• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Quote from: Petronije on 13-04-2013, 16:37:34
Sreca pa smo mi glupavi Srbi u Vojvodini vecina u odnosu na  intelektualnu separatisticku elitu, tako da ce ona na kraju ipak ostati tamo gde i pripada. Vama ostaje da nas nazivate cetnicima, srbendama, skrabate grafite i kacite youtube klipove.

Što reče jedan čovek, posle vas nema ni za jogurt. Jbg, YT je za džaba.

Bog cuva Srbe - (Lepa sela lepo gore)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

Quote from: Sibinjanin Janko on 13-04-2013, 09:19:13
FUCK OFF SRBENDE!!!

Гле, ово кученце кевће и на јенглеском! Њоњ!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 13-04-2013, 22:16:04
Da i ja doprinesem temi

Слава Србину - Светозаре Милетићу

Četkaj, jelil to onaj bukadžija što je udao ćerku za poznatog antisemitu Jašu Tomića, ubicu Miše Dimitrijevića?  Ne znam, samo pitam, ti će biti znaš više.
Što se mene tiče, koja god da bude vojvođanska himna, ja ću i dalje na ovo stajati u stavu mirno. A vi nastavite da o svadbama gazite preko njegovog groba.

Dositej Obradovic- Vostani Serbie

Hrundi V. Bakshi

Jeste, srećom, skupa su izbukadžijali što je bilo potrebno. Inače, ima bukadžija koji ne vole da im se bukadžija okolo glave, preko reda, i koji na pitanje "a čije je ovo", odgovaraju - moje! Džabe slike kako Fric tera krmaču, jer, istina, jeste Fric bio ovde pre Milašina iz ličke proleterske koji je došo sa Brozovim hohštaplerima, ali, pre Frica, i dok je Fricov čukundeda tero krmaču, al negde uz Dunav, u Švabiji,  bili su ovde Straživuci. I dok je Frica doveo ko zna ko, a Milašina hohštapler Broz, Straživuke je doveo jedan car, Leopold. Zaključak, svako je odnekud došo ovamo, samo je pitanje otkad će da se meri ko je dođoš. Pošto ja imam napismeno, crno na belo, da su Straživuci, sremačka polovina mene, u Sremu od 1701, pitam ja sve vas, šta bukačite i terate krmače po mojoj zemlji? Možete, ako vam dozvolim, da mi potkresujete vinograde i pevate mi na uvce "divan je kićeni Srem", dok ja gledam sa brega, u Dunav. I Fric i Milašin iz ličke proleterske, a možete, ako baš hoćete, kad obiđete jedan red, da se odmorite. Uvuče, kad malo umine vrućina, radite šta oćete, pa Fric neka jodluje, a Milašin nek ojka, slobodna je ovo zemlja. Naravno, daću vam šire, da vam malo zakisi grlo, ne i vina, jer vino je za ozbiljne ljude, koji se u slobodi ne igraju slobode. 

Tako da, ako hoće neko da viče sloboda!, mora prvo mene da pita. A ja vam sigurno neću dati, zato što:
- me mrzi
- imam pametnija posla
- volim da teram kontru
- znam da sloboda! viče Srbin, a kao Srbin, Srbinu najmanje verujem; da sloboda! viče Slovak, možda bih i posmilio da u Sremu nešto ne štima, pa bih i kreno, ovako, mrka kapa...
- ne bijem slabije od sebe
- ne verujem slobodi koja ne miriše na kuršum
- mrzi me

Loni

Quote from: pokojni Steva on 13-04-2013, 15:19:49
Quote from: Loni on 13-04-2013, 12:10:27

Mislim da je jako dobro da Vojvodina bude u Srbiji jer je to neka kosmička nadoknada za gubitak Kosova.

Quote from: pokojni Steva on 13-04-2013, 15:19:49
Reče intelekt Skalarovog "gabarita", samo od preko puta. Pećina je ostala ista.

Kaza teško manjinac.

Hajde Stevo, koliko vas ima da ste separatisti?
Između 5 i 7 % Vojvođana.

Nemate nijednu partiju, nijedan pokret.

Umesto da budete zahvalni ljudima nalik meni koji bi vam ipak ostavili autonomiju,
koji cene vašu istoriju, tracidiju i autentičnost,
ono što značite za ostatak zemlje (plodna zemlja, Zmaj, Sterija, Sremac...)
i koji vas na kraju krajeva, uprskos našem mišljenju, ne bismo
napali, čak i ako se većinski odlučite na krajnju varijantu,
i nas umerenjake potcenjujete istom merom.

E zbog nemogućnosti da uočite svoj interes, dobićete mnogo gore - agresivne ekstremiste.

pokojni Steva

Hrundi, onako drugarski - na kojim si lepkovima, gde ih kupuješ i po kojoj ceni?

pokojni Steva

Quote from: Loni on 14-04-2013, 00:29:58

Umesto da budete zahvalni ljudima nalik meni koji bi vam ipak ostavili autonomiju,

Pljujem na na tvoje "ipak". Iz ruke "građana" tvojih provenijencija, ni oraj. Feršten?!

Hrundi V. Bakshi

Quote from: pokojni Steva on 14-04-2013, 01:11:56
Hrundi, onako drugarski - na kojim si lepkovima, gde ih kupuješ i po kojoj ceni?

Što? Biće da me ne razumeš? Kako to, kad govorim istim jezikom kojim ti govoriš "onima", kada tražiš "svoje". Svako neka oslobađa, ako misli da mu je oteto, samo ono što mu je deda ostavio, ono što je meni moj ostavio, slobodno je i dobro mu je tu gde jeste. Ludi Srbi. Ludi što trpite što niko ne bi. Ludi što same sebe jebete u glavu. Oraj? Pokvari mi priču! Zabole me. Deda Sava, istinski pokojni, više je fruštukovo, nego doručkovao, išo špediterom u vinograd, ali nije bio lud. Sad treba Loni nešto da mi ostavlja? Je li, oćeš i moje da oslobađaš? Od koga i za koga? Eto, taj lepak.

Uzdravlju bio i dobre priče piso  xcheers

Stipan

Quote from: Джон Рейнольдс on 13-04-2013, 21:59:50
Quote from: Sibinjanin Janko on 13-04-2013, 09:19:13
FUCK OFF SRBENDE!!!

Гле, ово кученце кевће и на јенглеском! Њоњ!

Pazi da ti kučence gaće ne iskroji.

Loni

Ne treba prevideti da po definiciji Mađari uopšte nisu za nezavisnu Vojvodinu već za njeno prisajedinjenje Mađarskoj.
   Ko je onda za nezavisnu Vojvodinu?

Deca mešovitih brakova koja se nisu našla ni u jednom konkretnom identitetu, a iz nekog razloga imaju osećaj superiornosti sam na osnovu tla kom pripadaju. Premalo.

Kimura

Dragi Sibinjanine Janko, jedina revolucija u kojoj mogu da te zamislim kao nekog aktivistu je seksualna revolucija. Sve ostalo je laž. :lol:

Stipan

Dokle god me i jedna jedina žena vidi kao faktora u seksualnoj revoluciji, meni je srce na mestu.

Dakle : viva la revolución!

pokojni Steva

Jedan od "plakata" koji su osvanuli diljem fejsbuka po danu "kad u Novom Sadu nije bio prosut ni jedan jogurt". A pa da, tako je bolje!

Ti Hrundi uživaj u slobodi koju si sebi osmislio, šta da ti drugo kažem. I ja sam jednom polutkom Sremac. Možda bih te samo upitao, pominješ svinje a moji su bili iz svinjskog Srema - zašto mi je baba saranjena toliko daleko da sam morao da vadim vizu kako bih joj odneo buket na grob? Fikcije se kače na jednom drugom topiku.
Živ ti meni i u raspisivanju prpošan bio!  xcheers

pokojni Steva

Stipan

Jebote, ja ovu njušku odnekud poznajem!!!

pokojni Steva

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

pokojni Steva

Vanredno stanje u Beočinu

pokojni Steva

Vlast po meri "novograđana". Ako.

"Pod službeni automobil lidera Narodnog pokreta ,,Dinara – Drina - Dunav", koji je član vladajuće koalicije u Novom Sadu, Tomislava Bokana jutros nešto posle 10 sati bačena je bomba na parkingu ispred kafića ,,Hogar" u Novom Sadu"

http://www.ilovenovisad.com/2013/06/27/eksplodirala-bomba-ispred-hogara/

pokojni Steva

pokojni Steva

pokojni Steva

Vasin je u razgovoru sa delegacijom podunavskih Nemaca, među kojima su i potomci Nemaca koji su živeli u Vojvodini do kraja Drugog svetskog rata, rekao da i stranci mogu da kupe napuštene kuće po Vojvodini, jer za to nema pravnih prepreka.
,,Svaki nemački građanin je apsolutno dobrodošao da kupi kuću ovde", poručio je Vasin.

:lol:

http://www.autonomija.info/vasin-pozvao-nemce-da-kupuju-kuce-u-vojvodini.html

pokojni Steva

Opa, opsa, ntsa ntsa ntsa ca ca!
Srbija, šta? Ne čujem baš najbolje, šta moliću? Jel' u Frušku da žurimo? Važi, gde mi puška...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RHShavLtZjY

pokojni Steva

Stipan

Pa, kad poljupci i zagrljaji zakažu, brica je uvek u džepu...

pokojni Steva

"Radio televizija Vojvodine (RTV) 1. septembra prestaje da emituje program, zbog finansijskih problema, saznaje Danas"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=22&nav_category=206&nav_id=745470

Stipan

Evo, i Subotica postaje velegrad...

U noći između petka i subote grupa nasilnika, kako nezvanično saznajemo ubrzo identifikovanih i privedenih, vozilom marke Pasat na 3 lokacije u širem centru grada nanelo je teške telesne povrede dvojici osmanestogodišnjaka i jednoj devojci. Oni su nesrećne žrtve presreli, fizički zlostavljali, zatim prešli vozilom preko njihovih udova. Policija nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

http://www.subotica.com/vesti/na-tri-lokacije-napadnute-tri-osobe-i-nanesene-im-teske-telesne-povrede-id16527.html

Meho Krljic

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 23-08-2013, 00:11:32
"Radio televizija Vojvodine (RTV) 1. septembra prestaje da emituje program, zbog finansijskih problema, saznaje Danas"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=22&nav_category=206&nav_id=745470

Grdna svinjarija, reklo bi se. A kakav je inače program RTV izvan informativne redakcije? Mislim, ja redovno gledam dnevnik RTV ali ostalo ne pamtim kad sam išta video. Vredi li to išta? Oseća li se i tu uticaj otpadnika od B92?

pokojni Steva

Promena je očita, uglavnom kozmetička, ali u pozitivnom smislu. Pokušavaju da drže neki "nivo" britanskim serijama (tipa Mad Dogs, Poaro, Spooks...) Upratio sam da emituju i onaj Discovery serijal o nastanku svemira, sad koliko to narod interesuje, jbmlg. 

Meho Krljic

Aha, znači generalno su se trudili da budu gledani i izvan informativnog programa... Hm... Jeste, ludački je kako se u ovoj zemlji vodi opšta kampanja protiv plaćanja pretplate na Javni servis kao da ljudi ne shvataju baš najbolje da bez njega ostaju na milost i nemilost komercijalnim televizijama. Pre neki dan beše prilog na RTSovom dnevniku kako je neko došao da plati struju (negde u Vojvodini) i zaostale TV pretplate na šta mu je šalterski radnik rekao da te pretplate ne mora da plaća  :shock:

Anomander Rejk

Ja plaćam pretplatu, eto poštujem zakone ove države, kakva je da je, ali je činjenica da su RTV, a posebno RTS vrlo niskog kvaliteta programa.
Ja ponekad pogledam taj serijal o univerzumu, Državni posao, poneku seriju i to je to. Neki pomak jeste, ali je to daleko od atraktivnog i interesantnog programa. Da li je zato kriv samo nedostatak novca, ne znam.
RTS je katastrofa, Meho. Čekaj, mi plaćamo pretplatu da bi nam svake godine puštali ,,serije rekordne repriziranosti(gledanosti)'', Žikinu šarenicu, i sl. ? Ne možeš očekivati elan za plaćanje, kad je to što se plaća izrazito nekvalitetno. Šta je sa obrazovnim, dečijim, naučnim programom ? Serije vazda jedne te iste, filmovi zastareli.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Stavimo stvari ipak u kontekst. RTS-u de fakto nedostaje naučni, školski, obrazovni program itd. S druge strane, ni jedna televizija u Srbiji to ne pravi. Sa druge druge strane, "serije rekordne gledanosti" iz RTSove produkcije su po kvalitetu i dalje značajno iznad proizvoda praktično bilo koje druge televizije u Srbiji. Da li bismo voleli da gledamo dramski program na tragu onoga što je RTB pravio osamdesetih godina? Svakako. Da li ijedna televizija u Srbiji ima makar naznaku da bi išta slično ikada pravila? Ne. RTS ima veliki broj emisija iz kulture, koje praktično ni jedna telvizija nema. RTS ima čitav kanal posvećen klasičnoj muzici, baletu i džezu, što ni jedna druga televizija nema. RTS ima trideset dopisništava u Srbiji pa kada izveštava iz različitih delova Srbije to rade profesionalni novinari i profesionalni tehničari. RTS ima aktuelan i visoko gledan dokumentarni program (koliko je kvalitetan to je stvar za raspravu, naravno). RTSima nekoliko rezidentnih orkestara (Narodni, Simfonijski, Hor, Džez Big Bend...) koji imaju prominentno mesto u njegovoj produkciji. To sve nema ni jedna druga televizija u Srbiji. RTS ima četiri različite radio stanice, od kojih je jedna ekskluzivno posvećena visokoprofilnom (intelektualnom) sadržaju u okviru nauke, jedna se bavi highbrow  muzikom (uključujući narodnu), ima dokumentarnu produkciju, organizuje tribine itd., a jedan je stožer razvoja domaće rok muzike, ma kakva ona bila. To nema ni jedna medijska kuća u Srbiji.

I tako dalje. Dakle, daleko od toga da je RTS DOBAR, ali u kontekstu u kome se nalazi, RTS je mnogo bolji od ostalih po mnogim kriterijumima i dragocen u oblasti informativnog programa i propagacije kulture.

Stipan

RTS je favorizovan u svim mogućim pogledima, uključujući i finansijski.
Bila bi bruka i sramota da je na istom nivou sa onima koji ni izbliza nemaju pristup resursima koji su joj na raspolaganju .

Meho Krljic

Pa, to što kažeš je truizam koji ovde ne doprinosi bogznakako raspravi. Javni servis po definiciji mora da bude finansijski favorizovan i po definiciji mora da radi u interesu javnosti, drugim rečima. Ali poenta je, kad ga porediš sa drugima i vidiš da tu, uz sve objektivne nedostatke i mane, postoji vidljiva mera tog služenja javnosti.

tomat

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 24-08-2013, 06:06:55
Promena je očita, uglavnom kozmetička, ali u pozitivnom smislu. Pokušavaju da drže neki "nivo" britanskim serijama (tipa Mad Dogs, Poaro, Spooks...) Upratio sam da emituju i onaj Discovery serijal o nastanku svemira, sad koliko to narod interesuje, jbmlg. 

da, htedoh reći da se Universe daje na RTV, ima još po nekih zanimljivih dokumentarnih emisija.

meni je njihov program svakako bolji od RTS-ovog, češće nađem nešto što me zainteresuje. na RTS-u osim sporta gotovo ništa.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Ja TV pretplatu nisam nikad platio iz par razloga.
Jedan od tih je i taj sto istu tv vec placam putem kablovske.
Zar iz budzeta ne znaju kolko im treba da finansiraju TV. Izem ti takve ekonomiste onda i kreatore budzeta, gde sve ne strpaju a ovamo da ne stignu....?!?!?
I koliko ih ima tamo zaposlenih po birokratiji i gdesvene partijskih i rodjackih neradnika ?
( Kriple mozda bolje zna..)

Agota

Mene samo zanima jel RTS placa one dve Tijaniceve gorile,danas ga nisam ni prepoznala, istina sedeo mi je okrenut ledjima u Ciudadau,pritom nema ga pola coveka smrsao je jedno 30-40 kg. :shock:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 24-08-2013, 21:45:48
Ali poenta je, kad ga porediš sa drugima i vidiš da tu, uz sve objektivne nedostatke i mane, postoji vidljiva mera tog služenja javnosti.

Ali poenta je u tome da je RTS je uglavnom mašina za otimanje para.
S tim sredstvima bi drugi bili daleko bolji.

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 25-08-2013, 06:14:27
Quote from: Meho Krljic on 24-08-2013, 21:45:48
Ali poenta je, kad ga porediš sa drugima i vidiš da tu, uz sve objektivne nedostatke i mane, postoji vidljiva mera tog služenja javnosti.

Ali poenta je u tome da je RTS je uglavnom mašina za otimanje para.
S tim sredstvima bi drugi bili daleko bolji.

To je hipoteza koju treba dokazati. Ko bi sa tim parama bio bolji? Pink? B92? Prva? Možda. Možda ne. Ne znamo. Činjenica je da je i sam Tijanić povodom jubileja u intervjuu koji je dao svom novinaru rekao da imaju hiljadu i po zaposlenih previše, ali da nije on taj koji reba da ih pootpušta itd. Takođe je činjenica da je ovo jedina televizija koja ima čitav kanal koji emituje klasičnu, tradicionalnu, džez muziku i balet po ceo dan.

Quote from: Ugly MF on 24-08-2013, 23:15:58
Ja TV pretplatu nisam nikad platio iz par razloga.
Jedan od tih je i taj sto istu tv vec placam putem kablovske.
Zar iz budzeta ne znaju kolko im treba da finansiraju TV. Izem ti takve ekonomiste onda i kreatore budzeta, gde sve ne strpaju a ovamo da ne stignu....?!?!?
I koliko ih ima tamo zaposlenih po birokratiji i gdesvene partijskih i rodjackih neradnika ?
( Kriple mozda bolje zna..)

Ovde postoji par nejasnoća: plaćanjem kablovske televizije se plaća usluga dostave programa, ne produkcija. Druge televizije se izdržavaju od reklama. RTS ima reklame PLUS pretplatu. Za ovu veličinu koju imaju nedovoljne su reklame i mada bismo svi bili najsrećniji da ih nema, to je u ovom trenutku, sa malim procentom naplate pretplate nemoguće, to je jasno.

Takođe, izdržavanje javnog servisa iz budžeta bi značilo samo da partija koja je na vlasti diktira program. Zato je važno da Javni servis finansiraju građani direktno, dobrovoljno i odgovorno. To jest ako smatraju da je značajno da imaš televiziju koja nije zavisna od volje političke frakcije na vlasti i velikih oglašivača a koja svojim aktivnostima pokriva veliki deo države, dajući nam priče iz delova zemlje koje druge televizije nisu nikada ni videle. Itd.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 25-08-2013, 09:53:19
To je hipoteza koju treba dokazati.

Hipoteza je dokaziva samo u slučaju da se u izvesnom periodu svima daju podjednaki resursi.
Sve ostalo je odbranaška politika RTS-a.

Meho Krljic

Pa, da, ali ti sad opet pričaš u nekim kategorijama koje ne postoje nigde na svetu. Ni u jednoj državi koja postoji ili je postojala nikada nije bila praksa da sve televizije dobijaju jednake resurse od društva. Da imaju jednake tržišne uslove i šanse, to možda, ali i tako Javni servis nije i ne treba da bude učesnik tržišne utakmice na način na koji su to komercijalne televizije.

Джон Рейнольдс

Quote from: Agota on 25-08-2013, 00:10:46
Mene samo zanima jel RTS placa one dve Tijaniceve gorile,danas ga nisam ni prepoznala, istina sedeo mi je okrenut ledjima u Ciudadau,pritom nema ga pola coveka smrsao je jedno 30-40 kg. :shock:

Дијабетес.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 25-08-2013, 10:04:32
Javni servis nije i ne treba da bude učesnik tržišne utakmice na način na koji su to komercijalne televizije.

Onda je rasprava bespredmetna. RTS je nedodirljiva i tu je kraj svakoj diskusiji.

Meho Krljic

Pa ne diskutujemo o tome jer li RTS nedodirljiva ili ne (u smislu da li uopšte treba da postoji) već o tome zašto treba plaćati ili ne plaćati pretplatu.

Ugly MF

Mehane, jedno su ideologije i entuzijazam kojima ti pises, sve je to jasno, ali , brateeeee,,,, ako bi se ufatio da opisujes realnost....

Stipan

Diskutujemo o tome kako je RTV ošla u andrak zato što je pukla na finansijskom planu, ako me sećanje ne vara...