• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Ako je Mehu dosadno šta mi ostali da radimo?!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ne, ne, niti mi je dosadno niti je dosada moj motiv da komuniciram sa Zoskom. Nego, Zosko je deo ove zajednice pa je ljudski da se i s  njim komunicira.

A ja stalno radim na, jelte, stripovima, filmovima itd. Danas sam napisao tekst o kolekciji stripova jednog italijanskog crtača pa će taj tekst da se pojavi ovde u Novembru. A trenutno spremam mikstejp za sutra da se prigodno obeleži smrt Bore Đorđevića i tako...

Truman

Meho, imaš previše dobru dušu. Ko zna koliko te je to do sada puta koštalo u životu.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Ni jednom. Dobrota bukvalno ništa ne košta i uvek čoveka hrani pozitivnim mislima i emocijama. Sad, nažalost, nisam ja baš uvek kapacitetan da budem DOBAR ali trudim se ko i svi što se trude.

Truman

I niko nikada nije pokušao da iskoristi tvoju dobrotu?? Ne verujem!

Onaj stari Sendmen

SPOJLER:

Meho je Helmholc Votson iz Vrlog Novog Sveta.

Svi mi ostali na Sagiti smo Bernard Marks.

Svi zajedno smo zreli za ostrvo, tj. Sagitu.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Mi zaslužujemo Sagitu a ne ona nas  :lol:

Quote from: Truman on 04-09-2024, 21:07:36
I niko nikada nije pokušao da iskoristi tvoju dobrotu?? Ne verujem!

Pa, dobra stvar kod dobrote je baš to što je sama po sebi dobra. Čak i kada neko pokušava da te iskoristi, ono što radiš je, jelte, dobro. Sama sebi je nagrada plus povećava količinu dobrog u svetu. Win-Win!!!!

mac

To samo ako si vilovnjak ili božiji anđeo. Svima ostalima put do pakla je popločan dobrim namerama..

Truman

Quote from: Meho Krljic on 04-09-2024, 22:02:31

Pa, dobra stvar kod dobrote je baš to što je sama po sebi dobra. Čak i kada neko pokušava da te iskoristi, ono što radiš je, jelte, dobro. Sama sebi je nagrada plus povećava količinu dobrog u svetu. Win-Win!!!!

A da li je neko nekada koristio tvoju dobru dušu tako što se loše ophodio prema tebi? Znaš ono, žene vole loše momke a dobri su im dosadni isl.

Onaj stari Sendmen

Quote from: mac on 04-09-2024, 23:31:48
To samo ako si vilovnjak ili božiji anđeo. Svima ostalima put do pakla je popločan dobrim namerama..

A ako si vilenjak ili arhanđel? Pitam za prijatelja.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: mac on 04-09-2024, 23:31:48

Jeste, jeste, naravno. Ali, mislim, ne pričamo ovde o "dobroti" u smislu "e ajde, ako ti nije teško, izvadi svu svoju ušteđevinu iz banke i daj meni jer moram da kupim hranu za gladnu decu ratnih invalida koja žive u pećini okruženoj letećim piranama a i sva su nebinarno transrodna i trpe diskriminaciju"  nego o svakodnevnim ljudskim interakcijama. Dakle, ljubaznost, empatija, predusretljivost, duh zajedništva, ništa od toga niti košta niti ima negativne posledice, i doprinosi boljitku društva. To ne znači da kad, ne znam, Zosko, krene da priča kako je premalo Srba ubijano i da je trebalo više da ih žive spaljuju u štalama, čovek treba da mu kaže "Znaš šta, ne  smem da tvrdim da se slažem sa tobom ali mislim da je zdravo da se takve stvari govore i da budu stalni deo tekuće konverzacije !" ali se može polemisati i tako da se ne odvučemo u kaljugu nedostojnu naših godina.

Quote from: Truman on 04-09-2024, 23:40:49

A da li je neko nekada koristio tvoju dobru dušu tako što se loše ophodio prema tebi? Znaš ono, žene vole loše momke a dobri su im dosadni isl.

Ma, ljudi se loše ophode prema meni (i svakom drugom) jer su takvi a ne zato što sam prema njima ljubazan. Ljubaznost, empatija, razumevanje itd, su, kako rekoh, vrednosti po sebi. Naravno, kad te neko hrani govnima i zlostavlja, branićeš se. Ali ne do mere da pomisliš "ljubaznost je greška" jer nikada nije, jelte.

Što se tiče drugog dela pitanja, evo, po mom iskustvu, a ono je sigurno irelevantno, ja sam ipak u braku evo skoro tri pune decenije, dakle, po mom iskustvu, žene vole dobre momke a loši su im dosadni posle kratkog vremena. Naravno, ko zna kakve žene ja poznajem i šta je definicija dobrog, a šta lošeg momka... Ali pošto je to prekompleksno pitanje za ovo gde ćaskamo, mislim da je fer reći da ljubaznost, dobronamernost, uvažavanje, dakle, generalno dobro vaspitanje nikada nisu greška, pa čak ni kada pokušavaš da ostvariš snošaj ili predložiš brak.

No, da ne bismo mi, kao neki muškarci, pričali u ime žena, evo nek se javi drugarica Dibučica da ponudi autentičnu žensku perspektivu (iako ni ona, naravno, neće na sebe pruzeti odgovornost da se izjasni u ime SVIH žena SVUDA).

Dybuk

QuoteNo, da ne bismo mi, kao neki muškarci, pričali u ime žena, evo nek se javi drugarica Dibučica da ponudi autentičnu žensku perspektivu (iako ni ona, naravno, neće na sebe pruzeti odgovornost da se izjasni u ime SVIH žena SVUDA)

Loši momci, kao nasilnici s parama? Nope.
Volela bih da se ovaj štetni stereotip konačno upokoji, naravno da su osobine koje je Meho naveo da im teži poželjne kod svakog čoveka.

Ali napomenula bih da i dobri momci - na papiru - imaju kapacitet da čine nasilje (iz životnog iskustva) , ljudske psihologije su kompleksne. Tako i ulazak u vezu sa "lošim momkom" i prihvatanje kasnijeg maltretmana (jer niko ne udara šamar na prvom dejtu) može da bude proizvod okolnosti, neiskustva ili kompleksne traume.

Ukratko, poštovanje, sposobnost empatije, uvažavanje partnerke kao kompletne ličnosti a ne doživljaj iste kao ukrasa, trofeja ili objekta je ono što većina nas želi od partnera. I smisao za humor.

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 05-09-2024, 12:11:31

Ali napomenula bih da i dobri momci - na papiru - imaju kapacitet da čine nasilje (iz životnog iskustva) , ljudske psihologije su kompleksne. Tako i ulazak u vezu sa "lošim momkom" i prihvatanje kasnijeg maltretmana (jer niko ne udara šamar na prvom dejtu) može da bude proizvod okolnosti, neiskustva ili kompleksne traume.

Da, apsolutno. Mi smo skloni, pogotovo u svedenim internet-komunikacijama, da pojednostavljujemo koncepte, ali "dobar momak" i "loš momak" su literarni tropi a ne STVARNA ljudska bića. Svako je dobar momak u svojoj glavi, za početak. Dakle, "dobar momak" bi u nekom objkektivnom smislu bio neko ko se procentualno veliku većinu vremena trudi da se ponaša socijalno pozitivno. Dakle, ne samo socijalno prihvatljivo, već da aktivno bude ljubazan, empatičan, predusretljiv, da nudi pomoć umesto da je samo pruža kada mu se traži itd. Čak i on može da bude jako loš u nekom momentu, naravno, i sasvim je i fer da se kaže da je to njegova "prava" priroda a da je nice guy persona samo to, fasada, gluma i slično. No, kako nas je još Helmut Plesner naučio, ne treba da preterujemo sa zahtevima i da se trudimo da ispravimo ljudsku dušu jer je realističnije, i za društvo korisnije, da se trudimo da ispravimo nečije ponašanje.

Dybuk

QuoteSvako je dobar momak u svojoj glavi, za početak
O, da.

Truba

bolje da te iskoriste nego da iskoristavas
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Slažem se, to je neko opšte mesto mnogih humanističkih pogleda na svet (uključujući izvorno hriščanstvo, izvorni budizam itd.) i temelj je i komuntarističkih ideologija koje prepoznaju da je zajednica ono što čoveku pruža bolju osnovu za opstanak i samorealizaciju od nekakvog romantičnog lone wolf individualizma. Ali naravno, danas se često individualizam i individualna realizacija promovišu kao apsolutna vrednost po sebi i često imamo konflikte na tom polju....

No, hoću još da dodam, pogotovo ako pričamo o "dobrim momcima" u kontekstu odnosa muškaraca i žena da, kako je i Dybuk ukazala, i dobri momci imaju kapacitet za nasilje. I ne mislim to u onom old school feminističkom smislu da je svaki muškarac potencijalni silovatelj* već više da dok god postoji jasna neravnoteža u moći u društvu zasnovana na rodnom kriterijumu, postoji i potencijal da i dobri momci budu nasilni.

*Da se pojasnim: nije svaki, ali većina, u koju ubrajam i sebe, jeste.

Da se razumemo: ne pričam o razlici u FIZIČKOJ snazi između prosečne žene i prosečnog muškarca, pošto je ona statistilčki gledano biološka datost i to se neće promeniti za naših života niti života našh praunuka, već o mentalitetu, ekonomskim zavisnostima, socijalnim obrascima koje nasilje omogućuju a onda mu omogućuju i da bude nekažnjeno.

Spletom okolnosti dve žene iz moje neposredne blizine su imale iskustvo partnerskog nasilja. Obe su, da budemo kristalno jasni, upotrebile identičnu formulaciju: pretukao me je. Obe su, dakle, bile izložene intenzivnom fizičkom nasilju od strane tadašnjeg partnera. Jedna je tada sa njim živela, druga nije ali je imala sa njim trudnoću.

Obe su inteligentne, snalažljive, asertivne žene, dakle, ne nekakve balkanske patrijarhalne saradnice, naprotiv obe imaju prepoznatljivo feministički pogled na svet. Jedna je intelektualka visokog nivoa, u smislu obrazovanja, druga ne, ali je jednako inteligentna i snalažljiva u društvu.

Hoću reći, ni jedna od njih nije bila u vezi sa muškarcem koga biste na prvi pogled opisali kao "lošeg momka", naprotiv. Obe su imale nešto za šta su mislile da je njihova finalna veza u životu, ako hoćete, ljubav njihovog života i NI SLUČAJNO u te veze nisu ušle sa pomišlju da će partner ikada da im lupi šamar a kamoli da budu pretučene pesnicama.

I obema se to desilo.

I obe su prekinule te veze.

Ni jedan od ova dva čoveka nije išao na sud zbog svojih činova. Jedna je prijavila nasilje policiji ali nije htela da ga goni. Druga nije ni prijavila. Obe zato što su ti ljudi INAČE bili dobri, generalno, i dobri prema njima.

Jedna od njih je onda dalje ostala u labavijem kontaktu sa tim partnerom, pa su se često i posle viđali i družili, čak i intimno jer je on nastavio da prema njoj bude dobar momak. Samo nije mogla da se vrati da bude s njim u formalnoj vezi jer je trauma ipak bila prevelika.

E, sad, to sve napominjem jer, dakle, ovde imamo na delu dve žene koje niti su budale niti su nesnađene, niti su nesamostalne, pa čak nisu bile ni ekonomski zavisne od ovih partnera. Ali obe su odlučile da nasilje ostane bez posledica za partnere jer čitavo društvo sugeriše da su to ipak dobri ljudi koji su imali loš dan.

Jesu li? Ili je društvo naviklo da nas, osobe sa višim testosteronom tretira kao hodajuće bombe koje, eto, ponekad puknu, ali nećemo sad zbog toga da im useravamo ceo život.

džin tonik

Ubijeni napadač kod izraelskog konzulata poreklom iz BiH: Poznati novi detalji

QuoteOsumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, ubijen je u razmeni vatre sa policijom, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman, a reč je o islamisti koji je od ranije bio poznat policiji.

"Moramo pretpostaviti da je napad na izraelski generalni konzulat možda planiran jutros", rekao je Herman.

Kako prenosi Bild, reč je o E. I. (18) rođenom u Austriji, poreklom iz Bosne i Hercegovine.

On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.

Austrijske vlasti su na njegovom mobilnom telefonu pronašle islamističku propagandu, a osim vatrenog oružja, prilikom napada imao je i bajonet.

Herman je dodao da je napadač ispalio seriju hitaca, nakon čega su pripadnici snaga bezbednosti uzvratili vatru i ubili ga.

Kako navodi, osumnjičeni se dovezao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. noseći dugačak pištolj i potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

U akciji je učestvovalo pet policajaca, rekao je potparol snaga bezbebednosti. Helikopter kruži iznad mesta događaja u pokušaju da održi incident pod kontrolom.

Policija je uputila apel građanima da izbegavaju taj deo grada dok je u toku operacija

Incident se desio na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu.

neki dan su bez price likvidirali i jednog koji vitlao nozem. od onog incidenta kad jedan ubio policajca, ekspresno pucaju da ubiju.
ali ostaje pitanje zasto u zatvoru nisu merkel i korumpirana ekipa koji dozvolili da djecu odgaja iran i razne sekte. sta je ovo tele ispranog mozga od 18 godina znalo, nije ni pocelo ziviti, prepusteno sektama i iranu.

džin tonik

Britanska TV kuća objavila nikad viđeni video granatiranja Dubrovnika

QuoteBritanska televizija ITN je iz svoje arhive izvukla i na YouTube objavila materijal snimljen tijekom opsade i granatiranja Dubrovnika.

(...)

džin tonik

Završio je Hod za život u Slavonskom Brodu: Pogledajte fotografije i videozapise

koliko je ovo uzvisenije i puno zivota spram leftardskih manifestacija, disidenata na drzavnoj sisi, gdje uvijek iste budale postave nagdje, tutnu im smijesne parole u ruke i zabrane im imati svoje misljenje.

džin tonik

Skandal u Hrvatskoj: Branitelji ne daju horu iz Crne Gore da nastupa zbog "ratnih rana"

QuoteNa Korčuli će se u subotu obeležiti 80. godišnjica oslobođenja grada od fašista, a udruženja boraca najavila su protest zbog koncerta koji će se tog dana održati u "Letnjem kinu".

Organizator događaja, Udruženje antifašista grada Korčule, na obeležavanje je pozvao crnogorski amaterski hor KIC pop hor. To je zasmetalo Udruženju hrvatskih dobrovoljaca Domovinskog rata (UHDDR), koje je poslalo otvoreno pismo u kojem od članova hora traže da odustanu od svog nastupa.

"Kao udruženja podržavamo obeležavanje 80. godišnjice oslobođenja Korčule, ali nam je kao hrvatskim braniteljima neprihvatljivo da pesme sa kojima nameravate da nastupite peva hor iz države iz koje je vojska, zajedno sa vojskom iz Srbije, napala nas 1991. godine. Vojska od koje smo branili Dubrovnik, Ston i ostatak Republike Hrvatske," piše u otvorenom pismu koje potpisuje i predsednik UHDDR-a Čara.

U pismu horu takođe navode da im smetaju "simboli totalitarnog režima bivše države na ovim prostorima, koji se često nalaze u pozadini prilikom vaših nastupa, a isti veličaju jugoslovenski unitarizam."

Najavili su da će protest protiv koncerta održati na ulazu u Letnji kino i da će pevati hrvatske pesme.

"Zbog svega navedenog, molimo vas, a i zahtevamo da odustanete od svog nastupa u Korčuli 14. septembra 2024. godine," pišu iz udruženja.

KIC pop hor osnovan je 2017. godine, a čini ga oko 60 pevača amatera. Hor čine ljudi različitih zanimanja i generacija, a početkom ove godine su održali svoj 100. koncert. Izvode pesme Bijelog dugmeta, Plavog orkestra, Olivera Mandića, Smaka, Perpera, Gibonnija, Urbana, a poznati su i po izvođenju antifašističkih i partizanskih pesama.

Svečana akademija povodom godišnjice oslobođenja Korčule održaće se pod pokroviteljstvom predsednika Zorana Milanovića u bioskopskoj sali Doma kulture u 17 sati, nakon čega će se u 18 sati položiti venci na Spomenik NOB-a.

eto sta se desi kad se ljudi govnima "pravdaju". dobijemo takav naslov. to se kaze ne dam ti pjevati iz zajebancije! pa ti razvij mozak i dokuci. :cry:

džin tonik

Novi napad LGBT udruge iz Poreča: Žele sankcionirati portal Narod.hr i provode anketu – ispunite ju!

jebali mater svoju jugokomunisticku panjevsku retardiranu, nisam stigao ispuniti ni dva puta, vec zatvorili anketu.

džin tonik

Kampanja protiv portala Narod.hr završila prebrzo? Anketa LGBT udruge iz Poreča 'više ne prihvaća odgovore'

QuoteManje od tri sata nakon naše objave, u kojoj smo u petak navečer pozvali čitatelje da sudjeluju u anketi usmjerenoj protiv portala Narod.hr, trebalo je da autor ankete – Centar za građanske inicijative (CGI) Poreč – ukloni njezin sadržaj.

Naveli su sljedeće: "Obrazac ,,Utjecaj medijskih sadržaja portala Narod.hr na LGBTIQ+ zajednicu" više ne prihvaća odgovore".

Cilj ankete bio je, kako su ranije naveli, prikupiti podatke koji će se potom iskoristiti za ,,poticanje regulatornih tijela na sankcioniranje" sadržaja i samog portala.

Podsjetimo, ,,ispitivanje" je provodio ,,Centar za građanske inicijative Poreč" u sklopu akcije pod nazivom "DiskrimiNacija", podržane putem javnog poziva za akcije za obranu europskih vrijednosti programa Impact4Values". I sve to uz financijsku pomoć Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kampanja protiv medijskih sloboda

Još jedna kampanja CGI Poreč protiv medijskih sloboda završena je, čini se, prije planiranih rokova.

(...)

nismo prije nekoliko desetljeca dali ono najvrijednije, znaci donacije, zive pare, da jugokomunisticka gamad ustaljene obicaje samo prebaci na novi, novi narativ, te se proglasi demokracijom, samoproglaseno relevantnom i mjerodavnom, i nastavi sa drzavnog kopanja jebanje naroda, teror i cenzuru.
a realno su trebali raditi prijeki sudovi i vjesala.

džin tonik

Albanija dobiva novu muslimansku državu unutar svog glavnog grada

QuoteAlbanija planira novu muslimansku državu unutar svog glavnog grada. Albanski premijer Edi Rama rekao je da će uskoro objaviti planove za entitet koji će se zvati Suverena država Reda Bektashija.

Njegova željena muslimanska država u Tirani, glavnom gradu Albanije, bit će suverena enklava u stilu Vatikana. Ona će kontrolirati teritorij veličine otprilike pet njujorških blokova. Dopustit će alkohol, ženama da nose što žele, te neće nametati nikakva pravila o životnom stilu.

Baba Mondi: 'Bog ne zabranjuje ništa'

"Bog ne zabranjuje ništa. Zato nam je dao umove," rekao je klerik Edmond Brahimaj, poznat svojim sljedbenicima kao Baba Mondi.

Objasnio je kako namjerava upravljati 27 hektara zemlje koju Albanija želi pretvoriti u suverenu državu s vlastitom upravom, putovnicama i granicama. Albanski premijer, Edi Rama, rekao je da će uskoro objaviti planove za entitet koji će se zvati Suverena država Reda Bektashija.

"Sve odluke bit će donesene s ljubavlju i dobrotom," rekao je 65-godišnji Baba Mondi. Riječ je o bivšem časniku albanske vojske kojeg milijuni diljem svijeta štuju pod njegovim službenim naslovom Njegova Svetost Hadži Dede Baba. On je vrhovni vođa Bektashija, šiitskog sufijskog reda osnovanog u 13. stoljeću u Turskoj, a sada sa sjedištem u Albaniji.

'Promicanje tolerantne verzije islama na koju se Albanija ponosi'

U intervjuu, premijer Rama rekao je da je cilj nove države promicanje tolerantne verzije islama na koju se Albanija ponosi. "Trebamo se brinuti o ovom blagu, koje je vjerska tolerancija i koje nikada ne smijemo uzimati zdravo za gotovo," rekao je. Umjereno islamsko mikrodržavno područje, rekao je premijer, poslalo bi poruku: "Nemojte dopustiti da stigma muslimana definira tko su muslimani."

Teritorij predložene nove islamske države je kompleks u stambenoj četvrti istočne Tirane. To je samo četvrtina veličine Vatikana, trenutno najmanje države na svijetu kojom upravlja papa. Baba Mondi rekao je da "veličina nije važna".

(...)

zanimljiva prica.

Meho Krljic

Quote from: džin tonik on 24-09-2024, 14:33:03

Bog ne zabranjuje ništa

Pa, sad, ne znam baš, imam utisak da su neki delovi Kur'ana prilično zabranjivčki napisani sa sve propisivanjem kazni za nepoštovanje zabrane. Na primer:

• To su Allahovi propisi. Onoga ko se pokorava Allahu i Poslaniku Njegovu - On će uvesti u džennetske bašče, kroz koje će rijeke teći, u kojima će vječno ostati, i to je uspjeh veliki.

• A onoga ko se bude protiv Allaha i Poslanika Njegova dizao i preko granica Njegovih propisa prelazio - On će u vatru baciti, u kojoj će vječno ostati; njega čeka sramna patnja.

• Kada neka od žena vaših blud počini, zatražite da to protiv njih četverica od vas posvjedoče, pa ako posvjedoče, držite ih u kućama sve dok ih smrt ne umori ili dok im Allah ne nađe izlaz neki.
Dakle, može da bludniči al posle da je drže u kući dok ne umre od gladi. To je prilična zabrana...

džin tonik

taj baba mondi ocigledno nije od tvog plemena i u simbiozi sa komunizmom. :cry:

džin tonik

Tomašević Documenti isplatio više od 15 000 eura, najviše za 'narodne heroine' Jugoslavije

beznacajan primjer, no solidan ogledni kamicak u mozaiku ljudske gluposti. uz popratne linkove u clanku koji se bave documentom tvori lijep presjek.

naciju i drzavu definitivno nikad ne podizu oni koji ostaju, vec oni koji odlaze. ti sto ostaju (aranziraju se u mirnodopsko vrijeme sa kakvom okupacijom) uglavnom su prosti otpad i to je osudjeno na propast; cast rijetkim iznimkama.

mnogi si vole tepati i laskati "da su se samim ostankom" borili za drzavu, bolji sustav, ili whatever sto bi rekli mi srbi, ali to je obicna glupost, samozavaravanje. nesposobni ljigavci i beskicmenjaci, izipanjevi, kukavice, otpad koji je savio siju i nije ni za sta drugo no sluzenje bilo kojem gospodaru. otpad koji je svoju nesposobnost, nepokretnost i svoje mane naknadno prepjevao u vrline.
dok oni koji su u mirnodopsko vrijeme okupacije otisli u svijet, kalili se i ostali svoji, poput ustasa, ti podizu drzavu. ali sve to pise i u bibliji, poglavlje kako se stvara drzava!

hrvatska je u tom pogledu fenomenalan ogledni primjer.

mac

Ja sam oduvek mislio da su oni koji odlaze otišli jer su suviše slabi za ono gde su bili. Morali su da odu negde gde je lakše živeti.

džin tonik

to je zabluda. otici u svijet u mirnodopsko vrijeme okupacije, to je izuzetan iskorak iz zone komfora, iziskuje veliku snagu. mnogo je lakse saviti siju, aranzirati se sa diktaturom na koji god nacin, bilo aktivno, bilo presutno, i to naknadno prepjevati u "borbu za drzavu" ili bolji sustav. kazem, hrvatska je fenomenalan ogledni primjer.
ako ne vjerujes meni, zar sumnjas u bibliju?

Meho Krljic

Pošto su u Bosni katastrofalne poplave, sa mnogo mrtvih i velikim razaranjem, ako želite da pomognete, imate broj telefona (u Bosni) 17023 preko kog se donira, a možete i dauplaćujete pare na račun 1340011130004680 otvoren kod ASA banka Sarajevo.

Mnogo je strašno ovo sve.

Meho Krljic

Ako ste u Srbiji i drugim državama regiona:

džin tonik

Kataklizma: "Na meštane se obrušilo kompletno brdo"

QuoteMnogi su izneli sumnju da je kamenolom uzrok velike katastrofe u Donjoj Jablanici s obzirom na to da njih nije unesrećila poplava, nego odron zemlje.

Bošnjačko-hrvatski sukob: Jablanica

QuoteNa prvim demokratskim izborima 1990. godine u Jablanici većinu glasova su dobili SDA i HDZ BiH. Kao vodeća politička snaga SDA odmah provodi diskriminaciju prema nemuslimanskom stanovništvu. Srbi su isključeni iz svih institucija vlasti, a bolje nisu prošli ni Hrvati pa zbog toga dolazi do nesuglasica i napetosti.

(...)

U travnju i svibnju 1993. godine Hrvati su potpuno eliminirani u selima: Donja Jablanica...

Najteži zločin u jablaničkoj općini nad Hrvatima počinili su vojnici Armije BiH u selu Doljanima udaljenom 12 km od Jablanice, 28. srpnja 1993. godine. Taj zločin je poznat kao Pokolj u Doljanima. Doljani su po popisu stanovništva 2001. godine imali 1049 stanovnika, a od toga je bio 708 Hrvat, Bošnjaka je bilo 326, a osim njih u selu je bio jedan 10 Jugoslavena i 5 "ostalih".

Ujutro su Doljane opkolili pripadnici 44. brdske brigade IV. korpusa Armije BiH potpomognuti Bošnjacima iz okolnih sela...

evo im kurac od donacije. ili se donira za jos poplava i odrona?

džin tonik

Ekipa TRT Balkana bila je u Donjoj Jablanici

ono kad naselje etnicki ocistis od hrvata i uselis u njihove kuce. i neovisno sto turcadijska tv postaja ne spominje da su i neki idioti iz hr na tom terenu i spasavaju, bar je glazbena podloga mogla biti bolja.
https://youtu.be/M5ZIDoHaCg0

Truba

300 mm kiše u manje od 24 sata
kažu oblak bio debeo 10 kilometara
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

pravda za debele oblake!

Po nalogu Vučića: MUP Srbije šalje tim za spasavanje u BiH

QuotePo nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i u skladu sa pismom premijera Miloša Vučevića, Ministarstvo unutrašnjih poslova će uputiti 36 pripadnika Tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije sa 12 vozila, kao pomoć, na njihov zahtev, Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno iz Sarajeva, spasioci će biti upućeni u Jablanicu.

džin tonik

UŽIVO Potpuna katastrofa; Tri dana žalosti

Quote(...)

"Niko u BiH nema psa tragača"

"Niko u Bosni i Hercegovini nema psa tragača koji je istreniran, obučen i sertifikovan za traganje za mrtvim telima", rekao je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite u programu N1 BiH.

Spahović je istakao kako je, zahvaljujući aktivaciji Mehanizma za civilnu zaštitu EU, tri dana nakon poplava na područje Donje Jablanice konačno došao tim s psima tragačima iz Hrvatske.

odgojilo se pasa da biraju "hrvatske" zastupnike, a nema se pasa za krizne situacije? pa mashala. nadam se da je taj aktivirani mehanizam i dobro (odlicno pre)placen, ne da hrvati opet servisiraju raznu gamad kao devedesetih kad se zbrinjavalo muslimanske izbjeglice, a koja ce ih u znak zahvalnosti naskakivati.

klem

valjda nece u srbiji biti poplava

džin tonik

mislis, biti poplava prije no sto se iskopa rudnik litijuma uz popratnu deponiju sa trilion trilijuna otpadnih otrovnih kemikalija ili poslije?

Meho Krljic

Evo, ko želi i ima da pomogne:

Обавештавамо вас да је Црвени крст Србије отворио наменски рачун за помоћ становништву у Босни и Херцеговини које је погођено катастрофалним поплавама.

Наменски рачун је:

НЛБ Комерцијална банка АД Београд

Број рачуна: 205-32824-71

Позив на број: 6054-3550000

Прикупљена средства биће уплаћена на рачун Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине.

džin tonik

bas nesto mislim, ajd jebes te pozive oko donacija, tko jos uvijek nije shvatio princip, nema mu pomoci, neka donira raznim lopovima za izgradnju kakvih vikendica ili da se neki islamisti nakote za jos 20% vise.

nego, taj turcadijski element: ipak zivimo u doba kad se vrlo intenzivno naskakuje na kolonijalnu povijest raznih europskih naroda. sta je u tom pogledu sa turcadijom? ima li kakvih javnih proziva i poziva da sultan zamoli za oprost za stoljeca drndanja i pljacke koji su trajno unistili razvoj "nase regije"? a mogla bi kapnuti i neka odsteta...

klem

srpska pravoslavna crkva donirala 100 000 evra

džin tonik

isto kao i hrvatska biskupska konferencija.
razlika je u tome sto srpska sekta nije glupa. prikazat ce tu nesto sto ce otici srbima kao donaciju bih, dok u hrvatskoj biskupskoj konferenciji sjede idioti.

karikiram: sekta bi da je, primjerice, skupljala za naoruzanje bosanskih srba ovu priliku iskoristila da sredstva doturi istima, a sve predstavi kao donaciju bih. dok idiote ne vrijedi spominjati; zajamceno donacija ide u dupe, a za nekoliko mjeseci dobit ce jos i optuzbu da su podrivali dzamahiriju, da nisu platili porez na donaciju ili tako nesto.

džin tonik

inace, sad bi zli jezici rekli, a sta je sa onom "ljubite neprijatelje svoje"?
pa nista, jel netko misli da je krist bio idiot ili bi prije bilo da je i ovo iskrivljeno od idiota?
da se stvarno odnosi na pojave u shirem kontekstu od zajednice, svaki od apostola bi mu ekspresno rekao - cuj, JA nemam neprijatelje u tom smislu, TI imas. pa kako hoces, treba li sad reci hail sotona? ne.

mac

Deluje kao da razvijaš ideologiju za novi kult.

džin tonik

vjerujes da je moguce postaviti "kult" koji idioti ne bi uspjeli izopaciti? ja ne, nisam toliko zaludan. samo obozavam psovati.

klem

srpska pravoslavna crkva nije sekta nego dobrotvorna institucija koja sluzi bogu i srpskom narodu

džin tonik

duhovito, mastovito, jesi se kad okusao kao sf-autor u pokusaju?

džin tonik

BiH: Srpski ministri odbili proglašenje dana žalosti na razini države

QuoteU Bosni i Hercegovini (BiH) neće biti dana žalosti na državnoj razini za žrtve poplava. Takvu odluku nisu željeli podržati srpski ministri u vladi.

(...)

sramota.

džin tonik

Rešena najveća misterija SFRJ: Švedski novinar otkrio – ustaše podmetnule bombu u JAT-ov avion

kako krasan primjer n1 kao rezervne opcije srbuturskog sveta, lazne opozicije. imamo esej toncija percana!

tko nije upoznat, ovaj je jedan od najsmijesnijih likova u postyukom-scene, bivsi udbin suradnik u svedskoj, aktualno najvjerojatnije na platnom spisku moskve pokusava uglaviti naciste na sve strane koje "treba denacificirati". uglavnom se prepjevao u zrtvu, mashe nekim krivotvorenim dosjeima udbe, da je kao on bio progonjen, a ne suradnik. razina trece oko i bosanske piramide, taj stih, redovno pokusava uvaliti razne izmisljotine. trazi i izmislja ustase na sve strane. prije nekoliko godina sam pomisljao da mu iz zajebancije nesto podvalim da "otkrije". neki ustaski kamp na kilimandjaru.  :cry:

elem, za nogometnog svjetskog prvenstva u rusiji je izmislio da su ga napali ustase i ruska policija ga jedva spasila i slicno. pa podvalio pricu nekim hr-medijima, a koji ga uskoro izbacili kad ga komentatori prepoznali i poceli se sprdati, haha, epohalna epizoda. postao je ozbiljna atrakcija, trajna vrijednost.

toliko i o ovoj aktualnoj budalastini. :cry:
nije ni svedski, ni hrvatski novinar, vec bivsi suradnik udbe u svedskoj, vjerojatno reaktiviran od moskve prije nekoliko godina da izmislja ustase ili im pripisuje svasta, itd. a to cini toliko smijesno, da nije jasno cini li to od srca ili na taj nacin opstruira. :cry: 

agenda n1 clanka ocigledno zeli implicirati da su hno, hrb ili neke hr-organizaje postavili doticnu bombu u avion, te prodati pricu da je ta "cinjenica" zataskavana za juge, kao, stitilo se ustase... :cry:

ako je tko podmetnuo bombu, ovaj udbaski idiot bio bi odlican kandidat za to. sve da se pred svijetom opravdaju puni zatvori politickih zatocenika u doba hrvatskog proljeca.

uglavnom, sta ocekivati od medija poput n1, a koji na najvisim pozicijama zaposljava najblize potomke osudjenih srboturskih ratnih zlocinaca iz devedesetih, no da se udomi tonci percan sa prikladnim bajkama.

džin tonik

usput, jos do ca. 2015. je godinama ekstremno naskakivao na srbe, uglavnom po svedskim medijima i iz ugla radikalnih bosanskih muslimana, da bi ga tad sultan u sklopu rusoturskog pomirenja ocigledno iznajmio moskvi. presaltao se tad na bajke o ustasama. kad se cita ovaj pamflet na n1, narativ dodje kao prijepis starijih clanaka gdje na udaru bili srbi, tek sto je srbe zamijenio ustasama.

covjek prati putanju "hrvatskih" predsjednika: transformirao se iz mesica dikobraza sarajevskog u lepog zokija milanovica banjaluckog, haha. joj.

mac

Njemu su Hrvati i Srbi isti bizant.