• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Josipoviću, nisi se zapitao zašto vam država izgleda kao kifla? Ili misliš da je to neprirodno sve dok ne progutate BiH?

džin tonik

izgleda kao kifla jer smo uzeli samo sve sto vrijedi. plodne ravnice, sinje more, tu i tamo koje brdasce za rekreaciju.

Albedo 0

tačno, uzeli ste i ono što nije vaše

džin tonik

pa, mozete nas tuziti sudu za zastitu prava ugrozenih nacija bez resursa i radnih navika...

Albedo 0

ma samo treba podići zid.

džin tonik

ali srbi su ratni narod... pa ne ce valjda zivjeti od zidarije. treba pljackati, osvajati, otimati, srbovati!

Albedo 0

pokojni Steva

'Kapitalizam, ne hvala!'. Kakvog god da su porekla ekipe na hrvatskim ulicama i ko god da ih je organizovao, svaka čast! Država se mora bičevati dok ne shvati gde joj je mesto. Nadam se da neće ostati prebrzo bez daha.

A onda pogledam u Srbiju, zamajava se prodajom Mikilenda, ceni da će 300 mil. € vraćenog duga ikom pomoći...Kače se 'svastike' kojekome...Zašto svastike, zašte ne usrana motka? Potpuno brkanje lončića. Ako u Hrvatskoj istraju, možda se nešto desi i u Sirbistanu. Za 3 do 5 godina...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Ma kakvo bičevanje države Stevo. Te iste mase su pre dvadeset godina pljuvale po socijalizmu, i govorile kako će im sve procvetati kad uđu u kapitalizam.
Sad su njihove nade izneverene, i zato protestuju, a ne što su socijalno svesni.
Ništa od toga neće biti.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Pre će to u Srbiji biti za 30 do 50 godina, Stevo moj.

Albedo 0

pokojni Steva

Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2011, 10:15:49
Te iste mase su pre dvadeset godina pljuvale po socijalizmu, i govorile kako će im sve procvetati kad uđu u kapitalizam.

Koliko sam ja upratio, prosek godina teško da prelazi 30. i koju. Jeste da demonstrante podržava oko 72% građana Hrvatske, ali ja to vidim kao pozitivnu stvar.

Anomander Rejk

Nije dovoljno biti samo protiv, moraš znati šta ponuditi kao rešenje.
Pošto se pale zastave HDZ i SDP, jasno je nezadovoljstvo kompletno političkim elitama, a ne samo trenutnom vlasti. Dakle, ni izbori nisu rešenje. Kako izgraditi novi sistem koji neće ljudima sisati krv i energiju ? Sa kojim političkim opcijama ?
Dalje, protiv se kapitalizma i EU. Ali to je sve donedavno bio strateški cilj te države. Ne postoji trenutno drugi društveno-ekonomski sistem, osim u Koreji i Kubi. Znači mora se ići na potpuno drugačiji sistem. Ili ukidanje države, nešto slično anarhiji. Koji je program protestanata, koja su rešenja koja nude ? Ja ih nisam čuo, osim dijagnoze bolesti, koju svi znamo, ista je i ovde. Svi prepoznaju bolest, ali nisam čuo šta je lek.
Tamo postoji još jedan problem, koji ovde nije prisutan, pošto su ovde bivši borci petnesta rupa na svirali. Tamo imaš čopor tzv. branitelja, koji uživaju penzije i očekuju da gde god se pojave prostre im se crveni tepih i klanja četvoronoške. Oni ne žele promene, njima ovo stanje odgovara. Posle vraćanja Purde, gle, više ih nema, nestade njihove zabrinutosti za hrvatske radnike, seljake i ribare. Većina ih otvoreno podržava Kosorovu. Ako budu osuđujuće presude Gotovini i društvu, eto njih ponovo u akciji udaranja u nacionalne zurle. To je velika grupa ljudi, i oni su suprotstavljeni mladima koji hoće promene.

Ja lično, prema Hrvatskoj osećam ono što ti prema Srbistanu. Drago mi je da su u kaši, da ekonomski propadaju, i da su prezaduženi. Nadam se da će ta država propadati još više. Nije kažnjena za genocid 41, nije za etničko čišćenje 95, pa neka vrsta kazne je morala doći. Neko to od gore vidi sve.

pokojni Steva

Većina koja tamo demonstrira nije kriva ni za '41. ni za '45. ni za '91. ni za '95. To je kao da se sad postavlja pitanje postupanja Srbije po ,,Nizamskom rastanku" ili zločini Turske u Jermeniji ili Nemaca, Engleza, Amera, Japana u WWII ili Francuza u Alžiru ili... u tri lepe bi stigli se "ili". Da, svaka država je zlo, ali kako se "to" teško zaobilazi, bičevanje iste je neophodno, i to što češće.

Očekuješ od mase da iznesu svoje predloge? Teško. Cilj je pomerati granice državne rigidnosti kao 0, malo po malo i svako malo. Kažem da su (opet) Hrvati prvi shvatili a Srbija još uvek razmišlja da li je baš neophodno izvaditi palac iz dupeta. Kad se YU raspala, Evropa je izgledala daleko daleko drugačije; nekoliko kriza ranije socijalizam je živeo na Zapadu, ne Istoku. Taj "kapitalizam" je ubijen netom po skidanju sa aparata "komunizma", više nije bilo potrebe za njim. Ljudi rade, Srbija kmeči.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 06-03-2011, 21:46:03... neka vrsta kazne je morala doći. Neko to od gore vidi sve.

sljede skakavci, pa susa, pa poplave i za kraj srbi...

Džek

Najgore što bi se moglo poželeti hrvatima je da im se Tereza zvana "Ode mi pijanino" podmladi i krene starim stazama uspeha...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 06-03-2011, 22:23:49
Većina koja tamo demonstrira nije kriva ni za '41. ni za '45. ni za '91. ni za '95. To je kao da se sad postavlja pitanje postupanja Srbije po ,,Nizamskom rastanku" ili zločini Turske u Jermeniji ili Nemaca, Engleza, Amera, Japana u WWII ili Francuza u Alžiru ili... u tri lepe bi stigli se "ili". Da, svaka država je zlo, ali kako se "to" teško zaobilazi, bičevanje iste je neophodno, i to što češće.

Očekuješ od mase da iznesu svoje predloge? Teško. Cilj je pomerati granice državne rigidnosti kao 0, malo po malo i svako malo. Kažem da su (opet) Hrvati prvi shvatili a Srbija još uvek razmišlja da li je baš neophodno izvaditi palac iz dupeta. Kad se YU raspala, Evropa je izgledala daleko daleko drugačije; nekoliko kriza ranije socijalizam je živeo na Zapadu, ne Istoku. Taj "kapitalizam" je ubijen netom po skidanju sa aparata "komunizma", više nije bilo potrebe za njim. Ljudi rade, Srbija kmeči.
Ti si stvarno idealista. Ajd baš da vidimo šta će postići. Srušiće kapitalizam i EU ???
Globalno društvo je zasnovano na istinskoj dehumanizaciji, na logici tržišta, novca i uspeha. Oni koji protestuju su samo nezadovoljni svojim mestom u podeli kolača. Većina njih bi vrlo rado bila kapitalisti, a one transparente bi brzo zaboravili.
Revolucionari obično postanu isti, ili još gori od onih protiv kojih su se borili.
Ma koliko pljuvao po partiji i komunizmu, i prosečan Hrvat je navikao na isti. Na solidan obrazovni sistem, zdravstvenu zaštitu, siguran posao. Danas toga više nema- danas je prezadužen, a ako izgubi posao u četrdesetim, može otprilike da uzme utoku i rokne se.
Očekivanja su izneverena, ali ne zato što su ljudi protiv kapitalizma, već što oni nisu postali uspešni u njemu, što nisu japiji i kapitalisti. EU i SAD nisu vršljali ovuda zato da bi imali slobodnu i jaku Hrvatsku, Srbiju itd. Već zato da imaju banane državice iz kojih će crpiti gotove inžinjere, programere, i uopšte radnu snagu, prodavati im svoje proizvode B klase, i gurati im crkavicu za održavanje minimuma socijalnog mira da bi tranzicijske vlasti mogle opstajati, a robovi biti pokorni.
Demokratija je po meni, da prostiš, čisto sranje. Diktatura je na neki način čak i poštenija, tu bar i formalno znaš na čemu si. Ne verujem da više postoji i jedan čovek koji veruju da u demokratiji stvarno odlučuje narod. Ili da crnci i latinoamerikanci odlučuju na izborima o Americi. Odlučuje onaj ko ima kapital i novac, njihov glas se pita.

pokojni Steva

Promene su sasvim uredne i periodične. U suprotnom, još uvek bi išli okolo sa koskom u nosu. Vladajuća kasta je bila i ostala odlučujuća, sve je to šminka, demonokratija kurac palac, govorim o većoj slobodi raje. To ide samo na mišiće i pomaci se lepo vide.

varvarin

ZANIMLJIVO.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=10&nav_id=498332

Zagreb: "Popovi lopovi"

Zagreb -- Protest u Zagrebu završen je pred katoličkom katedralom i sedištem nadbiskupa Josipa Bozanića kod Kapitola uz povike "Popovi lopovi" i "Dole pedofilija".

Demonstranti su ovim iskazali nezadovoljstvo zbog podrške koju crkva pruža premijerki Jadranki Kosor...

pokojni Steva

Agota

da ,da ,gorane kreni pogledaj ,pogledaj tu zenu  :idea:
eto i nas premijer ima sedu glavu :evil:
Hvala  ti Stevo Lazin Ljuštikin ulepso si mi noc

iz sve snage  :lol: :lol: :lol:

Majke- Iz Sve Snage unplugged spot
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

varvarin

Da je ovo pisao Srbin, svi bi ga pljunuli.
Al piše VAŠINGTON POST:

http://www.politika.rs/rubrike/region/Arapske-pobune-stigle-do-Jadrana.sr.html

Други пишу: The Washington Times, Вашингтон

Арапске побуне стигле до Јадрана

Владајућа Хрватска демократска заједница је своју репутацију чврсто везала за чланство у ЕУ, али њена политика под слоганом ,,ЕУ по сваку цену" служи да замаскира злоупотребу власти и неспособност режима

Вашингтон – Арапски талас слободе сада запљускује обале Европе, и то на најневероватнијим местима: на Балкану. Хрватска, јадранска држава која опкорачује цивилизацијску границу између централне Европе и Балкана, уздрмана је јавним нередима и протестима.

Недељама се на хиљаде демонстраната скоро свакодневно окупља у престоници Загребу и другим градовима у овој земљи од 4,4 милиона становника. Они траже да се влада повуче и распише превремене изборе. Ситуација је врло променљива – и могла би да постане хаотична.

Протести не би требало да буду изненађујући. Хрватска се налази на прагу Европске уније. Преговори о приступању, кључни корак ка придруживању ЕУ, требало би да се закључе овог лета.

Владајућа странка, Хрватска демократска заједница, позната као ХДЗ, своју репутацију је чврсто везала за чланство у ЕУ. Да, али њена политика под слоганом ,,ЕУ по сваку цену" служи да замаскира злоупотребу власти и неспособност режима.
Претходни хрватски премијер Иво Санадер терети се за проневеру и корупцију. Он је оптужен за крађу више милиона долара. Владајући кадар ХДЗ-а је изградио мафијашку државу. Рука режима досеже до сваког сектора хрватског друштва. Он врши значајан утицај на медије. Политички званичници рутински манипулишу судством.

Као резултат свега тога, Хрватска је постала клептократска земља у балканском стилу. Кронизам је овде начин живота. Лидери ХДЗ-а су покрали државна средства, усисавши најмање милијарду долара – што је поприлична сума за тако малу земљу.
Школе, путеви и болнице се недовољно финансирају. Тешки порези и оптерећујуће регулативе спутавају привредни раст. Незапосленост износи 18 одсто, и више. Државни дуг је вртоглаво висок.

Укратко, ХДЗ је довео земљу до ивице пропасти.

Премијерка Јадранка Косор каже за себе да се разликује од свог претходника Санадера. Она свечано обећава да ће очистити политичку каљугу и брзо опоравити замрлу економију. И тврди да има магично решење: чланство у ЕУ.

Премијерка Косор греши. То је једна подмитљива, шупља политичарка која очајнички покушава да остане на власти. Она мора да распише националне изборе до краја ове године или најкасније почетком 2012.

Све анкете показују да ће ХДЗ претрпети тежак пораз. Она жели да заврши преговоре о приступању ЕУ и да онда представи ХДЗ као ,,европску странку".
Но, ова стратегија представља коначну издају Хрватске. Косорова је уско повезана за владајућом кликом ХДЗ-а – умешана у њену корупцију, крађу и номенклатуру великих размера.

Она се не залаже за модернизацију нити за модерне реформе; уместо тога, она је апаратчик жељан власти који тежи да очува паразитски режим ХДЗ-а. Косорова и њена странка су измузли Хрватску до последње паре. Сада се надају да ће прождрати милијарде за које верују да ће пристићи у виду будућих субвенција ЕУ. То је крађа под плаштом спољне политике.

Хрватска политичка елита је, у својој помахниталој журби да се придружи паневропском пројекту, продала своју земљу. Велики део хрватске економије је у рукама страних власника.

Одустало се од интереса на пољу рибарства и пољопривреде зарад смиривања европских конгломерата.
Као и Румуни и Бугари, Хрвати ће ускоро научити болну лекцију да брзо чланство у ЕУ није универзални лек. Уместо тога, то ће им донети трајни трећеразредни статус унутар европске супердржаве.

Хрватска је деценијама трпела у Југославији под српском доминацијом. Сада је она вазал Брисела, а не Београда. Хрватска је само заменила једног господара другим. А то покреће питање: може ли Загреб да заиста стане на своје ноге као земља која саму себе поштује, која се може ослонити на саму себе и која је суверена?

...Међутим, та клетва је дуготрајна. Пошто је током већег дела своје историје био подјармљен, Загреб се инстинктивно обраћа страним престоницама за помоћ у руковођењу унутрашњим питањима. Хрватска још увек није толико земља колико је остатак некадашње покрајине старе Аустроугарске.

Претежно католичка, конзервативна и централноевропска, она има потенцијала да постане балканска Швајцарска. Међутим, њен неоколонијалистички менталитет и одбијање или неспособност одбране својих дугорочних националних интереса осакаћује ову земљу. Опседнутост придруживањем ЕУ по сваку цену је несмотрена, а повлачење руководства је јавно признање неуспеха у решавању све веће финансијске и социјалне кризе.

Чланство у ЕУ није спасло Грчку и Ирску од банкрота; неће спасти ни Хрватску. Већина Хрвата то схвата. Анкете показују да 70 одсто њих подржава протесте, док преко 60 одсто жели превремене изборе. Демонстраната има у скоро свим сегментима друштва: међу ратним ветеранима, радницима, власницима малих предузећа, стручњацима из средње класе, студентима, рибарима и пољопривредницима. Другим речима, побуна је захватила центар Хрватске.

Овај покрет није ни левичарски ни десничарски; он представља популизам који жели да Хрватску стави на прво место. Он тражи поштену владу, отвореност, истинске тржишне реформе и, изнад свега, крај лоше владавине ХДЗ. То је вапај за стварном политичком либерализацијом и економским опоравком, испуњењем демократске револуције из 1991.

Хрвати више не желе само националну државу. Они желе успешну изградњу националне државе. То значи улазак у ЕУ тек када и ако ова земља за то буде спремна, а не према направљеном временском распореду било ког лидера.

Револуција са циљем стављања Хрватске на прво место прети да збрише стару онемоћалу гарду. Она је уздрмала хрватску владајућу класу до самих темеља. Народу је доста лажи, издаје и корупције. Овај режим мора да падне.

I OPET PITAM:  IMA LI OVO IKAKVE PARALELE SA DEŠAVANJIMA U SRBIJI?
JA BI REKO- IMA.

Джон Рейнольдс

Dakle, Hrvati su zaista Arapi?  :?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Izmantraj Denisa Hopera, on će da ti kaže.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Joza se  ne javlja već danima na ovu temu, hmmm...

Albedo 0

''Хрватска још увек није толико земља колико је остатак некадашње покрајине старе Аустроугарске.''

Surovo :lol:

varvarin

Rek'o bih, tačno.  :mrgreen:
Tamo najavljuju da će nastaviti proteste.
I opet se pitam, jel mi ovde nikakvog razloga nemamo da se malo bunimo??

mac

Ma ovo je boranija. Mi se čuvamo za pravu stvar.

scallop

Prijatelj iz Slovenije mi poslao "srpski" slogan:
SVET ĆE DA PROPADNE 2012!
NAVALI NARODE, MI KASNIMO 30 GODINA.
Odgovorio sam mu da imamo sobe za izdavanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Quote from: mac on 16-03-2011, 11:09:51
Ma ovo je boranija. Mi se čuvamo za pravu stvar.

Gej paradu ili neki poraz u sportu zaslugom sudija?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Okončaće se civilizacija dok mi skapiramo koja je to prava stvar za koju smo se čuvali...

varvarin

Kako god okreneš, ovde niko ne može bez Turaka:

http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=3357C4AB-4F98-4EF5-A358-CF1C1F5F98F6

ANALIZA I nakon ulaska Hrvatske u EU
Ankara će u Zagrebu imati pouzdanog partnera
Dvije zemlje koje su istodobno počele svoj europski put 2005. godine imaju vrlo slične poglede o političkim odnosima u svijetu. Uostalom, Turska i Hrvatska su članice NATO-a te ostvaruju uspješnu suradnju i kroz vojni savez...

Meho Krljic

Konačna pobeda!!! Hrvati će prelaziti granicu i dolaziti u Srbiju da im se zamene sijalice.

Hrvati više ne mogu poznanicima da zamene ni sijalicu

varvarin

Pročitao tekst iza.
Mi smo verovatno sledeći, za isti zakon.
Na pamet mi pada samo reč KRETENIZAM...

džin tonik

jedi vise ribe, sadrzi fosfor.

varvarin

Jebi se u dupe, nema fosfor...

mac

"Seksualno se zadovoljavaj uz pomoć ribe, spoj lepo s korisnim"

Meho Krljic

A zna se šta mangupi misle kad kažu "riba".

Mme Chauchat

Quote from: mac on 18-03-2011, 15:04:38
"Seksualno se zadovoljavaj uz pomoć ribe, spoj lepo s korisnim"

Nemoj samo živom, molim te. Jedan od gnusnijih detalja iz Limenog doboša jeste anegdota o ženi koja je pokušala da se zadovolji jeguljom, pa se jegulja, kaže pripovedač, "zajela".

džin tonik

a da varvarin ispovijedi svoja iskustva?

mac

džin tonik

na sta vam ovo lici???!
<script src='http://img843.imageshack.us/shareable/?i=sdc10873.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

džin tonik

uh, mislim ovu.
<script src='http://img42.imageshack.us/shareable/?i=sdc10874p.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Stipan

Ovo bi trebalo da bude neka provokacija?

džin tonik

hm, zasto ne, seronjo...

Stipan

Danas sam dobro raspoložen, previđam ružne reči. Samo se pitam...

džin tonik

ne moras previdjati ruzne rijeci, seronjo, javi se kad budes lose raspolozen.

Meho Krljic

Baš si loše raspoložen u Nedelju ujutro.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

ne razumijem te stevane. stalno vicu "drzte ustasu!" a kad stvarno naidje ustasa onda se zavuku u misju rupu...