• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: džin tonik on 22-01-2024, 16:01:48
Šamanski ritual u Davosu: Svećenik zatražio odgovore organizatora na četiri pitanja

QuoteOvogodišnji Svjetski ekonomski forum u Davosu nedavno je završen. Održavao se pod motom "Ponovna izgradnja povjerenja", a okupio je svjetsku političku i ekonomsku elitu. Reakcije na forum se ne smiruju, a mnogim vjernicima za oko je zapeo šamanski ritual koji je izveden u sklopu plenarne sjednice pod nazivom "Klima i priroda: Potreban je sustavni odgovor".

Naime, poglavica Putanny Yawanawá iz amazonskog plemena Yawanawá, smještenog u regiji Acre na sjeverozapadu Brazila, izvela je obred. Prije svog obreda pozvala je nazočne "da se ujedine u svojim mislima i svojim srcima, jer tada nas naša Majka Zemlja sluša". Poglavica je trljala ruke te izgovorila nekoliko zaziva, a potom je puhnula u glave sudionika. Na koncu ovog performansa svi su podignuli ruke.

Među okupljenima su bili direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, predsjednik Svjetske banke Ajay Banga, predsjednik Uprave IKEA-e Jesper Brodin i milijarder André Hoffmann.

Ovakav poganski "performans", očekivano, nije naišao na odobravanje katoličkih vjernika diljem svijeta. Najglasniji u kritikama bio je svećenik Madridske nadbiskupije vlč. Jesús Silva Castignani.

On je na društvenoj mreži "X" organizatorima foruma u Davosu uputio nekoliko pitanja. Zanimalo ga je: "a) Bi li vam palo na pamet da pozovete svećenika da izmoli molitvu? b) Znamo li koje duhove gospođa zaziva? c) Kršćanstvo je mračnjačko, ali pripadnici religija koje su vadile ljudima srca nisu bili? d) Koji duh vlada Davosom?"

Organizator je madridskom svećeniku odgovorio tek: "Kako bismo gledali u budućnost, moramo se osvrnuti unatrag i vidjeti što su bile želje naših predaka."

gurui iz indije, krave i ostali slonovi, sve vam je oprosteno... :cry:

Lepo je to što tradicija šamanizma nije zapostavljena. Kastaneda je moj stari drug.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truba

Dabogda se raspali na 157 drzava i 100 godina bili izolirani
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Onaj stari Sendmen

Hmm, nisam baš siguran. Postoje tri opcije: islamisti, ukrajinci ili rusi sami sebe Putin Putin.

Islamisti rekli da su oni, ukrajinci rekli da je ruska nameštaljka, a Zaharova kaže ukajinci ubacili Isis.

Koji cluster fuck. Da nije opet bolesna debilizam zajebancija sa ljudskim životima, bilo bi kao nekakva parodija, moderni Doktor Strejndžlav.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Onaj stari Sendmen

Uhvaćeni osumnjičeni. Ne deluju da su ISIS, pre će biti nekakva podmetačina...

džin tonik

malaysia airlines boeing 777 let mh370, 08.03.2014
malaysia airlines boeing 777 let mh17, 17.07.2014

i, razmisli, postoji li ipak i cetvrta opcija osim tri opcije "isis, ukrajinci, rusi"?

supernova sukkot gathering, hamas, 07.10.2023
?

Onaj stari Sendmen

Kako je krenulo, možda ima i peta opcija...

džin tonik

pih, kad je iz moskve izasla istina? :cry:
gore od holivuda.

Onaj stari Sendmen

Saznaćemo punu istinu kad i o u slučaju deke Stanimira, bezgrešnog idola sirotinje raje. :cry:

Kako je krenulo, uskoro će raja da traži od države da se zbog Stanimira više računi i sudske globe ne plaćaju, a sve pare troše na alkohol, što će Vučić da usvoji kao osnovano. I udeli još malo besplatne love građanima za kafanu.

Nema potrebe za izdvajanjem za zdravstvo. Kad god te nešto počne da te boli, a ti u kafanu, olešiš se i tako dok ne crkneš kao Stanimir. Kao da do sad nismo imali dovoljno alkosa koji su tako funkcionisali i do sada, ali ipak treba tu politku masovno popularizovati za sve građane, predstavljajući alkose kao tipične penzionere.

Ionako su svi građani neizlečiv slučaj pred smrt, u ovakvoj državi. Treba taj proces ubrzati, a troškove smanjiti i prebaciti iz penzionih u fondove za druge namene, recimu fond za kupovanje glasova za izbore. A vlast je tu da narodu u tome što više pomogne.

Onaj stari Sendmen

Ali dobro, to je sve deo generalne SNS strategije koju treba poštovati, i koja će im se kad-tad vratiti kao bumerang.

Evo malo opširnije kako tu strategiju SNS sprovodi na malo višem nivou:

Kod AV najviše cenim kako ume što do kraja ume da ponizi svoje podanike

Truman

Ko tačno stoji iza tog napada saznaće se, mada verovatno nije ništa neočekivano i spektakularno. Ono što je poprilično jasan indikator kakva je Rusija država je to što su onako bahato odbacili američku informaciju da im se planira terorizam. Njihova služba ima pametnija posla (da lovi opozicionare). Pa eto, neka im sad terorizma. I tek će biti toga.

Onaj stari Sendmen

Mislim da su samo dve varijante realne: da je Ukrajna ovo izvela, i da je Putin ovo izveo da liči da je Ukrajna ovo izvela.

Isis je i u prošlosti preuzimao krivicu za terorističke napade sa kojima nije imao veze, npr. masakr u Las Vegasu za koji je kriv Stiven Padok. Slika koju su okačili, gde se vidi odeća svih četvorice terorista, ali ne vide se i lica, je smešna. S današnjom AI tehnologijom mogli su napraviti i nešto što nije toliko staromodan falsifikat koji podseća na dečiji maskenbal.

Samo nek Amerika, glavni finansijer Ukrajne i čitavog rata, mnogo ne upozorava Rusiju na teroriste.

Truman

Ne bih rekao ni da su Ukrajinci ni da su Rusi. Mislim da je prozaičan odgovor najverovatniji.

Amerikanci inače imaju dobre informacije jer CIA ima svoje ljude svugde i često ih dostavljaju raznim država. Ako te države neće da prihvate te podatke, njihov problem. Videli smo sad šta se desilo. To je svakako lepo od Amera što dele obaveštajne podatke.
I nadam se da će nastaviti da finansiraju Ukrajinu. Ako Trump dođe opet do mandata i nastavi sa obustavom pomoći Ukrajini se ne piše dobro.

Onaj stari Sendmen

Zasad nema dovoljno dokaza, jer sve što je pokazao ISIS je blurovano, a to više izaziva sumnju kod običnih ljudi, nego što razuverava... pre liči da ISIS laže, to onda znači i da ameri lažu...

Pojavili su se i neki ISIS snimci, navodno iz koncertne hale, gde se navodno vidi kako teroristi ubijaju civile automatskim puškama, a ima i nekih klanja, ali vidićemo. Ja sam gledao te navodna videa i ne videh ništa od toga, jedino ako nije cenzurisano za obične smrtnike... problem je i što više vremena prolazi, sve je lakše generisati navodne dokaze vrlo uverljivo, koristeći AI...

Truman

Videćemo šta će naredno Rusija preduzeti. U kom smeru će ići. Medvedev se pogubio sa svojim kretenskim pretećim izjavama, ali i ranije je to radio. Baš težak tenkre, nije onaj isti od pre 15 godina.

Mislim da teorija da Putin stoji iza toga napada nije dobra jer je on obaveštajac, a ovo je ogroman obaveštajni propust. Ukrajina? Da angažuje neke tamo islamske teroriste da ubijaju civile po Moskvi? Ne bih rekao, to može samo da im našteti. Ostaje mi ISIL kao najverovatnija opcija.

džin tonik

moskva nije. iako u moskve ljudski zivot ne vrijedi nista, za slicnu podvalu moskva nikad ne bi izabrala objekat gdje je izgubila urnebesnu vrijednost. stotine milijuna dolara ili cak i vise od milijarde, sve uz tehnologiju koju nece moci zamijeniti ni za 20 godina.
ukrajina ne, nema smisla ni u kojoj varijanti, to ruse od strane ukrajine ceka tek ako nekim cudom okupiraju ukrajinu, kad se razni pocnu svetiti.

meni na pamet pada samo jedna opcija sa kojom se nije zajebavati i koja uvijek naplati racune istom mjerom.

Truman

Pa šta tu ima da se zavereniše. U pitanju je ISIL, osveta zbog ruskog učestvovanja u ratu u Siriji i možda ponegde još. CIA dostavila dokaze Rusima jer Ameri prate te teroriste, Rusi bahato odgovorili i dobili po njušci. Nije prvi put viđen scenario.

džin tonik

budite sretni da niste vi kao ruski isprdak koji vise od stoljeca za moskvu terorizira sve oko sebe i vrsi genocide aktualno imali ucesca i postali meta. nisam bas bio siguran da niste pridonijeli kad je vulin slinio po izraelu.

Truman

Quote from: džin tonik on 25-03-2024, 00:42:38
budite sretni da niste vi kao ruski isprdak koji vise od stoljeca za moskvu terorizira sve oko sebe i vrsi genocide aktualno imali ucesca i postali meta. nisam bas bio siguran da niste pridonijeli kad je vulin slinio po izraelu.
što bi rekao ghoul, koješta!

džin tonik

inace ti je jasno da je ista osoba koja je oborila let mh17 organizirala i srbe u bosni da cine ratne zlocine, sve do genocida? ne zaboravi ni ciji je isprdak bio drug tito kad je pocinio genocid nad narodom, ni drug milivoje, itd.
satanisti, sekta, fuj.

Truman

Quote from: džin tonik on 25-03-2024, 00:49:37
inace ti je jasno da je ista osoba koja je oborila let mh17 organizirala i srbe u bosni da cine ratne zlocine, sve do genocida? ne zaboravi ni ciji je isprdak bio drug tito kad je pocinio genocid nad narodom.

Ne, nije mi jasno. To su tvoje fantazije. Pa onda još ubacuješ i Tita u svoju sumanutu jednačinu.
Tamo gde su Srbi pravili sranja pravili su jer ih je uhvatilo nacionalističko ludilo, niko to nije inicirao spolja. To su samo izgovori.

Onaj stari Sendmen

Nacionalističko ludilo je uhvatilo sve one koji su radi stvaranja nacionalnih država rasturili Jugoslaviju.

Manje više srbi su bili potpuno nepripremljeni sa to ludilo. I nespremni da žive u klerikalnim državama nakon komunizma.

A onda su secesionisti proturili tezu da su unitaristi nacionalisti, umesto oni sami, koja je totalno besmislena, btw, bila je i pre 30 godina i sada je...

Truman

Unitaristi su počinili najviše zločina.

Onaj stari Sendmen

Truman

Na osnovu podataka o broju poginulih u BiH i Hrvatskoh. Na to treba dodati i rušenja objekata, bombarovanja i granatiranja gradova...
U svakom slučaju, ne ulazi mi se u tu temu, smučila mi se. Veruj u šta hoćeš. Ili guglaj.

džin tonik

Igor Girkin

truki, kreni lagano, od wikipedije, pa redom... girkin, dubinski, pulatov, karcenko, pa mozes u proslost sve do propalice od "kralja", propalice od "druga tita" ili klaonice u mariboru oko koje njuskao tolbuhin ili milijun drugih sitnica.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Truman on 25-03-2024, 01:07:52
Veruj u šta hoćeš. Ili guglaj.

Ja mogu da verujem u šta verujem, pa mi opet stranci sa kojima komuniciram objašnjavaju kao se raspala Jugoslavija i za čije interese.

Zapadnjaci.

Po mom mišljenju raspad Jugoslavije nije još završen i završiće se kad sve države Ex Yu propadnu u potpunoj bedi i siromaštvu koja ih očekuje. Zajedno sa EU.

Truman

Quote from: dark horse on 25-03-2024, 01:15:38
Quote from: Truman on 25-03-2024, 01:07:52
Veruj u šta hoćeš. Ili guglaj.

Ja mogu da verujem u šta verujem, pa mi opet stranci sa kojima komuniciram objašnjavaju kao se raspala Jugoslavija i za čije interese.

Zapadnjaci.

Po mom mišljenju raspad Jugoslavije nije još završen i završiće se kad sve države Ex Yu propadnu u potpunoj bedi i siromaštvu koja ih očekuje. Zajedno sa EU.
Pusti snovi.
Inače, ja uopšte nisam protiv raspada Ju, desio bi se svakako, nego sam protiv rata. Da je Srbija bila normalna prva bi proglasila tada sopstvenu nezavisnost.Ili da ti prikažema drugi način, raspad != ratni zločini

Onaj stari Sendmen

Truki, da ti ja prikažem na drugi način: Lepa sela lepo gore, genocid. Dim u Gazi, pizdin dim.

Truman

Quote from: dark horse on 25-03-2024, 01:23:43
Truki, da ti ja prikažem na drugi način: Lepa sela lepo gore, genocid. Dim u Gazi, pizdin dim.

izgovori za nedela sopstvene strane

Onaj stari Sendmen

Teško je dokazati ko tu čini izgovore, a ko dolazi da pljačka. Uglavnom svi.

džin tonik

malo su vam misli odlutale.
pitanje je: je li moskva jesenas kad je pokusavala zapaliti jos neka zarista poput balkana i bliskog istoka skuhala izrael i pogurala hamas?

Truman

Quote from: džin tonik on 25-03-2024, 01:38:24
pitanje je: je li moskva jesenas kad je pokusavala zapaliti jos neka zarista poput balkana i bliskog istoka skuhala izrael i pogurala hamas?

Nije isključeno mada mi je manje verovatna opcija od islamskog faktora.

džin tonik

Israeli Official Issues Warning to Putin on Russian State TV

QuoteWhile speaking about recent claims relating to al-Ahli Hospital in Gaza City, Weitmann criticized Russia, saying that "we're gonna finish this war, we're going to win because we're stronger. After this, Russia will pay the price, believe me, Russia will pay the price."

"Russia is supporting the enemies of Israel. Russia is supporting Nazi people who want to commit genocide on us and Russia will pay the price," Weitmann said. "We're gonna win this war. Afterwards, we're not forgetting what you're doing, we're not forgetting, we will come, we will make sure Ukraine wins. We will make sure that you pay the price for what you have done, you as Russia."

pomolite se da kao ruski isprdak niste sudjelovali u kuhanju izraela i citajte bibliju.

Truman

Koji bi bio motiv Rusije da se zameri Izraelu? Imaju i izraelci svoje "pijane generale" koliko vidim.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 25-03-2024, 01:38:24

Znači, nije iza ovog ni Isis, ni Hamas, već Izrael, moguće Amerika (ali ne preko Ukrajne, već Izraela), ako sam te dobro shvatio?

A možda i nacisti i ustaše, jebo život!! Kao večni protivnici Majčice Rusije (kad već pričamo o sektama, jel) i večni borci za slobodu Izraela i masovno oslobođenje jevreja (kroz gasne komore)!  :?

Od one originalne 3 opcije, stigosmo do jedno od 8 do 11. Toliko o lutanjima. Kao da je scenario pisao Deksa Pantelejski, jednostavno izukrstimo sve sa svime i dobijemo rešenje. :lol:

džin tonik

Trump poziva Izrael da prekine rat u Gazi

QuoteRepublikanski predsjednički kandidat Donald Trump pozvao je Izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da okonča rat u Gazi jer su mu žene obećale da će mu "raditi svašta" i dovesti i prijateljice iz još tri strane službe.

(...)

džin tonik

Vučić: Biće teško, najteže do sad

Quote"Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati... Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je on.

Stigle ponude za poljoprivredno zemljište koje prodaje Fortenova

izostale madjarske i srpske ponude. rusoturski svet se polako povlaci iz rh i bih?
poslije pustanja bih u izravne pregovore sa eu, nista vise preko bg, odustalo se i od okupacije privrednog zemljista u sjevernoj hr.

džin tonik

Quote from: džin tonik on 23-03-2024, 14:55:33
malaysia airlines boeing 777 let mh370, 08.03.2014
malaysia airlines boeing 777 let mh17, 17.07.2014

i, razmisli, postoji li ipak i cetvrta opcija osim tri opcije "isis, ukrajinci, rusi"?

supernova sukkot gathering, hamas, 07.10.2023
?

uz mh17 oboren 17.07. uz sudjelovanje covjeka koji je organizirao srbe da cine ratne zlocine i etnicki ciste, sve do genocida, po bih devedesetih, osrvnuo bih se na neke aktualne clanke i jednu sitnicu koja se nigdje ne spominje.

D. Velnić: Okupljanje čopora

QuoteNa krovu crkve svetog Marka u Zagrebu hrvatski grb počinje bijelim poljem, ako me oko ne vara riječ je o dvadeset bijelih crjepova, i pod svetim hrvatskim znamenjem 17. veljače ove godine održan je protestni miting Partije i pridruženih partijica nezadovoljnih geopolitičkim smjerom Republike Hrvatske. Znakovito i pomalo proročanski, no ipak bez borbene drugarske hrabrosti, jer sve vrijeme bijeli crijep na hrvatskom grbu ostao je neoštećen i na svome mjestu. I doista, gdje su nestali ili su se samo pritajili čuveni partizanski diverzanti, Tihi i Prle, u koju od legendi otišli oni junački antifašisti što pod okriljem noći rišu svastike na poljudskom travnjaku?

U trenutku kad je na mig Moskve hrvatsko agitpropovsko novinarstvo procijenilo da je ,,Rusima u Ukrajini krenulo", tzv. saborska oporba krenula je na sâm epicentar hrvatske državnosti – pod bijelo na Markovu trgu i izvela svoj performans nezadovoljstva. I koliko god krili zbiljne razloge svog nezadovoljstva, taj dernek antifašističke demokracije i rastućeg četništva pod parolom ,,Dosta je" nije mogao izbrisati antihrvatski dojam jogurt revolucije s Milanovićevim potpisom. Mitingašima je dosta hrvatske države, to je njihova poruka, jer tko se doista okupio na Markovom trgu nije nimalo retoričko pitanje: oni koji su se radovali padu Vukovara željni se počastiti hrvatskim mesom.

Koliko je višegodišnja vladavina HDZ-a trn u njihovom oku, toliko je ista samo izgovor i pokušaj da se krene s izvlačenjem Hrvatske iz briselskih kandži i čupanjem iz euroatlantskih integracija, a odmah potom tu ,,klerofašističku" Hrvatsku milom ili silom uz rusko mentoriranje privesti u stisak zapadnobalkanskih integracija pod okrilje ,,rusko-srpskog sveta". Taj put na Markovu trgu nisu se zavijorile partijske, jugoslavenske i ruske zastave, ne još, no kod sljedećih mitinga ,,događanja demokracije", pod budnim okom srpsko-srbijanskih čuvara i okriljem ruskih rezidenata, organizatori neće prezati otkriti nakaznost svojih političkih ciljeva. Za sovjetsku Rusiju i tzv. antifašiste Republika Hrvatska je prozapadna neprijateljska zemlja koja podupire ukrajinsku borbu i najmanje što Putin želi učiniti je zanjihati hrvatsku suverenost u superizbornoj godini. Najprije destabilizirati glasačko tijelo i kompromitirati izborni proces, a potom izborni kaos predati na arbitražu šarlatanu s Pantovčaka. Sve više od zacrtanog minimuma je izborna pobjeda njegovih pulena, izdajnika hrvatske državnosti.

Za SDP, Možemo i njihove priraslice – od cca možda jednog zastupničkog mjesta u Hrvatskom saboru – eventualna pobjeda Rusije u Ukrajini postaje nesumnjiv znak i poziv, čak jamstvo da time završava američka geopolitička prosvjed oprpbedominacija u svijetu i da će se Kosovo ruskim autoritetom i snagom oružja uskoro vratiti Srbiji, a Republika Hrvatska maknuti sa svog europskog puta i postati Socijalistička Republika Hrvatska sa Srbima kao konstitutivnim narodom i jamstvom neraskidivog bratskog združivanja ,,južnoslavenske braće". Nevjerojatno da nitko od geopolitičkih analitičara-novinara agitpropovske škole u Fažani i Kumrovcu ne želi znati da bez obzira na ishod ratni trošak ratom iscrpljena Rusija mora na svaki način podmiriti. Promptno platiti azijske plaćenike isto kao i iransko naoružanje, a što više kineskog oružja i streljiva Rusija kupuje (via Sjeverna Koreja) to sovjetski tigar od papira sve više postaje ne samo vazal već plijen proždrljive kineske hegemonije. Ili su partijski ,,istoričari" zaboravili da je carska Rusija zbog rupe u proračunu 1867. u bescjenje prodala Aljasku (Rusku Ameriku) Sjedinjenim Američkim Državama? Kinezi su dobri, beskrajno strpljivi trgovci i njihovo se carstvo ni u jednom trenutku nije sažimalo i do danas samo buja, a ruski Sibir dobra je moneta.

Ako jugomitingaši potpomognuti ruskim naputcima uspiju stvoriti kod tzv. desnih stranaka ozračje nedoumice i međusobnog nepovjerenja, situaciju intriga i sumnji, ruski trolovi i rezidenti u Hrvatskoj s uspjehom su završili izbornu sabotažu i nebitno je dijeliti obavještajni ruski utjecaj na lijevu i desnu političku opciju, na ,,neo" ovo ili ono; cilj je prije svega opća izborna smutnja i pomutnja koja na ovim prostorima postkomunizma i ukorijenjenog doušništva daje zastrašujuće rezultate.

Ruska boljševička oligarhija je nepatvorena zločinačka organizacija još od 1917. i u posjedu je cijele države i sve što s njom ide: ljudi, sirovine i – represivni aparat kao početak i kraj svoje opstojnosti i moći. Njen cilj je podvrgavanje i srp i čekićzločinački apsolutizam u državi koju zovu svojom i što veća geopolitička dominacija nad susjednim državama i narodima. S Merkelicom završava era ruske špijunske strahovlade, a ,,osvajanje" Crne Gore tek je labuđi pjev ruske doktrine sovjetizacije Europe i svijeta. Nakon Macronova ,,puta u Canossu" početkom 2022. i odmah potom invazije na Ukrajinu, čak je i briselskim guzonjama postalo jasno da su namagarčeni. No bestidnici su i dalje ostali na svome mjestu. Istina, pomalo zbunjeni, ali puni sebe.

Ipak i taj nemilosrdni represivni aparat boljševizma moćan je u onoj mjeri koliko strah i nemoć vladaju pučanstvom. To smo iz jugoslavenskih vremena naučili: važno im je da je represija državne sigurnosti nemilosrdna i zločinačka, ali je još važnija veličina doušništvom zapasane mase, tj. što veći broj denuncijatora – a on je na slavenski prostorima uvijek obilan i drukera nikad nije nedostajalo. Zapravo mnogi u Hrvatskoj žale za udbaškim jugoslavenskim vremenima, jer im upravo doušništvo: ta strahotna moć da denuncijacijom upropaste svog neistomišljenika i protivnika – mogućnost da se nahrane osvetničkim prkosom i pri tom osjećaju snažnim i opasnim – davala osjećaj važnosti.

Kooptiravši Radničku frontu u klub desetorice, SDP je jasno pokazao da Partija nema nikakav gospodarski plan ili viziju, ali je prijeteći grlata i još se dobro sjeća zlatnih godina nacionalizacije, eksproprijacije i svih vrsta otimačina tako da im stare provjerene metode pljačke ,,u ime naroda" ostaju kralježnica hrvatskog gospodarskog oporavka. Stoga Partiji predlažem izborni slogan koji obuhvaća i srpstvom zahvaćenu Sloveniju: ,,Nacionalizacija, zdaj" tako da se svi još jednom prisjetimo velikog uče socijalističkog samoupravljanja i oca Slovenije, Edvarda Kardelja.

A tko su ruski ljudi ugrađeni kod vladajućih nije teško prepoznati, jer i dvoličnost je samo vrst mimikrije, a njihovo milanovićpadanje ničice pred ruskim oligarsima nije prošlo nezapaženo. Zar je teško prisjetiti se svih koji su asistirali ruskom kapitalu, tj. zločinačkim sovjetskim gojencima da bilo što kupe i dođu u posjed u Republici Hrvatskoj? Malobrojni su to učinili zbog rusofilije, većina nije odoljela ,,pinki". Treba samo pozorno gledati i lako ih je uočiti – Bog ih je obilježio.

I da opasnost od crvenog fašizma nije samo u mojoj fikciji, zorno je ovih dana dokazao predsjednik Republike Hrvatske, recimo pravnik i bivši predsjednik Vlade, Zoran Milanović, kome je ,,dupe zinulo" postati i Predsjednik i premijer u jednoj osobi, ono što čak ni Stipi Mesiću ni Brozu nije uspjelo, ali se po ambiciji i otromboljenosti približio Kim Jong-unu, Vrhovnom vođi Sjeverne Koreje. Žao mi je što sam u prethodnim člancima imao toliko proročanskih pogodaka, ali vidim i znam da Domovinski rat nije završen, žgadija se samo pritajila. No, za ovaj slučaj možda vrijedi parafrazirati onu Šeksovu: locirati, identificirati i obući u tijesnu košulju s kopčanjem otpozadi?

Iz ljubavi prema očaju Zoki ni u čemu nije uspio.

imali smo nedavno "nocni marsh" leftarda pod krilaticom "feminizam. i gotovo!", sto je bijedno maskirana prijetnja novim genocidom hrvatima (feminizam. i basta!), aludirajuci pri tome na milana bastu i blajburske pokolje kao uvod u sustavno planirani i provedeni genocid nad hrvatskim narodom.

u slicnom kontekstu zanimljiv je odabir spomenutih datuma oko izbora; u srbije 17.12., dok se u hrvata na velikom udaru nasao izbor 17.04., sve poslije leftardske (propale) manifestacije od 17.02.
dadatno: leftardi na izbore nastupaju pod sloganom "rijeke pravde".

trazi se smisao odabira, pa zasto 17., radni dan. pa kao zato da ne mogu glasovati ovi, oni, pa korumpirani predsednik pogoduje leftardima, itd.
sve slabo, stvar je u tome da sva leftardska (ili jugonacisticka) govna imaju smjernice, koje uglavnom ne razumiju, iz centrale gdje se preplice neki crveni fasizam sa satanizmom, sve u sluzbi nacizma; globalno rusoturskog, regionalno srboturskog. pa im tutnu ili zabavne parole u ruke ili, u ovom slucaju, biblijske.

slogan "rijeke pravde" kao i broj 17. odnose se na biblijski potop. pa cak i "zacudjujuci" izbor "predvodnika" leftarda, vajnog "precednika" krastavog je (po imenu) u toj sluzbi.
i nije da nije bez humora. centrala leftarde (leftarde!) na terenu upravlja po biblijskim (!) smjernicama. :cry:
idioti.

B. Dijanović: Nikakve europske integracije ne mogu iskorijeniti velikosrpsku politiku

Nakon obračuna i rijeka pravde slijedi banana-republika

džin tonik

Vučić se oglasio: U 17 časova saopštava ime mandatara

Quote"Pokušavam od Siniše Malog i Miloša Vučevića da saznam pre 16h ko je mandatar za sastav nove vlade, pa da to objavim danas u 17h.

Vučić objavio ime mandatara nove Vlade

QuoteKako je predsednik Srbije potvrdio, to će biti Miloš Vučević.

džin tonik

Objavljene pravovaljane kandidacijske liste, službeno počinje izborna promidžba

QuoteDržavno izborno povjerenstvo danas poslije podne objavilo je pravovaljane liste kandidata za parlamentarne izbore koji će se održati u srijedu 17. travnja. Objavom lista službeno započinje izborna promidžba.

Državni izborno povjerenstvo u 17 je sati na svojoj mrežnoj stranici objavilo pravovaljane liste političkih stanaka i skupina birača. Time je službeno počela izborna promidžba.

džin tonik

Stanić: Izbori onečišćeni nakaznim i nečastivim

QuoteUmjesto da skori izbori postanu »festival demokracije«, gotovo da su u Hrvatskoj postali javna noćna mora. Građani nikako da se izvuku iz teme koja je metastazirala posvuda, od mobilnoga ekrana do radničkoga krana, piše Branimir Stanić u komentaru Glasa Koncila.

Sve se najprije zahuktalo s objavom da će izbori za Hrvatski sabor biti u srijedu 17. travnja, a onda i s najavom da će na njima sudjelovati i predsjednik Republike Hrvatske kao pretendent na mjesto predsjednika Vlade, i to u ime Socijaldemokratske partije.

Od toga trenutka počela je očita, bespoštedna i agresivna predizborna kampanja koja se u javnom prostoru podmuklo i nadasve nepravedno suzila najčešće na dvije izborne mogućnosti te iz vidokruga izbacila sve stranačke programe. Time su mnogi hrvatski građani uskraćeni za informacije o programima onih koje bi mogli birati.

(...)

Savez sa sotonom

Naime, budući da u izbornoj utrci kani sudjelovati više stranaka demokršćanskoga predznaka, očekivalo bi se možda da će tu i tamo spomenuti Boga. No one to nisu činile. Zato je predsjednik RH doslovno rekao da će neke javne osobe progoniti »kao đavo grešnu dušu«.

Nedugo zatim svoju je prisegu pred Ustavnim sudom prispodobio izjavi nekadašnjega britanskoga premijera Winstona Churchilla, rekavši doslovno sljedeće: »Kada bi Hitler izvršio invaziju na pakao, ja bih se kumio sa sotonom, odnosno, rekao bih nekoliko lijepih riječi o sotoni.«

Tom rečenicom Churchill je navodno opravdavao svoj savez sa Staljinom i njegovim komunistima 1941. godine pa je tim više znakovito da se više od 80 godina kasnije ponovno aludira na takvo paktiranje.

Ide li se u još dublju analizu, lako će postati vidljivo da se u ove izbore u vrijednosnom smislu uvuklo doista nešto nečastivo, nakazno. Tako predsjednik SDP-a smatra diktatora Tita važnijim za Hrvatsku od blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, stranka Možemo osvajala bi saborske klupe preko posvemašnjega ozakonjenja ubijanja nerođene djece, Radnička fronta ukidala bi valjda sve što u javnosti miriše na religiju.

Sotona u političkom stanju i u nesnošljivosti prema katolicima

Vladajućoj stranci, to jest koaliciji, taj cirkus djelomično odgovara kako bi se izbjegle ozbiljne analize protekloga mandata u kojem nije nedostajalo nečasnoga djelovanja.

Očito je u mnogih na djelu neki oblik »kumljenja« sa sotonskim djelovanjem koje je uvijek prisutno kad se gazi čovjekovo dostojanstvo, kad se ugrožava opće dobro i kad se zbog prolaznih interesa izdaje vlastiti narod.

Sotona se još naziva ocem laži, onim koji dijeli, a koje god da mu se ime sada spomene, moglo bi ga se pronaći i u političkom stanju Hrvatske u ovo predizborno doba.

U to isto vrijeme jača u Hrvatskoj vjerska nesnošljivost prema katolicima pa se kapelice oskvrnjuje pečenjem životinjskoga mesa na njihovim oltarima, ugrožava se sloboda govora na tribinama te se nastoji prognati molitva s javnih prostora. O tome političari mahom šute.

Pa neka netko mirno kaže da jedno s drugim nema nikakve veze. U tom smislu doista bi se moglo povjerovati da su ovi izbori najvažniji nakon onih 1990.

zasto se ne imenuju sekte? ne bi se stel mijesati? da se ne bi zamjerili? :cry:
valjda jos treba da instaliranom navodnom papi narastu rogovi.

koja vremena. leftardi, izmedju ostalih, sve na sisi satanistickih sekti, paradiraju vec najmanje dva desetljeca po biblijskim obrascima, prozimaju, kulminiraju, zapljuskivaju, zaseravaju, korumpiraju, prijete i apokalipsiraju, a gospoda bi jos uvijek onako postrani neobavezno diplomatski komentirala. sta jos? mir satanas? :cry:

džin tonik

D. Pešorda: Preventivni pritvor i druge divote vrlog novog svijeta

Quote(...)

To je ta hrvatska zla sudbina, ovdje se disidentstvom kite najdeblji prasci s državnih jasala, alternativcima samoproglašavaju drmatori iz mainstreama, hrabrima i provokativnima slijepi sljedbenici trenutno vladajuće ideologije, a sva im je hrabrost i provokativnost u tome da se nemilice udaraju po onima koje je vladajući sustav već potisnuo na margine. Sad dočekasmo da nam se čovjek, koji je predsjednik države, a bio je i predsjednik vlade, pokušava prodati kao buntovnik koji će povesti narod protiv zlih i korumpiranih političkih elita.

Rijeke nam se pravde najavljuju s Pantovčaka, jednog od dva vladajuća brda u zemlji. Urnebesno je i apsurdno da nam čovjek koji je u posljednjih dvanaestak godina obnašao obje najvažnije funkcije u zemlji obećava nešto novo, čisto, prljavštinom vlasti netaknuto, dok mu iza leđa kao glavni aduti te nove pravednosti stoje Radimir Čačić, Anka Mrak Taritaš, Krešo Beljak, bivša snaha Slavena Letice i bolesno ambiciozni bračni par iz Splita. Ništa od te pročišćujuće rijeke, nekako mi se čini da ni hrabriša s Pantovčaka neće biti tako hrabar kada mu prođe mandat i ne uspije plan. Ričući bi se lav tada mogao preobraziti u običnoga zeku.

kako krasan sazetak novog, novog normalnog. :cry:

džin tonik

SAD upozorile Dodika: Prekrši li ponovo Dayton, mi ćemo odgovoriti oštrom izjavom

QuoteAmeričko veleposlanstvo u BiH oštro je u petak upozorilo četnika bosanskih Srba Milorada Dodika da bi njegovo inzistiranje na donošenju posebnog zakona po kojemu bi Republika Srpska provodila izbore ili se pak pokušala odcijepiti predstavljalo otvoreno kršenje Daytona, na što će SAD sigurno reagirati oštrom izjavom.

(...)

džin tonik

Usvojen predlog o prijemu Kosova u Savet Evrope u Parlamentarnoj skupštini

QuotePredlog o prijemu Kosova u Savet Evrope usvojen je sa 131 glasom u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu.

O predlogu je glasalo ukupno 171 poslanik, za je bilo njih 131, protiv 9, a uzdržanih je bilo jedanaestoro.

sad ostaje pitanje jesu li francuzi nesto naucili kroz povijest ili ce preuzeti od merkelcine njemacke ulogu korumpiranog kretena i servisera fasistickog srboturskog sveta.