• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Truman on 13-04-2024, 03:20:33
Quote from: džin tonik on 12-04-2024, 22:47:04
ne razumijem, zasto bih ja ratovao?
hrvata u hrvatskoj skoro da vise nema, rekoh, izgenocidirani su i raseljeni. nakotili su se i stvorili (prevarom) drzavu po svojoj mjeri pljackasi i ubojice. to onako skraceno i sazeto, da ne kompliciramo. to su rezultati slobodnih izbora.

naravno, to za rusoturski svet nije dovoljno dobro (ili lose), nalaze se na udaru iako su dobro sluzili, a ima i glume.

ako komentiram aktualna zbivanja, to ne znaci da navijam bilo za srpske rusoturske sluge, bilo za otpad u hr. smatram prilike cak vrlo prakticnima.

ako srbi navale na otpad u hrvatskoj, imate moj blagoslov.
bitno je samo da potamanite po 40 za svakog hrvata koji izgenocidiran. 40 za svakog hrvata je cijena. ne 40 hrvata, vec 40 jugoidiota u hrvatskoj koji vam sluze. i imate veliku srbiju. ali ni ne morate. netko ce cijenu u svakom slucaju platiti, mnogi narodi su sudjelovali u genocidu. neki kao organizatori, neki kao korisni idioti, svejedno je koji ce pocrkati.

ako opet ne ucinite gresku da navalite na hrvate, pocrkat ce otpad. ako navalite na hrvate, agresiju komunicirate kao napad na hrvate, opet cete stradati vi.
Ti si sam sebe prevazišao. Čestitam. Mislim da si došao do granice svojih mogućnosti u dostizanju suludosti.

Naprotiv, čini se da je subjekat na putu trajnog i konačnog izlečenja. Ulazi u primetnu rezignaciju i apatiju, koja do sada nije bila vidljiva.

Verovatno je demencija zapatila toliko da je uspela da suspregne ludilo i dovede ga u nivo da spolja deluje kao očekivano i normalno ponašanje.

Od sada će stvari samo ići na bolje!! :|
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Quote from: dark horse on 13-04-2024, 00:01:50
To može da bude istovremeno i tačno i pogrešno na toliko puno nivoa. Vidi se da nisi stripadžija.
Zato sam i naveo glumce, da bude jasno na šta mislim. U filmu je Džoker (pre nego što je postao Džoker) ubio Brusove roditelje i tako "stvorio" Betmena. To je moja (vrlo površna) tvrdnja. Srbi su "stvorili" zoska.

Zosko se rodio u emigraciji. Ko je oterao zoskove roditelje u emigraciju? Srbo-jugo-komunisti.

džin tonik

Quote from: Truman on 13-04-2024, 03:20:33Mislim...

mislis. ti mislis. bolje da nisam procitao, sad cu se cijeli vikend morati smijati.

džin tonik

Brnabić: Vučić je i sam žrtva izmišljenog genocida nad srpskim narodom

Quote(...)

Republika Srpska nastala je kako se izmišljeni "srbosjek" ne bi ponovio, jer Srbi nisu dovoljno vredni ni za metak.

Vidite, u sistemu vrednosti o kom Ćorović priča, ili Dinko Gruhonjić koji se ponosi imenom Dinko (kao Dinko Šakić), NDH nikada nije ni optužena, ni osuđena za izmišljeni genocid. NDH koja je jedina na svetu imala izmišljene posebne logore za decu.

nikad nista od velike srbije.

džin tonik

Quote"Kakva inverzija. Aleksandar Vučić koji je i sam žrtva izmišljenog genocida nad srpskim narodom, koji nikada nije upoznao ni svog izmišljenog dedu ni veći deo svoje izmišljene porodice jer su bili izmišljeni Srbi, pa su, samim tim, zaslužili da budu ubijeni, a ni izmišljeni grob im se ne zna - taj Vučić je sada genocidaš. I ne samo to - ta divna Hrvatska u kojoj se Aida, Dinko i Marko siti ismejaše koliko je lepa i divna, humana i civilizovana, nikada nije dozvolila Aleksandru Vučiću - ni kao pojedincu, ni kao predsednika Republike Srbije - da poseti Jasenovac, da stavi cvet, upali sveću.

Da zaključim - pitate se zašto sada, nakon 29 godina, ovakva rezolucija? Eto zato," objasnila je Brnabić kroz saopštenje.

Truman

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

QuoteOve probleme mogao bi da reši nemački Zakon o dužnoj pažnji u lancu snabdevanja koji je na snazi punih godinu dana.

Prema ovom Zakonu, obe naše sagovornice mogu da se žale direktno firmama u Nemačkoj. I više od toga, Jelena može na uslove rada da se žali kompaniji BMW kao dobavljaču koji ugrađuje kablove koje Leoni napravi u Srbiji.

ovo je posebno zabavno. da se vec ne smijem, to bi moglo preteci i u ponedjeljak.

njemacka je prvak svijeta u kreiranju trilijardi propisa i zakona, prava, ali, to sluzi samo jednoj svrsi: da ima dobru reklamu.
a realno ce isti koji propise i zakone, prava, postavljuju, postavljene propise i zakone izigrati na milijun nacina.

ako ove zene aktualno misle da im je tesko i da su stradale, neka se zale kako kaze reklama. za nekoliko godina nece imati volje ni da se jave pod pseudonimom, a toliko ce se tresti da ce ih morati hraniti na slamku; naravno, ako imaju dobro osiguranje da se netko pobrine za njih.

hrvatski disident vjenceslav cizek je to odlicno sazeo: htjeli su biti nadljudi, a ispali podljudi.
kad su krajem osamdesetih uvjetovali kredite propaloj jugoslaviji pustanjem cizeka iz zatvora, te ga juga oslobodila, dosavsi u njemacku maltretirali su ga skoro tri godine papirologijom dok mu nisu dodijelili neki socijalni stancic i sacicu maraka, udijelili azil.
onako, covjek ima, karikirano, 60 godina, slijep, svjetski poznati disident, bla, oslobodjen kako receno, po njihovom, pa birokracija kaze, primjer:
jeste li izmedju 19. i 24. godine zivota bili bolesni duze od mjesec dana? (ovo nije izmisljeno pitanje.)
jeste? nabavite potvrdu iz jugoslavije.
niste? nabavite potvrdu iz jugolasvije.
i zamislite tako cca. 500 krajnje debilnih pitanja i potrazivanja u tri godine. zaboravite kafku, kafka je kamilica.

ja jos uvijek nisam odlucio koliko su retardirani, a kolika je namjera. obozavaju roblje, ovisnici su o roblju kao o drogi, ne mogu bez roblja; mozda se tako zabavljaju da ispune vrijeme.

džin tonik

Obraz nema cenu, žele da nas okarakterišu kao genocidne, suprotstavićemo se

Quote(...)

...rekao je Vučić i dodao:

"Mi ćemo kao političari da damo sve od sebe, da uradimo svoj posao i kao mala zemlja suprotstavićemo se. Zato što obraz nema cenu, jer Srbija nije na prodaju, otadžbinu volimo više od svega. Zato ćemo se suprotstaviti svima vama koji mislite da možete da menjate izmišljenu istoriju, da nam otmete plen i da nas okarakterišete kao genocidan narod."

tako govore pravi ludi.

džin tonik

Vučić: Poslao sam 14 pisama evropskim liderima, SAD će snažno lobirati za rezoluciju

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti...

(...)

"Narode srpski, glavu gore, borićemo se snažno i uprkos pretnji da će svakoga ko bude nosio našu zastavu smatrati genocidnim, ogrnuću tu zastvau i na Ist Riveru, Strazburu, Briselu", rekao je Vučić.

"Biće mnogo odluka, procesa koji ćemo pokretati, a ne da budemo pasivni kao u poršlosti, želeći sa svima da gradimo dobre odnose i budemo dobri prema svima. E pošto ste vi rešuili nama da objasnite da je najbolje za nas doneti najgoru kvalifikaciju, saterani u ugao nemamo kud, borićemo se", poručio je Vučić.

Meho Krljic

Stvarno je malo krindži kad Vuk Jeremić - za čiju je ženu Vučić javno tvrdio (preko svojih saradnika) da je najveći narko diler na Balkanu - i koji se godinama zariče u revanšizam prema Vučiću i njegovim saradnicima, sada nosi Vučićevo pismo u UN. Ali dobro, takve smo mi ovde budale...

Truman

Quote from: Meho Krljic on 14-04-2024, 17:49:26
Stvarno je malo krindži kad Vuk Jeremić - za čiju je ženu Vučić javno tvrdio (preko svojih saradnika) da je najveći narko diler na Balkanu - i koji se godinama zariče u revanšizam prema Vučiću i njegovim saradnicima, sada nosi Vučićevo pismo u UN. Ali dobro, takve smo mi ovde budale...

Baš danas na autobuskoj stanici slušam nekog čoveka kako priča da je Jeremić tobožnji opozicionar i da su mu ženu optužili da je narkodiler a on sad ovako. Nije mi bilo jasno šta to radi, ali onda videh tvoju poruku.

dark horse

Ne znam šta vam nije jasno. Pa svi oni sarađuju. Navodno Vučić je hteo da uhapsi Dinkića čim dođe na vlast, pa se ovaj prvo povukao iz politike, a trenutno punom parom radi za Vučića i vladu.

Ovo sa Jeremićem mi je puno slabija priča od Dinkićeve.

džin tonik

Snažna podrška Vučiću: "Nacistička Nemačka je satrala srpski narod. Opet bi da se obruše na nas"

QuoteMinistar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović stao je uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se herojski bori protiv onih koji lobiraju za rezoluciju o Srebrenici.

Jovanović je podsetio na rečenicu koja danas, kao i ranije u istoriji, odzvanja vrlo precizno i jako: "U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci".

"U trenutku kada je briga i borba za državne interese značajnija nego ikada, kada se geopolitička situacija toliko komplikuje zbog različitih ratnih sukoba na istoku Evrope i Bliskom istoku, kada su se (ponovo) udružile sile zapada da pokušaju da na agendu Generalne skupštine UN stave predlog Rezolucije o genocidu i Srebrenici suprotno Povelji UN, a da Parlamentarna Skupština razmotri izveštaj kojim bi se preporučilo da tzv. Kosovo kao nepriznato parče teritorije koje je u skladu sa Poveljom UN deo Republike Srbije postane član Saveta Evrope, predsedniče Vučiću mi nepokolobljivo stojimo uz vas jer znamo da 'nije bitno kolika nas sila napada, već koliku svetinju branimo'". 

Kada se u internet pretraživač ukuca: "Zločini nacista u Srbiji i Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu", vidi se da internet sve zna i sve pamti.

"Pamte se Staro sajmište, Banjički logor, Jasenovac, masakri u Šapcu, Kragujevcu i Kraljevu, između 900.000 i 1.200.000 stradalih Srba samo na teritoriji NDH, Prebilovce i Jadovno. Nacistička Nemačka uz pomoć svojih saveznika nije se dvoumili da satre srpski narod, isti onaj narod koji je bio pobednik u Prvom svetskom ratu, Velikom ratu gde se kao ptica feniks iz pepela uzdigao i do nogu potukao Austro-Ugarsku, velikodušno oslobađajući slovensku braću koja su ratovala na strani okupatora. Koliko je ljubavi, srca i bratstva bilo u tadašnjoj odluci srpskog rukovodstva da pod skute prigrle i braću druge vere krojeći vizionarski Kraljevinu SHS".

Opet bi da se obruše na nas.

"Ne zaboravljamo predsedniče, koliko je samo malo trebalo da se poražena Nemačka nacističkom ideologijom i brutalnom silom obruši opet na naš narod, na brutalno bombardovanje Beograd i Srbije, na komandu glavnokomandujećeg generala okupacionih snaga u Srbiji da se za svakog ubijenog nemačkog vojnika u Srbiji strelja sto civila, na streljanje u Kragujevcu, na tragično stradale đake Kragujevačke gimnazije, na vešanja na Terazijama".

"To piše na internetu i u našim udžbenicima, a ima li osude UN za genocid nad srpskim narodom?" pita se Jovanović, pa dalje poručuje.

"I danas zbog toga čvrsto stojimo i pratimo vašu poruku, da su nam mir i stabilnost preko potrebne, ali da ćemo se do poslednjeg boriti za interese Republike Srbije i Srba u Republici Srpskoj, da ćemo tražiti međunarodno pravo, da ćemo se za pravdu i istinu boriti činjenicama da Srbija nikada u istoriji nije nikoga napadala i da je uvek samo branila svoje interese, svojih građana i čuvala svoju teritoriju. Pobediće Srbija, kao što je uvek pobeđivala u istoriji".

idiot koji je pisao panegirik bas ima talenta. :lol:
ako vas kad redom progledaju ne najure u kakvu sibirsku pripizdinu, covjecanstvo nista nije uradilo. zasluzuje da propadne.

Meho Krljic

Quote from: Truman on 14-04-2024, 22:56:03
Quote from: Meho Krljic on 14-04-2024, 17:49:26

Baš danas na autobuskoj stanici slušam nekog čoveka kako priča da je Jeremić tobožnji opozicionar i da su mu ženu optužili da je narkodiler a on sad ovako. Nije mi bilo jasno šta to radi, ali onda videh tvoju poruku.

Evo i lepa ilustracija u vidu kolaža nekih naslovnih strana iz vremena kad se znalo ko je žuta bagra a ko patriota. Neko napravio, ja samo prenosim:

Meho Krljic

Nego ne znam koliko vas prati komediju u nastavcima na tviteru gde se botovi Republičkog geodetskog zavoda bore protiv Radmila Markovića, ali evo kako, dakle, jedna javna istitucija komunicira na u javnosti sa ljudima:

dark horse

A kad nam dostavite broj predmeta, molimo vas da nam dostavite i 700 eu ispod ruke, da bi mogli da vam završimo predmet  :lol:

Meho Krljic

Ali traže mu broj predmeta preko tvitera.  :? :? :?   Kako satirisati ovakvu realnost?

angel011

Quote from: dark horse on 16-04-2024, 15:03:12
A kad nam dostavite broj predmeta, molimo vas da nam dostavite i 700 eu ispod ruke, da bi mogli da vam završimo predmet  :lol:

Možda.
We're all mad here.

angel011

Quote from: Meho Krljic on 16-04-2024, 15:23:32
Ali traže mu broj predmeta preko tvitera.  :? :? :?   Kako satirisati ovakvu realnost?

To nije neobično, i ne rade to samo naši, rade i strane firme. Čak se i koristi kao taktika, prozoveš ih javno preko Tvitera, pa ti traže broj predmeta ili čega već, pa se onda čak i mrdnu i urade nešto, da pred svima pokažu da se, eto, trude.

Naravno, ostaje pitanje kako satirisati takvu realnost.
We're all mad here.

Meho Krljic

Truman

Da se i ja požalim na radi državnih službi. U petak se zapušila vertikala, oko polovina stanova je izgubila vodu u kupatilu ili je pritisak veoma slab.
upravnik zvao hitnu službu gradskog stambenog, hitna služba mu rekla da pošalje mejl pa će oni u ponedeljak to da procesuiraju. U ponedeljak mu rekli da mejl nije dovoljan već da mora da dođe do šaltera da rukom napiše zahtev. On to uradio. Onda mu rekli da će danas da dođu majstori da odrade šta treba. Majstori danas nisu došli. Šte reći, koju posluku porati.

Meho Krljic

Stvarno ih treba zapaliti...

Truman

Poslednja vest: upravnik bio do gradskog stambenog, oni mu rekli da ide do vodovoda. On otišao do vodovoda a rekli mu da se obrate gradskom stambenom.

dark horse

Ja sam upravnik svoje stambene zajednice. Kod nas radove na vertikali izvodi Beograd-2, sa Dorćola, jer smo nekadašnja vojna zgrada, i još njima uplaćujemo tekuće održavanje.

Te radove izvodi onaj kome uplaćujete tekuće održavanje. Obično Infostan. Ako su tekuće održavanje uključuje radove na vertikali, što ne mora biti slučaj, zavisi od ugovora koji ste potpisali.

Ako ne uplaćujete nikome i nemate ugovor, onda niko nije dužan to da vam uradi. Morate sami da nađete majstora i platite. Džaba upravnik obija šaltere i luta. To je morao da zna pre kvara.

Ako imate ugovor sa gradskim stambenim onda njih za uši, pošto su dužni da vam oprave i vertikale, ali samo ako imate potpisan ugovor o održavanju, i uplaćuje te im svakog meseca za tekuće održavanje:

https://bgupravnik.rs/koje-usluge-pruza-jp-gradsko-stambeno-u-skladu-sa-ugovorom-o-odrzavanju-stambenih-zgrada/

QuoteBITNO: Ukoliko imate problema sa zagušenjem na vertikali, takođe se obraćate Gradskom stambenom!
Dakle, ako vam se voda ,,vraća" u sudoperu ili lavabo, prvo što treba da uradite je da odete do komšija iznad vas i zamolite da puste vodu. Ako voda izlazi kod vas, onda je u pitanju vertikala, nije lokalni problem (koji morate rešavati sami), a zagušenje na vertikali rešavaju ekipe Gradskog stambenog.

Meho Krljic

Truman

To je onda to. Srbija nikad neće ući u EU.  xhang

Truman

Quote from: dark horse on 16-04-2024, 17:42:01
Ja sam upravnik svoje stambene zajednice. Kod nas radove na vertikali izvodi Beograd-2, sa Dorćola, jer smo nekadašnja vojna zgrada, i još njima uplaćujemo tekuće održavanje.

Te radove izvodi onaj kome uplaćujete tekuće održavanje. Obično Infostan. Ako su tekuće održavanje uključuje radove na vertikali, što ne mora biti slučaj, zavisi od ugovora koji ste potpisali.

Ako ne uplaćujete nikome i nemate ugovor, onda niko nije dužan to da vam uradi. Morate sami da nađete majstora i platite. Džaba upravnik obija šaltere i luta. To je morao da zna pre kvara.

Ako imate ugovor sa gradskim stambenim onda njih za uši, pošto su dužni da vam oprave i vertikale, ali samo ako imate potpisan ugovor o održavanju, i uplaćuje te im svakog meseca za tekuće održavanje:

https://bgupravnik.rs/koje-usluge-pruza-jp-gradsko-stambeno-u-skladu-sa-ugovorom-o-odrzavanju-stambenih-zgrada/

QuoteBITNO: Ukoliko imate problema sa zagušenjem na vertikali, takođe se obraćate Gradskom stambenom!
Dakle, ako vam se voda ,,vraća" u sudoperu ili lavabo, prvo što treba da uradite je da odete do komšija iznad vas i zamolite da puste vodu. Ako voda izlazi kod vas, onda je u pitanju vertikala, nije lokalni problem (koji morate rešavati sami), a zagušenje na vertikali rešavaju ekipe Gradskog stambenog.

Zahvaljujem na info. Koliko znam plaćamo preko infostana. Stara je zgrada, problem je mulj.

Meho Krljic

Kakav spektakl u Banja Luci trenutno... Valja sad emitovati auru nacionalnog jedinstva i zbijanja redova jer je po ko zna koji put ceo svet protiv Srba koji ga brane.

Ali ozbiljno, Vučićeva spoljna politika je doživela skoro potpun krah. Na Kosovu više nema ni srpskih institucija ni srpske valute, a srpskom, jelte, "življu" je objektivno gore nego pre 12 godina. Svrstavanje uz Rusiju ni na koji merljiv način nije unapredilo naš status ni u Evropi ni u svetu. Evrointegracije su sada u suštini zaustavljene. Evo, Đuka na tviteru već ukazuje da je vreme da se ozvaniči naš prekid napora da se učlanimo u EU. Dakle, praktično sve vezano za te velike teme čega se Vučić dotakao je prslo. Neko malo pošteniji bi sad ponudio ostavku i izašao iz politike.

Truman

Ne bih rekao baš da smo se svrstali uz Rusiju već da je ta politika sedenja na više stolica doživela krah. Vučić je činio ustupke Zapadu isključivo da bi se održao na vlasti, njemu lepo al rezultati po državu su katastrofa. Međutim, većina populacije to ne shvata tako da neće biti posledica za ove neuspehe. Takođe, većinu populacije zabole za priklučenje EU, čitam skoro komentare na fejsbuku tipa "dalje od nas sotonjare".

Meho Krljic

Pa, evo, sad je rečeno da je EU "pederska" a, kako rekoh, i Đuka kaže da je vreme da se manemo toga.

A mislim, svrstali smose uz Rusiju time da joj nismo uveli sankcije, barem tako to vidi ceo ostatak Evrope...

Truman

Quote from: Meho Krljic on 18-04-2024, 21:03:14
Pa, evo, sad je rečeno da je EU "pederska" a, kako rekoh, i Đuka kaže da je vreme da se manemo toga.

A mislim, svrstali smose uz Rusiju time da joj nismo uveli sankcije, barem tako to vidi ceo ostatak Evrope...
Da, tačno je da nas tako drugi vide. Mada činjenica je i da smo ukinuli, kako se to beše zove, kad uvezeš robu iz EU pa je izvezeš Rusiji. To više ne može. Ili obrnuto.
U svakom slučaju ta priča o "pederskoj satanističkoj EU" je naprosto posledica retrogradnog srpskog mentaliteta. Vučić nije glavni uzročnik toga, on samo eksploatiše srpski primitivizam.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 18-04-2024, 19:41:08
Kakav spektakl u Banja Luci trenutno... Valja sad emitovati auru nacionalnog jedinstva i zbijanja redova jer je po ko zna koji put ceo svet protiv Srba koji ga brane.

Ali ozbiljno, Vučićeva spoljna politika je doživela skoro potpun krah. Na Kosovu više nema ni srpskih institucija ni srpske valute, a srpskom, jelte, "življu" je objektivno gore nego pre 12 godina. Svrstavanje uz Rusiju ni na koji merljiv način nije unapredilo naš status ni u Evropi ni u svetu. Evrointegracije su sada u suštini zaustavljene. Evo, Đuka na tviteru već ukazuje da je vreme da se ozvaniči naš prekid napora da se učlanimo u EU. Dakle, praktično sve vezano za te velike teme čega se Vučić dotakao je prslo. Neko malo pošteniji bi sad ponudio ostavku i izašao iz politike.

pf, a šta bi trebalo da radi

lako je gloginje mlatiti tuđim...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Pa da podnese ostavku i povuče se iz politike, lepo sam napisao. Mislim, neko ko je TOLIKO katastrofalno vodio spoljnu politiku duže od decenije ne bi smeo da bude na čelu države. Dva velika cilja koja je imao: dalji nastavak evrointegracija i osnivanje ZSO na Kosovu je SPEKTAKULARNO promašio. Imamo dobar odnos sa:

1. Rusijom koja je parija u dobrom delu našeg prirodnog okruženja,

2. Kinom, a što, nažalost, u ne beznačajnoj meri rezultira u tome da se supsneduju zakoni u Srbiji da bi Kineske kompanije radile kako misle da treba (i uvozile radnike, dakle, ne dajući čak ni posao našim radnicima)

3. UAE, a što je takođe rezultiralo protivzakonitim potezima naše vlasti i projektom Beograd na vodi za koji ćemo tek da vidimo koliko je štete (ili, hajde da mu damo benefit of the doubt, koristi) doneo ne Beogradu nego Srbiji.

I da se razumemo, ja, naprotiv, mislim da upravo našim kurcem Vučić mlati gloginje jer kad politika koju je vodio (Kosovo) i politika koju je prodržavao (priča oko Srebrenice) na kraju ispadnu neuspešne on viče da je to neuspeh svih nas i napad na sve nas. A, mislim, ne slažem se. On se sada zaklanja iza naroda i zaziva jedinstvo da bi odbranio SEBE i svoje. Naravno da ovo sve OBJEKTIVNO nisu lake ni dobre okolnosti ali čovek je na vlasti 12 godina i samo je fer da se kaže da je zasrao DEBELO i da sada želi da svi mi čistimo to što je on zasrao.

Krsta Klatić Klaja

ne vidim da išta živo može da promijeni

EU je američka kolonija od ruske invazije na Ukrajinu, i odrađuje pritiske već poslovično sramotno

dvostruki aršini konstantno, ulazile im zemlje sa spornom teritorijom u Uniju, samo Srbija ne može

likovi hoće da mi udaramo sankciju Rusiji na naftu a oni ne udaraju sebi samima, ko je tu lud?

toleriše se Kurti bez problema, još malo i Nobela za mir dobija

gluposti, Meho

ovo je sada krupnija igra i riješava se nažalost na Bliskom istoku i Ukrajini, u paketu

pa kom opanci a kom obojci

ne vidjeh rezoluciju o Izraelu

dark horse

Meho, nažalost mislim da ulazimo u period kad na političkoj sceni to što si upravo napisao neće smeti ni da se pomisli, kamoli napiše.

Vučić je na ovim zadnjim izborima poprilično nedvosmisleno skinuo svaku masku koju je do sada imao i pokazao da će u narednom periodu ići na golu diktaturu. A, verovatno, bilo je do sada i puno političkih ubistava za koja znamo i za koja ne znamo. Iliti, drugim rečima, suviše je i za ovo do sad uprljao ruke, da bi mogao da se izvuče bez posledica.

Posledice njegove vladavine su svuda, vrlo vidne, vrlo štetne i to on ne sme sebi da dozvoli. Mislim da je spreman da ide do kraja.

Pitanje dokle smo mi spremni da idemo, i koliko da ćutimo i trpimo?

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 18-04-2024, 22:08:49
I da se razumemo, ja, naprotiv, mislim da upravo našim kurcem Vučić mlati gloginje jer kad politika koju je vodio (Kosovo) i politika koju je prodržavao (priča oko Srebrenice) na kraju ispadnu neuspešne on viče da je to neuspeh svih nas i napad na sve nas. A, mislim, ne slažem se. On se sada zaklanja iza naroda i zaziva jedinstvo da bi odbranio SEBE i svoje. Naravno da ovo sve OBJEKTIVNO nisu lake ni dobre okolnosti ali čovek je na vlasti 12 godina i samo je fer da se kaže da je zasrao DEBELO i da sada želi da svi mi čistimo to što je on zasrao.

i da, naravno da se to slažem, ali to je zato što je lik unutrašnji razbojnik a ne spoljašnji

spoljašnji razbojnik je već neko drugi

Meho Krljic

Quote from: Labudan on 18-04-2024, 22:13:44
ne vidim da išta živo može da promijeni

Donbro, da se ne pravimo da ja sad kao imam sve odgovore i da se samo niko nije setio da me pita. Ali svakako mislim da ako je ulazak u EU strateško opredeljenje države, i ako je proces pristupanja počeo 2014. godine, dakle, pod ovom vlašću, da je urađeno apsolutno premalo. Svakako, Kosovo se tu javlja kao prepreka, to nije sporno, ali jeste sporno da za deset godina ne zatvoriš ni jedno jedino poglavlje od 35. Samo su dva privremeno zatvorena, a ona veoma bitna koja se tiču korupcije ili nezavisnosti pravosuđa ne da nisu zatvorena, nego smo u ovim oblastima nazadovali. Dakle, tu imamo, čak i uz usvajanje činjenice da kosovski problem sve dodatno komplikuje PORAŽAVAJUĆE loš skor. I naravno da ne možeš, kad si ušao u ovaj proces, da onda dalje na svaki pomen usklađivanja spoljne politike sa EU reaguješ nekakvim jalovim suverenističkim diskursom. Mađari su bar čekali da ih prime u Eu pre nego što su sa tim krenuli... Mislim, naravno da ja ne mislim da bi uvođenje sankcija Rusiji bila sjajna stvar, ali u nekom momentu moraš da demonstriraš koje tačno vrednosti - ispisane na papiru - zastupaš. Nismo mi Japan pa da imamo luksuz da nam je spoljna politika umotana u velove nedorečenosti i neodređenosti.

I drugo, naravno, minimum vezan za Kosovo je da se NE uspostavi i podržava sistem u kome srpsku populaciju tamo usmerava kriminalna i koruptivna grupa koja kontroliše i legalni i ilegalni biznis, ima kapital i paravojne formacije. Srbe si tamo izvukao iz institucija, i naterao da budu pod kontrolom neformalnog centra moći što je, valjda ne moram da objašnjavam, jako loše za same Srbe koji bi da tamo žive. Kurtija ne možemo da kontrolišemo, naravno, ali možemo da ne predajemo svu kontrolu u ruke ljudi koje niko nije izabrao.

džin tonik

ajte ljudi, malo optimizma, nije sve tako crno. evo malo pozitivnih vijesti:

UŽIVO Vučić prisustvuje velikoj vojnoj vežbi "Vihor 2024": "Oganj" pogađa cilj; "Migovi" u akciji FOTO/VIDEO

eto, tako mic po mic vjezbati i jednom ce i velika srbija. jednom mora, samo treba biti uporan...

Truman

Quote from: Truman on 16-04-2024, 16:28:52
Poslednja vest: upravnik bio do gradskog stambenog, oni mu rekli da ide do vodovoda. On otišao do vodovoda a rekli mu da se obrate gradskom stambenom.

Evo da obavestim javnost šta je na kraju bilo. Pošto ni Gradsko stambeno ni Vodovod nisu hteli da izađu na teren angažovali smo privatnu firmu koja bi sutra trebalo da reši stvar. Koštaće oko 1000e. Hvala gradonačelniku i službama koje brinu o građanima.

dark horse

Ima i skupljih radova, ne brini.

Kakav crni gradonačelnik. Svi troškovi su davnih dana (pre šest godina) prebačeni na gradjane, samo se gradjani prave blesavi, posebno ovi što glasaju za SNS:

ODLUKA O MINIMALNOJ VISINI IZNOSA TEKUĆEG ODRŽAVANJA ZAJEDNIČKIH DELOVA ZGRADA, VISINI IZNOSA NAKNADE U SLUČAJU PRINUDNO POSTAVLJENOG PROFESIONALNOG UPRAVNIKA I MINIMALNOJ VISINI IZNOSA NA IME TROŠKOVA INVESTICIONOG ODRŽAVANJA ZAJEDNIČKIH DELOVA ZGRADE NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

Nisu samo tekuća održavanja u pitanju, već i investiciona. Npr, da promeniš sve električne instalacije, zameniš ormare u zajedničkim delovima zgrade, zameniš sve cevi u zajedničkim delovima zgrade, zameniš kučicu od lifta i sl.

Daleko je to više od pišljivih 1000 eu.

Okvirno treba da se plaća 1500 dinza tekuće održavanje i još 1500 din za investiciono MESEČNO, ali malo ko hoće da da za oba, i samo jedno im je mnogo, a posle je problem 1000 eu ili još veći iznos.

dark horse

Sve mi se više čini da taj rat, gde bi sendvičari, botovi i druge SNS brigade bile u prvim borbenim redovima i nije tako loše rešenje... možda najmoćniji Vučićev plan do danas, realno...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Meho Krljic on 19-04-2024, 10:13:26
Nismo mi Japan pa da imamo luksuz da nam je spoljna politika umotana u velove nedorečenosti i neodređenosti.

Bukvalno jedine opcije:

a) nedorečeno i dvosmisleno pokušavanje sisanja 2 sise
b) potpuno napuštanje EU integracija

ne vidim kako uopšte postoji treća opcija, na izborima svakako ne bi prošla

ako EU misli da će ovako da riješi stvari riješiće ih po Duginovoj formuli koju je napisao još 1997. godine: od Ukrajine do Jadrana pravoslavna transverzala sa Srbijom kao stožerom evroazijskih interesa na Balkanu

EU bukvalno gura Srbiju ka pro-ruskoj desnici, tu ne znam ima li spora. Ne misliš valjda da će Đilas u okolnostima ovakve UN rezolucije da trijumfuje

EU je trebala da pritiska što se tiče pravosuđa i medija, tako je, a ne da pritiska što se tiče energetike i Kosova. Jer zna se gdje to vodi- Pa tu čak i desna opozicija zastupa istupanje iz evrointegracija

ja jedino što slušam sa desne strane je da Vučić previše sarađuje sa Zapadom i da sa tim treba raskrstiti

dark horse

Jedine dve opcije Srbije:

- Kurčeva demokratija
- Kurčeva diktatura

I jedna i druga vode totalnom slomu Srbije, jedna pod balastom EU, druga pod balastom Rusije.

Truman

Nema resenja za Srbiju, predugo je na pogresnom put a to je sama izabrala. Najbolje sto mi mozemo je da budemo veciti kandidat za EU i da se nadamo da ce jednog dana doci neka demokratskija opcija. I to za jedno 15,20,30 godina.
Napustanjem EU puta stvara se osnova za produbljivanje autokratije i divljanje nacionalizma.

dark horse

Kako će jednog dana doći demokratska opcija u zemlji u kojoj su svi izbori nelegitimni?

Ne postoji smena vlasti, ne postoji da se stranka "odmara" dok je u opoziciji, a gubi kredibilitet dok je na vlasti.

Sistem je lažan, a država ne funkcioniše, sve je namešteno.

Bukvalno otkad ste se rodili. A i mnogo pre toga.

Živite u vaultu iz Fallouta u kome se odigrava nekakav "eksperiment" u kome ste subjekti. I to je to. Nikad neće doći ništa drugo.

Sem ako ne "emigrirate" u drugi vault, tj. državu.

džin tonik

bas komplicirate. kako je crni djordje rekao rusima na pitanje sta on misli kad je kopnila turcadija pa dosli izmisliti srbiju i podvaliti je europi: kakva svinja, takva mast.

Truman

Quote from: dark horse on 19-04-2024, 21:59:38
Kako će jednog dana doći demokratska opcija u zemlji u kojoj su svi izbori nelegitimni?

Ne postoji smena vlasti, ne postoji da se stranka "odmara" dok je u opoziciji, a gubi kredibilitet dok je na vlasti.

Sistem je lažan, a država ne funkcioniše, sve je namešteno.

Bukvalno otkad ste se rodili. A i mnogo pre toga.

Živite u vaultu iz Fallouta u kome se odigrava nekakav "eksperiment" u kome ste subjekti. I to je to. Nikad neće doći ništa drugo.

Sem ako ne "emigrirate" u drugi vault, tj. državu.

Ne slažem se da je tako od kada sam se rodio. Od 2014. da.
Iako razumem da su male šanse da u ovakvom sistemu demokratska opcija ikada dođe na vlast treba reći da nada umire poslednja, a da nikad ne znamo šta može da se desi. Npr. iznenadna prirodna smrt Velikog Vođe mogla bi dovesti do raspada vladajuće stranka, vremena nemira i prevrata. A odatle ko zna šta može da ispadne.

džin tonik

DW: Radnici nemačkih kompanija u Srbiji nezadovoljni, šta kažu Leoni i Lidl?

QuoteRadnici nemačkih kompanija u Srbiji kažu da su nezadovoljni svojim poslom, najviše zbog male plate i napornog radnog vremena, piše Dojče vele (DW). Šta o tome kažu njihovi poslodavci?

,,Većina radnih mesta su stajaća mesta, ali su sva ergonomski prilagođena", kaže direktorka ljudskih resursa kompanije Leoni, Jelena Spasić i dodaje: ,,Gaze po mekanoj podlozi po kojoj oni hodaju, jer stajanje u jednom mestu dovodi do većeg zamora".

,,Znači, vrlo često zaposleni smatraju da nešto nije u skladu sa zakonom, a u stvari jeste. I onda smo se dogovorili da treba više raditi na podizanju nivoa informisanosti naših zaposlenih – i to je negde zadatak i nas, i odeljenja komunikacija, pa i samih sindikata, jer imamo dva reprezentativna sindikata – da probamo da ih edukujemo u tom smislu da znaju da prepoznaju šta je u skladu sa zakonom, šta nije u skladu sa zakonom", kaže...

evo i nastavka internacionalnih zalbi o radno pravo, sazeto. :cry: