• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Quote from: tomat on 20-04-2018, 15:06:22
Quote from: scallop on 20-04-2018, 15:00:15
Politički vrh je jasno deklarisao da je prisiljen na komunikaciju

ovo sam propustio, kad je to bilo?

Tebi ću ozbiljno da odgovorim. U politici postoji tekst i kontekst. Tekst je javna izjava, a kontekst je razumevanje izjavljenog. Ako nema razumevanja, onda je propuštanje neminovno. Srpska politika je uslovljena neodbijanjem i traganjem za mogućom podrškom. I ne zavidim joj kroz šta mora da prođe. U tom procesu postoji podrška i podrivanje. Ne ljubim podrivanje iako nisam srećan zbog nekih akcija koje se preduzimaju u cilju podrške. Ne znam da li je to jasno, ali ću odgovoriti i Urošu Smiljanicu. On je decidniji u podrivanju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2018, 15:19:46
Pod prisilom, možda, al njegova firma je edukovala našu administraciju, a jedno vreme se i pričalo o uvođenju deliveri junita po uzoru na Blerove, tako da, mislim da je legitimno to o dobro ortaštvu.

Ti si, Uroše aka Meho, druga priča. Na zadatku si i samo ne znam koliki ti je sendvić. Takođe, i deo o kontekstu se razlikuje. Ti izvrćeš kontekst ka svom interesu. I sada, kad se govori o istorijskim opredeljenjima Velike Britanije, guraš ustranu očekujući da će neko da se upeca.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: Pizzobatto on 20-04-2018, 15:31:25
Bler = neoliberal!

Bato, kad prestaneš da dokazuješ da si pametniji od mene moguće je da ćemo biti na istoj strani.

дејан

Quote from: scallop on 20-04-2018, 15:41:06
Quote from: tomat on 20-04-2018, 15:06:22
Quote from: scallop on 20-04-2018, 15:00:15
Politički vrh je jasno deklarisao da je prisiljen na komunikaciju

ovo sam propustio, kad je to bilo?

Tebi ću ozbiljno da odgovorim. U politici postoji tekst i kontekst. Tekst je javna izjava, a kontekst je razumevanje izjavljenog. Ako nema razumevanja, onda je propuštanje neminovno. Srpska politika je uslovljena neodbijanjem i traganjem za mogućom podrškom. I ne zavidim joj kroz šta mora da prođe. U tom procesu postoji podrška i podrivanje. Ne ljubim podrivanje iako nisam srećan zbog nekih akcija koje se preduzimaju u cilju podrške. Ne znam da li je to jasno, ali ću odgovoriti i Urošu Smiljanicu. On je decidniji u podrivanju.
не слажем се, ово што сте написали је ван и текста и контекста...тј сасвим сте учитали било какву примораност наше владе да се лиже са протувом која је директно одговорна за бомбардовање наше земље. тони блер је одавно већ персона нон грата у западној политици, спрема му се и суђење, а наша влада је имала посла са њим и његовима око 'привољавања' емирата (заједно са динкићем (још једна протува са којима владајућа клика има прећутани (од медија) скоро па тајни дил)) да се укључе у 'грандиозни пројекат'. такође, позван је 2. пут да о бави обуку наших министара...претпостављам у вештини којој је и сам најспособнији а то је лагање јавног мњења...
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: scallop on 20-04-2018, 16:05:13
Quote from: Meho Krljic on 20-04-2018, 15:19:46
Pod prisilom, možda, al njegova firma je edukovala našu administraciju, a jedno vreme se i pričalo o uvođenju deliveri junita po uzoru na Blerove, tako da, mislim da je legitimno to o dobro ortaštvu.

Ti si, Uroše aka Meho, druga priča. Na zadatku si i samo ne znam koliki ti je sendvić. Takođe, i deo o kontekstu se razlikuje. Ti izvrćeš kontekst ka svom interesu. I sada, kad se govori o istorijskim opredeljenjima Velike Britanije, guraš ustranu očekujući da će neko da se upeca.

Ne očekujem da se iko upeca. Poenta mog posta je bila 1) da ovo o čemu se priča nije vezano samo za aktuelnu UK administraciju (dakle, da se složim sa ovim što je pisano) i 2) da podsetim da, nažalost, koliko god nama bilo jasno da sve to treba osuditi, isto tako je i jasno da mi iz ovih i onih razloga često to ne možemo ili ne želimo da osudimo, au contraire.

Ti si tu sad učito, jelte, i sendviče i moj interes, što ne mogu da ti zamerim, al mogu da kažem da nije tačno.

Edit: Da ne bude posle "koji smo to 'mi'?", naravno mislim na nas kao nekakvu naciju. Ne na pojedince.

scallop

Teško da Vlada ne zna s kim ima posla. Pitanje je da se to nas tiče. I na koji način. Dobronameran ili zlonameran. Priča je o lažljivosti Britanaca, a ne o mestu Blera u srpskoj politici. Evo, i ti si naseo.

tomat

Quote from: scallop on 20-04-2018, 15:41:06

možda opet propuštam kontekst, ali mi i dalje promiče kako se to vrh "jasno deklarisao", bar u ovom slučaju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ne znam na šta sam naseo, al proveriće to hirurg.

I, ne da ja sad imam neki veliku emociju u celoj ovoj priči, ali Bler je valjda etalon lažljivosti Britanaca??? Mislim, Mejeva i Džonson ima još da se narade da dostignu razmere razaranja i ljudske patnje koje je Bler sa svojim saveznicima proizveo, na osnovu ozbiljnog laganja. Prošlonedeljno raketiranje Sirije je, kolko god to sad cinično zvučalo, takoreći zajebancija u odnosu na ono što je napravljeno od Iraka, da ne pominjem da je upravo to što je napravljeno od Iraka utrlo put za stvaranje Islamske države i između ostalog, destabilizaciju Sirije. A tu je Bler ipak šampionski nosio dres ako ne centarfora onda levog krila.

Al pošto nisam stručan ni za fudbal ni za geopolitiku, da stanem ovde  :lol:

scallop

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2018, 16:19:31

Da ne bude posle "koji smo to 'mi'?", naravno mislim na nas kao nekakvu naciju. Ne na pojedince.

Opet!!! Kad osetiš da to nije nekakva ili nikakva nacija biće bolje.

Tomat, videćeš da sam ja opet bio u pravu, a za kontekst ne brini. Niko u Srbiji neće odustati od bilo kojih spoljnopolitčkih kontakta, ali i ne može prihvatiti bilo koju prisilu. Čekaćemo da se EU reformiše.

Meho Krljic

Vidim ja da ću morati da vodim sa sobom jednog tumača sa punim radnim vremenom.  :lol:

To "nekakva nacija" je trebalo da ukaže na to da je nama teško da postignemo nekakav nacionalni konsenzus oko bilo čega, a kamoli oko ovako oštro kontroverznih tema.

scallop

Možda bi i meni bio potreban tumač. Iako se trudim vidim napor da me se protumači izvan konteksta. xfrog  A ne mogu biti jasniji. Živimo u svetu u kome se događa i dobro i loše, pa kako na ZS dominira loše, meni je zapala druga strana. Navikao uz nos.  :lol:  Ipak, vreme nekako ne demantuje mene, moguće zbog previše iskustva, jer sam se suočavao sa mnogo toga šta vi znate samo iz prepričavanja. Trebalo bi i meni verovati, ponekad, čisto da se osveže misli.

Meho Krljic

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

To nije nikakva vest. Vest bi bila da Ameri odluče da ne mlataraju oružjem svuda po svetu.

Truman

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=04&dd=21&nav_id=1384019

Свака част овој жени, има муда! Индиректно рекла ( ако сам добро разумео ) да неће да подржава злочиначку политику Израела.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

akhnaton

Quote from: Truman on 22-04-2018, 01:28:40
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=04&dd=21&nav_id=1384019

Свака част овој жени, има муда! Индиректно рекла ( ако сам добро разумео ) да неће да подржава злочиначку политику Израела.

Trumane, Trumanee, nema ona muda, uradila je to jer sada je in podržavati "jadne" muslimane, posebno palestince. Tako se pokazuje virtue signaling, dobijaju se poeni u očima akademije, medija, SPLC i tako tih organizacija. Naravno, ni Izrael nije nevinašce, imaju oni svojih cunning ideja koliko hoćeš, idu čak i dotle da svojim najsnažnijim čuvarima potope brod, što su i uradili davne 1967. Ali, to ne znači da nema prava da se svim sredstvima brani od onih koji decu, da decu programiraju da mrze i uče ih da ubijaju.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Truman

Ма дај, посматрај ствари из угла неког ко је јеврејин из екстремистичке државе Израел као што је дотична. Колика муда треба да имаш да би рекла НЕ. Колико ли је само непријатеља стекла овим одбијањем награде...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

akhnaton

Quote from: Truman on 22-04-2018, 20:08:06
Ма дај, посматрај ствари из угла неког ко је јеврејин из екстремистичке државе Израел као што је дотична. Колика муда треба да имаш да би рекла НЕ. Колико ли је само непријатеља стекла овим одбијањем награде...

Možda ih je stekla, a možda i ne. Uostalom njena  je odluka da li će da glumi "humanistu" ili neće, da li će da se odrekne nagrade i svoje države, ili neće. 

scallop

Jesi li siguran da si pročitao? Ja ne mogu. Ispada da je Kina grčkija od Grčke. Ko je onda najgrčkija država na svetu? Šta se zapravo ulaže u furioznu trku ka vrhu GDP, ako je dolar bezvredan? Ko je onda to big to fall, a ko je to small to fall?

tomat

akhnaton

Quote from: tomat on 27-04-2018, 13:27:37
Denuklearizacija i kraj rata na Korejskom poluostrvu

http://rs.n1info.com/a383304/Svet/Svet/Severna-i-Juzna-Koreja-postigle-sporazum-o-denuklearizaciji.html

Гле, гле... шта ће сада да раде овдашњи што су ишчекивали нуклеарни рат. Прво добили срчку када Путин није одговорио на Трампове ракетле, сада ово... куку и леле, остаје им једино нада да овде направе неко срање и онда да се Амери и Руси потуку...

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2018, 16:29:55
Mislim, Mejeva i Džonson ima još da se narade da dostignu razmere razaranja i ljudske patnje koje je Bler sa svojim saveznicima proizveo, na osnovu ozbiljnog laganja. Prošlonedeljno raketiranje Sirije je, kolko god to sad cinično zvučalo, takoreći zajebancija u odnosu na ono što je napravljeno od Iraka, da ne pominjem da je upravo to što je napravljeno od Iraka utrlo put za stvaranje Islamske države i između ostalog, destabilizaciju Sirije. A tu je Bler ipak šampionski nosio dres ako ne centarfora onda levog krila.

Околности у којима је деловао Блер, и околности у којима делују Мејева и Џонсон нису исте.
Није им ово ни 1999, ни 2003, ни 2011,  па да изазову "толике патње".
Лажљиви методи су им исти, проистекли из доследног следбеништва постулата Френсиса Бекона, али околности су сада различите.

Него, ти овде видиш само Сирију, и измишљање хемијског напада, али не видиш Русију, и измишљање тровања нервним гасом.
Не видиш ни упоређивање Путина са Хитлером, баљезгарије о СП 2018 као ОИ 1936?
То што је о Русији и Путину лагао Џонсон, то Блеру никад није пало на памет.

Према томе, еталон лажљивости је Џонсон, коме само околности не иду на руку да изазове још веће зло него што га је изазвао Блер.

Quote from: akhnaton on 27-04-2018, 13:52:03
када Путин није одговорио на Трампове ракетле

Које Трампове ракетле?
Оне "нове, лепе и паметне", које је пообаро Асадов ПВО?  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 27-04-2018, 15:14:59

Које Трампове ракетле?

Koji PVO? Onaj "neprobojni" što su mu Romeji u pokušaju instalirali? Onaj "energetski" štit? Taj. Hahahaha.
Niti je Tramp ispalio "lepe i pametne" na prave ciljeve, niti mu je to bila namera. Mlatarao je đokom da se pokaže, a pre toga je najavio gde će da se pokazuje i kako će da se pokazuje. Tako da, bajka o superiornom PVO pada u vodu.  Na žalost onih koji ovde u "malorusiji" svršavaju na nuklearnu osvetu rasprodatog Kosova.

scallop

Danas sam mnogo loše volje. Akhnatone, kad ne znaš potrudi se da se to ne vidi.

akhnaton

Quote from: scallop on 27-04-2018, 15:35:24
Danas sam mnogo loše volje. Akhnatone, kad ne znaš potrudi se da se to ne vidi.

Ma da, ne znam, svi su mudraci, svi znaju i brane ono što je neodbranjivo, samo ja ne znam. Posebno ako se radi o simularkumu države koja već 31 godinu ima letalni oblik kancera kombinovanog sa kugom. Što se tiče sveckih dešavanja, zar ovdašnji rasjanofili nisu svi kao jedan iščekivali da će se Trampovo kurčenje pretvoriti u nuklearni holokaust, a tenkovi drage im domaje zaigrati uz kozačko uraa? Da se osvete za ono što su šćipetarima prvo prodali za masne pare a onda krenuli da glume odbranu serdca koje im je libertardizovani zapad "oteo" bombama? Jesu. Jesu li ovde (ne na forumu) iščekivali da izbije treći korejski rat koji bi se pretvorio u treći svetski? Jesu. I?
Nema od toga ništa, jer nema love od toga. Jedini razlog koji će svet uvesti u III Svetski Rat, biće libertardi, i njihovi zombiji.

mac

Ovde ljudi nisu specijalno za Trampa, nego su protiv porodice Klinton, i to ne zbog nečeg što bi Hilari uradila, nego zbog onog što su već uradili.

Ugly MF

Tako je.
Ovde su ljudi i protiv Hilari i Klintona i POTUS-a.
Neljudi nisu.

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 28-04-2018, 10:42:12
Tako je.
Ovde su ljudi i protiv Hilari i Klintona i POTUS-a.
Neljudi nisu.
Ko nije protiv Hilary? Ko? Samo feminaci. Svako sa iole malo oraha u glavi je protiv Hilary, protiv njenog Billy Kliće.
Al, ne iz istog razloga.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 27-04-2018, 15:25:29
Quote from: Аксентије Новаковић on 27-04-2018, 15:14:59

Које Трампове ракетле?

Koji PVO? Onaj "neprobojni" što su mu Romeji u pokušaju instalirali? Onaj "energetski" štit? Taj. Hahahaha.
Niti je Tramp ispalio "lepe i pametne" na prave ciljeve, niti mu je to bila namera. Mlatarao je đokom da se pokaže, a pre toga je najavio gde će da se pokazuje i kako će da se pokazuje. Tako da, bajka o superiornom PVO pada u vodu.  Na žalost onih koji ovde u "malorusiji" svršavaju na nuklearnu osvetu rasprodatog Kosova.

Прво научи шта значи "Ромеј", па онда користи тај израз.

Трамп је најавио "нове, лепе и паметне" ракете, и рекао Русији да стижу.
Нису стигле, оборио их је Асадов ПВО.
И то не нов и супериоран ПВО, него онај онај "стар и ружан" ПВО, који датира из осамдесетих година прошлог века.
Према томе, заиста не знам о чему ти баљезгаш.

Аксентије Новаковић

Немачки Сноуден тражи азил у Русији због откривене завере Запада да се одузимају деца родитељима хришћанима

15. априла 2018.

ОФИЦИР НЕМАЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ КОЈИ ТРАЖИ АЗИЛ У РУСИЈИ ОТКРИВА ЗАВЕРУ ЗАПАДА ДА ОДУЗИМАЈУ ДЕЦУ РОДИТЕЉИМА ХРИШЋАНИМА

Потврђујући оно на шта је грчки писац Раул Иларги Мејер упозорио: ,,Mи нисмо на почетку новог и застрашујућег доба, ми смо у у његовом средишту", ново циркуларно писмо руског Министарства спољњих послова (МИД) извештава Кремљ да бивши официр немачког Бундесвера (обавештајна служба), по имену Маркус Бергфелд тражи азил у Русији након што је нехотично имао приступ поверљивим подацима који откривају монструозну заверу Запада да почне да одузима децу од њихових родитеља хришћана – чије напоре помажу врхунски научници из Америке, који су управо пустили у јавност саопштење да су они који верују у Христа људи са оштећењем мозга.

Према овом извештају, бивши војни обавештајни официр немачког Бундесвера по имену Маркус Бергфелд, 2011. године случајно је преузео високо поверљиви документ ЕУ у ком је детаљно наведена гадна и сатанска завера Запада да почне да одузима децу од њихових родитеља хришћана ,,не касније од 2020. године" – што је довело до тога да он и његова супруга Соња побегну из Немачке када је страх и трепет њихове нације, Јунгендамт (систем немачке службе за заштиту деце, као Норвешки ,,Барневарн") киднаповао њихову децу.

Једном када је Јунгедамт узео њихово петоро деце, наставља извештај, деца су била изложена злостављању и терана да узимају јаке психотичне наркотике – док је њихова најмлађа кћера била силована, њихов најстарији син је преминуо у Шпанији претходног месеца од наркотика које је почео да користи у систему Јунгендамта.

Бивши обавештајни официр немачког Бундесвера по имену Маркус Бергфелд затражио је азил у руској амбасади у Летонији 18. марта 2018. године.

У овом извештају се наводи да је 29. децембра 2012. године члан 44. став 1. Закона о образовању у Руској Федерацији унета обавеза да родитељи (или старатељи) имају основно право да образују и подижу своју децу – са кућним образовањем које се често назива ,,породично образовање".

Док милиони руских хришћана славе своје право да образују децу на начин на који они, а не држава одлуче, наставља овај извештај, хришћани из Немачке почели су да напуштају своју земљу – попут Сабрине Албрехт која је побегла на Малту како би заштитила своје двоје деце, али које је немачки Јунгдамт киднаповао са Малте и вратио у Немачку – и одана хришћанска породица Ромеике која је из Немачке побегла у САД – које је Клинтон – Обама режим покушао да натера да се врате у Немачку пре него што их је узнемирена америчка јавност спречила да тo ураде.

Са Европском унијом која сада има искључиву контролу над животом и образовањем деце, а не родитељи, даље објашњава овај извештај, немачки обавештајнац Маркус Бергфелд открио је да завера да се још више западних хришћанских деце одвоји од својих верних родитеља, добија нови облик са новим канадским застрашујућим законом под именом ,,Закон 89" (Bill 89), који је усвојен прошле године, у ком се каже да канадска влада сада може легално одузети децу из породица које одбијају да прихвате изабрани родни идентитет њиховог детета – неуспех родитеља да препозна и подржи родну самоидентификацију детета је облик злостављања деце и дете у овим околностима треба уклонити из те ситуације и ставити у заштиту – а чији се ефекти сада инфилтрирају у Сједињене Државе, што је доказао судија државе Охајо који је, пре неколико седмица, наредио да се дете одузме од хришћанских родитеља који су одбили да му дају јаке хормоне који би га променили у девојку.

Завршни корак ове монструозне завере Запада да уништи хришћанске породице заувек је, према сазнањима бившег обавештајног немачког официра по имену Маркус Бергфелд, да западни научници начине званични научни извештај који ће користити Јунгедамт и друге западне агенције за отимање деце, пред судовима, како би ,,доказали" да су хришћански родитељи ментално оболели – један такав извештај објавили су недавно научници Северозападног универзитета, у ком се каже: да налази потврђују да религиозни фанатици имају мање когнитивне флаксибилности, и додаје да је студијом доказано да оштећење одређених делова префронталног можданог језгра доводи до напредовања религијског фундаментализма.

Другим речима, наука сад покушава да каже да каже како они који верују у оно што пише у Библији имају оштећење мозга.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 28-04-2018, 15:20:39

Другим речима, наука сад покушава да каже да каже како они који верују у оно што пише у Библији имају оштећење мозга.

P.S.M opet....

Ugly MF

Pa moja supruga je diplomirani klinicki psiholog,
radi vec dvajs' godina, non-stop, i
posto je hard-kor konzervativac i anti-feminaci,
za nju je recimo 'gej' psihosexualni poremecaj i tacka, ali i religijske ideje su
umna oboljenja.
Go figjur, kad ti je Frojd..(Fraud)  :) grejvn imidz kome se klanjas.....

Indoktrirano to na ovim ateistickim faxovima, pa to ti je....
ali ima mene pa kapira kako treba razmisljat ;)

Elem, ponovicu opet, mi smo jos uvek pod 'prokletstvom' jer imamo komunjare na vlasti koji su zabranili kralju da vlada, i dok je tako,
utataaaa, eve vam gaaa.....

...a i bajdvej, ja volem historiju i mloooogo je proucavam , pa sam skapirao da vec 2000 godina mal-mal- pa nikne neki 'intelekt' protiv Hriscanstva,
probusa se malko, i ode u zaborav.... a Ono ostaje :)

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 29-04-2018, 12:51:52
...a i bajdvej, ja volem historiju i mloooogo je proucavam , pa sam skapirao da vec 2000 godina mal-mal- pa nikne neki 'intelekt' protiv Hriscanstva,
probusa se malko, i ode u zaborav.... a Ono ostaje :)
i ostaće, sve ostalo će proći, otići u oblivion. Jer nije ga inspirisao onaj čije se ime ne uzima uzalud u usta, nego čovek željan moći, lažljiv, prevrtljiv i gramziv. Hrišćanstvo sa druge strane ima osnivača koji nije samo prorok, kao što je to slučaj kod sledbenika secikese, pedofila, i otimača tuđijeh žena, nego je pre svega ovaploćeni Logos, otelotvoreno drugo lice Trojstva, ili ako ti je draže Bogočovek. Zato ni vrata paklena neće nadvladati ono što je On osnovao, bez obzira na onu nesrećnu podelu iz 1054, bez obzira na klanjaoce čoveka, klanjaoce meteorita, klanjaoce guzice, pussy ili đoke, koji danas ne prestaju da pod maskom "slobode" i "humanizma" napadaju moral, napadaju Una Sancta, koja je i katolička i saborna.

scallop

Samo dodatak na I. Liturgija i misa se pozivaju da su svekolike (katoličke) i pravoučene (ortodoxne). 8)

akhnaton

Quote from: scallop on 29-04-2018, 15:10:17
Samo dodatak na I. Liturgija i misa se pozivaju da su svekolike (katoličke) i pravoučene (ortodoxne). 8)

Ako se misli na razlike u bogoslužju za to treba kriviti tradicije. U osnovi i liturgija i misa imaju zajednički izvor: poslednju ili tajnu večeru.

scallop

Samo sam hteo da napomenem da se obe deklarišu isto. Katolička kaže i da je pravoslavna.

Ugly MF

I ja mogu da kazem da je zemlja globus, pa dal' sam u pravu?

I bajdvej, moz' katolicka da prica sta god oce, i tu je istorija zabelezila, i jos uvek nije zaboravila.
I protestanti nasu Pravoslavnu Crkvu nazivaju 'samo jednom od denominacija'.

Izgleda da svak na svetu kenja iz svoje perspektive,
a samo Jedan govori Istinu.....

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 29-04-2018, 22:27:04
I ja mogu da kazem da je zemlja globus, pa dal' sam u pravu?

I bajdvej, moz' katolicka da prica sta god oce, i tu je istorija zabelezila, i jos uvek nije zaboravila.
I protestanti nasu Pravoslavnu Crkvu nazivaju 'samo jednom od denominacija'.

Izgleda da svak na svetu kenja iz svoje perspektive,
a samo Jedan govori Istinu.....
Ugly, ne lupaj molim te. Ovde se ne radi o tome da li neko tvrdi da je zemlja ovo ili ono. Raskol je nastao zbog primata Petrovog naslednika.  Od 5 patrijaršija koje su zatekle Konstantinov edikt o priznavanju prava na postojanje, Teodosijevog uspostavljanja Una Sancta za državnu veru, došli smo na Istoku do  konfederacije patrijaršija, ili "crkava" od kojih svaka za sebe tvrdi da je Una Sancta i koje žive u nečemu što se naziva "ekonomija". Crkva jeste, ma šta dubiozni sinkretisti čiji je uticaj politički raskol napravio teološkim, tvrdili, Jedna, Sveta, Katolička (saborna) i Apostolska Crkva.  Trenutno u raskolu, iako su anateme skinute još 1967. Protestanti sa svojim sola fide, sola scriptura, sa mnoštvom sekti jesu jeretici.

Ugly MF

Ankhatone, jesil' ti to ekumenista, leba ti?
Priznajes papinu vr'ovnu vlas' na Zemlji?
Sto bi moja pitanja o globusu i istinitosti bila lupetanja?

Svejedno, to je bilo namenjeno scallopu ;)

scallop

Quote from: Ugly MF on 30-04-2018, 00:28:41

Hvala. Ne pecam se više. Otkako je počela da liči na ostrigu, osećam se kao deo familije.  xfrog

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Ta je? Usamljen si? Naravno da je laž korov, a istina teška za uzgajanje.

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 30-04-2018, 00:28:41
Ankhatone, jesil' ti to ekumenista, leba ti?
Priznajes papinu vr'ovnu vlas' na Zemlji?
Sto bi moja pitanja o globusu i istinitosti bila lupetanja?

Ekumenista? Jesu li to oni što misle da su sve religije iste, i da je dovoljno da se kaže da se veruje u "jednog" boga?

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

varvarin