincima.

Margetić, koji je ekspert za organizovani kriminal i ratne zločine, kaže da je došao do šokantnih saznanja, koja ukazuju da je slučaj "Sijekovac" jasan primjer da je u Hrvatskoj u toku rata postojala paralelna ratna hijerarhija, kojom je rukovodio HDZ.

mac

Kako sad paralelna hijerarhija? Pa ja sam sve vreme mislio da je tad HDZ sve i vodio.

дејан

вероватно си мислио и да су усташе фашисти...
...barcode never lies
FLA

džin tonik

Quote from: varvarin on 09-02-2011, 13:04:38Ovo je pismenije, i hladno objektivno, valjda.

*ttp://www.nezavisne.com/...

cim vidim nesto navedenog tipa, t.j. nesto sto se naziva "nezavisno", samo letimice pogledam napisano i odmahnem glavom. tako i u ovom slucaju.

džin tonik

ipak pogledah odakle piri vjetar u "nezavisnim" novinama: banja luka
e, banja luka je zadnje mjesto na svijetu kojem dajem bilo moralno, bilo pravno pravo da mi "soli" pamet.

varvarin

Ovaj Margetić, znači, nije ti zemljak?  :)

džin tonik

sta to znaci? da je uvijek u pravu? a ne bas.
daj bjezi. mesic vodise brigu za bosanske muslimane, josipovic su uvlaci u cmar bosanskim srbima. pa eto i ovog bisera.

varvarin

Quote from: Josipovitch Broznjev on 09-02-2011, 17:09:16
sta to znaci? da je uvijek u pravu? a ne bas.

Ne to. Nego i da poneki tvoj zemljak počne da postavlja zanimljiva pitanja.

džin tonik

nije to nista novo. puno mojih zemljaka postavlja zanimljiva pitanja. i uvijek im sladja srbska guzica za uvlacenje od hrvatske.

varvarin

Quote from: Josipovitch Broznjev on 09-02-2011, 17:15:05
nije to nista novo. puno mojih zemljaka postavlja zanimljiva pitanja. i uvijek im sladja srbska guzica za uvlacenje od hrvatske.

Dakle, čovek svaki dan nešto nauči!! :mrgreen:

džin tonik

nauci? a da. vjerujem kako kod vas i "ptice na granama pjevaju" o hrvatskim biserima.
uvijek isto: prvo vam se uvlace u guzicu, bez da moraju. a vi im onda sjednete za vrat. sto je i prirodno i normalno. e, onda sljedi kuknjava, sta se to desilo, pa kako, etc. te se formira 600 organizacija i priprema se revolucija. 590 pokradu clanove, 10 nesto izbore jer ste i vi jos jadniji nego sto slute. pa sve iz pocetka u krug.

Anomander Rejk

Na stranu ovo bljuzganje novinara o vađenju organa, to ne treba da smetne pažnju sa bitne činjenice-ubistva više civila u Sijekovcu kod Bosanskog Broda od strane HOS i ZNG, i toga da za taj pokolj još niko nije odgovarao.
Ono što je ovde jako bitno, u ovom slučaju, je i datum- masakr u Sijekovcu dogodio se nekih dve, tri nedelje pre početka rata u BIH. Mnogi u Hrvatskoj, pa i u Srbiji, ne znaju taj podatak. To se naravno ne uklapa u ,, dokazanu '' istinu kako je rat počeo tako što su srpske snage pokuljale iz Srbije širom Bosne, a onda se ovi napadnuti brže bolje organizovali, pa eto, tu i tamo, počinili koji sitniji zločin.
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

ocito su hrvati bili agresor u srbsko-odbrambenim ratovima devedesetih. istina mora isplivati na povrsinu. tko zna koliko su nejaci ubili koja se sad ne usudi progovoriti zbog straha od represalija.
jedan starac mi je pricao kako su mu izvadili jetru i cekali dok naraste nova pa tako svaka 2 mjeseca. a vec 1987. su trovali nasu decu otrovom u sladoledu.

Anomander Rejk

Očito da jesu. Već se vode i postupci, recimo grupi Hrvata iz Bosne u Hagu- pominje se udruživanje radi zločinačkog poduhvata i direktnog cilja-stvaranja Velike Hrvatske.
Nije izmislio Tihi, već Haško tužilaštvo prilično nenaklonjeno Srbima. Kad i oni ne mogu preći preko činjenica, onda znaš koliko je sati.

džin tonik

pet do dvanaest. dosta smo trpili hrvatske lazi i podmetanja. reagirajmo! unistimo zlo! vivovitica, kavlovac, kavlobag! stanimo na nase historijske granice!

Anomander Rejk

Za ono što se desilo u Bosni, podjednaku krivicu imaju i Njofra i Zlobo, i njihove politike.
Deo svakako i Alijina- nezavisnost nema alternativu, makar koštala stotinu hiljada mrtvih, milione raseljenih i trajno sjebanu zemlju. A sad svako može palamuditi šta hoće, posebno oni koji su se informisali preko televizije, ali znaju najbolje ko kako i zašto.

džin tonik

sve su se oni dogovorili. sve bijase zlocinacki pothvat udruzenog hdz-a, vatikana i proustaskih snaga u srbiji!

Meho Krljic

Evo, novine objavljuju:

Hag: Tuđman želeo ,,veliku Hrvatsku"

QuoteOd našeg stalnog dopisnika

Zagreb – Posle četiri i po godine suđenja (optužnica je podignuta dve i po godine ranije) šestorici hrvatskih političkih i vojnih rukovodilaca iz BiH proces je najzad stigao do završnih reči zastupnika optužbe i odbrane. Na optuženičkoj klupi su bivši predsednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić, tadašnji ministar odbrane Bruno Stojić, komandanti HVO-a generali Slobodan Praljak i Milivoj Petković, komandant vojne policije HVO-a Valentin Ćorić i šef komisije za razmenu zarobljenika Berislav Pušić, koji se terete za zločine protiv čovečnosti počinjene protiv Bošnjaka i Srba na područjima BiH koja je trebalo da budu pripojena Hrvatskoj.

Tužilac Kenet Skot zaključio je da je dokazan udruženi zločinački poduhvat optuženih s bivšim predsednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom na čelu, čiji je cilj bio stvaranje etnički čiste ,,velike Hrvatske" progonom bošnjačkog i ostalog nehrvatskog stanovništva iz delova BiH koje je planom trebalo pripojiti Hrvatskoj.

,,Svedoci su pokazali da je Tuđman bio opsednut idejom obnove Banovine u njenim granicama iz 1939. godine", napomenuo je tužilac Skot, citirajući pri tome izjave Josipa Manolića za tadašnjeg američkog ambasadora u Hrvatskoj Pitera Galbrajta, kao i delove knjige tadašnjeg ministra spoljnih poslova Mate Granića.

,,Projekt velike Hrvatske osmišljen je od vrha prema dole", rekao je takođe Skot i napomenuo da je on osmišljen pod vođstvom Tuđmana, a da su optužena šestorica bili ,,njegovi arhitekti, ali i izvršioci", što potvrđuje niz javnih izjava funkcionera Hrvatske i BiH, kao i sadržaji transkripata iz kabineta predsednika Tuđmana.

Suđenje hrvatskim prvacima iz BiH izaziva u samoj Hrvatskoj sve manju pažnju, čemu je svakako doprinela i činjenica da se u ovdašnjim medijima baš nije naročito pisalo, a mnogi zanimljivi detalji iz haške sudnice tako su praktično ostali nepoznati široj hrvatskoj javnosti. Dokle to ide ukazuje izjava istoričara i haškog svedoka eksperta Mladena Aničića, koji kaže da ,,u Hrvatskoj postoje oni koji i ne znaju da se u Hagu nešto događa".

Aničić inače smatra da se tvrdnje tužilaštva ne mogu dokazati, odnosno da počinjeni zločini nad Bošnjacima i Srbima ,,nisu upućivali na povezanost s određenim planom".

,,Hrvati nisu bili taj činilac od kojeg je zavisio ishod rata u BiH", smatra Aničić i između ostalog kritikuje i službeni Zagreb. ,,Hrvatska službena politika ima vrlo malo izgrađenih stavova iz kojih izvodi određene akcije. Šta će biti u Hagu, čini se, službenu hrvatsku politiku i ne zanima i ako ih zanima to ne smeju da pokažu."

Aničić takođe smatra da će ,,sudbina šestorke u Hagu uveliko zavisiti od odluke koja bude doneta u predmetu ,,Oluja" (gde se sudi trojici generala ih Hrvatske).

,,Ako u 'Oluji' bude potvrđeno postojanje zločinačke organizacije, onda je izvesno da će i u ovom slučaju biti potvrđena tvrdnja tužilaštva i – obrnuto", zaključuje on.

R. Arsenić

pokojni Steva

Rumunija ozvaničila profesiju vračare. Zabranjeno im je bajanje u blizini škola i crkava, a za 'pogrešna proricanja' može ih se tužiti sudu. Baba Vangla može biti svetica, al ovo je bizinisa!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 10-02-2011, 23:06:58Evo, novine objavljuju:

...Suđenje ... izaziva u samoj Hrvatskoj sve manju pažnju, ...

ovo mi se svidja. najbolje obnoviti ndh, pa neka sude koliko im volja. obnoviti ndh i ignorirati jebivjetre sudove.

Meho Krljic

Pa, dobro, jasno je da se ne sudi hrvatskoj politici nego individualnim zločinima...

džin tonik

zali boze novca utrosenog na odbranu. bolje da je to hrvatska ulozila u poticaje za povratak srba u njihovu domovinu. sudove ignorirati.

varvarin

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/110365/Hrvatska-nece-moci-saditi-masline-i-vinovu-lozu-po-ulasku-u-EU.html

ADRIATIC INSTITUT TVRDI
'Hrvatska neće moći saditi masline i vinovu lozu po ulasku u EU!'

'Hrvati neće moći saditi nove nasade maslina i vinove loze nakon ulaska u Europsku uniju', tvrdi dvojac iz riječkog neoliberalnog think-tanka, Adriatic instituta, Nataša Srdoč i Joel Anand Samy.
Srdoč i Anand Samy navode da je riječ o još jednom pitanju koje upućuje na potrebu veće transparentnosti o pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom.
'Ako se onemogući Hrvatskoj daljnja ekspanzija vinogradarstva i maslinarstva, tako se uskraćuje hrvatskim građanima sloboda izbora za bavljenjem ovim značajnim mogućnostima', navode Srdoč i Anand Samy..."

ITD.  Ovo navodim samo da bih pitao:  A ŠTA MI, SRBI,  NEĆEMO MOĆI VIŠE SADITI, AKO  UĐEMO U UNIJU???

scallop

Boraniju i grašak. A, naročito lorber. Tog lobera ionako ima tri drveta u Beogradu i svake zime s jednog tresem sneg da ne rikne.

Cornelius

Zemlje EU imaju ogroman problem sa vinom. Pije se manje, traži se bolje, a pije se i vanevropski - gorespomenuti Čile, Australija, Južna Afrika, SAD... Stona vina se traže sve manje i svi bi sortna vina. Francuska vina koja nisu zasluživala, ali su se prodavala zbog francuskih etiketa, skroz su pukla. Ona kiselina zvana božole je pukla takodje i pola proizvodjača je bankrotiralo ili promenilo sektor. Jedino ide šampanj. Tu ne može da se zadovolji svetska potražnja. Italija je u sličnim govnima, a Portugalija i Španija u još gorim.

Znači, Hrvatska, kao još jedan proizvodjač vina i konkurent, može da se obriše. Njihova proizvodnja će ostati mala, lokalnog značaja, bez medjunarodnog dometa.

Jebiga... Zašto se sva ta političko-finansijersko-industrijska mafija udružila u EU? Da Hrvatskoj bude bolje? Da Srbiji bude bolje? Da Madjarskoj bude bolje? Ite, ljudi... xrofl
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

Quote from: Cornelius on 11-02-2011, 16:20:34
Jebiga... Zašto se sva ta političko-finansijersko-industrijska mafija udružila u EU? Da Hrvatskoj bude bolje? Da Srbiji bude bolje? Da Madjarskoj bude bolje? Ite, ljudi... xrofl

Gde si bio dosad, s ovako modernim ekonomskim teorijama???  xremyb

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

džin tonik

hrvatska ode u eu, vi ostanete vani i svi sretni. :lol:

džin tonik

izbori u hrvatskoj!
QuoteMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nedavno je u Hrvatskom saboru najavio intenziviranje istraga i procesuiranja komunističkih zločina ove godine.
– Policija prikuplja obavijesti i dokumentaciju koja se odnosi na zločine počinjenje tijekom i neposredno nakon Drugog svjetskog rata, bez obzira na kojoj su strani zločini u ratu počinjeni. Potrebno je da se spomenuti zločini istraže, otkriju masovne i pojedinačne grobnice, identificiraju žrtve i otkriju počinitelji – kazao je Karamarko u ekskluzivnom intervjuu Večernjem listu.
Kara Marko u lovu na komunističke zločine: Idemo otkriti počinitelje

džin tonik

QuoteKomunistički zločini ne postoje jer u NOB-u većina boraca nije bila u partiji. To ne znači da ja odobravam bilo čiji zločin, ali kao što smo rekli za Domovinski rat – da to nisu hrvatski zločini nego zločini pojedinaca koje treba individualizirati, to isto pravilo vrijedi i za NOB – kazao je Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, za boravka na valentinovskom slavlju u Požegi.

Kao što je Domovinski rat bio čist do krajnjih granica, tako je, objasnio je Mesić, i NOB čist jer je to bila borba protiv najvećeg zla u povijesti čovječanstva – nacizma i fašizma.

– Stvari mogu ići samo za time da se zločini individualiziraju, ali ići tražiti 700 grobišta i sve to ići prekapati, ne znam kuda to vodi osim u predizbornu kampanju da bi se ljudi zabavili kopanjem, a da ne misle zašto nema radnog mjesta, zašto živimo loše i zašto smo u krizi – istaknuo je Mesić.

Objasnio je zatim da su, nakon kapitulacije Njemačke, kvislinške snage još desetak dana vodile rat u kojem je poginulo 1500 partizana, a poginulih je bilo i na drugoj strani.

– Ako postoji zločin, onda treba utvrditi žrtvu i zločinca bez obzira o kome je riječ, ali ne to koristiti prije izbora za kampanju koja ne vodi nikuda, to će biti potpuna kompromitacija. Očito da postoji želja da se antifašizam izjednači s fašizmom što nije moguće jer je Europa antifašistička – poručio je Mesić.

vec je crvljiv, crkotina odurna

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."