• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Alexdelarge

Za lajk, ne za ignor, ja sam rođena

najavljeno, 36 strana, 18 cm, ćirilica
UDK: 821.163.41-84
Vršac 2011.
1. izdanje
ISBN 978-86-7497-199-4

Izdavac: Književna opština Vršac

,,Za lajk, ne za ignor, ja sam stvorena'' – rekla bi moderna Antigona, a onda bi u stilu informatičke Šeherezade nastavila da piše, piše i piše statuse sve dok i poslednji Fejsbuk-prijatelj ne bi bio zadovoljen.
Poslednje što čoveku pada na pamet kada razmišlja o Fejsbuku je: ,,Šta je to status, ko je statusar, i šta je to, uopšte, statusiranje?"
Statusiranje se ne svodi samo na frekventnost i zanimljivost misli koje ne dozvoljavaju uspavljivanje prijatelja s kojima delimo najintimniji internet-prostor, ne svodi se na utilitarističku ili larpulartističku funkciju kojom opravdavamo patetične izlive (npr. Kad te poezija rasplače – umireš ili ti ili ona), na neodložnu potrebu statusara da s drugima podeli osećanje koje ga u tom trenutku muči – već predstavlja način emocionalnog, intelektualnog povezivanja ljudi i njihovih svakodnevica koje se putem statusa izdižu na višu istancu, dobijaju smisao, a u najboljem slučaju nekad predstavljaju realan odraz života statusara.
Status je počeo da se razvija 2004 (u Srbiji malo kasnije, 2007) i već tada bilo je jasno da će ova forma, u skladu s načinom života ljudi, preuzeti ulogu glavnog nosioca misli i postati ,,lična karta'' većine naših mnogobrojnih fejsbuk-prijatelja. Da skratim istoriju nastajanja: jednostavne misli doživele su metamorfozu i obukle se u paradoks, ironiju, ponekad i satiru, preuzele ulogu glavnog distributera raspoloženja i ,,tetoviranja maštom'', jednom rečju, postale su status!
Autorka
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Mme Chauchat

Čekaj, bre, pa to je Čarna Popović, omašio si, ovo je topik za Mims!

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Alexdelarge

ko je čarna popović, ko je devojka na fotografiji, zašto za mims (i ko je uopšte mims? :mrgreen:)?

Mims

Da, da, Čarna je MOJA. Da se zna!  :lol:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mme Chauchat

Mims je naša forumašica i urednica e-časopisa Libartes u kome je izašlo i par Čarninih stvari, a ona je, opet, perspektivna pesnikinja najmlađe generacije. Meni je simpatično to što piše (mada je baš mlada).

EDIT: pardon, Mims, preveslao me internet.

Kunac

Na fotografiji je Čarna., autorka pomenute knjige (zbirke statusa).

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Hihi, veći nam je nego Hrvatima, Turcima, Crnogorcima, Rumune da i ne pominjem.  :lol:  Mislim, ne meni per se, ali, to, nacionalno!!!

Father Jape

Konačno oblast gde mogu da se ponosim dostignućima sunarodnika, u pokušaju da nadomestim sopstvenu neadekvatnost!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Alexdelarge

a koju metodu su koristili da ustanove prosečnu veličinu spolovila?

Vampirella

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2011, 11:35:52
Hihi, veći nam je nego Hrvatima, Turcima, Crnogorcima, Rumune da i ne pominjem.

Da, mogu naslutiti tko je proveo ovo "istraživanje"...  :(
Satan my master.

Meho Krljic

Očigledno Francuzi.

Vampirella

A, ne, ne, to je samo taktika zavaravanja. Bitno da vam je u susjedstvu najveći.
Satan my master.

Alexdelarge

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2011, 11:57:09
Očigledno Francuzi.

prokleti čamuganeri!

nego, ispade da su madžari najkurčevitiji.

Meho Krljic

A, nisam ni video da su Mađari pretekli Francuze! Onda su definitivno oni iza istraživanja!!! U svakom slučaju, idem u Nedelju u Mađarsku pa ću sve da proverim.

mac

O.o na šta li će da liči to tvoje proveravanje mađarskih penisa?

Meho Krljic

Pa, na razgovor sa koleginicama Mađaricama, naravno. Šta si ti mislio?

Loni

MEHO:
- Láttad nagyobb?
- Láttad már a nagyobb, kicsi?

UGARKA:
- Először az első.

MEHO
Yes!

UGARKA:
De a körülmetélés csak.
A legnagyobb az összes ... körülmetélt farkukat

(Ugarka ugarak cigare baca)

Father Jape

Treba ti empirijska potvrda svedočenja koleginica.
Predlažem kamere u toaletu, i čašćavanje kolega pivima, sve dok svaki ne ode bar jednom da urinira.

Stipan

Loni, đe si ti ba učio mađarski?! Kaže se : "Láttál e már nagyobbat?"
Za ostale proizvoljnosti nemam volje ni da se raspravljam...

pokojni Steva

Stipane, šta ovaj madžarski Loni čapri? Garant nas je sve nagadio...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Prvu rečenicu je moguće popraviti u neku smislenu konstrukciju ukoliko se mađarski prilagodi duhu srpskog jezika.

Ostale rečenice su najverovatnije napisane finskim ili zulu jezikom, pošto su apsolutno neprevodljive...   

mac

Verovatno se igrao sa Google prevodiocem. Ko je zaludan može da proba da otkrije koje rečenice na srpskom proizvode dati prevod na mađarskom.

Boban

Na ovom topiku imamo savršen primer šta je ghoul: trol i smarač; dakle, u sred jedne teme ubacuje svoju provokativnu opasku koja nema veze sa temom i potpuno skreće pažnju na neku petu stranu.
Ovo je samo jedna od bezbroj primera samo na ovom forumu.
Dotični, u najvećem broju slučajeva nema šta da kaže, osim o temama koje su direktno polje njegovog rada na magistarskom i doktorskom i ostalim samopromocijama, te je sve ostalo najobičnije smaranje bez kraja i konca.
Njegova jedina prednost u odnosu na D. je što ima vernu publiku koja mu se klanja i tapše ga po ramenu kad god se posere nekome u tanjir.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Pazi stvarno promašena tema, D nije reagovala.

Stipan

Ali kakve ovaj topik ima veze sa Princezom i zašto bi ona trebalo da reaguje?

Ajd' da kažem ovo tako da me i siroma Loni razume - nem ertem eppen legjobban ezeket a szarasokat...

Meho Krljic

U Gulovu odbranu valja reći da ospednutost muškaraca veličinom svog polnog organa zvuči baš kao nešto što bi bila tema na koju bi D. reagovala nežnom, majčinskom kritikom i ukazivanjem da nije bitna veličina nego... er... šta ja znam... ukus? Karakter? Harizma?

Loni

Eh, ali to nije moj mađarski!

Lepo sam napisao gore - dijaloška forma!

Te rečenice dakle izgovaraju Meho i izvesna tamnoputa doseljenica u Budimpeštu.
Žena koja se baca da svaki evro zaradi.
(Ili mislite da bi Meho rođenu Budimpeštanku odvojio tek tako)
Jesam li ja kriv što oni taj jezik govore neperfektno i samo njihovim telima razumljivo?

Sve što radim je REALISTIČNI prikaz, aman. 

Stipan

Loni - Ne haragugy, de en tovabra se ertem legjobban ezeket a szarasokat.

Loni

A kettő olyan jól ismert.

Stipan

Loni

Milyen kibaszott WELL!

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Quote from: Loni on 08-12-2011, 13:37:04
(Ili mislite da bi Meho rođenu Budimpeštanku odvojio tek tako)

Kad bolje razmislim, ni jedna Mađarica sa kojom tamo imam kontakte (doduše neerotske prirode) nije iz Budimpešte. Ali zašto mislimo da Mađarice koje nisu rođene u prestonici nemaju uvid u mađarske penise???

Nightflier

Možda su svi mađarski penisi u Budimpešti, baš kao što su svi srpski u Beogradu?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

Udri ih, Loni! Ja sam tvoju imaginaciju potpuno razumeo. Kad olfaktorno nanjušiš, onda preostaju samo organoleptičke metode (sic!). Ipak, ništa bez CGS mernog sistema. Sve ostalo je u kondicionalu ili u direktnim pregovorima. Da ne govorimo o onim infamnim replikama da nije važno koliki je, nego percepcija sama. Idi, Meho, u Budimpeštu i budi temeljan. :!:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kunac

Loni

Kao što sam i mislio. Meho, Meho
Sa provincijalkama imao si samo neerotske, a sa Budimpeštankama i erotske konktakte.
Ruraofobe!

LM Gde vidiš osporavanje patriotskog kurcouviđanja prestoničarkama ugarskim? 

Ova s kojom si ti bio par postova gore je doseljenica iz zemlje 3.sveta.

Meho Krljic

Kunac se ljuti što ne pričamo o Čarni tako da ja sad prestajem da se igram (mađarskim penisima).

Stipan

Quote from: Loni on 08-12-2011, 14:21:46
Milyen kibaszott WELL!

Pa sad, reč WELL se koristi bez "l" dakle: "jó". Koristiš neki tarzanski Mađarski i biće bolje da ga u Mađarskoj izbegavaš.
Postoji ozbiljna opasnost da naletiš na Ukrajince koji neće biti prepuni razumevanja i tolerancije poput mene...

Stipan

EDIT - Hmmm... Greška...

Ghoul

Quote from: Boban on 08-12-2011, 13:24:21
Na ovom topiku imamo savršen primer šta je ghoul: trol i smarač; dakle, u sred jedne teme ubacuje svoju provokativnu opasku koja nema veze sa temom i potpuno skreće pažnju na neku petu stranu.

tipična idiotska bobanovska opaska bez veze s mozgom.

tema ovog topika je da ova reaguje na temu koje se inače hvata i koja joj je (navodno) bliska.

koji deo toga ti treba nacrtati?
https://ljudska_splacina.com/

Loni

A čemu potresanje kad se neko nazove trolom?

Biti trol na forumu posvećenom fantastici?
Kud ćeš bolje uklapanje s materijom?

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%BB

Mica Milovanovic

Mene zanima kako je moguć toliki disparitet između dva bliska naroda - Mađara i Finaca.
Narodi sličnog porekla, sličnih interesovanja (bacanje koplja, na primer).
Da li ipak hladnoća ima nekakav opredeljujući uticaj na genetski odabir?
Mica

Father Jape

Veliki broj vekova potpune izolacije jednih od drugih. To je kao da se cudis sto Rusi i Bugari imaju toliku razliku.

Izgleda da su se Finci previse mesali sa Svedjanima i Rusima.  :lol:

scallop

Mićo, ako misliš na dužinu Miška, to je od zime. Ovi južno su se mnogo kurčili.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Father Jape

Ono sto mene zanima je da li je i koliko obim proporcionalna duzini. Drugim recima, treba nam onakva mapa za obime. -_-

scallop

Obim je uvek obiman. Ako se tupi, onda je obimniji.

Loni

Zar ne bi trebalo da važi pravilo - ko je viši ima i najduže sve moguće organe?

Najviši narod su Holanđani.

Kako to onda Mađari i Francuzi imaju veće?
Temeljnije su ih šiljili?
Ne razumem.