• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Elden Ring

Started by Meho Krljic, 13-06-2019, 11:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Nemam ih ni ja nešto mnogo, tri komada: Assassin's Creed Valhalla, Odyssey i Origins.

Ja na taj platinum više gledam kao na sistematizovan način da proverim da sam prešao sve sadržaje.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Dobro, ali he dobijaju se trofeji za "sav" sadržaj. Na primer, juče sam ujedinio Aureliju sa njenom davno izgubljenom sestrom i to je "kvest" za koji se ne dobija trofej, tako da ne znam da li ti ta metrika vredi za sve igre, konkretno ovu...

Ja sam porazio Fire Gianta, mada moram da priznam da me je namučio. Od svih obaveznih bosova do sada ovaj je bio svakako najteži. Morao sam čak i da posegnem za aktiviranjem Godrickove rune jer sam znao šta treba da uradim ali nisam nanosio dovoljno štete. Biće, dakle, tu još iskušenja...

Onaj stari Sendmen

Pa, achivementi nisu vezani za questove. Ali su vezani za bitne opcione stvari, npr. bossove, oružja, spellove i sl. Recimo, za sve što se u igri podrazumeva da je legendary. A, s obzirom da u igri nema nikakvih pokazivača, sem ako ih sam ne postaviš, i da je igra ogromna, to dosta pomaže. Rekao bih da achivementi generalno dosta pomažu za ogromne open world igre, gde developeri ne nasiluju te achivemente, već je ipak nekakva selekcija vezana za dosta bitne sadržaje. Pa možeš posle da kažeš: ok nisam baš pobio sve bossove, ali jesam legendary, nisam možda našao baš svako unique oružje, ali jesam sva koja su legendary, itd.

Svaka čast za  Fire Gianta, ti si to relativno rutinski odradio.  :|

Meho Krljic

Rutinski posle jedno 150 pokušaja  :lol: :lol:

Da, dobro, trofeji služe za takve stvari ovde, ali ja se time ne opterećujem. Sve to može u NG+ da se postigne ako bude zdravlja i sreće junačke.

Onaj stari Sendmen

Pa, planiram da u NG+ budem dosta metodičniji nego u prvom prelazu. Ako ikad do njega stignem, tj.

Iskreno, mrzelo me da na mapi obeležam mesta koja su mi preostala da istražim, mada je to verovatno dosta korisno za nekog ko ne želi da igra NG+. Ja sam lenj da zapisujem. A da sve zapamtim, ipak ne mogu. S obzirom da sam stalno skakao iz regiona u region. A lokacija je mali milion.

Ako bude mogao NG+ da se igra u "sve u istom cugu", biće prostora da se sve temeljno pređe i istraži još jednom.

ratanok

Napustio sam pakao Caelida i okrenuo se ka Liurniji od jezera.
Shvatio sam da sam prerano ušao u Caelid kad nijedno oružje koje osvojim ne mogu da koristim a za neke neprijatelje prosto nemam rešenja i da će verovatno biti bolje da se vratim kasnije.
Liurnija je baš lepa oblast i u poređenju sa Caelidom prilično lagana.

milan

Pao je Fire giant... iz trećeg puta. Ja sam očigledno debelo overlevelovan - 135 level, vigor, endurance, strenght 50, dex mi je 29...
Aktivirao sam mimic tear - koji je nastradao negde pred kraj - ali sam ja bio dovoljno pribran da dovedem posao do kraja. Plus, stavljao sam frost na mač.

Meho Krljic

Quote from: milan on 02-05-2022, 21:46:05
Pao je Fire giant... iz trećeg puta.

Eto, to je veteran  :|

Petronije

Quote from: ratanok on 02-05-2022, 21:16:00
Napustio sam pakao Caelida i okrenuo se ka Liurniji od jezera.
Shvatio sam da sam prerano ušao u Caelid kad nijedno oružje koje osvojim ne mogu da koristim a za neke neprijatelje prosto nemam rešenja i da će verovatno biti bolje da se vratim kasnije.
Liurnija je baš lepa oblast i u poređenju sa Caelidom prilično lagana.
Nije Liurnija baš lagana, ali meni je veći problem što je dosadnjikava. Površinski je dosta velika, a vizuelno slična Limgraveu/Peninsuli. Akademija je fantastična, ali ostalo i ne baš. Prešao sam nekih 70% i smorio se, sad sam u Siofra River, mlatim one bikoglave lovce što su baš tebi zadavali muke na početku. I više nego prijatna promena u odnosu na Liurniu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ajde malo da se to požuri da stigneš u Prestonicu, tamo je dobro zezanje  :lol: :lol:

Ja sam odjutros savladao Godskin Duo i Maliketha, tako da sam pobedio dva relativno teška bosa. Nisam se nešto proslavio, ali ajde, idemo dalje...

Onaj stari Sendmen

Nije baš i da nisi. Maliketh ti je možda najteži sve do Elden Beasta, od tih obaveznih.

Baš si rešio da pređeš igru za praznike.  :lol:

Meho Krljic

Ma, mislim, nisam se proslavio jer sam ih pobedio uz dosta muljanja.

Sad se plašim na šta će Malenia da liči. Unerediće me  :cry:

Onaj stari Sendmen

Melanija, tj. Malenia nije obavezna. Možeš da je središ i kad pređeš glavni quest. Meni Melanija ispala lakša od Elden Beasta. Neki koji su prešli igru, jednostavno su je sasvim preskočili, posle mora uzaludnih pokušavanja.

Ja sam morao da je sredim, jer sam sreo troprstića. A sad izgleda da nisam ni trebao, jer valjda to može i posle, ustvari bolje je posle, ovako sad za kraj od tropstića moram NG+. A on ulazi u achivemente.

To je jedna od stvari koje sam definitivno zeznuo u ovom igranju. Druga je što nisam pokupio Bolt of Gransax pre otključvanja Farum Azule, pa ne mogu da završim ni legendarna oružja u ovom runu.

Ustvari, samo mi ti achivementi za različite krajeve igre i taj za legendarna oružja još fale. 4 achivementa + peti, platinium trofej, za sve. Dva možda mogu da dobijem u ovom igranju, dva sasvim sigurno ne mogu.

Probao sam malopre Elden Beasta još jednom, na 208 nivou i dalje je pushovanje. Verovatno bih mogao da ga dobijem, na sreću jednom u stotinu pokušaja, ali gde je tu zabava?  :cry:

Meho Krljic

Eh, u ovoj fazi nema zabave, na kocki je čast  :lol:

Onaj stari Sendmen

Tja. Verovatno ćeš ga ti preći danas pre mene, ako pokušaš više puta nego što sam ja hteo. Znaš kako kažu, pobednik je luzer koji je pokušao još jednom! ;)

Meho Krljic

Ma, neću ja danas više igrati, lepo je vreme, treba malo izaći u park, udahnuti vazduh. Ima vremena za Eldenringašenje.

Onaj stari Sendmen

I ja isto.

Vidim sad da postoji neka kombinacija oklopa, talismana, flask of wondrous physick mixa koju još nisam isprobao, a koju tu bitku navodno može učiniti drastično lakšom.

Probaću kasnije večeras, možda mi se posreći.

U svakom slučaju ne odustajem od prelaska te borbe na lagan način bez cimanja, pogotovo ovoliko overlevelovan sve drugo što mi je ostalo u igri prolazim bez truda, sa bukvalno dva hita.

Meho Krljic

Ja neću žuriti, hoću da se vratim da malo igram coop da pomognem drugima oko Maliketha, pa onda da lagano nađem Maleniju itd. Ima vremena. A i plašiš me sa tim opisima koliko je Elden Beast težak  :lol:

Onaj stari Sendmen

Otkud sad pa to? Ja sam shvatio da ti redom prelaziš te teške bossove sa pomalo mučenja i velikim brojem pokušaja. Daješ mi (verovatno poslednju) šansu da ja prvi završim? Naravno, ako milan već to nije učinio, u šta nisam siguran. :lol:

Meho Krljic

Ma, ne, ja, kako već rekoh više puta, uglavnom idem kud me put nanese. Nemam stvarno ozbiljan plan. Uopšte nisam nameravao da se danas borim sa Malikethom, nego sam lutao po Azuli i video vrata sa maglom i, op, eto njega... Tako da, sad ću malo da koopujem ako bude moglo, da vidim šta sam tu još propustio, ima jedan site of grace koji sam samo otvorio ali nisam ništa oko njega istražio i tako...

Onaj stari Sendmen

Pa, verovatno ti je jasno da je kraj igre u glavnom gradu. Tamo gde si se već borio sa Godfrijem. Sve ispočetka, samo malo teže. Trebalo bi relativno lako da nađeš, samo što nema više onih puzavica i pola građevina. Ali, kostur ogromnog zmaja je i dalje tu. Sve zapravo već znaš i već si video.

Anyway, ako mi moj plan s Elden Beastom večeras ne uspe, definitivno bataljujem Elden Ring do daljnjeg i krećem natenane s Demon's Souls Remake, koga upravo ponovo instaliram.

Meho Krljic

Forsiraj magiju za što lakši prelazak. I dalje je prilično broken, pa možeš bez mnogo napora da se pretvoriš u poluboga. Plus, drveni katalizator, koji imaš na početku, je najbolji.

Inače, setio sam se da nisam još čak ni našao Volcano manor, a imam pismo koje mi je Rya dala, tako da, moram i to da vidim...

Onaj stari Sendmen

Mora da sam umoran, ali može li prevod celokupnog prvog pasusa, za nas iz daljih redova? Drveni katalizator? Da se pretvorim u poluboga? Ah, ti verovatno misliš na Demon's Souls Remake. Nije ni čudo što te ništa ne razumem. Krenuo sam sa Wanderer, deluje mi lakše nego u prvom pokušaju. Znači, da krenem sa Magician klasom, pošto ona ima drveni katalizator na početku... ok, probaću, hvala.

Inače, to "večeras" za Elden Ring shvatite uslovno, pošto podrazumeva farmanje opreme, što je prilično random i može da potraje...

Onaj stari Sendmen

Evo šta ljudi pišu, da ne ispadne da sam samo ja:

https://www.youtube.com/watch?v=eVeAAjA1yGs

Nisam još nivo 250, al kako je krenulo...  :(

Onaj stari Sendmen

Pređoh sinoć Elden Beasta i Elden Ring i posle nekih nedelju dana pauziranja od igranja (ako ne računamo po sat-dva dnevno farmanja expa i levelovanja, a ne računamo) završih prvu Dark Souls igru, na 212 nivou i posle 170 sati igranja!  :|

Na kraju, izgleda da osnovni dex build, sa River of Blood katanom (bleed ne radi na Elden Beastu, ali je oružje jako brzo i pravi dovoljan damage da ga staggeruje), lepo radi za većinu bossova, ako ne za sve, uz te dodatne talismane/flask of wondrous physick mix koji omogućavaju tankovanje za psy/holy damage. Nisam koristio opremu koja se predlaže u videu (štit jesam), ali jesam opremu koja ima visok resistance na holy, ali dosta je lakša od predložene, pa mi je samim tim i endurance bio niži.

Presudio je finalni respec stasta. Vratio sam se na nekih 60 za vigor, 30 za mind, 55 za dex/arc, endurance tek oko 20, bez int, sa minimalnih potrebnim str i fth za build. Po prvi put mimic je preživeo ceo tok bitke, od Radagona, do kraja Elden Beasta. Prvo sam pokušavao da pobedim Radagona bez mimica, ali to mi je skoro pa nemoguće. Potrebno ga je što brže likvidirati, da mimic i većina resursa pređe u drugi deo borbe, sa Elden Beastom. Tek tamo sam koristio spellove, tri komada sveukupno, Lord's Divine Fortification, Golden Vow i Flame, Grant me Strength. Zatim i flask of wondrous physick mix, sa Opaline Bubbletear i Hardtear. Mislim da sam opalio i Radanov Great Rune. Spelove sam možda ponovio još jednom, pred kraj borbe. Sve u svemu, dosta dobro štite, mada se ne nadajte 100% zaštiti sa tankovanjem iz videa, ali taman dovoljno da se preživi Elden Beast uz dosta potiona. Rivers of Blood je u nekom trenutku proradio, te sam srušio Elden Beastov poise i staggerovao ga momački. Ponovo sam ga sveo na zrnce HP, pre nego što se osvestio i pobegao, ali ovaj put sam imao dovoljno potiona da izbegnem njegovo divljanje i eliminišem ga.

Za ending sam, naravno, summonovao Ranni. Nije moguće izabrati više završetaka u istom igranju, tek da znate, za drugi završetak mora NG+.

Meho Krljic

Čestitke!!!!!!1  :| :| :| :|

Naravno, kad ovo pročitam, loše mi je, pa ja sam tek 140. nivo.  :shock: :shock:

Onaj stari Sendmen

Hvala Meho! Nije da sam ponosan na dostignuće, što bi ti rekao nisam se baš proslavio bilo je muljanja, ali kad prođeš kroz pakao kakav Elden Ring svakako jeste, ne možeš da ne budeš srećan, jer i Mijazaki mulja! :lol:

Verovatno sam ja malo preterao sa overlevelovanjem. Što mi ukazuje činjenica da je moj ortak igru prešao na 170tom nivou i on je tad bio u fazonu "ajde da se ne mučim, nego da overlevelujem nekih 20tak nivoa iznad potrebnog". Preporučeni nivo za kraj igre je 150.

Doduše, sve je to bilo pre ovih zadnjih patcheva, tj. nakon što je Elden Beast popravljen.

Ni sam nisam siguran da sam ja ovo prešao zbog ovog ultimativnog builda za Elden Beast (za koji nije naznačeno za koje je stats, ali je vrlo zahtevan, sem ako ne igraš sa nekim vrlo primitivnim oružjem poput reduvia bodeža i sa dosta niskim vigorom i mindom, što je u mojoj knjizi mučenje) ili nivoa/dobro respecovanih statsa ili mi se jednostavno konačno posrećilo.

Naravno, treba imati u vidu da pravi znalci prelaze Radagona i Elden Beast na nivou 1:

https://www.youtube.com/watch?v=9qrkhm2V0FQ

Meho Krljic

Onebros su pravi junaci našeg doba  :lol:

Ali seriously, muljanje-ljuljanje, SVAKI način na koji se ovakva igra pređe je ne samo legitiman nego i za čestitke. Mijazaki želi d osetimo taj pakao pre nego što ga osvojimo tako da, rispekt i četitke.

ratanok

Svaka čast! Sad malo odmori pa probaj neku drugu igru, da vidimo da li si se navukao na Fromovu formulu :)

Onaj stari Sendmen

Hvala hvala.

Nastaviću ja da igram Eldena još dugo. Još nisam ni krenuo na NG+, a i pitanje da li ću tako skoro, možda prvo probam da pobrstim još malo preostale dungeone. Ako uspem da provalim koji su ti "preostali", naravno.  :lol:

I, paralelno se bacam na "Demon's Souls Remake", naravno! Pošto mi nedostaju novi sadržaji! :|

Petronije

Gotov si!

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ja sam stigao do Elden Beasta, čisto iz radoznalosti ali ono je stvarno pakao. Mislim da će mi trebati još bar 5-6 nivoa pre nego što kažem da ima šanse da ga pobedim  :cry: :cry:

Petronije

Nisam imao vremena da pišem, čestitke linkine, upisao si se u anale ZS ovim osvajanjem Elden Ringa.

A to da si gotov, mislio sam u smislu da si navučen, čim si odmah prešao na Demon's souls. [emoji16]

Arm the Homeless

Meho Krljic

U odnosu na Elden Ring, Demon's Souls će biti laka šetnja u parku, ako igra kao magijski lik  :lol:  Ja sam poslednja 3-4 bossa ubio iz prve...

Onaj stari Sendmen

Hvala Petronije druže! To je bio mali korak za čovečanstvo, ali veliki za Linkina i Sagitu!  :lol:

Petronije

Očistio sam Siofra river, ubio govedo. Vratio sam se u onaj dungeon na početku, koji se otključava kamenim ključevima, gde jurca kočija. Prilično glupav deo, msm došao sam do bossa, isti onaj kao u podrumu stormveila, i ubio ga. Vidim da ima još jedan hodnik, ali nekako me smara da bežim non stop od kočije.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Taj boss se pojavljuje jođ jednom u igri i tamo me je baš iznenadio. Dobar je, baš su ga dobro napravili.

Petronije

Previše je haotičan, opet nisam uspeo da ga sagledam kako valja. Ali je taktika jasna, non stop mu biti "u nogama", jer nema neke specijalne aoe napade. Mada ima drugu fazu kad se "upali".

Drevni jelen u Siofra river, potpuno ista taktika.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 05-05-2022, 21:20:22
ali nekako me smara da bežim non stop od kočije.

Pa ne moraš da bežiš. Jednostavno protrčiš kroz nju pa popiješ crimson tears.

Jedan od žešćih šokova koje sam imao u late game bilo je da te kočije zapravo nisu dizajnirane da te 1-hituju, već njih zapravo možeš da preživiš, u zavisnosti od količine HP koju imaš.

Sa mojim trenutnim HP kočije treba da me pregaze jedno tri puta da me ubiju.

Petronije

OneHit čim me pipne. Vratiću se da istražim kad se izlevelujem još malo.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Da, mene su prestali da ubijaju jednim udarcem tek pred kraj igre. Ne treba Sendmenove savete shvatati preozbiljno kad je kraj igre dočekao na 250-om nivou.  :lol:

Onaj stari Sendmen

Trenutno sam na 215 nivou, sa vigorom 60.

Ako je to za 3 hita sa kocijom, onda je verovatno 40 za dva, sto je verovatno sasvim dovoljno da se taj deo s kocijom prelazi pretrcavanjem, s koriscenjem crimson tears. Sem ako ne uletis kociji u masinu, pa te rokne dva puta bez da stignes da dovatis potion.  :lol:

Meho, kako da shvatimo ove izjave o kraju igre i tvom konacnom nivou u igri? Presao Elden Beasta vec? Neces igrati NG+? Zar tvoj konacni nivou nece biti 750 i neki? Resio si da postedimo dobre ljude na ovom forumu?  :lol:

Meho Krljic

A, ne, ne, nešto se tu pogrešno iskomuniciralo onda. Još radim na Elden Beastu a svakako ću ući u NG+ kad ga odradim. Za sada pokušavam da odvagnem da li mi treba još levelovanja ili sam na 144. nivou dovoljno spretan da preteknem. Radagon je trenutno prepreka koju učim da savladam konzistentno, sa što manje gubljenja resursa kako bih se Beastu posvetio kako treba.

Onaj stari Sendmen

Da, to jeste najveći problem.

Ja sam zaključio da nisam dovoljno spretan, ali da ni levelupovanje ne pomaže dovoljno, tako da sam iskoristio tanky ultimativni build sa štitom, koji bi trebalo da pomogne i kod Radagona.

Mada, svakako najveća pomoć je distrakcija mimica, bez toga ništa.

Imaj u vidu da je levelupovanje svakako korisno i za NG+, pošto ćeš tamo na to verovatno morati da zaboraviš, pošto je exp, koliko god petostruko ili koliko povećan, ipak nedovoljan dok ne zagrebeš podosta u NG+.

Meho Krljic

To mi je jasno, ali svakako sa NG+ imam ambiciju da idem na Faith build jer mi se čini da sa propustio GOMILu kul inkantacija i oružja za koje ti treba Faith, kao i da je dobar deo late game neprijatelja pravljen sa idejom da su faith likovi podesni za borbu protiv njih. Tako da se ne brinem, rispekovaće se tu...

Onaj stari Sendmen

Ja sam išao kontra, tj. i dalje koristim čisti dex build, s kojim sam i smlatio Radagona/Elden Beast, mada sam se sasvim razgolitio, ne nosim armoure i drugu opremu i izigravam golog boga sa dve katane, uchi i rivers.

Zasad prolazi, mada će mi za zmajeve ipak trebati neke inkantacije.

Meho Krljic

Da, meni je ovo prvi "Souls" nasov koga sam od početka do kraja odigrao bez štita.  :lol: :lol: :lol: Mislim, kad uspem da ga završim. Mada sam poklekao i nosim laki oklop. Ali sam bos i gologlav.

Petronije

Ja sam došao u nezgodnu situaciju, imam dosta duhova koje ne mogu da summonujem jer imam premalo FP-a, tako da ću morati i tu da ulažem. Nego, sad čitam wiki, vidim da su ti magijski buildovi dosta zakomplikovani, ima mind, int, arcane, faith. Mind mi treba za povećanje skale, ali zašto toliko magic statova? Toliko različitih škola magije ima, ili šta?

Btw, vredi li da nadograđujem ove duhove koje imam, ili da čuvam nadogradnje za čuveni mimic tear?
Arm the Homeless

Meho Krljic

Mimic Tear je toliko važan da bih se ja pričuvao za njega. Meduzu sam ja nadogradio na +4,kao još jedan Ash Summon i dobro su me poslužili dok nisam uzeo Mimic Teara koga sam onda ekspresno digao na +10 i to je baš osetna pomoć. Plus, Mimic Tear ne traži FP za samonovanje, jer se samonuje potrošnjom HP-a tako da će tebi to još više odgovarati.

Meho Krljic

Što se tiče magic statistika, zapravo se arcane njima ne bavi i pored imena. Faith je za inkantacije (što je pandan miracle magiji iz starih igara) a Intelligence za klasičnu magiju, dok je mind zaista samo vezan za pul FP-a.