• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: dark horse on 25-04-2024, 17:59:54
Novčić srpskog kralja iskopan u Splitu: Neverovatno otkriće hrvatskih arheologa

QuoteSrebrni novčić srpskog kralja Milutina Nemanjića otkriven je tokom arheoloških iskopavanja na Manušu, u Splitu. Novčić je kovan krajem 13. i početkom 14. veka i reč je tek o četvrtom novčiću kovanom u srednjevekovnoj srpskoj državi i pronađenom u ovoj oblasti.

Prema prvim analizama reč je o srebrnom dinaru kralja Stefana Uroša II Milutina (1253-1321) ,,na kome se čita legenda VROSI (Uroš)", piše Slobodna Dalmacija. Kraj njega je pronađeno i desetak rimskih novića od bakra koji tek treba da budu datirani.

Zole, reaguj!! :evil:

a na sta konkretno?

džin tonik

Rafalei sletjeli na Pleso: 'Hrvatski zračni prostor od danas još sigurniji'

QuoteRafalei su sletjeli u Hrvatsku. Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa, danas je u Hrvatsku stiglo prvih 6 od 12 borbenih zrakoplova Rafale, koje je Hrvatska naručila od Francuske. Dovezli su ih piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su se za to obučavali mjesecima.

Preostalih šest Rafalea stiže početkom iduće godine. Hrvatska će eskadrilu od 12 moćnih borbenih zrakoplova, deset jednosjeda i dva dvosjeda, bez PDV-a platiti malo manje od milijardu eura. S PDV-om i procijenjenim troškovima indeksacije cijena im raste na milijardu 152 milijuna.

(...)

toliko drndanja, opstrukcije nabavke cestitih zrakoplova u rh, godine i godine rada, toliko troska na razna govna i idiote, sve da bi na kraju invazija zapela i propala, t.j. prispjelo ovo prije invazije. sad treba francuze zaviti u milijarde dolara da bi se opstruiralo kao remont mig-21 ili isporuku izraelskih f-16, uglavnom maksimalno razoruzalo plijen.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 25-04-2024, 18:59:56
Quote from: dark horse on 25-04-2024, 17:59:54
Novčić srpskog kralja iskopan u Splitu: Neverovatno otkriće hrvatskih arheologa

QuoteSrebrni novčić srpskog kralja Milutina Nemanjića otkriven je tokom arheoloških iskopavanja na Manušu, u Splitu. Novčić je kovan krajem 13. i početkom 14. veka i reč je tek o četvrtom novčiću kovanom u srednjevekovnoj srpskoj državi i pronađenom u ovoj oblasti.

Prema prvim analizama reč je o srebrnom dinaru kralja Stefana Uroša II Milutina (1253-1321) ,,na kome se čita legenda VROSI (Uroš)", piše Slobodna Dalmacija. Kraj njega je pronađeno i desetak rimskih novića od bakra koji tek treba da budu datirani

Zole, reaguj!! :evil:

a na sta konkretno?

Pa, da ste i u 13 veku bili u Jugoslaviji i koristili dinar.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

ah, ti to skromno. nista jos jedno srce srbije, jos neke stare srpske zemlje, jos jedna stara srbija, jos deblje srpsko carstvo, bla.
na to se ne isplati reagirati.

Onaj stari Sendmen

Pa vi ste prvi počeli da popuštate... kakvi su to ostaci iza mrskih osvajača, pobugu?

Valjda je to trebalo davno uništiti, kao i sve ostalo... koliko, naprimer, ima iskopina iz doba Rimske Imperije u Hrvatskoj? Po celoj Evropi ima, jedino u Hrvatskoj ko srpskih kostiju u Jasenovcu...

Pa nula... zna se da istorija počinje sa NDH i HDZ, sve ostalo se nije desilo... ili smrdi negde u paučini, gde niko ne posećuje, ako i postoji... samo treba učiti decu o Anti ustaši i Franji nosonji...

Sekta!!

mac

Dobro sad, imaju Dioklecijana... Dukljani su dobili ime po njemu.

Onaj stari Sendmen

Ma imaju mnogo više toga, na svakom koraku. Nego ko partizanski spomenici, zapušteno i zaboravljeno... ne uklapa se u narativ o modernoj Hrvatskoj!!

džin tonik

mene to ne zanima. ja priznajem samo ustase. sve drugo su nekakve gluposti, zbrlj, brlj, prenemaganje, nekakvi panjevi veci ili manji. samo ustase se broje.

Onaj stari Sendmen

A kakva je razilika između ustaša i, naprimer, partizana? I jedni i drugi ničim drugim se nisu bavili nego cenzurisali stvarnost.

Cenzura vamo, cenzura tamo. Bah. Zajebi to. Bolesna država.

džin tonik

uvijek te komplikacije. kazem ti, sve sto je bilo gdje i bilo kad ustalo za hrvatsku protiv beograda, budimpeste, beca, itd., itd., to su ustase. znaci ljudi. a sve sto nije, to je otpad. iz kojeg god razloga nije. naivno, tupavo, glupo, korumpirano, prevareno, navuceno, korisna budala, nebitno. mislim, inace te gluposti mozemo plesti u nedogled. ljudi - otpad. sve jednostavno.

ti prosto pitas gluposti. kao da pitas koja je razlika izmedju zlata i govana. to je valjda ocigledno.

Onaj stari Sendmen

Meni je očigledno da su to jedni te isti, samo presvuku kožu i cenzurišu jovo nanovo. Identitet se može menjati, ali metode odaju identitet. Ti nikad nisi ni živeo u Hrvatskoj, pa verovatno ni ne primećuješ.

Isto je i kod nas. Missim, sa presvlačenjem kože. Bez cenzure. To je vaša specijalnost. Kod nas je akcenat na iskakanju iz frižidera i beskrajnom trolovanju glupostima.

džin tonik

Truman

Quote from: džin tonik on 26-04-2024, 15:29:17
a zasto konkretno?

Pa zato što u HR konačno postoji opcija koja hoće da izmeni udžbenike u skladu sa interesima hrvatskog naroda, konačno neko za koga možeš da glasaš.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

džin tonik

i to sve pise na portalu koji uredjuju idioti za idiote? zgodno.

Truman

Quote from: džin tonik on 26-04-2024, 16:34:57
i to sve pise na portalu koji uredjuju idioti za idiote? zgodno.

To što ti se portal ne sviđa ne znači da ne pišu istinu!

džin tonik

sta ja sad moram reci? ma nemoj!!! mislim, sandman ima neki stil, suvisao tok misli, postoji poanta, nesto. a sta je ovo, zaboga?
truki, zasto oponasas forumaske kolege?

Truman

Quote from: džin tonik on 26-04-2024, 18:06:54
sta ja sad moram reci? ma nemoj!!! mislim, sandman ima neki stil, suvisao tok misli, postoji poanta, nesto. a sta je ovo, zaboga?
truki, zasto oponasas forumaske kolege?

Mogu da oponašam jedino tebe.

džin tonik

to mi se svidja, to je dobro.
ajd odi bar 2x dnevno na narod.hr, pa iskopiraj nekoliko udarnih vijesti po odgovarajucim topicima. da malo smanjimo prosjek srboturskih i yukom lazi i podvala...

Onaj stari Sendmen

Tupite. Jedino rešenje je da se četinici i ustaše totalno istrebe u narednom velikom sukobu, a da nijedan ne pobegne u Nemačke, pa posle kenja preko interneta stolećima, već onako junački izgine za svoju stvar, tako da na kraju ni jedan ekstremista ne ostane. E, to bi nešto rešilo i pomerilo stvari s mrtve tačke. Ovako teško. Možete čitati index.hr, narod.hr, jutarnji.hr, vecernji.hr, sve vam to na isto dođe bez odgovarajuće akcije polaganja života za ideje!! Ako nema akcije, nema ničega!!! :|

džin tonik

ma zeza trukislav, shali se, ne citaj ga tako doslovno. naravno da zeli oponasati tebe.

Onaj stari Sendmen

Čitam vas? Au, pa nećemo se sad toliko vređati, majkumu, valjda se poznajemo bolje od toga... naravno da sam napisao generički Sagita post, bez čitanja svega što mu je prethodilo...

džin tonik

Zagreb ove godine 'pun' divljih svinja: 'Samo ih ne dirajte i ne radite selfije'

QuoteDruštvenim mrežama šire se snimke divljih svinja koje haraju Zagrebom. Zabilježene su po danu i po noći, u centru grada, na prometnicama i uz zgrade. Iako ih ima svake godine, čini se da ih je ove i više no inače.

Iz skloništa za nezbrinute životinje Dumovec poručuju da nema razloga za brigu. Na pet lokacija u gradu postavljene su zamke kojima je do sada uhvaćeno 27 divljih svinja, doznaje Danas.hr.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok pozvao je građane da o susretu s divljom svinjom odmah obavijeste centar Dumovec kako bi u najkraćem roku netko izašao na teren te uspavao i premjestio životinju. "Samo ih nemojte dirati, nemojte raditi selfije, nemojte im prilaziti i bit će sve u redu" upozorio je.

džin tonik

MORH objavio raspored sutrašnjih preleta Rafalea iznad teritorija RH

QuotePovodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje RH.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije ,,Bljesak", a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Jedan hrvatski Rafale letjet će po sljedećim rutama i vremenima:

2. Velika Gorica 09:15 – Duga Resa – Delnice – Kastav 09:29 – Pazin – Poreč 09:33 – Rovinj 09:35 – Pula 09:37 – Novalja 09:43 – Zadar 09:47 – Biograd 09:49 – Šibenik 09:52 – Kaštela – Split 09:56 – Omiš – Ploče – Dubrovnik 10:07 – Korčula – Hvar 10:21 – Trogir – Skradin – Obrovac – Gospić 10:34 – Otočac 10:36 – Ogulin 10:39 – Duga Resa 10:41 – Velika Gorica.

džin tonik

danas veliki praznik, obljetnica dana kad je srpska fasisticka tvorevina usla u zadnji stadij rasula.

1. svibnja 1995. operacija Bljesak – u 32 sata oslobođen cijeli teritorij zapadne Slavonije

QuoteNa današnji dan 1. svibnja 1995. počela je vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH – Bljesak.

Cilj akcije bio je oslobađanje okupiranih područja zapadne Slavonije.

U svega 32 sata oslobođen je cijeli teritorij zapadne Slavonije koji su pet godina pod okupacijom i terorom držali Srbi.

Tako težak poraz Srba nije bio neočekivan. Naime, iz povijesti je poznato da srbijanska vojska u trenucima munjevitih napada protivnika, kada trpi gubitke, pada pod paniku i psihozu te potpuni raspad vojnog obrambenog sustava.

(...)

džin tonik

Tko je Predrag Mišić Peđa, branitelj srpske nacionalnosti kojeg DP nudi za ministra?

Quote"Bio sam zaposlen u jednoj privatnoj firmi, '89. se rodila starija kći, živjeli smo normalnim životom u krugu rodbine, prijatelja, kumova. Rat je počeo, bili smo još djeca, prisiljeni da braniš obitelj, kuću, dom, državu, domovinu", kazao je 2017. godine.

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta o formiranju nove parlamentarne većine još uvijek traju. U DP-u smatraju kako bi na funkciju ministra branitelja trebao doći Predrag Mišić Peđa, vukovarski branitelj srpske nacionalnosti. On je u srpskom logoru u Mitrovici proveo 271 dan. Otac i majka su mu Srbi, a 1991. godine stao je na hrvatsku stranu i branio domovinu u kojoj je živio.

(...)

džin tonik

3. svibnja 1992. Slavonski Brod – djeca kao žrtve srpskog bombardiranja

QuoteNa jednu od kuća pala je tzv. bomba ,,krmača" teška 250 kg, od čije je eksplozije poginulo petero djece, od kojih je najmlađi Marko Marinković bio star tek godinu i osam mjeseci.

Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od toga 28 u Slavonskom Brodu koji je tako grad sa najviše ubijene djece u Domovinskom ratu.

(...)

Sramotno je da je Haški Sud godinama istraživao i optuživao Republiku Hrvatsku i njezin vojni vrh za jednodnevno bombardiranje Knina 1995. u vrijeme oslobodilačke vojno-redarstvene operacije ,,Oluja" u kojem je poginuo jedan civil. S druge strane o ovom i sličnim zločinima bombardiranja od Slavonskog Broda i Vukovara do Dubrovnika, i desetinama drugih gradova u Hrvatskoj nikada nisu bile vođene ni istrage, a kamoli da se nekog optužilo bilo od Haškog suda ili hrvatskih vlasti.

džin tonik

QuoteDana 3. svibnja 1992. bio je jedan od najtežih ratnih dana za Slavonski Brod. Tog je dana od avionskih bombi život izgubilo 10 osoba, 60 ih je ranjeno, od toga 30 teško. Tragedija koju Brođanke i Brođani nikada neće zaboraviti toga kobnog dana dogodila se u Kuhačevoj ulici blizu područne škole ,,Hugo Badalić". Na jednu od kuća pala je tzv. ,,krmača" od čije se eksplozije urušila cijela kuća te ubila petero djece i dvije žene koji su se sklonili u podrumu kuće.

bas nesto mislim, a da je potpirije lijepo izasao pred javnost i rekao "mi smo govna, blabla, lazemo, huskamo, izvrcemo, itdbla" imali bi jedno sasvim drugacije drustvo.

Onaj stari Sendmen

Što bi Porfirije bio moralniji od tebe? Možeš i ti to sve isto, pa ti ne pada na pamet. :lol:

Inače, ljudi odavno snimaju komedije u Srbiji bazirane na toj ideji:

https://www.youtube.com/watch?v=wQYbOSGGnDw

džin tonik

ama ne. ne cini narod govna, narod se dijeli na ljude i otpad, to je normalno. a govna su potpirije i ostali clanovi satanisticke sekte spc koji zavode ljude, lazu, izvrcu, huskaju, itd.
potpirije mora istupiti i reci "mi smo govna, lazemo i huskamo vas vise od 100 godina.".
potpirije, ne ljudi.

Onaj stari Sendmen

Mislim da Porfirije nema više od 100 godina.

A i oni tvoji tajmlajnovi o 1000 godina laganja deluju isto kao overdramoserisanje. Jebote, niste pišljivih 50 godina izdržali u Jugoslaviji u kojoj je hrvat bio doživotni predsednik, o čemu dalje sa vama da pričamo?

Jednostavno nas zaboravite, ćao i nema više. Nastavite izmišljati da smo mi razbili Jugoslaviju jer smo promenili ustav, ako će vam biti lakše, nije ni bitno ko je kriv, već da sa vama neće biti repriza... znamo mi dobro da prepoznamo ko su lažljiva govna, ne treba nam pomoć prijatelja...  xyxy

Truman

Na stranu zoskova treš spika, meni nije jasno zašto Srbi imaju toliko problema sa tzv. razbijanjem Jugoslavije. Raspali su se i SSSR i Čehoslovačka pa je malo ko to shvatao tragično tamo. U SFRJ samo Srbi...pitam se zašto.

mac

Zato što ima mnogo Srba van Srbije. Nije zgodno. Moraš da menjaš definiciju naroda, u narodu, dok se stvari dešavaju na terenu. Uopšte nije bilo zgodno.

džin tonik

ne spamujte. aktualni topik je obljetnica pogibije petero djece, izmedju ostalih, koja su stradala od bombe koju je neko govno iz srbije na danasnji dan iz aviona bacilo na kucu u slavonskom brodu. sve nekaznjeno, neplacenog racuna.

Truman

Quote from: mac on 03-05-2024, 14:22:15
Zato što ima mnogo Srba van Srbije. Nije zgodno. Moraš da menjaš definiciju naroda, u narodu, dok se stvari dešavaju na terenu. Uopšte nije bilo zgodno.

Eh, pa bilo je mnogo raznih van njihovih matičnih država i u gorespomenutim primerima kao i u Srbiji. Takođe, znamo kakva je politika iz Beograda dolazila. Bolelo je njih uvo za Srbe iz regiona. Hteli su nešto drugo.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Truman on 03-05-2024, 14:18:28
Na stranu zoskova treš spika, meni nije jasno zašto Srbi imaju toliko problema sa tzv. razbijanjem Jugoslavije. Raspali su se i SSSR i Čehoslovačka pa je malo ko to shvatao tragično tamo. U SFRJ samo Srbi...pitam se zašto.

Ma sve je to ok i nimalo tragično. Samo kažem, sa razbijačima Jugoslavije nikad više ništa nikada i ćao. Vrlo jednostavno.

Nek razbijaju svoju mamu pa nek im ona oprosti pa da je ponovo krešu.

Ne moraju nas jebati. Imaju svoju mamu za to.

Truman

Quote from: dark horse on 03-05-2024, 23:16:50
Quote from: Truman on 03-05-2024, 14:18:28

Ma sve je to ok i nimalo tragično. Samo kažem, sa razbijačima Jugoslavije nikad više ništa nikada i ćao. Vrlo jednostavno.

Nek razbijaju svoju mamu pa nek im ona oprosti pa da je ponovo krešu.

Ne moraju nas jebati. Imaju svoju mamu za to.

Pa ni oni sa tzv. unitaristima. Ne mislim na zoska.

džin tonik

Zelenski: Verujemo da Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu

QuotePredsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je, na pravoslavni Uskrs, u video poruci pozvao građane da se ujedine u molitvi jedni za druge i za vojnike u rovovima, navodeći da Bog ima "ukrajinsku zastavu na ramenu" i da će život sa takvim saveznikom pobediti smrt.

,,Molimo se jedni za druge. Kad se približimo jedni drugima, više nismo stranci", rekao je Zelenski ispred katedrale Svete Sofije u Kijevu.

U video poruci, objavljenoj na Telegramu, Zelenski je rekao da se Ukrajina već 802 dana bori protiv Rusije za pobedu.

,,Mi verujemo da Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu i sa takvim saveznikom život će definitivno pobediti smrt", rekao je Zelenski.

On je pozvao na molitvu najpre za vojnike, koji će Uskrs slaviti u rovovima, da se živi vrate kući, zatim za zemlju i ljude čiji se duh ,,ne može slomiti" i koji žele da Ukrajinu vide slobodnu.

,,Ukrajinci kleče samo u molitvi. Nikad pred osvajačima i okupatorima", poručio je Zelenski.

Onaj stari Sendmen

A s druge strane, prihvataju pomoć od drugih okupatora, i to na kredit, da zaduže trideset generacija unapred. I biće neslobodni i robovi.

Bukvalno priča nema nikakve logike. Ako su samostalni, trebali su da se predaju i ćao.

Ja ne znam ko pada više na ovo.

džin tonik

Crna Gora podnosi dva amandmana na rezoluciju o Srebrenici

QuoteCrna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na nemačku rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

Kako je nezvanično potvrđeno za Portal iz Vlade, amandmanima je predviđeno individualizovanje krivice za genocid u Srebrenici, ali i insistiranje na striktnom poštovanju Dejtona.

Prvi amandman glasi: ,,ponavljajući da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj drugoj etničkoj, verskoj ili drugoj skupini ili zajednici u celini osim srpskoj", a drugi: ,,potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama".

(...)

džin tonik

Geopolitička analiza: Zašto se Beograd pribojava rezolucije o genocidu u Srebrenici?

QuoteBeograd ovih dana strahuje od rezolucije UN-a o Srebrenici. Srbijanski dužnosnici i građani uplašili su se od 'označavanja' Srba kao ,,genocidnog naroda", ukidanja Republike Srpske i plaćanja ratne odštete.

Ujedno, srpske biznis elite prebacuju svoj kapital u strane države, a francuski nosac zrakoplova Charles de Gaule (koji može ,,udomiti" 40 Rafala), plovi po Jadranu...

Također, ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić (N1) – uputio je poruku svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Poruka glasi da ,,im je onemogućeno korištenje odmora u idućem razdoblju – zbog potrebe za aktivnim zastupanjem interesa na različitim razinama i to po pitanju UN-ove rezolucije o Srebrenici i zahtijeva Kosova za prijem u Vijeće Europe!

Naravno, pretpostavljamo da je ista uputa otišla i prema  MO / Vojsci Srbije i MUP-u / sigurnosnim službama...

(...)

...po Januszu Bugajskom (bliskom CIA-i) ,,U široj regiji Balkana, već tri države sada imaju otvoreno proruske lidere – Srbija, Mađarska i RS/BiH. Dok su još dvije – Crna Gora i Bugarska – pod pritiskom Moskve da se priključe klubu". (Znakovito je da Bugajski koji se desetljećima bavi Zapadnim Balkanom, možda posramljeno, prešućuje da Rusija i Srbija već koriste CG kao svog trojanskog konja u NATO-u!?)

(...)

Strah velikosrba, Gjenero je također ocijenio utemeljenim. Po njemu, najvažniji je taj što izglasavanje rezolucije može pokrenuti procese u kojima bi se krenulo ka poništavanju Daytonskog sporazuma i entiteta koji su formirani njegovim odredbama.

(...)

Prema beogradskoj Politici, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Prvoslav Perić (patrijarh Porfirije) najavili su da će... u Beogradu, (ali i u "drugim dijelovima Srbije"), biti održan veliki Uskršnji sabor Srbije i Republike Srpske".

(...)

Navedeni sabor mnogi vide kao novu velikosrpsku osvajačku platformu, odnosno kao ,,Vučićev Memorandum"!

Nadalje, kako piše Politika, "takav zaključak dogovoren je nakon razgovora" koje je Vučić imao s Dodikom, "uz nazočnost patrijarha Porfirija Perića". Vučić je sastanak nazvao "jednim od najznačajnijih". Nova vlada Srbije, te vlada RS-a (RS/BiH) pripremit će deklaraciju i druge pravne akte koje će podnijeti na usvajanje skupštinama Srbije i Republike Srpske...

Dakle, moguće je i da se radi o svojevrsnom obznanjivanju platforme za novi rat na Kosovu i u BiH.

(...)

,,U međuvremenu, srpska obavještajna služba potrošila je ogromna financijska sredstva na Zapadu kako bi uvjerila kreatore tamošnje politike da je Vučić 'prozapadni momak', te da samo koristi nacionalizam u domaće svrhe i da je žrtva ruskog utjecaja, te kako mu je samo stalo do gospodarske suradnje (s RF)."

Ujedno, zaključuje Stradner, ,,to je besmislica jer je Beograd ključni ruski partner na Balkanu..." naglasivši: ,,nikada ne podcjenjujte srpsku obmanu kao (najznačajniji) dio srbijanske nacionalne sigurnosti".

(...)

Dakle, ,,vakat je za BiH u EU", rekli bi Bosanci, ali prvo – defašizacija Srbije, što napokon trebaju reći Zapadnjaci.

Truba

Quote from: dark horse on 05-05-2024, 15:18:02
A s druge strane, prihvataju pomoć od drugih okupatora, i to na kredit, da zaduže trideset generacija unapred. I biće neslobodni i robovi.

Bukvalno priča nema nikakve logike. Ako su samostalni, trebali su da se predaju i ćao.

Nije to zajam za srbiju
Nego brane ljudi svoju zemlju od krvoloka
Imaju pravo da se zaduzuju za svoju zemlju
Neces im ti vracat kredit

Sta treba da legnu da ih sve pobije agresorska stoka
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

To je neka moderna izmišljotina, dižeš kredit da ne izgubiš rat.

Bukvalno svi zarađuju na ukrajincima. Profit, bato. Kapitalizam.

Da sam teoretičar zavere, rekao bih da su ameri i rusi u dilu i da se verovatno zato od početka i vodi taj rat. Novi način da veliki podjarme male i zarađuje na njima ne radeći baš ništa.

Ustvari, stari zavadi pa vladaj fazon, 2505-ta varijacija na istu temu.

Ja bih rekao "neka fala" amerima i predao rat rusima. To je jedino u duhu sistema u kome su ratovi prevaziđeni. Lepo, svi se mali predaju i ne vode ratove. Nema prodaje naoružanja, to staje. Vojna industrija se gasi.

mac

Mogu jedino Amerika i Kina da budu u dilu, jero oni profitiraju. Ne vidim da profitiraju ni Rusi, ni ruski oligarsi.

Onaj stari Sendmen

Rusija i dalje debelo zarađuje na nafti.

Truman

Quote from: Truba on 05-05-2024, 21:05:10
Quote from: dark horse on 05-05-2024, 15:18:02

Nije to zajam za srbiju
Nego brane ljudi svoju zemlju od krvoloka
Imaju pravo da se zaduzuju za svoju zemlju
Neces im ti vracat kredit

Sta treba da legnu da ih sve pobije agresorska stoka

+1

Truba

al čovječe kakva je to briga za novčane probitke jedne napadnute zemlje koja je bila žrtva u 20. st. komunističkog zlosilja i gladomora koji je pobio milijune seljaka

velika je i bogata ukrajina
više se brini što će rusija plaćati 100 godina ratne odštete
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

ruskog komunističkog zločina

Meho Krljic

Ne, "zlosilje" je odlična kovanica. Nasilje koje je sušinski motivisano zlim. Za razliku od onog koje može biti posledica neznanja ili dobre namere...