• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Faktor Milošević

Started by Albedo 0, 01-08-2010, 14:13:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Quotesve ukazuje na fasisticku masovnu histeriju u srba. i zavrsila je kao i svaka fasisticka masovna histerija. ustvari, dobro su i prosli.

Ako pod "dobro su i prošli" podrazumevaš da je Srbija imala ubedljivo najveći broj izbeglica i interno raseljenih lica tokom devedesetih od svih zemalja u regionu jer su ih u tim zemljama očigledno efikasnije proterivali nego što su Srbi druge, onda si u pravu.

džin tonik

vec sam ti predbacio da zanemarujes vremenski faktor. zamijeni "srbija" "njemackom" i "devedesete" "cetrdesetim".
srbija nije prosla preko potrebnu denacifikaciju i tjera dalje po starom.

džin tonik

kako ovo zvuci:

"Nemacka je imala ubedljivo najveći broj izbeglica i interno raseljenih lica tokom cetrdesetih od svih zemalja u regionu jer su ih u tim zemljama očigledno efikasnije proterivali nego što su Nemci druge."

sad, sto je njemacka prije toga pala u fasisticku histeriju i doslovno podivljala, to nas vise nije briga, jelte.

Franz Xaver von Baader

radi se o tome da te ja (ne znam za druge) uopće ne mrzim bobe
jednostavno ti odgovaram na tvoje loše beskonačne sudove, koji tište i krljića pa se gubi u izmaglici
naravno da si ti licemjer meho (s pravom se osjećaš kao jedan) kada sudiš o stvarima o kojima nemaš pojma, a kako ovakav tip rasprava na sagiti pokazuje, da se razabrati da vi nemate iole zrelu predodžbu što se događalo u hrvatskoj devedesetih
1990. i 1991. dolazi prije 1995. - to je suština, a vi si možete hiniti i olakšavati pozivanjem na 1941. ili na "srpsku istoriografiju" kako to čine varvari, no tada upadate u sferu onoga što hegel reče: loša beskonačnost
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Meho Krljic

Ali Pingvine, ja uopšte ne branim Srbe kao počinioce, to je valjda jasno. Ja insistiram da su nad njima činjeni zločini koji nisu ništa manje neprijatni zato što su bili u sklopu izgradnje Hrvatske državnosti i kao takvi istorijski "opravdani".

Što je isto i odgovor na ovo što Zosko piše. Niti sam ljubitelj Miloševića, niti Srbije, no to nema mnogo veze sa zločinima protiv imovine i života civila.

džin tonik

i zato se postavlja pitanje: zasto srbija nije denacificirana? bar dvije generacije da provedu u slobodi, bez propagande. zasto je nato stao?

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 15:13:09
radi se o tome da te ja (ne znam za druge) uopće ne mrzim bobe
jednostavno ti odgovaram na tvoje loše beskonačne sudove, koji tište i krljića pa se gubi u izmaglici
naravno da si ti licemjer meho (s pravom se osjećaš kao jedan) kada sudiš o stvarima o kojima nemaš pojma, a kako ovakav tip rasprava na sagiti pokazuje, da se razabrati da vi nemate iole zrelu predodžbu što se događalo u hrvatskoj devedesetih
1990. i 1991. dolazi prije 1995. - to je suština, a vi si možete hiniti i olakšavati pozivanjem na 1941. ili na "srpsku istoriografiju" kako to čine varvari, no tada upadate u sferu onoga što hegel reče: loša beskonačnost
Kao sto ni ljudi ne znaju sta se desavalo u Srbiji tih godina. Ti i dan danas imas budale, one ne razlikuju nacije, ali ovaj faktor je najvise stete naneo narodu koji zivi na teritoriji Srbije. Ozigosao ih je kao ratne zlocince, a ima dosta njih koji se ogradjuju od svega i govore da je to bila ludost i budalastina. Da li ja smatram da smo se trebali mirno razici? Da. Da li ja mrzim nekog samo zato sto je odande? Ne. Da li smo svi propatili? Da. Koja je, na kraju, poenta svega? Nema je. Ovo je sustina, a ostalo je mlacenje prazne slame.

mac

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 15:08:48
sad, sto je njemacka prije toga pala u fasisticku histeriju i doslovno podivljala, to nas vise nije briga, jelte.

A što su pre toga Srbi u Hrvatskoj dekretom izgubili status naroda ni to nikom ništa, zar ne.

Bob Rok

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 15:23:12
i zato se postavlja pitanje: zasto srbija nije denacificirana? bar dvije generacije da provedu u slobodi, bez propagande. zasto je nato stao?
Slusaj ti, manijace, da si stvarno proziveo rat, ne bi se tako lako pozivao na ubijanje ljudi. Onaj ko nema saosecanja za tudju zrtvu, nema pravo da prica o svojoj.

mac

Manijače, osvrni se prvo na moj post, pa onda na Bobov.

džin tonik

Quote from: mac on 20-08-2010, 15:24:40A što su pre toga Srbi u Hrvatskoj dekretom izgubili status naroda ni to nikom ništa, zar ne.

zasto bi? ne moze rep mahati psom. udio srbskog stanovnistva u hrvatskoj je minoran.

Meho Krljic

Vidiš šta se događa kad jednu provokaciju sustižeš drugom: niko više neće da na nju nasedne!!!

angel011

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 15:27:42
Quote from: mac on 20-08-2010, 15:24:40A što su pre toga Srbi u Hrvatskoj dekretom izgubili status naroda ni to nikom ništa, zar ne.

zasto bi? ne moze rep mahati psom. udio srbskog stanovnistva u hrvatskoj je minoran.

Minoran je nakon što ste ih toliko proterali.
We're all mad here.

Eriops

Bobe, s kim ti raspravljaš ovde, čoveče ? MM ti je ovde pravdao zločinca koji je ubio dvanestogodišnju devojčicu, pravdao ga je nacionalnošću ubice ( Hrvat ) i time što mu je poginuo ujak, a za zločin koji je on uradio kriv je Slobo, SANU, Velika Srbija, Patrijarh Pavle, Sveti Petar.. samo ne dotični, jer zaboga ne može biti zločin
kad Hrvat ubije Srbina..
Jedini odgovor koji on zaslužuje je vrlo kratak, i u srpskom jeziku prilično
rasprostranjen.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 15:35:23Vidiš šta se događa kad jednu provokaciju sustižeš drugom: niko više neće da na nju nasedne!!!

sad ce blob ili eri...

Джон Рейнольдс

Quote from: Eriops on 20-08-2010, 15:37:06
Jedini odgovor koji on zaslužuje je vrlo kratak,

Valjda uzak? 7,62 mm.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Eriops

Ne, već ga je dobio povodom godišnjice Oluje  :).

Meho Krljic

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 15:38:09
Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 15:35:23Vidiš šta se događa kad jednu provokaciju sustižeš drugom: niko više neće da na nju nasedne!!!

sad ce blob ili eri...

Naletela Anđelija prva. Dobro, samo da se stvari odvijaju u skladu sa navikama.  :lol:

Franz Xaver von Baader

Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 15:15:19
Ali Pingvine, ja uopšte ne branim Srbe kao počinioce, to je valjda jasno. Ja insistiram da su nad njima činjeni zločini koji nisu ništa manje neprijatni zato što su bili u sklopu izgradnje Hrvatske državnosti i kao takvi istorijski "opravdani".

nije baš tako jasno kako si ti to utvaraš, jednako kao što, ne znam, tebi, bobu, macu ili nekom desetom, nije sasvim jasno da sam ja gud gaj i da nisam neka nova vrsta crne legije

s ovim drugim dijelom se slažem: i srbi su pretrpjeli nimalo prijatne stvari, od lišenosti imovine do lišenosti života, ali ne vidim da se to pitanje da riješiti albijednikovom metodom negiranja hrvatske i pohlepnošću zvanom virovitica-karlovac-karlobag

gadno je sve to što se zbilo, ali tako mu je to. imaš li ti neku ideju, ili ovaj mileni bob, kako smo se mogli rastati uz čokoladne bananice i čajanku? ko nas bre zavadi i te finte?

ne znam kako ne uviđaš KLJUČNU stvar: postoji hrvatska. postoji srbija. postoji znak sagite. tko su ljudi koji posežu za tuđim? koji otvaraju teme o miloševiću (opravdavaju se? kome?), koji otvaraju teme o jeziku i negiraju ostale? tko su egiptolozi koji odgonetavaju velike istorijske zagonetke (i postaju pamflete)?

morat ćeš se složiti da su ti ljudi srbi i da neprestano nešto kenjaju. pa ih pingvini i patuljci malo rashlade.

ako pak negiraš ove činjenice, onda reci otvoreno i pridruži se odgonetačima sfinge.

angel011

Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 15:46:54
Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 15:38:09

sad ce blob ili eri...

Naletela Anđelija prva. Dobro, samo da se stvari odvijaju u skladu sa navikama.  :lol:

Mora neko... Zamisli na šta bi to ličilo da niko ne naleće na provokacije. Ljudi bi prestali da provociraju, manuli se ćorava posla, i forum bi zvrjao prazan. :lol:
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 15:46:54Naletela Anđelija prva. Dobro, samo da se stvari odvijaju u skladu sa navikama.  :lol:

ah da, vidim, vjezba provociranje. :lol:

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 15:48:19

nije baš tako jasno kako si ti to utvaraš, jednako kao što, ne znam, tebi, bobu, macu ili nekom desetom, nije sasvim jasno da sam ja gud gaj i da nisam neka nova vrsta crne legije

s ovim drugim dijelom se slažem: i srbi su pretrpjeli nimalo prijatne stvari, od lišenosti imovine do lišenosti života, ali ne vidim da se to pitanje da riješiti albijednikovom metodom negiranja hrvatske i pohlepnošću zvanom virovitica-karlovac-karlobag

gadno je sve to što se zbilo, ali tako mu je to. imaš li ti neku ideju, ili ovaj mileni bob, kako smo se mogli rastati uz čokoladne bananice i čajanku? ko nas bre zavadi i te finte?

ne znam kako ne uviđaš KLJUČNU stvar: postoji hrvatska. postoji srbija. postoji znak sagite. tko su ljudi koji posežu za tuđim? koji otvaraju teme o miloševiću (opravdavaju se? kome?), koji otvaraju teme o jeziku i negiraju ostale? tko su egiptolozi koji odgonetavaju velike istorijske zagonetke (i postaju pamflete)?

morat ćeš se složiti da su ti ljudi srbi i da neprestano nešto kenjaju. pa ih pingvini i patuljci malo rashlade.

ako pak negiraš ove činjenice, onda reci otvoreno i pridruži se odgonetačima sfinge.
Ja li ga opravdavam? Pa, zbog takvih kao sto je on smo sada tu gde jesmo. Ali, zasto se primate na budalu? On zna samo teoriju, praksu pojma nema, kada bi otisao malo da proputuje po svetu, ne bi vise penio toliko.

Da, i zosko spada u istu kategoriju, nije nista on veca cvecka. Zbog takvih kretena nije moglo uz caj i bananicu.

džin tonik

moze li mi ovo netko tako prevesti da dobije smisao?

Meho Krljic

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 15:48:19

Pa valjda je očigledno da Albedo i ja nismo neki politički istomišljenici??? Uostalom ja ovde reagujem na konkretne stvari za koje se osećam pozvanim da imam da kažem nešto korisno. Da li dolaze odavde ili odatle, manje je bitno, ja ionako ne pripadam ni jednoj od tih vaših etničko-verskih grupa.

mac

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 16:01:08
moze li mi ovo netko tako prevesti da dobije smisao?
Pogrešan citat. Njegov odgovor se verovatno odnosio na ovo

Quote from: Eriops on 20-08-2010, 15:37:06
Bobe, s kim ti raspravljaš ovde, čoveče ? MM ti je ovde pravdao zločinca koji je ubio dvanestogodišnju devojčicu, pravdao ga je nacionalnošću ubice ( Hrvat ) i time što mu je poginuo ujak, a za zločin koji je on uradio kriv je Slobo, SANU, Velika Srbija, Patrijarh Pavle, Sveti Petar.. samo ne dotični, jer zaboga ne može biti zločin
kad Hrvat ubije Srbina..
Jedini odgovor koji on zaslužuje je vrlo kratak, i u srpskom jeziku prilično
rasprostranjen.

Quote from: Bob Rok on 20-08-2010, 15:56:17
Da, i zosko spada u istu kategoriju, nije nista on veca cvecka. Zbog takvih kretena nije moglo uz caj i bananicu.
Možda Bobe, ali trenutno si ti taj ko diže tenzije i časti učesnike epitetima.

varvarin

Sad se na našem forumu igraju bez nas... :(

džin tonik

ima nade za srbiju!

Franz Xaver von Baader

tko ste Vi varvarine? jeste li Vi arhiepiskop German?

ne znam,
mi (koji smo to mi? jesmo li mi neko homogeno tijelo zosko-pingvin-dikhed ili nismo tako čvrsto sljepljeni?) smo ovdje azilanti. domaćin nas je prihvatio, kakvi god da smo "Mi", pukom formalnom administrativnom gestom te je sada ovo naš forum, mi smo dio 'vas' ili čega već

mac

Vi + Mi koji nisu MI = svi oni koji nisu MI

zakk

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 16:13:03
tko ste Vi varvarine? jeste li Vi arhiepiskop German?

ne znam,
mi (koji smo to mi? jesmo li mi neko homogeno tijelo zosko-pingvin-dikhed ili nismo tako čvrsto sljepljeni?) smo ovdje azilanti. domaćin nas je prihvatio, kakvi god da smo "Mi", pukom formalnom administrativnom gestom te je sada ovo naš forum, mi smo dio 'vas' ili čega već

Molim lepo, MI smo ovde došli i ostajemo zbog SFa. VI niste. Kraj distinkcije.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Franz Xaver von Baader

ne bih dao ruku u vatru da je varvarin pravio esef distinkcije

osim toga,
nije sasvim jasan taj tvoj nekakav esef prijeteći ton. ili je to duhovito?

džin tonik

ja sam zbog stripa i sf-a.

Franz Xaver von Baader

ja zbog bombardiranja srbije i čačka

Meho Krljic

džin tonik

dva-tri cepa usmjerena pod pravom putanjom i rijesen problem srbije i cacka.

Savajat Erp

Quote from: Cpt. Dickhead on 20-08-2010, 14:17:58
Quote from: Savajat Erp on 20-08-2010, 01:29:29
Шта си ти? Неки упеглани Маршал Мито а.к.а. Зошко? Опусти се и препусти њему и Патуљку да се бакћу на те теме...вештији су.
Ti bre prestani da pišeš hijeroglifima, da ceo svet može da te razume.

"Твоја наређења мање вреде од блејања козе...ми само Атабаске са Северних снегова! Осим тога, твоје перо је на шеширу бледоликих, постао си њихов! Ниси више црвени ратник..."

Писаћу онако како хоћу, а ако ти не одговара, или не можеш да растумачиш, немој ни читати...да цитирам Зошка: "ко те јебе!"
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Лакше мало, Ерпе, ипак имаш посла са ентитетом који себе зове Главић.

Мада ми увек измами осмех потребу Авара да Србима одрже предавање о томе које писмо треба да користе на својим медијима. Главићи.

Едит. Већ неко време размишљам да се прешалтујем на ћирилицу. Једно време сам вежбао писање оба писма и куцао сам једнако брзо оба. Међутим, на своју сам руку променио софтвер који користим за посао, сад имам неке конверзије и курцабоце, те превише користим латиницу. Ето прилике да на Сагити вежбам употребу ћирилице, а не може само Варварин на себе да преузме терет образовања форумских Авара.

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Баш згодно. Само да нам се Бобан не узнемири.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 16:33:18
ne bih dao ruku u vatru da je varvarin pravio esef distinkcije
osim toga,
nije sasvim jasan taj tvoj nekakav esef prijeteći ton. ili je to duhovito?

Vidi, Zakk ovde može da radi šta hoće, on je tu zaista zbog SF.
I mada mi je simpatična slika - Pingvin, Mito i Bob slepljeni u neki amalgam, iz koga viri, hmm ... :shock:, nisam mislio na to.
Zabavljate se sasvim dobro i bez nas,  na ovom forumu - što je isto tako OK, mada  ima srpska poslovica: Došli divlji, oterali pitome...
Ali godtoprimstvo je svetinja za sve varvare.  :lol:
I na sajtu!

varvarin

Quote from: scallop on 20-08-2010, 17:26:51
Баш згодно. Само да нам се Бобан не узнемири.

E, to oće, on se hvata za pištolj zbog Emitora na ćirilici!  :x

džin tonik

zasto se drzati pisma bez buducnosti.

Eriops

Добре фантастике има и на ћирилици..

Savajat Erp

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 17:33:53

шта те боли уво, ионако знаш ћирилицу, може се рећи да си мултиписмен!

džin tonik

ali kako homogenizirati srbe rabeci dva razlicita pisma, od kojih jedno prevazidjeno?

mac

Uvek nastane neko sranje kad homogeniziraju Srbe. Onda Srbi ispadnu krivi, a drugi ih homogenizirali.

džin tonik

kad srbi uvijek posteno-dobronamjerno homogeniziraju, pricajuci, objasnjavajuci; trebali bi jednom probati na silu.

Savajat Erp

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 17:40:17
ali kako homogenizirati srbe rabeci dva razlicita pisma, od kojih jedno prevazidjeno?

немој претеривати, па није латиница још увек у потпуности превазиђена... :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Maršal Mito on 20-08-2010, 17:33:53

Чекај, бре, па пре него што је свима ударила крв у главу сам си рекао да ти је ћирилица лепо и пре свега прегледно писмо. Немој ме терати сад да ријем по порукама, па да тражим.

И реално, јесте. Рецимо, реч - или. Често се употребљава, а на латиници изгледа као да је неко усред текста бацао ји-ђинг - ili. А то да је у неким латинички фонтовима тешко разликовати велико И и мало Л је стварно чист кретенизам. Смрт за ОЦР. А пре свега тера на транскрибовање страних имена. Важност тога почео сам да ценим тек однедавно, али већ сам одлутао и од теме и од офтопика.

#Τζούτσε

Franz Xaver von Baader

a ja bih rekao da si ti (divlje?) pejstao pamfletske tekstove, varvarine
si gledao Fargo? onda ti je poznato da dvojica mogu igrati igru. a ti sad ode u ovčice...

ps - pogledaj ovu formulaciju "DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme)"
ako tako stvari stoje, onda kaj te muči njofra?

Albedo 0

Quote from: PingvinPatuljak on 20-08-2010, 14:54:51
Quote from: Meho Krljic on 20-08-2010, 14:45:19
Pa, sa ove strane je identičan osećaj: plašio si se etničkog čišćenja, dobio si etničko čišćenje.

da, ali si zaboravio međučlanove toga niza: plašio si se etničkog čišćenja, latio se sjekire, oborio balvane, malo plesao sjekirom po ćelavoj glavi civilima u Kijevu, malo kopao oči policajcima u Borovu Selu, malo egzekucije ranjenika u Vukovaru, pa si dobio Oluju i sada u miru istražnog zatvora ili pak čamiš u zapećku manastira i reflektiraš o uzrocima nedaća nebeskog naroda

da.... samo, zašto ste onda VI mijenjali ustav 1990. godine ako smo se MI bojali etničkog čišćenja?

Ima li to kod Hegela, mora da ima...

samo je smiješno za nekoga ko je otvoreno zloupotrebio Hegela u hitlerovske svrhe, možda čak i na početku ove teme, da sad priča kako se jadan branio od balvana.

Ali više me zanima ovo oko ustava.