• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Reči u vremenu

Started by Stipan, 23-06-2011, 19:27:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Još kad bi znala šta su kmetovi... iskoristila bi reč u pravilnoj konstelaciji.

Джон Рейнольдс

konstelacija (l. constellatio)
astr. zavezdano jato, sazvežđe; položaj zvezda i njihov tobožnji uticaj na čovečju sudbinu (upl. nativitat); izvesno određeno grupisanje; fil. psihička konstelacija opšte prethodno stanje svesti; fig. sticaj prilika.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Sticaj prilika je izraz koji tražiš.

Ali nisi daleko ni od stanja svesti.

Gaff

Ali vidi, ja nemam ništa protiv feminizma. Upravo suprotno, ja se slažem sa svime što feministički pokret predstavlja i za šta se zalaže. Žene imaju isto toliko prava (ili bi bar trebalo da imaju) kolika prava imaju i muškarci. Ali kada te i žene vide (D.) kao osobu koja ne čini uslugu feminizmu, tada bi trebala staviti na vagu, s jedne strane, način na koji vršiš pritisak na one koji te ne shvataju, i svoj doprinos, sa druge strane, za ono što se zalažeš.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Josephine

Ali ja NE GOVORIM u ime feminizma.

To što ste me se vi poplašili, a onda me strpali u koš koji (ne) poznajete, nije moj problem.

Джон Рейнольдс

Vidiš, Lidija, iskoristila bi reč u pravilnom sticaju prilika!

Koja je ovo argumentacija! Bow down you lowly mortals!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gaff

Ne razumem zašto bi ti se iko, ko te shvata, trebao plašiti?! Imam utisak da ne želiš da prihvatiš da imaš pogrešan pristup i da te zbog toga ne shvataju.

Josephine

Quote from: John Reynolds on 23-06-2011, 23:38:20
Vidiš, Lidija, iskoristila bi reč u pravilnom sticaju prilika!

Koja je ovo argumentacija! Bow down you lowly mortals!

Sticaj okolnosti (prilike) nisu takve da reč odgovara (prilikama).

Ne ispadaj gluplji nego što jesi.

Kakav si ti parazit...  xrofl

PTY

Pa, bogami, JR, meni ovo izgleda kao ne da je samo silna konstelacija u pitanju, nego i ili treće- ili četvrtosrbijanci...  napredujete, majci...  :!:

Josephine

Quote from: Gaff on 23-06-2011, 23:39:24
Ne razumem zašto bi ti se iko, ko te shvata, trebao plašiti?!

To ti reci meni. Ja govorim u svoje ime, a ljudi mi lepe etikete kako bih im bila shvatljiva. Ima tu i onih koji me razumeju. Ali su u manjini. Sad ti meni reci zašto je to tako?

Джон Рейнольдс

Quote from: LiBeat on 23-06-2011, 23:41:37
Pa, bogami, JR, meni ovo izgleda kao ne da je samo silna konstelacija u pitanju, nego i ili treće- ili četvrtosrbijanci...  napredujete, majci...  :!:

Kamo lepe sreće da je konstipacija...  8-)

#Τζούτσε

Josephine

Izgleda da ti je lešinarstvo ipak najveći domet u životu...

Ali se varaš. Ja nisam na podu.

Savajat Erp

Напокон...

CATFIGHT!!! CATFIGHT, EVERYBODY!!!  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Nisam ni rekao da si ti na podu, pod je luksuz.

Nego ostade lešinar uskraćen za odgovor ko određuje tu famoznu "nazadnost". Osim Karleuše i tebe, postoji li još neko nadležno telo?

#Τζούτσε

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Hrundi V. Bakshi

Ti si počeo ovako:

Bio je to pad bez kraja, kao što to samo u snovima biva . U jednom trenu tla više nema i padam, padam, padam... bez ičega za šta bih se uhvatio, bez nade da će tome ikada doći kraj. Uprkos tome, slutim da je negde ispod stena o koju ću udariti i da će boleti.
      Buđenje je bilo grubo.

Razmisli o ovome što sam boldovao. Da li može drugačije, efektnije, lepše, a da bude čitljivije? Recimo Bio je to pad bez kraja, kao što u snovima biva.Isti smisao, ali nema lomljenja jezika pri izgovoru kao u tvom slučaju.

U priči ti nedostaje kap poetike. Dluje kao da neobavezno razgovaraš sa prijateljem, kao da mu prepričavaš neki doživljaj iz gradskog prevoza - ja sam, on je, mi smo, oni su...
Mene recimo zanima u kakvom se krajoliku kreću ovi ratnici i ovaj "čiktah". Voleo bih da se malo odmorim od silnih dešavanja. Što nisi dočarao na primer spiralnu galaksiju koja se vidi tik iznad horizonta. To se moglo u tri - četiri rečenice i ne bi smetalo tekstu.

Ja bih počeo ovako, ako dozvoljavaš:

Beše to beskrajan pad. Kao što u snovima biva, padam u bezdan ništavila i nigdine. Ko ili šta da me zadrži? San se rasplinjava u glubinama tmine, i slutim nešto od dna nišče, na čijim ću kamenjarima razdrobiti kosti.
Takvo je buđenje i bilo. Kostolomno.

Gaff

Quote from: D. on 23-06-2011, 23:42:06
Quote from: Gaff on 23-06-2011, 23:39:24
Ne razumem zašto bi ti se iko, ko te shvata, trebao plašiti?!

To ti reci meni. Ja govorim u svoje ime, a ljudi mi lepe etikete kako bih im bila shvatljiva. Ima tu i onih koji me razumeju. Ali su u manjini. Sad ti meni reci zašto je to tako?

Ljudi ti ne lepe etikete već te vide onakvom kakvom se prikazuješ. Ne smeš mešati te dve stvari. To ti je isto kao i sa pričama na Radionici. Ljudi kada pročitaju priču vide samo ono što je napisano, a ne ono što je autor pokušao prikazati. Kada autor ne uspe prikazati rečima ono na šta je mislio kada je pisao, tada dolazi do razmimoilaženja u pogledu na vrednost priče. I iako većina autora na Radionici tvrdi da shvata gde je pogrešio, već kod sledeće priče je jasno da nije shvatio. Kada mu iznova i iznova ukazuju na iste greške i ta osoba i dalje ne shvata, tada nije problem u kritičarima već u priči.

Ti sad sama izvuci paralelu.

Josephine

Quote from: John Reynolds on 23-06-2011, 23:48:13
Nego ostade lešinar uskraćen za odgovor ko određuje tu famoznu "nazadnost". Osim Karleuše i tebe, postoji li još neko nadležno telo?

Nećeš ga ni dobiti u skorije vreme. Bar ne dok se ne skineš sa dopa.

Quote from: Gaff on 23-06-2011, 23:50:29
Ljudi ti ne lepe etikete već te vide onakvom kakvom se prikazuješ.
Ti sad sama izvuci paralelu.

Većina ljudi samo gleda. Videti ono što se gleda je privilegija osvešćenih i produhovljenih.

Ispoštujmo temu koju je Hrundi vratio na put...

Gaff

Džaba pokušavaš reći da se ovde okuplja najgori šljam ovog društva. Nije tako. Iako ima i onih sa čijim stavovima se ne slažem, većina nije takva! A skoro svi te vide kao napast!

Leba ti, samo razmisli o tome. Ne moraš priznati da nisi u pravu. Samo razmisli.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 23-06-2011, 23:52:54
Quote from: John Reynolds on 23-06-2011, 23:48:13

Nećeš ga ni dobiti u skorije vreme. Bar ne dok se ne skineš sa dopa.

xrofl

Nije li poštenije da kažeš da ste zasad samo ti i Karleuša nadležne za to?

#Τζούτσε

Josephine

Ok, ja sam napast. Vraćamo se temi.

Gaff

Nisam rekao da si napast! Rekao sam da te skoro svi vide kao napast.

Josephine

Otkud tebi ideja da je mene briga kako me vide oni koje ne poznajem i koji me ne poznaju?

Možemo li da se vratimo temi?

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 23-06-2011, 23:56:54
Ok, ja sam napast. Vraćamo se temi.

Okej, a ja sam lešinar. Ja sam Marlon, dobar dan, duvam kao promaja. A sad na temi gde sam te lepo zamolio da objasniš tu nazadnost protiv koje se boriš (što si spominjala i na ovoj, samo pratim liniju oftopika), to i učini. Da ne oftopikujemo više ovde.

#Τζούτσε

Josephine

Kad mi doneseš lekarsko uverenje da si čist.

Gaff

Ovo ionako verovatno ide na odlutale diskusije. Da te nije briga kako te drugi vide ne bi neprestano pokušavala da se braniš napadom.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 24-06-2011, 00:01:38
Kad mi doneseš lekarsko uverenje da si čist.

Nemaš argumente, a?  :lol:

#Τζούτσε

PTY

okej, ali sad ozbiljno... ko je sve od vas ima na fejsbuku?  

Gaff

Ja i nemam profil na fb. Ja prezirem fb.

PTY

dobro, ti... mislim na sve ove ostale prisutne ovde...

PTY

a ni džon je nema kao frenda, za toliko bi mogla ruku u vatru da stavim...  :mrgreen:

Ygg

Sad pogledah! D. i ja ladno imamo 5 zajedničkih prijatelja! :shock:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

scallop

Kad zabasate nikad da izađete.

Hajde, Perine, objasni mi tu "žal za prošlos'". Makar mi nabroj te pisce stare garde, da sadašnji ne  :x bez potrebe.

Quote from: Perin on 23-06-2011, 22:20:12
@gaff: E-e-e-e, to su bila vremena....  :D

@Stipan: ne, mogao bi postaviti, ali bilo je više pisaca stare garde što je komentarisalo storije...A ti komentari, koliko god bili konstruktivni, nekad su bili i...pa ne znam, tipa "Bolje ti je da ne pišeš, ništa gore u životu nisam pročitao. Mani se olovke, uzmi čekić i udaraj eksere, to je za tebe."

To je bilo u vreme o kojem govori Gaff :)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

PTY

da, da... tako ti je to...

EDIT: to ja na Yggov post, skalop se ubacio u međuvremenu. kao i uvek.

NdZodiac

Kakve veze FB ima sa ovom "diskusijom" ili u krajnjoj meri sa Stipanovom pričom koji praktično spam-ujete ovim?!

Gaff

Imam neki osećaj da će tek sada postati interesantno!

Gaff

Spam ti je sastavni deo Sagite. Pitaj "staru gardu" ako ne veruješ.

PTY

Mda, još jedna mlada spisateljska nada iz severne provincije kojoj smeta spam.        :roll:

Josephine

A zapravo je problem što je mlada...

Джон Рейнольдс

Quote from: LiBeat on 24-06-2011, 00:14:40
a ni džon je nema kao frenda, za toliko bi mogla ruku u vatru da stavim...  :mrgreen:

Prvenstveno zato što me nema na FB.  :lol:

Doduše, razmišljam da se učlanim i ja. Taj FB mu dođe ko svojevremeno PC kompjuter i mobilni telefon, možeš se inatiti koliko hoćeš, ali pre ili kasnije ugaziš.

#Τζούτσε

PTY

dragana,bože, koja si ti ljankesa. ne da si glupa, nego čovku zubi trnu dok čita tvoje infatilne, imbecilne, retardirane ritorte.
gde li si ti to odrasla, koji su te to moroni othranili, keve ti??

Gaff

A je l' znaš da kad jednom napraviš profil na fb, više nikad ga ne možeš izbrisati (tačnije podaci ostaju na njihovim serverima i možeš reaktivirati svoj profil po potrebi)? Ima onaj internet-lik (zaboravih mu ime) zajebantsku priču o tome kako dva lika u crkvi raspravljaju o ideji o firmi koja bi održavala fb naloge nakon smrti onog koji je otvorio nalog.

NdZodiac

Ja svoje godine gledam kao prednost :). E sad, što se spam-a tiče, izgleda da je ovde zaista neizbežan. Samo dok se ne napiše više spam-a nego priča...

Savajat Erp

Ух, што волим тучу у кафани!!!  :!:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

PTY

Quote from: John Reynolds on 24-06-2011, 00:25:00
Quote from: LiBeat on 24-06-2011, 00:14:40
a ni džon je nema kao frenda, za toliko bi mogla ruku u vatru da stavim...  :mrgreen:

Prvenstveno zato što me nema na FB.  :lol:

Doduše, razmišljam da se učlanim i ja. Taj FB mu dođe ko svojevremeno PC kompjuter i mobilni telefon, možeš se inatiti koliko hoćeš, ali pre ili kasnije ugaziš.

pa, ima svoje prednosti... ugnjavila sam Normana preko fb... :)

Gaff

Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:29:37
Samo dok se ne napiše više spam-a nego priča...

Ti to ozbiljno? Pa zar ne govorim (i) o tome da je više nepotrebnog spamovanja na Radionici nego zlata vrednih "prenosa iskustava".

Perin

Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:20:03
Kakve veze FB ima sa ovom "diskusijom" ili u krajnjoj meri sa Stipanovom pričom koji praktično spam-ujete ovim?!

Sad ja ulazim u ulogu spasioca. Libe želi da kaže (pretpostavljam doduše) da ovakve rasprave mogu 'ladno da se reše preko fejsa, da nije potrebno zagađivati topik raspravama koje skoro na svakom topiku jebenom slušamo. Čak ni ne moraš biti friend ako želiš da nešto rešiš: samo odeš na profil dotične osobe koja te zanima i ideš "pošalji poruku."

@Skalop:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=7408.0

Recimo, ovde priču kometarišete ti, kornelijus, boban, nightflier, angel....

ili ovde:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=548.0

NdZodiac

Quote from: Gaff on 24-06-2011, 00:37:31
Quote from: NdZodiac on 24-06-2011, 00:29:37
Samo dok se ne napiše više spam-a nego priča...

Ti to ozbiljno? Pa zar ne govorim (i) o tome da je više nepotrebnog spamovanja na Radionici nego zlata vrednih "prenosa iskustava".

Mislila sam na pojedince. Doduše ne znam ko to radi, ali trebalo bi da se zapita ako je to istina.

Gaff

Pa ti proveri da li je to istina.