• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

Quote from: ratanok on 25-04-2022, 10:25:06
Uspeo sam da završim Stormvel i sredim Godrika. Nije bio mnogo težak. Zamak je bio odličan. Jedino nisam rešio onog kužnog zmaja u podrumu i viteza na litici ali vratiću se.
Sad sam u Caelidu, stvarno odvratna zona (mislim na umetnički dojam), bukvalno mi se gade one nakaze i kužni pejzaži. Boles'!
Kojeg viteza na litici?!?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

ratanok

Kojeg viteza na litici?!?
[/quote]
Crucible Knight

Petronije

Ček, pa to je onaj što mu pristupaš kroz portal (evergaol)? To nije deo zamka, zbunio si me. U zamku postoje lesser crucible knights, ali oni su unutar zidina svi, ne na liticama.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ja sam, hvala svemu što je sveto, uspeo nekoliko crucible knightova da ubijem doslednim čizovanjem. Veliki magijski luk i strela su mi bili jedna od korisnijih magija u ovim mojim preduzećima.

Petronije

Ja sam one u zamku regularno peglao uchijem, uglavnom izbegavanje/blok pa backstab + par komboa kad se otvori prostor. Tog bossa na poljani nisam uspeo, mada nisam ni probao skoro, praktično sam zaboravio na njega.

Arm the Homeless

ratanok

Mislim da je to isti vitez kao onaj u Evergale-u iznad zamka.
Malo je sakriven u Stormvelu. Mene navode poruke drugih  igrača pa sam ga tako našao. Uglavnom na mostu odmah posle 'vatrice' gde se nalaze tri orlušine koje bacaju burad, negde na sredini levo ima skok na dole i jedan 'moša' pad u smrt. Ko ima dobar luk ili magije može ga srediti iz daljine, ja sam sa uchijem pokušavao ali nisam ispeo. Verovatno se može navući ili gurnuti niz liticu.

Petronije

Heh, tačno znam gde je to, terasa ona odakle izleće orlušina, uvek mi je bilo sumnjivo zašto taj deo izgleda tako "specijalno", i muvao sam se 100x ali nisam skontao.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Jedva čekam da Petronije stigne u prestonicu. To je kao da čovek igra Dark Souls 4. Juče sam je, rekoh, "završio" u smislu odrađivanja obaveznih bossova a danas, evo, izgubih praktično ceo dan na sporedne kvestove koje bar tri četvrtine igrača neće videti. Kakva igra.

Onaj stari Sendmen

Svi željno iščekujemo Petronija u prestonici što pre.

Al, Petronije je Petronije. Neumoljiv. Prvo mora da sasvim očisti Liurniju. Pa će da očisti Caelid. Pa onda Altus Plato. Pa onda, verovatno, Mt. Gelmir. Kakav car! Možda negde između upadne i čišćenje Siofra River.

Pa, onda, verovatno stiže na red i prestonica. Za još 4-5 regiona. Ne bi ja zadržavao dah.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

milan

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2022, 22:04:29
Jebote, Milan je bukvalno sada ispred mene. Ja sam danas očistio prestonicu
Ma nisam, nego sam se rasplinuo... Bio sam malo u prestonici, onda sam shvatio da nemam mapu za severnozapadni deo, pa mi bio sin u gostima, pa me navodio sve do mape... U tom prolasku sam otkrio Shaded castle i Volcano manor, pa sam onda išao na te dve lokacije - shaded castle završio, volcano manor ubio prvu fazu glavnog bossa, medjutim, kad se pretvorio u drugu fazu, ja se usrao i poginuo... A sin mi posle kaže da nije strašna ni druga faza, medjutim, kažem, prestravio sam se i pogubio i za sad odustao.

Vratio sam se sad u prestonicu koja je ogromna, pa tu idem lagano i chekiram svaki skriveni ugao.

U podzemlju mi je ostalo možda još jedno dva bossa - ako se kasnije ne otvori još podzemlja, pošto mi cela mapa nije otkrivena.

Imam nekih 70ak sati igre, igram strenght build, vigor i endurance na 41, strenght na 42, dex na 25. Ja sam od onih što kad dođu do, recimo, 20, 30 hiljada idem dole u Noxtelu, pa na prvom stepeništu farmam rune kod onih blobova.

Dakle, ovo je potpuni wet dream svih nas koji smo obožavali i Dark Souls i Bloodborne, kao da je neko uzeo sve ono što sam obožavao u tim igrama, spojio, promenio i napravio neverovatno ogroman i bogat svet.

ratanok

Meho Krljic

Quote from: ratanok on 25-04-2022, 17:52:49
Prestonica?

Videćeš. Mislim, to je deo glavnog narativa, ne možeš da promašiš.

Onaj stari Sendmen

Prestonica, inače, ima dve faze.

Ko je kompletista i voli sve da istraži, bolje mu je da prestonicu pretaži odmah, pošto u kasnijoj fazi neće biti dostupno bar 80% originalnog sadržaja. Sve do NG+, naravno.

Meho Krljic

Inače, preselo mi je što sam se hvalisao za Crucible Knightove. Sad su me u jednom dandžnu dočekala dvojica u poslednjoj prostoriji. Bogami je bilo povuci-potegni, al pretekosmo na kraju  :lol:

Onaj stari Sendmen

Stigao sam na onehit da utepam Elden Beasta i poklopio me je. Dušmanin. Naravno, pred kraj poludi, gotovo je nemoguće lečiti se ili udariti ga. Ostadoh i bez mimica u tom zadnjem delu.

U suštini, poslednji duel u igri nije ni toliko težak. Ako ti mimic dovoljno dugo poživi, da zamajava Radagona i Elden Beasta. I učiti patterne, što bolje dodgovati kad te napadaju. Healovati se puno potionima i spellovima.

Na Elden Beasta samo gola fizička sila deluje, nikakvi elementi, mađije, ništa. Nikakav bleed ne pomaže. Nikakvo posebno oružje.

Petronije

Ja sam stigao do kraja akademije, tamo me je sačekao mlađi i nadrkaniji brat velikog sivog vuka Sifa. Satirem ga uchijem, ali satire i on mene, užasno je lud i brz, a nešto ne drca na duhove, uglavnom se fokusira na mene. Ako je ovo stvarno kraj (bio sam na dnu i ubio minibosa sa sečivima na foru, takođe eliminisao "white walker" maga koji izlazi iz anomalije) onda je stvarno mali dungeon, očekivao sam nešto "grandioznije". Malo i kratko igram, ne da mi se po ovom lepom vremenu da sedim unutra.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Nije toliko mala akademija. Ima čitav paralelni deo po krovovima koji je malo zabačen.

https://www.youtube.com/watch?v=PNOZbFNLDiQ

Petronije

To je lepo znati, hvala. Ja svakako ne gledam yt uputstva, čak i po cenu da propustim nešto, ali koristiće. Najviše što mogu sebi da dozvolim da mi neko od kolega odavde da neku smernicu, kao što si ti sad uradio, to je i više nego dovoljno.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ja sam danas dosta igrao coop u Prestonici i, jebote, tek sada vidim koliko Morgott ima različitih poteza. Moj Mimic Tear ga je tako brzo satro da ništa nisam video. Pakao.

Inače, nabavio Moonveil katanu, pa to je ČUDOVIŠNO oružje. Petronije da obrati pažnju jer ovo verovatno vredi uzeti i više nego učigatanu.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 26-04-2022, 22:44:01
To je lepo znati, hvala. Ja svakako ne gledam yt uputstva, čak i po cenu da propustim nešto, ali koristiće. Najviše što mogu sebi da dozvolim da mi neko od kolega odavde da neku smernicu, kao što si ti sad uradio, to je i više nego dovoljno.

Jasna stvar. Okačio sam link više da vizuelno shvatite koliko je to prostrana oblast, nego kao nekakvo uputstvo. Koje inače i ne znam za šta je tačno, pošto link nije na engleskom, mislim da je za neki predmet koji ja još nisam našao.

Ti krovovi su kao OGROMNI lavirint.

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 26-04-2022, 22:53:31
Inače, nabavio Moonveil katanu, pa to je ČUDOVIŠNO oružje. Petronije da obrati pažnju jer ovo verovatno vredi uzeti i više nego učigatanu.

Znam za moonveil, izlistana je kao najbolja katana u igri. [emoji846]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Danas izašao novi patch, koji ispravlja onaj healing bag za Maleniju.

Ujedno ispravlja i glitch na Elden Beastu, gde on staggeruje nakon što ga opališ po leđima, tako da je igrač dolazio u priliku da ga opali više puta, umesto da juri Elden Beasta po pola sata da bi uradio to isto. To je bila otprilike i jedina fora na koju su svi pobeđivali Elden Beasta.

Sad ću tek da ga ubijem nikada.  :( :cry:

Meho Krljic

Rekao bih ti da samonuješ, al nemaš PS+...

Moraćeš sam da mu presudiš.

Onaj stari Sendmen

Ma, iz principa ne bih želeo tako da pobedim, pa makar bi me koštalo samo pišljivih $10.  :lol:

Petronije

Zašto Linkin ne može da samonuje?

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ma, Meho misli da potražim pomoć prijatelja, tj. samonujem drugog igrača. Multiplejer. To je PS+

Ako sam mogao da dobijem Melaniju dok je imala suludo healovanje koje su sad opravili, dobiću vala jednom i ovog.  :|

Petronije

Znam na šta misli samo mi nije jasno, moraš da kupiš igru i još dodatno da doplatiš multi? Tako funkcioniše ps5? Za svaku igru?

Arm the Homeless

Meho Krljic

Multiplejer za sve igre (osim za neke free to play naslove) se "otključava" tako što plaćaš Playstation+ pretplatu koja je oko 50 Evra godišnje. Tako je još od Playstation 3. Kao, koštaju ih serveri.

Petronije

Znači za PC 60e i multi, za PS5 80e + 50e godišnje za multi. Bezobrazluk.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Al daju nam po tri igre mesečno da nam kompenzuju bol.

Petronije

Klasična otimačina što se mene tiče, nema opravdanja.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ja sam više rad da skupo plaćam ono što me zanima, nego da bacim $50 godišnje za multiplay i 3 aktuelna dobra naslova mesečno, možda čak i klasika, koja me ne zanimaju toliko, ali eto, kad ih dobijam "za dž", imam obavezu da ih instaliram i isprobam. Pogotovo što već plaćam gomilu stvari koje skoro da ne koristim, samo mi taj ps+ multiplayer fali na stacku...

ratanok

Plus se lako nabavlja upola te zvanične cene. Za crni petak recimo ili na nekoj akciji na sajtovima koji prodaju ključeve za igre. Pre par godina sam ga u avgustu kupio za 20.

Isto tako su novim vlasnicima ps5 poklonili deset većih hitova (doduše koje smo većinom igrali i kupovali ali ne mari), tu su i popusti, usluge bekapovanja 'u oblaku' sve u svemu nije tako loše kao što zvuči na prvu.

Onaj stari Sendmen

Mislim da sve te opcije tehnički neće biti moguće do juna, kad će se cela struktura preplate izmeniti, tj. stari Plus i Now će se ujediniti u novi Plus Premium. Koji će, biti još skuplji, $120 godišnje. Biće i sirotinjska Essential verzija za $60 godišnje, kao i Extra verzija za $100 godišnje.

https://arstechnica.com/gaming/2022/04/sony-stops-stacking-of-cheap-ps-plus-subscriptions-ahead-of-relaunch/

Meho Krljic

Quote from: ratanok on 29-04-2022, 10:11:45
Isto tako su novim vlasnicima ps5 poklonili deset većih hitova
Bilo 20 u launch periodu...

Ovo što Sendmen piše je Sonyjev pokušaj da parira Microsoftovom game passu. Videćemo na šta će to ličiti, ali generalno, ta sirotinjska varijanta koju navodi je ono što imamo danas tako da, kome je samo do multiplejera, ne menja mu se bogznašta.

Onaj stari Sendmen

Da, to je praktično to, sem što su poskupeli uslugu na godišnjem nivou za $10 i umesto tri igre mesečno, sada će davati samo dve!

Playstation Now je verovatno isto ovo što će se sad zvati Playstation Plus Extra, tj. pristup biblioteci novijih igra, naravno sa pridodatim multiplejerom, čega nije bilo ranije.

Koliko shvatam, Playstation Plus Premium bi trebalo da sadrži u toj biblioteci i neke starije naslove za sve platforme, počev od PS1.

Meni je sve to SF, koji kuburim i sa ovih malo naslova što sam kupio, tj. sve gledam da ugradim neki SSD od 2TB da iole proširim kapacitet igara koje mogu da držim na disku. A ne da stalno brišem i skidam ponovo s clouda. Nažalost, iako se neki podržani modeli mogu pronaći kod nas, veliki problem je heatsink, a preporuka je da se SSD ne ugrađuje bez njega.

Meho Krljic

Srećom, sada je daunloud mnogo brži nego u PS4 eri, pošto SSD omogućava zapravo mnogo brži transfer iz klauda tako da nije to ni toliko cimanje...

Onaj stari Sendmen

Ma jasno. Ali jednostavno, ja imam previše naslova kojih bi da imam na disku.

Trenutno imam:

Hitman 3, koji sam tek počeo da igram
Elden Ring, koji još nisam završio
Assassin's Creed The Enzio Collection, njega isto još nisam završio, i imam nameru da mu se vratim
Assassin's Creed Valhalla, koji sam završio, ali su relativno skoro izbacili nove Mastery Challenge, koje u nekom trenutku želim da pređem, plus igram nedeljne questove, za bolju opremu.
Assassin's Creed Odyssey, njega sam završio, ali nisam još na max nivou, plus nisam istražio sve na mapi, plus igram ove nedeljne questove, za bolju opremu

Bukvalno samo 5 (i slovima PET) igara.

Da stavim bilo šta, tipa Demon's Souls Remake za PS5, moram da deinstaliram nešto. Najbolji kandidat je Assassin's Creed Odyssey, što ću uraditi s dubokim žaljenjem i želeti da ga instaliram ponovo prvom prilikom.

Sve su to velike igre, i skidanje, downloadovanje i ponovo instaliranje traje po sat vremena.

Onaj stari Sendmen

Kad bih imao Playstation Plus, situacija bi automatski postala još neizdrživo gora, jer bih dobio još jednu veliku neizbrisivu igru na ionako malom hard disku, Diablo 3.  :(

Meho Krljic

Zato treba imati Switch. Diablo igre su IDEALNE za Switch. I dvojku i trojku sam na Switchu igrao neumereno mnogo i pitam se šta bi bilo da portuju i keca  :lol:

Onaj stari Sendmen

Ima li sezona na Switchu?

Upravo sam na PC-ju završio 26ti Season Journey i toliko od mene za D3 za narednih 4-5 meseci. Vraćam se na PS5  8-)

Mada, možda i neću tako odmah. Vidim da je startovala prva sezona D2 Ressurected. Tj, konačno krenuo Ladder.

Sad kapiram što je D3 ove sezone više manje bio potpuno prazan.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 01-05-2022, 00:01:38

Da, naravno. Osim što mora da se plati Nintendo Switch Online, jelte.

Petronije

Užasno su mi kratke sesije, ali sam očistio celu akademiju, osim finalnog bosa koji je kontam iza jednog viteza koji me je ubio bez da se oznojio, čak nisam siguran ni šta se desilo. :D Prošao sam krovove, čak sam i našao jedan illusory wall bez wiki, jer sam video negde od gore da to mora biti to. Inače ovo mi je prvi illusory wall u ER koji sam našao, a nije da nisam tražio. Znam da je ovaj napredak minoran u odnosu na veličinu igre, ali iskreno me zabole, sjajno se zabavljam i uživam u sporoj konzumaciji.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 01-05-2022, 06:43:57
Quote from: dark horse on 01-05-2022, 00:01:38

Da, naravno. Osim što mora da se plati Nintendo Switch Online, jelte.

Ah well. Veliko mi je to ulaganje, s obzirom da je Blizzard NET za PC dž.

Meho Krljic

Ja plaćam Nintendo Online pre svega zbog dobrih igara koje se uz nj dobijaju a svega je oko 20 Evra godišnje, ali poštujemo.

Quote from: Petronije on 01-05-2022, 10:04:16
Užasno su mi kratke sesije, ali sam očistio celu akademiju, osim finalnog bosa koji je kontam iza jednog viteza koji me je ubio bez da se oznojio, čak nisam siguran ni šta se desilo. :D Prošao sam krovove, čak sam i našao jedan illusory wall bez wiki, jer sam video negde od gore da to mora biti to. Inače ovo mi je prvi illusory wall u ER koji sam našao, a nije da nisam tražio. Znam da je ovaj napredak minoran u odnosu na veličinu igre, ali iskreno me zabole, sjajno se zabavljam i uživam u sporoj konzumaciji.

Tog viteza ubiješ jednom i posle ga više nema, samo da znaš. A boss je, hm... Važan je za igru.

Meho Krljic

Ponekad sam vrlo srećan svojim izborom bilda... Nije podjednako dobar za sve vosove, naravno, ali danas sam Komandira Nialla ubio skoro bez napora a dosta sam se unapred plašio tog susreta  :lol:

Onaj stari Sendmen

Svaka čast!!! Sredio si i Fire Gianta, ili ti je ostao?

Ja sam sasvim izmenio build, sad bukvalno jedem bossov health jednim udarcem.

Jedini problem je što je sad moj health prilično mali. Dogurao sam ga negde tek malo iznad 40, a već sam level 200. Da ga dignem na 60, koliko sam imao ranije, trebaće farmanja expa i to dosta, jer sam sve ostalo počistio. Zato uglavnom Elden Ring pauziram.  :lol:

Meho Krljic

Dobro, pauziranjem teško da ćeš zaraditi rune, ali razumem, zasiti se čovek malo kad nema novog sadržaja.  :lol:

Nisam sredio Fire Gianta, danas sam ubio nekoliko opcionih bosova pa lagano idem ka Fire Giantu...

Onaj stari Sendmen

Pa pazi, trenutno sam na 71% achivementa. Za 100% moram da završim igru i startujem NG+. A za to me blokira bukvalno jedan jedini protivnik.

Naravno da je dosadno. I da mi se sve drugo više igra. :lol:

Meho Krljic

Dobro, ja srećom nikada nisam jurio trofeje pa nemam tu muku. Jedina igra ikada u kojoj sam osvojio Platinum je Marvel's Spider-man  :lol: