• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ČUDNA KNJIŽARA - svakog dana novi naslov

Started by Boban, 07-10-2010, 12:22:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Melkor

@Drood

Pa vidis da je to mali deo Blisovog neba, sve je ok  :lol:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

Pa ovo je originalna ilustracija za Blišove "Gradove u letu"...
Polaris je decenijama stavljao Krisa Fosa; ZŽ je nabavio monografiju Fosovih radova i uzimao ih redom bez ikakvog osvrtanja na vezu sa samim delom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

Quote from: Boban on 27-01-2012, 18:16:55ZŽ je nabavio monografiju Fosovih radova i uzimao ih redom bez ikakvog osvrtanja na vezu sa samim delom.

to me je oduvek izluđivalo a naročito oni kretenski svemirski brodovi na koricama romana filipa dika!  :x

nije da u ponekim od njih negde nema i poneki brod, ali ovi konkretni koje je zoća stavljao ni dizajnom ni koloritom ni ugođajem nemaju ni najblaže veze kako sa zapletima tako ni sa atmosferom samih romana!   xuss
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Pa nekada su knjige morale da se cepaju da bi se ilustracije skenirale i onda mu se nije isplatilo da iz mnogo monografija uzima slike, nego jednu žrtvuje i to je to.

dadariel

Cao Bobane, eto, nazalost mi prijatelj koji zivi u Bg nije bio u mogucnosti uzet knjige pa bi ja to ovak narucio od vas. Dakle ja bih Evervil i Velika i Tajna Predstava, naravno da ima jos knjiga koje cu pricekat do Sferakona al ove dvije su mi stvarno vazne. Kako vi saljete za Zg i nakon kolko stignu...ajd bas se veselim, i naravno dajte neki racun da uplatim pare, rekli ste da su oko 20 eura te dve knjige, ajd hvala

Boban

mda... da ti nije taj prijatelj dolazio na utakmicu Srbija-Hrvatska?

To ti sve sa poštarinom izađe 180 kuna.
Ali slao sam pre neki dan; sledeći put za oko mesec dana.

dadariel

Ajd da vam uplatim 200 kuna, samo da sto prije stigne, jel za mjesec dana ako mi saljete onda ce brze bit na sferakonu da se nadjemo

Boban

Pitanje je da li ću ja doći na SFerakon, jer to pada u vreme uskršnjeg raspusta možda, a za to imam verovatno neki drugi plan.
ma mesec dana će brzo da prođe; februar je kratak.

dadariel

A nista onda cu morat kontaktirat druga nek neko od njegovih iz bg mi uzme, a kolko su onda bez postarine te dve knjige

zakk

Ma svejedno dolazi dosta nas na sferakon, ako već Boban izda.. nemaš brige
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

http://www.znaksagite.com/knjizara/strani.html

Cene u kunama dobiješ kada cene u dinarima podeliš sa 13.
Sve piše za pismene.
Poštarina ti je smešna. 30 kuna za obe knjige.

dadariel

Kad saljete Bobane za Hrvatsku, eto ja se za Veliku predstavu i Evervil biljezim

Boban

Za 15-20 dana otprilike.

vope

Bobane da li trenutno na raspolaganju imas po primjerak Barkerove Velike i tajne predstave i Mita i tehnologije Rodz. Zelaznija? Drugar krece za BG opet pa da radimo pos'o.

Truba

kaće knjižara u sarajevo da malo naručimo naslova na kilo  :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Kada bude SARACON, a da niste zavejani...

Inače, imam rešenu isporuku za Crnu Goru.
Pojavio se momak koji jednom nedeljno ide na relaciji Podgorica-Beograd i za neke pare nosi robu tamo-amo.

vope

Quote from: Boban on 24-02-2012, 19:06:36
Kada bude SARACON, a da niste zavejani...

Inače, imam rešenu isporuku za Crnu Goru.
Pojavio se momak koji jednom nedeljno ide na relaciji Podgorica-Beograd i za neke pare nosi robu tamo-amo.

Kolika mu je tarifa i da li mozemo ove dvije knjige da rijesimo naredne sedmice?

dadariel

Kolko da ja jos odbrojavam Bobane za Zagreb da saljete? Nadam se da ima Barkera jos uvijek

Boban

Za Crnu Goru, broj čoveka je +38269/395850... on to radi samostalno i radi redovno, ali moraš s njim sve da dogovoriš.

dadariel

Bobane, kad ce za hrvatsku knjige da se salju

dadariel

Bobane, di si legendo zapeo, ne javljas kad ce za zg knjige

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Barbarin

Nema covek sta da cita pa mi treba  xnerd
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ghoul

pitam se kad li će ljudi shvatiti da boban ne štampa knjige da bi ih prodavao, odnosno da mu je ta faza u izradi knjige najmanje važna.

Barbarin

Ne znam, al onda treba da nekog zaduzi i za taj deo.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

filip_serbon

Pao sneg, stamparije stale sa radom, sneg se otopio, a novih knjiga i dalje nema...
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

dadariel

Zao mi sto sam dosadan al su mi te dve knjige koje vec godinama trazim (evervil i velika tajna predstava od Barkera) i konacno ih je netko normalan izdao zato sam navalio da kupim.

Boban

ali nema više, rasprodato...

dadariel

Sta stvarno rasprodano? Au pm, pa kako sad da nabavim te knjige, de bobane pomagaj

Ghoul

nemoj da patiš previše, ionako u to loši romani.

nema nikakvog razumnog razloga da se čita bilo šta barkerovo posle CABALA.

dadariel

Ma joj al mi bas zao jer mi to fali, htio sam uzet i utkani svijet pa da imam nova bobanova izdanja, uf sta cu sad, a kako da nabbavim sad jel ima neko drugari od vas da oce prodat

Boban

nabavićemo neki komad odnekud...

Što se Kabala tiče, on je test za homoseksualnost; kome se dopada, on je taj...

Ghoul

evo, ja bih se možda lišio i kabala (edicija košmar) i velike tajne predstave (originalno polaris izdanje) pod određenim uslovima...

dadariel

Ajd pucaj odredjene uvjete, uzeo bih obje knjige, pa kolko trazis i kako bi mogli mjenjat, dolazis na sferakon u zg mozda

Boban

Vidi, ja sam potkupljiv čovek; lako ćemo se dogovoriti...

Ghoul

Quote from: dadariel on 07-03-2012, 00:12:13
Ajd pucaj odredjene uvjete, uzeo bih obje knjige, pa kolko trazis i kako bi mogli mjenjat, dolazis na sferakon u zg mozda

poslao sam ti PM pa vidi...

vope

Quote from: Ghoul on 07-03-2012, 02:20:37
Quote from: dadariel on 07-03-2012, 00:12:13

poslao sam ti PM pa vidi...

Posalji i meni ako se ne dogovoris sa dadarielom, interesuju me obje knjige.

dadariel

Bobane, bio sam vam nudio 200 kn za barkera-evervil i predstavu, pa ako mi uspijete nabavit i dalje sam spreman vam dat pare. Sa vama mi jednostavnije jer imate racun u hrvatskoj otvoren pa mogu odma uplatit

Boban

A i dolazim na SFerakon...

dadariel

E super da se vidimo na sferakonu budem onda drugih knjiga tamo uzeo, ako bude marsijanskih kronika bilo bi super, a jel moze onda barkera il da tugujem

Boban

Spremi dosta para i neće biti tugovanja...

dadariel

O pa vec ja zenu i dijete pripremam za sferakon, mozda ih povedem ove godine, maloj bi moglobit zanimljivo. A bobane, za barkera, jel ima neke sanse da mi nabavite skoro

Boban

Neminovno je da dođe do poskupljenja knjiga u ponudi Čudne knjižare i to već tokom ovog meseca, tako da ako je neko planirao da kupuje, neka to obavi brzo ili neka spremi 10-20% dinara više.

Truba

kakvo ba poskupljenje?
jel se papir pravi od nafte?  :idea:

more prestaće im narod kupovati pa će da propadnu  xyxy

Boban

Ja dolazim na SARAKON, to je valjda krajem marta, pa ako te išta zanima, eto prilike...

dadariel

A na SFERAKON? hoce bit sta od dobrog Barkera?

scallop

Da li mogu da se za mene rezervišu "Ostrvo prokletih" i "Rašani"?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Monsun

Ja bih narucio Dexu (Crne noći i duge zastave) jedno 10-ak komada, ako je cena zaista ona koja stoji na stranici Čudne knjižare  :-| :-|   :-|

http://www.znaksagite.com/knjizara/domaci.html  

Biće dobra preprodaja na Limundu  :evil:

Boban

Pa na deset komada možda mogu da ti dam dodatni popust...

Monsun

Popusti uvek dobrodošli...