• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart - PRIČE i uputstvo za glasanje

Started by Boban, 11-02-2011, 22:02:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Stipan

Rokanonov svet u toku (Legvinova), završio Planine ludila (Lovercraft)...

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Quote from: sivka on 17-03-2011, 10:28:57
Razmišljanja:
- hoću da pišem
- hoću da čitaju ono šta ja napišem
- da objave ono šta napišem
- ja neću da čitam šta drugi pišu (jer sam od sebe nemam vremena za druge)
- najvažnije je pratiti šta ko kaže/napiše vezano za ono što sam ja napisao

...
Zvuči otrovno, ali to mi je zaključak posle nekoliko dana provedenih u radionici.
Interesuje me koliko je koji pisac u pokušaju pročitao knjiga u proteklih mesec dana :)

Pročitao sam sve priče sa Radionice. Zanima me kako drugi ljudi pišu, kakav je njihov način razmišljanja, kako stvaraju novi svet. Naravno da želim da me čitaju- svako ko piše ili to pokušava, a kaže da ga ne zanima čitanost-laže. Zanimaju me komentari ljudi na moje pisanje, i oni pozitivni i oni negativni, zanima me način na koji drugi vide i tumače ono što napišem. Mislim da je to logično i normalno, u suprotnom besmisleno je i da šaljem priče, ako me ne zanima kako ih ljudi vide, i šta u njima vide dobro ili loše.
Nisam opterećen objavljivanjem- nekako mislim da će sa napretkom vremenom to samo doći a dosad nijednoj izdavačkoj kući nisam slao ni zbirku priča, niti nekakav roman. Doduše, nisam ih još ni napisao...)
Što se tiče čitanja, mesečno pročitam barem dve knjige.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Ja sam zapanjena što se svi sami postrojavaju. Opasna ova Sivka.  :lol: :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Ta mani je, bez ukazane pažnje opet će nestati, pa ajd malo. Biće interesantnije sa njom na Radionici :-)

scallop

Quote from: lilit_depp on 17-03-2011, 12:30:36
Ja sam zapanjena što se svi sami postrojavaju. Opasna ova Sivka.  :lol: :lol: :lol:

Šta je tu čudno? Tardis jedini objavljuje par novih domaćih fantastičara godišnje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

scallop

Jel' su tebe iz novosadskih medija isfurali zbog drkadžiluka ili nepismenosti?

Josephine

pokojni Steva

D, a nije ti zasmetalo ono SkaLoopovo o objavljivanju & postrojavanju mladih pisaca? Zašto? Pa i to je reda veličine 'onemoćalog iskusnog pisca'. Nemoj tako D. Sivka je korektna osoba, ne vidim zašto bi joj se tako šta 'prebacivalo', makar i u zajebanciji. Da sam Džek, izmiksao bih još štošta, onako medijski, ali kako nisam, Savajatovićim rečima, I rest my case.

scallop

Dripac ostaje dripac, u Novom Sadu ili u nekom jebenom plasteniku. Sada se vadi na "postrojavanje pisaca", a što se Sivka ne pobuni? Ona dobro zna šta ja radim. Mamlazi tandrču i veruju da se neće skršiti. E, pa kao što je Steva, zvani Šustikla, upozorio Albeda, sada ja upozoravam njega. Gotovo je. Nema više kenjanja po radionici i naokolo.

pokojni Steva

Ništa više do praćenja/reagovanja na kenjanja drugih, kao i uvek. SkaLoope, fer plej. Ili si od silnog leburenja zaboravio znacenje tog pojma?

Josephine

Ili da sve rešite van radionice, gde je svakom sukobu koji nema veze sa pričama i mesto. Bar sam ja to naučila iz svojih grešaka na ovom forumu...

scallop

Ne ide to tako. Šta, treba da se bijem sa dripcem? Ili da mu pošaljem sina, pa da vidimo? Oni koji su mu dopustili da se proserava na ovom sajtu, neka se suoče sa posledicama. Postoji način da se oni koji nemaju meru umere. Ja sam svoje godine pošteno stekao i ne dozvoljavam da se dira u njih. To je najblatnjaviji način komunikacije i ako neko u tome vidi nešto normalno, onda ću ja lako reći zbogom.

Josephine

Quote from: scallop on 17-03-2011, 14:38:23
Ja sam svoje godine pošteno stekao i ne dozvoljavam da se dira u njih.

Apsolutno.

A ne govorim o tuči, već o razgovoru (doduše, možda sam i ostavila utisak da sam se van foruma tukla sa škorpijama sa kojima sam imala sukobe  :mrgreen:).

Smiriće se Steva. On tako pukne, lomi srca, pa se smiri...

pokojni Steva

Smiruću sa kad se izvini postrojenim mladim Sivkinim piscima. Da mi šalje sina, moš misliti. Šta, ume da se bije za tatu? Može i Čak Norisa da pošalje, ja ću doći sa mojim kerovima :-)

Josephine

Ma ja to o piscima uopšte nisam tako tragično shvatila... Preteruješ. Sitno bockanje, a možda se i nije odnosilo na tebe (verovatno nije, ima tu i mlađih od tebe  :mrgreen:).

Ajd, odustani sad.

boki77

Колико видим, лилит је остала запањена над постројавањем. Неко се постројио 3178 пута, а онда му чудно кад неко други то уради једном (или ево, скоро 600ти пут). Дубоко.

scallop

Ma, on sad izmišlja neku vezu sa ljudima koji ozbiljno pokušavaju da osmisle svoje pisanje. On je izgubljeni slučaj. Drkadžija koji umišlja da je nešto u životu naučio. Da jeste, ne bi završio u plastenicima.  

Josephine

Ako ćemo pravo, vi ste, scallope, prvi bocnuli. To je preuzelo preuveličane razmere, ali nije fer da sad sve prebacujemo na lična dostignuća...

boki77

Ово није мирење, Д. Ово је упирање прстом. И то погрешно.

Josephine

Scallop će to da shvati drugačije od tebe. Bockamo se svi, to je normalna pojava. Problem je kada se bockanje shvati pogrešno ili se preuveliča.

Ti prosto imaš jedan cilj u glavi, a ja bih volela da Steva piše.

pokojni Steva

Izvini, jelil to taj sin kojim se drkadžiji preti?! Au, Nindža! Njak!

boki77

Quote from: D. on 17-03-2011, 15:16:38
Scallop će to da shvati drugačije od tebe. Bockamo se svi, to je normalna pojava. Problem je kada se bockanje shvati pogrešno ili se preuveliča.

Ti prosto imaš jedan cilj u glavi, a ja bih volela da Steva piše.

Не мешај се ако позиваш на не мешање. Немам шта друго да ти кажем.

scallop

Onda pišite šta vas volja. Ja nikoga nisam prvi "bocnuo", to ja nemam u ličnom opisu. Ajde, D:, skloni se da ne bi bilo i po tebi.

Josephine

lilit

Quote from: boki77 on 17-03-2011, 15:06:12
Колико видим, лилит је остала запањена над постројавањем. Неко се постројио 3178 пута, а онда му чудно кад неко други то уради једном (или ево, скоро 600ти пут). Дубоко.

Šta god Lilit kaže na forumu (a u većini slučajeva i van njega) treba uzeti sa 50% ozbiljnošću - maksimalno. Ovo gore je bio pokušaj šale, prosto mi je bilo simpatično Sivkino pitanje i vaši odgovori.  :lol: Nema tu loše namere.
No, žao mi je ako sam povredila blo čija osećanja. Moja greška, zaboravila sam da je smisao za humor prilično rastegljiva kategorija.

Anomander Rejk

Ma opušteno Lilit, ko se to naljutio na tebe  :)...
Narode, dajte malo spustite loptu. Začas iz zeze ode u teške reči. Poštujem i godine i staž, poštujem i plastenik. Živeo sam 19 godina na selu, biti poljoprivrednik je časno, a ne nešto za prebacivati.
Tajno pišem zbirke po kućama...

boki77

Quote from: lilit_depp on 17-03-2011, 16:22:55
Quote from: boki77 on 17-03-2011, 15:06:12

Šta god Lilit kaže na forumu (a u većini slučajeva i van njega) treba uzeti sa 50% ozbiljnošću - maksimalno. Ovo gore je bio pokušaj šale, prosto mi je bilo simpatično Sivkino pitanje i vaši odgovori.  :lol: Nema tu loše namere.
No, žao mi je ako sam povredila blo čija osećanja. Moja greška, zaboravila sam da je smisao za humor prilično rastegljiva kategorija.
xremyb

pokojni Steva

Oho hoho ho! Neću politiku u moju butigu, počelo se pretiti i uokolo! Begaj D, sad ćeš i ti dobiti Čak Norisa po labrnji! Stvar je jasna, Čiča se (standardno) zaigrao, lupetao svašta, a onda kad sam ga prozvao (opet, ja, standardno nakrivo nasađen) ispod časti mu je da prizna ko čovek da je ispao komad krmenadle. Šalje tu neke Nindža aprentise da mu drže stra. Ja se izvinjavam ekipi, Boban me slobodno može banovati, kao što je to Čiča i zaiskao od razrednog starešine.

scallop

Zajebavaj se ti sa svojim roditeljima, a mene ostavi na miru. Ako ne umeš da budeš konstruktivan ja ću se pobrinuti da ne budeš destruktivan.

pokojni Steva

Stipan

Savajat Erp

Прсли сви к`о басови...чудо једно како једна реч у комбинацији са ненамерно повређеном сујетом направи зијан. Не мислим ни на ког конкретно.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Bolje nego da vrisnu ko visoki!  :!:
E nek si se ti ogradio. :evil:

Savajat Erp

Ограђивање је мој стил живота...и у буквалном и у пренешеном (пренесеном?) смислу.  8-)

Plut

Savajat Erp

Сигурност, престиж, изнуђену углађеност?  :idea: Гранични алкохолизам?  :lol:

Stipan

Granični? Ograničeni? Umeren? Povremen? Bezvremen?

PTY

Ah, znači, to je to... ceo net bruji a ja nisam u toku... kad tamo - neko se malko praznio uzbrdo i vetar se promenio i... eto, ko pod drugim jamu kopa... hm.

scallop

Kad i Bušmani pišati po meni bez da coktati, vreme je napustiti ovaj brod. Ja ostaviti svi pisati tarzan srpski. Mene boleti briga i škrabati samo svoje tekstove.

Stipan

Scalope ne ići!!!
Bez tebe nemati sa kome piti kafa!!!

PTY

Ma, učitavaš, kao i uvek; Bušmani ne pišaju po tebi. Kad malo bolje razmislim, Bušmani ni po kome ne pišaju, Bušmane zdravo svrbi nokat za sve ovo odreda, Bušmanima je samo ponekad krivo što se sve ono "dobro" od pre dve & kusur decenije rastočilo u ovo sranje.

Stipan

Quote from: D. on 09-03-2011, 12:01:02
Objavljivanjem imena, zamreće topik.
Eh, da je bar zamro, delovalo bi civilizovanije.  :twisted:

lilit

Quote from: Savajat Erp on 17-03-2011, 19:00:06
Прсли сви к`о басови...чудо једно како једна реч у комбинацији са ненамерно повређеном сујетом направи зијан. Не мислим ни на ког конкретно.

Na mene sigurno nisi mislio. :lol:

Savajat Erp

Ех? Овај...да...на тебе сигурно нисам. :) Ја то `нако уопћено... :lol:

pokojni Steva

Ne prepisuj sa omladinskih konjferencija/deklamata!

Savajat Erp

(шамар преко уста) Ћуде, море!  :lol: