• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pravopis i gramatika

Started by Mims, 17-03-2011, 15:45:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Quote from: Jevtropijevićka on 19-07-2012, 19:20:48Bojim se da bi Japetu srčka popustila od moje uživo nežnosti...

A pobogu nije od šećera -_-

JE L' TAKO, ĐAPE?

Upravo shvatih da si postao Dušman u odsustvu Dušmana.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Stipan

Eto Džone, pa sad vi razmislite šta ste sve propustili u životu samo zato što niste vojvođani.

Minika je bila zlato od bicikle.

lilit

a bre UNIS plašljivci pištolji? (srpkinje vežbaju od malih nogu, šic zosko!) koje su izvesni zvali i pRašljivci? ni za to niste čuli? pucao neko nekad?
dragi druže tito, i milka planinc i stanko dolanc, u grobu se okrećete.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

A jeste! To već asocira!

Джон Рейнольдс

Причате о Ем-Гејцима? Постојали су револвери и пиштољи и оба су имали своје лутке. Револверима је редовно пуцао језичак за окретање буренцета, а пиштољима су се заглављивали шаржери.

Ја сам преферирао револвере зато што ми није био проблем да мало окренем буренце, чак сам се баш извештио у томе, а пошто смо ратовали стављајући празне (а богами и пуне) патроне у цев, брза паљба није ни била потребна.

едит: Нисам сигуран ни да ли их је "Унис" производио, али ајде кад кажете...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Stipan

Bem li ga, ja znam samo za pištolj. Postojao je i revolver?

džin tonik

Quote from: Stipan on 19-07-2012, 19:32:22
A jeste! To već asocira!

jesu li to oni mali sa rupom gore i sarzerom ko mitraljez iz quien sabe sa klaus kinskijem?

Джон Рейнольдс

@ Стипан

И црни и никловани модел.

едит: Пардон. "Никловани".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Stipan

@ Zosko - Pa da, tako nekako je izgledao pištolj. A za ovaj revolver se nešto ne sećam...

@ Džon - E sad ja tebi zavidim.

Джон Рейнольдс

А да ли сте се гађали празним патронама? Ставиш испаљену патрону у цев, па опалиш и она излети. Ако ставиш пуну и пуцаш у зид или нечију главу, онда (ако не експлодира у цеви) пукне при ударцу, па се чује брзо "бам-бам".

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Stipan on 19-07-2012, 19:39:38
@ Zosko - Pa da, tako nekako je izgledao pištolj. ...

uh, sto je to imalo nakaradan okidac. okines pa prst u gips.
jest da sam bio negdje prvi razred osnovne, ali mogli su ga ipak napraviti malo senzibilnijeg.

lilit

pričamo o plašljivcima. :)
mi smo emgejci zvali italijanske pištoljčiće, a unis pobjeda je proizvodio prvo pištolje, a posle su krenuli s revolverima.
moji matorci radili u firmi, al nisam imala neograničen pristup pištoljčićima (2x dem, samo zbog jevtre :lol: ), vaspitna mera, no metaka je bilo više nego dovoljno. posebno u doba kad smo se igrali sandokana! xrofl
i meni su revolveri bili draži. napokon nešto zajedničko za džona i mene!! :)

džin tonik

ja sam znao upaljacem grijati metak dok ne nestane. opali i nestane.

Джон Рейнольдс

Ја сам имао два оваква, само црна:

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Е да, гледам сад ову слику... Осим језичка за окретање буренцета, редовно је пуцао задњи део чекића, као што се на слици види и бивало је теже затезати га. Секао је прсте.

#Τζούτσε

Stipan

Quote from: Imrahil on 19-07-2012, 19:44:38
uh, sto je to imalo nakaradan okidac. okines pa prst u gips.

Jeste, ali dalo se preživeti. Nije bilo klinca u kraju koji ga nije imao.

Stipan

Quote from: Джон Рейнольдс on 19-07-2012, 19:41:18
А да ли сте се гађали празним патронама? Ставиш испаљену патрону у цев, па опалиш и она излети. Ако ставиш пуну и пуцаш у зид или нечију главу, онда (ако не експлодира у цеви) пукне при ударцу, па се чује брзо "бам-бам".

Nismo, za žešće obračune smo koristili vazdušne puške. U to vreme se lako dolazilo do njih.

@ Zosko - Jeste, to je taj!

Джон Рейнольдс

Патроне су се за свашта могле користити. Рецимо, поређамо их по трамвајским шинама, па кад трамвај прође, чује се као рафал.

А што се ваздушних пушака тиче, у Београду није било лако купити их, а и пандури су цимали оне који су их носили. Кад сам баш био клинац, дошло је до неког жешћег повређивања, па су пазили и трговци и пандури.

#Τζούτσε

Stipan

U Subotici nije bilo takvih problema. Vazdušnih pušaka je bilo ko pleve.

Джон Рейнольдс

Присећам се, један мој другар је имао ваздушни пиштољ и продавац у гвожђари није хтео ни дијаболе да му прода.

#Τζούτσε

džin tonik

ja sam zracnom puskom skidao vrabce sa drveta iznad kokosinjca. padne, a kokosi ga rastrgaju dok trepnes. najkrvolocnije zivotinje koje sam ikad vidio.
zenske kokosi u klimaktercicu.

saturnica

Quote from: Imrahil on 19-07-2012, 19:57:35
ja sam zracnom puskom skidao vrabce sa drveta iznad kokosinjca. padne, a kokosi ga rastrgaju dok trepnes. najkrvolocnije zivotinje koje sam ikad vidio.
zenske kokosi u klimaktercicu.
... :(...

Stipan

U bre, vazdušni pištolj mi je bio san, ali nikad nisam uspeo da ga se dokopam.

Джон Рейнольдс

Мања места су очигледно била флексибилнија према ваздушним пушкама. Сећам се, одем код деде у Рашку наоружан "ем-гејцима", а најјаче фаце иду около ко шиптари, сваки пушку преко рамена. Ееее, до курца, мислим се. А ја зато не будем лењ, ипак сам ја Београђанин, Дорћолац, јелте, па извадим дедину "флоберку", малокалибарку, још је и оптички нишан имала (има све још увек, у сјајном је стању, ено је код ћалета). Нисам успео да нађем метке, али је и покушај да је изнесем из куће изазвао поприличну... фуртутму.  8)

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: saturnica on 19-07-2012, 19:58:36
... :(...

danas to ne bih radio. imao sam 6-8 godina i jos nisam razvio osjecaje.

Stipan

Pa floberke su bile zabranjene. Koliko se sećam za malokalibarsko oružje nisi mogao čak ni dozvolu da dobiješ.

džin tonik

izgleda imamo i onih koji su gadjali fazane u oko...

Джон Рейнольдс

Тад је могло, ишли смо и у лов с њом. Не знам како је сад, ћале није у фазону да се цима око тога, па је има само регистровану. Што ће рећи, не сме нигде да је носи, па ни да пуца с њом.  :(

Видиш, мораћу да се распитам како сада стоје ствари. Добро сам се сетио.

#Τζούτσε

saturnica

pa kako ste se samo uživjeli u  xuzi...al dobro, bolje i to nego ona paljba riječi od jutros... ;)

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 19-07-2012, 19:30:46
a bre UNIS plašljivci pištolji? (srpkinje vežbaju od malih nogu, šic zosko!) ...

pistoljima kao pionirke, toljagama kao omladinke.

saturnica

hehehehehehehehehehehehhehe

lilit

ma zivila slobodna hrvatska, samo da nam ne budeš u klimakterčiću. :lol:

saturnica

Quote from: lilit_depp on 19-07-2012, 20:21:05
ma zivila slobodna hrvatska, samo da nam ne budeš u klimakterčiću. :lol:
lilit...zašto Imrahil ima tu zanimljivu krilaticu?... :lol:

lilit

ne znam, al javlja mi se da je bolje da se zadržimo na pravopisu, gramatici i plašljivcima. taman nam je lepo krenulo! :lol: :lol:

saturnica

Quote from: lilit_depp on 19-07-2012, 20:25:26
ne znam, al javlja mi se da je bolje da se zadržimo na pravopisu, gramatici i plašljivcima. taman nam je lepo krenulo! :lol: :lol:
...da, svakako, slažem se...:)

Stipan

Ćuti Saturnice, ne znaš ti Zoska. Odnosno Imrahila, ili kako već...

džin tonik

Quote from: Imrahil on 19-07-2012, 20:16:59
pistoljima kao pionirke, toljagama kao omladinke, zlim jezikom u klimaktercicu.

džin tonik

jezikus serbus trofazcic (femininum, pripravnicki, preklimaterijski)

lilit

pa nećemo valjda sad i emocije da iznosimo? propade sagita!  :cry:

saturnica

šuti lilit...samo se sjeti one situacije od jutros.....

džin tonik

zene ponekad imaju bas ruzan jezicAK!

Father Jape

Quote from: zakk on 19-07-2012, 19:27:48
Quote from: Jevtropijevićka on 19-07-2012, 19:20:48Bojim se da bi Japetu srčka popustila od moje uživo nežnosti...

A pobogu nije od šećera -_-

JE L' TAKO, ĐAPE?

Upravo shvatih da si postao Dušman u odsustvu Dušmana.

Ignorisaću ovu stranu off topica o oružju, i pitati a di vam je taj Lovac?

Takođe, idem da stavim ovu zakovu formulaciju u potpis.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

alekse nenadovića 19. tj. ugao s njegoševom.

http://www.restoranlovac.rs/welcome.html

a ovo je prajsles :lol:
" "Lovac" offers a relaxed homely atmosphere with hints of bohemia, ..."

Mme Chauchat

Znači biće sokić! A za nas matore meso. Nemoj da mi je neko naručio picu pljeskavicu, već po opisu deluje jezivo.

džin tonik

uzmite suseni jezik, filekice.

Stipan

Ne mogu da verujem : Zosko je... Zosko!

lilit

ma volimo ga uprkos tome!

Stipan

saturnica

Stipane.... xremyb...to za ono jučer....:)