• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

milan

Quote from: "libeat"Irreversible.

Zapravo sam još uvek šokirana i totalno rastrojena za iole suvislije razmišljanje, a zapravo me kopka kako to da mi većina razvikanih horror filmova i u najboljem slučaju probudi tek mlako interesovanje a ovaj me apsolutno dotuče i razgnevi do te mere da poželim da polomim disk.

Mozda zato sto razvikani horor filmovi nemaju scenu u kojoj se glava razbija 10 minuta, niti scenu silovanja koja traje 15 minuta?

PTY

Dobro to, ali scene fizičkog nasilja nisu, same po sebi, niti horror niti dostatne za rastrojstvo. U pitanju je, da tako kažem, poruka koju te scene upućuju. Ne znam, možda budem u stanju da to malko bolje verbalizujem, jednom kad se donekle distanciram od filma.

Tex Murphy

Znam da će onaj dušmanin od Ghoula da me flejmuje, ali meni je taj film u većem dijelu svog trajanja smrtno dosadan. Onaj manji dio, koji nije smrtno dosadan, očigledno predstavlja djelo bolesnog uma i zaslužuje da se spali na lomači, zajedno sa svojim autorom.
Kao mnogo ljepši primjer šokantnog ne-horor filma izdvojio bih Requiem For A Dream.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kastor

Quote from: "Harvester"
Kao mnogo ljepši primjer šokantnog ne-horor filma izdvojio bih Requiem For A Dream.

Requiem je mučan nije šokantan.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Harvester"Znam da će onaj dušmanin od Ghoula da me flejmuje, ali meni je taj film u većem dijelu svog trajanja smrtno dosadan.

harv, jesil siguran da ti se taj ne dopada zbog tvojih ambivalentnih osećanja glede homosexualnosti?
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Na to ću da ti odgovorim sutra, a sad odoh da podnesem izvještaj o Last House On The Left.
Genetski četnik

Tex Murphy

Daklem, konačno sam pogledao ovaj čuveni Cravenov film i nažalost moja ogromna očekivanja nisu se ispunila. Očekivao sam da ovo bude u najmanju ruku fantastičan i jeziv film (a na kraju krajeva i tagline kaže "to avoid fainting keep repeating 'It's only a movie' "), međutim ništa od toga. In fact, važi i više: Ne znam kako iko ko je pogledao ovaj film može da ima smjelosti da kritikuje bilo šta od Uwea Bolla. Jer ovo čudo na kraju krajeva nije ništa bolje ni od Alone In The Dark, da i ne pričamo o BloodRayne. Daklem, reklo bi se da je ovo jedan od onih filmova kojima očajnički treba rimejk, no sam film već jeste rimejk Bergmanovog filma koji nisam gledao (a dotični je opet baziran na nekakvoj pjesmi ili priči ili tako nešto). Ova priča je prosto vapila da je režira npr. Sem Pekinpo ili Džon Burman, no baš je golobradi Krejvn morao da se uhvati posla :-(
Da vidimo šta sve ovde ne valja... Prvo, scenario nije ništa specijalno. Imajući u vidu izvor (djevičanski) na kome je zasnovan, a to je da neki ljudi siluju i roknu neku curu, pa onda greškom upadnu u kuću njenih roditelja i bivaju smaknuti, vidimo da je čitava priča već ranije ispričana, tako da je čitav scenaristički udio Krejvna bio (pretpostavljam) da konje zamijeni autima i malo dotjera dijaloge da budu u skladu sa vremenom kad se film dešava, tj. da govore o seksu, odrastanju i sličnim glupostima. That is, u onim trenucima kad ne govore o klanju i silovanju. Što je sasvim OK samo po sebi, međutim izgleda da je Ves bio malčice na drogama kad je pisao drugi dio filma (onaj kad se pobješnjeli roditelji svete ubicama). Naime, možda sam ja previše konzervativan, ali otvoreno izražavam sumnju u normalnost ponašanja roditelja u tom dijelu filma. Upravo su otkrili da im je kćerka ubijena, međutim već u sljedećoj sceni sasvim hladnokrvno sprovode osvetu, dok majka otvoreno flertuje sa jednim od napasnika ne bi li ga zavela i uzela stvar u ruke (tj. u usta) da bi mogla da je odgrize. Čak i ako zanemarimo suludu nerealnost ove postavke, to je u najmanju ruku odvratno i nemoralno. Usput, ne kažem da baš mora da se plače, ali bar neki izraz tuge na licu bio bi poželjan. Majka se tokom flerta sa tipom čak povremeno i smiješi. A otac je posebna priča. Umjesto da uzme sačmaru i raznese gadovima glave, on izigrava Dastina Hofmana i meće neke tamo gedžete, na šta troši dragocjeno vrijeme, što em ubija svaki kredibilitet filma (mada je isti već bio davno potrošen) em u tolikoj mjeri narušava dinamiku da pretpostavljam da nisam jedini koji je bio bukvalno iznerviran tokom ovih scena. Primijetićete da smo elegantno dotakli i režiju. Kad je već osveta tako blesavo napravljena, možda sama scena mučenja i ubijanja može donekle da popravi utisak? Naravno da ne. Zato što je ista napravljena jako loše. Početak je iznenađujuće bizaran. Jer kad onaj tip kaže "Sad ću ovoj djevojci reći da uradi nešto i ako ne bude htjela posijeci njenu drugaricu", svako normalan će da očekuje da joj tip kaže nešto tipa "skini majicu" ili "skini gaće" ili "poljubi svoju prijateljicu" ili "gimme a blowjob", no dasa 'ladno kaže "piss your pants!". I ne zeza se! Što je OK, ipak imamo posla sa poremećenim ubicama i silovateljima djece koji su zdimili iz zatvora. No nakon dotičnog relativno bizarnog momenta Ves kao da ne zna šta da radi, pa odmah slijedi očekivana "sad se vas dvije zveknite" scena od koje smo vidjeli samo kako se dvije cure skidaju. Znam, znam, sad smatrate da sam perverznjak koji voli da gleda mlade cure kako vode ljubav, ali to nije razlog zbog kojeg kritikujem ovu sječu. Naime, valjda bi napeta scena gdje grupa ljudi maltretira drugu grupu ljudi trebalo da bude urađena, kako da kažem, u kontinuitetu (Deliverance), da bude napeta, a ne da se napetost stalno razbija vremenskim skokovima i idiotskim rezovima i ubacivanjem idiotskih veselih scena sa policajcima. Elem, nakon što su dvije cure "bile zajedno", jedna od njih uspijeva da pobjegne i onda slijedi jedna od najmanje uzbudljivih scena potjere, što je prosto nevjerovatno imajući u vidu kontekst u kome se sve dešava. Zapravo je ta scena u suštini čisti višak i ne služi ničemu (osim eventualno da ova druga cura da onom tipu medaljon koji će kasnije prepoznati njeni roditelji, ali to se moglo i mnogo elegantnije riješiti). Tu npr. djevojka koja bježi stoji s jedne strane rijeke, ubica s druge, onda oboje trče neko kratko vrijeme i odjednom je on iza nje. U suštini vrlo je mutno ko se tu zapravo gdje nalazi. Primijetili ste da smo elegantno prešli na problem montaže u filmu. Montaža je najblaže rečeno katastrofalna. Već sam spomenuo konstantno prekidanje potencijalno vrlo mučne scene kao i kilavost završnih scena (za što su podjednako zaslužni i režija i montaža). Već pomenuta scena bježanja je preduga, scena vođenja ljubavi dvije cure je prekratka, kao i scene masakriranja kod kojih se manje više ništa ne vidi. Jednostavno ne mogu da vjerujem da je ovakav film nekad smatran šokantnim i krvavim. Takođe je preduga (i totalno nepotrebna) scena kad se dvojici policajaca pokvari auto (tj. ostane bez benzina), pa krenu pješke. Ovo je najblaže rečeno katastrofa. Ove scene su iz nekog razloga totalno blesave, sa veselom rednek bandžo muzikom, da i ne spominjemo comic relief kad mu vrijeme nije, scenu sa crnkinjom i kamionom punim pilića i pajkanima koji padaju s krova. Užas! Zaključak: I montažer (a sasvim je moguće da je i to bio Ves Krejvn) je bio drogiran dok je radio svoj posao, vjerovatno čak i na jačim drogama od scenariste (a to je opet bio Ves Krejvn). Primijetili ste da sam maloprije suptilno spomenuo muziku. Pogađate, ista je grozno loša. Naravno, ne grozno loša sama po sebi, već u kontekstu filma. Osim uvodne teme ("the road leads to nowhere") koja je vrlo lijepa i sjajno funkcioniše u filmu (možemo da je čujemo u trenutku kad se dvije cure voze autom, kao i kasnije kad majka otkriva da joj kćerka mrtva, što je jedina scena u filmu koja može da izazove nekakve emocije), dakle osim uvodne teme sve ostale pjesmice su vesele i bolje bi pristajale u nekoj komediji. Kao da to nije dovoljno, većim dijelom potencijalno šokantne scene silovanja MUZIKA je u prvom planu, što naravno izaziva ogromnu količinu gnjeva kod gledaoca. Kod mene je bilo "DAMMIT, ZAČEPI VIŠE DA ČUJEM ŠTA PRIČAJU!!!". Naravno, ova muzika uspješno ruinira svaku eventualnu šokantnost dotične scene.
Ostalo je još samo da spomenemo glumu. Dotična je ništa specijalno. Naravno, sa ovakvim scenarijem i ostalim tehničkim elementima nije ni moglo da bude mnogo bolje, mada se vidi recimo u završnim scenama da glumcima nije baš najjasnije šta se od njih očekuje (Ves Krejvn to nije mogao da im objasni pošto je, kako smo već konstatovali, bio pijan i drogiran dok je snimao film). Npr. glumici koja igra majku izgleda niko nije rekao "Izgledaj tužno, kćerku su ti upravo ubili". U sceni silovanja eventualna gluma nije ni mogla da dođe do izražaja sa onako iritantnom muzikom i blesavim rezovima. Mada, treba biti pošten i reći da se većina glumaca poslije ovog filma nije više nikad pojavila na ekranu (dio njih ni prije), a oni koji jesu to su (kao npr. glavna glumica, odnosno jedna od ubijenih cura) radili u filmovima tipa "Massage Parlor Hookers" i "The Last Whore House On The Left" (ne, ne zezam se).
Šta reći na kraju? Šta li je sam Ves Krejvn htio da kaže ovim filmom? Na početku, tokom besplatne scene tuširanja mlade Meri Kolingvud, koja je tek zakoračila u svijet odraslih (jerbo su joj narasle grudi, a to je glavni kriterijum), imamo priliku da čujemo već pominjanu pjesmu "The road leads to nowhere". I tu leži simbolika. Ves Krejvn je duboko uvjeren da američka mladost ide nikuda, odnosno da će sve mlade djevojke koje otkriju svoje sekundarne polne odlike u sedamnaestoj godini biti mučki silovane i ubijene. Zaista tužna slika američkog društva.
Genetski četnik

Tex Murphy

By the way, svima koji su (kao ja) smatrali da je girl-on-girl scena neopravdano isječena preporučujem da pogledaju film ABDUCTION koji je režirao Joseph Zito, koji se takođe bavi maltretiranjem kidnapovane cure (film, ne Zito).

Eh, da. Neko je na IMDb forumu spomenuo da se planira rimejk. Cool! Ironično, taman sam pomislio da kažem "svako ko mi poslije ovog filma kaže da su rimejci nepotrebni, dobiće batine", kad sam se sjetio da je Last House on the Left rimejk  :evil:
Genetski četnik

Tex Murphy

Upravo na teveu Re-Animator  :!: Prije toga The Dead Zone.
Braća Hrvati znaju šta je dobar film.
Genetski četnik

Ghoul

evo šta sam od zadnjeg osvrta gledo, pa ako nekog, slučajno, zanima osvrt na neki naslov, tu sam.
ako ne, neka ocene govore više od reči:

EL LIBRO DEL PIEDRA   C.E. Taboada   
***        3

NABOER / NEXT DOOR   P. Sletaune   
**(*)    2+

THE GUARD FROM HELL   K. Kurosawa   
**(*)    3-

THE BOOTH   Y. Nakamura   
**(*)    3-

GODSEND   N. Hamm   
*(*)      2-

KURONEKO   K. Shindo   
***       3

TOMIE: REBIRTH   T. Shimizu   
**          2

AND NOW THE SCREAMING STARTS   R. W. Baker   
**(*)    2+

THE WARNING   G. Clark   
(*)        1-

THE POSSESSION OF JOEL DELANEY   W. Hussein   
*(*)      2-

ART OF THE DEVIL 2   Ronin Team   
**(*)    3-

THE SNUFF MOVIE   B. Rose   
**(*)    3-

FEED   B. Leonard   
***       3

FAUSTO 5.0   I. Ortiz
Á. Ollé
C. Padrisa   
***     3+

THE DARK   J. Fawcett   
**(*)  3-

TUNO NEGRO   P. L. Barbero &V. J. Martin's   
**       2+

THE OMEN   J. Moore   
**(*)  2+

HAZE   S. Tsukamoto   
***       3

SILENT HILL   R. Avary   
**(*)     3-

YOTSUYA KAIDAN   N. Nakagawa   
***       3

MASSACRE AT CENTRAL HIGH   R. Daaldeer   
*(*)     2-

SWEET HOME   K. Kurosawa   
**           2

BUPPHA RAHTREE   Y. Sippapak   
*(*)        2-

MAGIC   R. Attenborough   
**           2

HARD CANDY   D. Slade   
***          3

PROKLETINJA   B. Pleša   
**(*)       3-

SLITHER   J. Gunn   
**(*)       3-

PREMONITION   N. Tsuruta   
**(*)       3-

WHITE ZOMBIE   V. Halperin   
**(*)       3-

PUN MESEC NAD BEOGRADOM   D. Kresoja   
*              1

THE GHOST OF MAE NAK   M. Duffield   
**            2

SHEITAN   K. Chapiron   
**            2-

ŠTIĆENIK   Đ. Kadijević   
***          3

SAN DR MIŠIĆA   B. Pleša   
***          3

THE WOODS   L. McKee   
**(*)      3-

ILS   D. Moreau & X. Palud   
**(*)      3-

THE PACK   R. Clouse   
**(*)      3-

Tex Murphy

Mene zanimaju osvrti na sljedeće:

FEED

THE OMEN

THE PACK

plus sve domaće (u širem smislu) koje si naveo.
Ako nije previše  :lol:
Genetski četnik

Ghoul

FEED je osvežavajuće bolestan i gnusan, baš je onako, GUTSY, he he, ima pokušaj da toj boleštini podari neku filozofiju, ali pošto bret nije kronenberg, to je više neko kvazi-moralizatorstvo, i zapravo te tirade glavnog junaka, i uopšte njegova motivacija, slabo piju vodu i suviše su kliše, ali čisto na nivou vizuelno-atmosferičnog, i  u smislu spremnosti da se neke ideje izvedu, ako ne do kraja, a ono barem mnogo dalje nego što se iko u današnjem amričkom kvazi-hororu usuđuje, feed svakako zaslužuje respect, i višestruko gledanje.

THE OMEN je umereno-kompetentno napravljena fotkopija u kojoj su sve izmene u odnosu na original – nagore, u pravcu banalizacije ionako ne-previše-dubokog oriđinala, i zapravo mislim da je 2+ previše dobra ocena, ovo je više kao dvojka. čitaj detaljnije o njemu u FAUSTOVSKOM EKRANU za 3 nedelje.

THE PACK je pristojan B flick o čoporu podivljalih i ostrvljenih pasa, ali nema muda da maximalno upotrebi premisu za ultrabrutalni flick, tako da ti džekiji više laju nego što ujedaju. za moj ukus suviše je opterećen klišeima ove vrste nature-gone-wild flikova, i neoprostivo ispušta da iskoristi neke potencijale, recimo da onu dečicu stavi u realnu i blisku opasnost, da izmuze stravu iz saspensa sa decom (što jeste basic, ali baš zato: dečaci+psi imaju dugu filmsku istoriju, i iz njine bliskosti moglo se napraviti mnogo toga...). što se mene tiče, CUJO ostaje definitivni mad-dog film, iako čak i u njemu klinac ostaje živ (za razliku od romana).

o domaćim hororima čitaj u knjizi U BRDIMA, HORORI, za 3 nedelje.
reći ću samo da mi je SAN DR MIŠIĆA bio veliko prijatno iznenađenje: film koji veoma podseća na bavine i fredine gotike iz 60ih, sasve nekrofilijom, starim vilama, golim drvećem, grobljima itd.

Tex Murphy

Cool. Elem, za Feed sam pitao zbog Breta Leonarda, pošto sam vjerovatno jedina osoba na svijetu kojoj se sviđa Lawnmower Man, a ni Hideaway nije bio loš. Znači, trebalo bi da pogledam i Fid.
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

COOKERS

Ovaj film kombinuje dve teme koje umeju da me uzdrmaju - narkomane u fazi raspada i "grupicu ljudi u trošnoj kućici usred vukojebine". Iako počne kao običan horor, od obilaženja oko zamandaljene kuće što nam, jelte, kazuje da tu neće biti čista posla do još nekoliko horor-vesnika (radio unutar kuće ne hvata nijednu stanicu, zavese padaju sa prozora...), film se razvije u psihološku triler-dramu gde glavni junaci ne mogu da znaju da li je ono što se događa posledica prekomerne upotrebe droge koju u toj zabiti spravljaju ili je jedna lokalna seoska legenda istinita, te je došla da ih ćapi za dupe. Film, iako ima bar jednu simpatično napetu scenu, najviše profitira od Dikovske konfuzije i mučnog osećanja teskobe i prljavštine, što ljudske, što hemijske, što one nagomilane u napuštenoj kući. Mala glumačka ekipa odlično odrađuje svoj posao: njihovi narkomani nisu one iz karikature iz crnih hronika po žutoj štampi. Ovi su u frci, neokupani, drhavi, nervozni i na dnevnoj svetlosti izgledaju gore nego u polumraku. Pogledajte. Tri od četiri zvezdice po Gulu, pošto mi se kraj nije svideo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"Tri od četiri zvezdice po Gulu, pošto mi se kraj nije svideo.

hehe, mada se to iz mojih ocena RETKO može videti, rejting zapravo ide do 5, samo što je to ocena za remek dela u najužem i najozbiljnijem smislu reči.

nego, dobro si podsetio, imam cookers, i sad kad sam najzad malo rasterećen od delajnova, mogo bih mu se prepustiti.

WARLOCK

Cookers mi je bio malo dosadan toliko me je cinilo nervoznim kao da ti treba droga za taj film.. :? pa sam malo ubrzavao.
Gledao sam Leif Jonker's "Darkness" zanimljiv tresh undergrond vampirski film iznenadio sam se na nacin kako je sniman film ovo je za Ghoula prava stvar koji ja kazem..mislim da ce ovaj dobiti vecu ocenu nego cookers :!:

Tex Murphy

Maloprije sam pogledao FRAILTY, noć prije toga AN AMERICAN HAUNTING. Nemam nekih konkretnijih komentara, osim da su mi se oba filma svidjela. Interesantni su, mjestimično napeti, mada ovaj potonji ima nekoliko cheesy scena koje ga pomalo degradiraju.
Genetski četnik

WARLOCK

skinuo sam filmove ovih dana "cold and dark" blood games"
"room 6" i night feeders"  :D cim odgledam pa vam javljam na sta lici

Ghoul

ne čudi me što warlocku COOKERS nije prijao! :evil:  :twisted:

ipak, dobar je COOKERS: fina trojka.
više je obećavao u početku, ima super main theme uz špicu, kuća je dobra, kamera i zvuk takođe, montaža,... mada je legenda o Shadow Manu mogla više da se izmuze, subliminalni prizori su dobro izvedeni
kasnije, sa devojčicom, i završnom paranojom to sklizne u predictable way, ali za film ovog ranga ovo je napravljeno iznenađujuće dobro.

Kunac

Hmmm... Baš sam odgledao SEVERANCE, novi film Kristofera Smita, i moram priznati da sam prijatno iznenađen - u pitanju je ogromno poboljšanje u odnosu  na  njegov prethodni film THE CREEP.

SEVERANCE je jedna veoma solidna horor komedija s elementima političke satire; po tonu na tragu superiornijeg filma SHAUN of THE DEAD.

Ono što će domaću publiku posebno da zainteresuje jeste činjenica da je radnja smeštena na tromeđi Mađarske, Rumunije i Srbije; kao i to da su glavni negativci grupa pomahnitalih ratnih zločinaca odbeglih iz ludnice.
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Pogledao sam vrlo lijepu horor-komediju: Dead & Breakfast. Vrlo simpatično urađeni zombiji, sjajna muzika.
Genetski četnik

WARLOCK

eto ovde barem ima nekom kome se dopao :evil:

Truba

:o

meni nimalo  :oops:  iako inače obožavam takve filmove  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"eto ovde barem ima nekom kome se dopao :evil:

ljudi bez ukusa zapravo ima daleko više nego što se na prvi pogled čini.

WARLOCK

okej iskreno kazem da je film ok,nije losh pa moze da prodje,ne bas sjajno na neki nacin kao breakfast,zabavit do jaja ko splater malo,meko i tvrdo hard kora da se provodish :|  xuss

Ghoul

gledo sam 2 hororčića za koje se u oba slučaja ispostavilo da su overhajpovani do besvesti, i oba dobijaju 2+ kao ocenu:

SEVERANCE
premisa je kao stvorena za nekog sa mnogo više duha i MUDA da iz nje izvuče pun potencijal: grupica engleza zaglavi u nekoj šumetini gde ih spopadaju ratni zločinci.
predivno.
samo još fali exekucija.
pozitivci su kliše-tipovi, a negativci nisu ni to: iz nekog razloga autori nisu imali muda da upotrebe stvarne zlikovce, da ih imenuju, da im daju identitet - ok, zašto da ne, neka budu srbi, a ne stvorovi nejasne nacionalnosti i lokaliteta, koji se nalaze na tromeđi rumunija-mađarska-srbija, a govore - RUSKI!
loš je kao komedija jer nema duha i prosto, nije smešan; loš je kao satira jer nema ni oštrinu ni dubinu i sveden je na opšta mesta; loš je kao slasher jer su ubistva neinventivna, mlaka, mlitava, zaboravljiva...

RE-CYCLE
ovo je poslednji put da sam dozvolio da me tuđi rivjui navedu na pomisao da braća pang umeju da naprave FILM.
ne, deco, ne umeju.
sve što sam od njih do sada video besmisleno je overhajpovani treš: počev od nepojmljivo imbecilnog THE EYE, pa preko šupljikavog ABNORMAL BEAUTY itd. do ove orgije najotužnijeg KIČA...
zaobići, osim ako vaš pojam dobrog filma nije - niz 'lepih' kompjuterski generisanih slika...

krema

Ratni zlocinci? Onda suma mora da je u Republici Srpskoj. :lol:

Tex Murphy

Ghoule, mislim da si previše kritičan prema The Eye i previše blag prema Ab-normal Beauty.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Ghoule, mislim da si previše kritičan prema The Eye i previše blag prema Ab-normal Beauty.

takav sam ti ja, nekom majka, nekom maćeha!
a Ab-normal Beauty mi je tolerabilan zato što (barem) pokušava da krade neke fazone iz NAŽIVO, ali vrlo površno i neubedljivo...

nego, odgledah FEAST.
nije to loše za ubijanje 90ak minuta: nije na nivou boljih uzora, poput II polovine FROM DUSK TIL DAWN iliti TREMORSA, ali je otprilike negde na nivou pristojnog zezanja iz DEMON NIGHT, čak je malkice i bolji od njega, ima solidnu dinamiku, efekte, glumce i nešto malo OK duha+humora.
mlaka trojka!

Bilja

Quote from: "Ghoul"nego, odgledah FEAST.
nije to loše za ubijanje 90ak minuta: nije na nivou boljih uzora, poput II polovine FROM DUSK TIL DAWN iliti TREMORSA, ali je otprilike negde na nivou pristojnog zezanja iz DEMON NIGHT, čak je malkice i bolji od njega, ima solidnu dinamiku, efekte, glumce i nešto malo OK duha+humora.
mlaka trojka!

Meni je Feast sasvim OK, totalno zabavan i nepretenciozan i to mi se dopada. Vidi se da je Krejven, kao i obicno, pokusao da se sprda sa nepisanim pravilima horor filmova i to mi je sasvim u redu iako smo to videli i ranije. Ima dovoljno nasilja, dovoljno humora i zezancije, nije pretenciozno i ne shvata sebe previse (cak nimalo) ozbiljno... Nije bas najsjanije uradjen sto se tice rezije, nema uopste efekata tj jedva da ih ima, i gluma bas nije za padanje u nesvest, ali film je takav da to ni ne ocekujemo pa se sve tolepo uklapa.
Meni odgovara  :lol:
Dala bih mu i cetvorku i svakako ga preporucila za gledanje.

Inace, gledala sam i Headspace i nisam bas tako odusevljena. ZA razliku od Feast, ovaj je toliko pretenciozan i toliko sam sebe shvata (pre)ozbiljno da, sto napisa neki kriticar, stvarno ga je tesko gledati a da ne prevrces ocima. Sto se tice kolicine gore-a, jedva da ga ima, bar sto se mene tice, i to sto ima je off-screen uglavnom. Efekata isto skoro pa da nema, tematika i nije posebno nova, a obecana "gratitutious nudity" se svodi na jednu par-minutnu scenicu u kojoj se i ne vidi bog zna sta  :wink:
Obecava mnogo, ali ispunjava slabo, ali ima dosta cameo-a poznatih likova, ima ponesto misterije (koja se ipak lako da odgonetnuti), previse ozbiljnosti, humora nista  :(
Gledljivo ali nista posebno.
Subject two - uopste nije horor film, ako mene pitate iako se tako izjasnjava. Jedva da se uopte moze svrstati u taj zanr i to sa velikom dozom tolerancije. Dva glavna i skoro pa jedina lika u filmu su dva vrlo zgodna glumca, pa recimo da je bilo veoma prijatno za gledanje bar zbog njih  :wink: ali je preozbiljan, filozofski film koji vise vuce na neki pokusaj psiholoske drame o smislu besmrtnosti i produzavanja zivota nakon smrti i o nekoj sustini svesti i osecaja nego sto ima veze sa hororom.
Bilja
----------------------------------------@

Ghoul

Subject two
je sf-horor (sa većim naglaskom na SF - mada je 'naučni' aspekt JEZIVO nedorađen i neubedljiv: ovaj doca u svojoj kolibici u planini nema ništa složenije od jebene epruvete i gorionika da bi vršio složene analize i testove na svom ljuckom zamorčetu!).
frankenštajnovska premisa je dobra, ali od nje nije urađeno bogzna šta, i maltene je protraćena zato što ni likovi, ni njihov background, ni motivacija za ludila kojima se bave, nisu čak ni nagovešteni.
tako, umesto 'thinking man's horrora' dobijamo 'insomniac's cure' product, u kome repetitivnost reanimacija ni na koji način ne proizvodi akumulaciju drame, već samo dosade.

ocena: ** (2+), za trud, za mestimične mudre nagoveštaje, za dobru glumu zamorčeta (ali ne i doktora, koji previše pokušava da bude poor man's jack nicholson) i za prelepe pejsaže aspena.

Milosh

Quote from: "Ghoul"SEVERANCE
premisa je kao stvorena za nekog sa mnogo više duha i MUDA da iz nje izvuče pun potencijal: grupica engleza zaglavi u nekoj šumetini gde ih spopadaju ratni zločinci.
predivno.
samo još fali exekucija.
pozitivci su kliše-tipovi, a negativci nisu ni to: iz nekog razloga autori nisu imali muda da upotrebe stvarne zlikovce, da ih imenuju, da im daju identitet - ok, zašto da ne, neka budu srbi, a ne stvorovi nejasne nacionalnosti i lokaliteta, koji se nalaze na tromeđi rumunija-mađarska-srbija, a govore - RUSKI!
loš je kao komedija jer nema duha i prosto, nije smešan; loš je kao satira jer nema ni oštrinu ni dubinu i sveden je na opšta mesta; loš je kao slasher jer su ubistva neinventivna, mlaka, mlitava, zaboravljiva...

Pogledao i ja i utisci su mi gotovo identični. Kao komedija ovo je uglavnom slabo, usiljeno i rasplinuto (mada bolje od Dead & Breakfast, naravno). Jedini momenti kada humor funkcioniše je kada je reč o humoru koji proističe iz situacije kao npr. crnohumorni momenat upadanja u zamku za (valjda?) medvede i situacija kada ona devojka zove pomoć telefonski i stave je na čekanje uz prijatnu muzikicu. Sve ostalo je nezanimljivo koliko i likovi. Jedno je osmisliti i napisati nešto tipa Shaun of the Dead ili The Office, a drugo je kad neko sve to pogleda i pomisli - mogu i ja ovako! Jedino što koliko-toliko funkcioniše su čiste horor situacije koje nisu ništa novo i u slešeru neviđeno ali su zato sasvim solidno odrađene.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Sljedeći koji izjavi nešto protiv Dead & Breakfast biće sabdžektovan sljedećoj kazni: Sredićemo ga kao Malkolma Mekdauela u Paklenoj Pornorandži, sa sve onim kapima i slično, samo mu nećemo puštati one jezive prizore iz tog filma nego sljedeća ostvarenja:

- Full Frontal
- Gosford Park
- Alone in the Dark
- Kod amidže Idriza (srpski: Kod strica Idriza)
- Zona Zamfirova
- Six: The Mark Unleashed (ovo zbog toga što među mrziteljima D&B ima dosta ateista, agnostika, evolucionista i sličnih spodoba koje treba konvertovati)
+ kao šlag na tortu sabrana djela Zorana Čalića (osim prvog dijela Ludih godina)

Pa vi vidte.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Sljedeći koji izjavi nešto protiv Dead & Breakfast biće sabdžektovan sljedećoj kazni: Sredićemo ga kao Malkolma Mekdauela u Paklenoj Pornorandži, sa sve onim kapima i slično, samo mu nećemo puštati one jezive prizore iz tog filma nego sljedeća ostvarenja:

- Full Frontal
- Gosford Park
- Alone in the Dark
- Kod amidže Idriza (srpski: Kod strica Idriza)
- Zona Zamfirova
- Six: The Mark Unleashed (ovo zbog toga što među mrziteljima D&B ima dosta ateista, agnostika, evolucionista i sličnih spodoba koje treba konvertovati)
+ kao šlag na tortu sabrana djela Zorana Čalića (osim prvog dijela Ludih godina)

Pa vi vidte.

D&B je jedno smaranje toliko lišeno duha da ga može braniti jedino spodoba koja u svojoj kolekciji poseduje gorenavedene 'filmove' :evil:

Bilja

Juce sam gledala REST STOP. Prva zanimljivost koju sam primetila je da je na Rottentomatoes-u, sinopsis pogresno napisan, naime musko, tj Jess, je proglasen za zensko. Dakle, ukoliko je ko citao sinopsis, nije rec o dve devojke nego o momku i devojci. Ali to je nebitno. Sustina je da je ovo jedan obican, ali najobicniji, prilicno neoriginalan i predvidiv splatercic, sa dosta vrlo, vrlo krvavih, nasilnih scena i prilicno golotinje. Gore-a ima poprilicno i prilicno je tvrd, i da budem iskrena, ima scena koje nije lako pratiti, cak ni za nekog ko je vec video poprilicno jakih splatera. Takodje, za onog ko to vec voli, golotinje takodje ima i to u solidnim kolicinama, ali ne bas uvek u erotskom kontekstu. Humora nema, bar ne namernog, ali ima dosta scena koje su bile toliko lose odradjene i osmisljene da su ispale nenamerno duhovite. Neki likovi su ispoljili tako kretenske akcije i odluke i neke izjave su toliko apsurdno glupe u kontekstu u kom su izrecene da mi je bilo tesko da poverujem da nisu namerno hteli da nekako ispadnu smesni.
Prica nije posebno originalna i nema niceg sto vec milion puta nismo videli. Imamo monstruma koji je "not human" i kojeg nikako nije moguce ubiti i koji te uvek i u najvecoj sumetini i divljini moze da nadje svojim kamionetom. Imamo klanicu sa ljudima i imamo glavnu junakinju koja donosi uzasno glupe odluke u filmu ali zato ima lepe velike sike koje velikodusno pokazuje kad se za to ukaze prilika. Da ne budem nepravedna, svoju ulogu je uradila prilicno dobro, gluma nije losa (osim pandura koji je OCAJAN) i vidi se da se trudila da se uzivi. Ali boga im, ko je pisao taj glupavi scenario?
Ovo je jedan od onih horor filmova u kome se likovi glupo i nerazumno ponasaju. Mozda sam nesto drugacije vaspitana, ali za pocetak, ono sto sam primetila je da su svi izuzetno nepistojni i nevaspitani. Zatim, mnostvo recenica koje izgovore nemaju veze s mozgom, niti su normalne u datoj situaciji. Na primer, ona srece neku iskasapljenu devojku, zatvorenu u nekoj ostavi, koja je prakticno na samrti i mirno je pita "kako se zoves?" a onda caska s njom sve tako kroz ta vrata i smireno objasnjava kako ce "sve biti u redu" i tako izgube jedno pola sata-sat, sa sve onim besmrtnim manijakom u blizini, koji bi se kao, svaki cas mogao vratiti. Ono sto meni pada na pamet da bih uradila je da bih odmah, bez razgovora i oklevanja, razvalila ta vrata da je prvo izbavim odande i vidim u kakvom je stanju i moze li se pomoci.
Dalje, umesto da zbrise odmah odatle sto dalje, ta zenska se uporno stalno zavlaci u taj neki wc iako je ocito da mu je to skloniste za zrtve i da je to nesigurno i kilavo i da se da lako razvaliti.
A tek odluke! Sve ono klasicno, da ti dodje da se lupis po celu dok gledas kakve gluposti prave. Na primer, dodje do pistolja a onda spuca sve metke iz njega pucajuci totalno naslepo i bezveze. Ima priliku da dodje do motocikla, i ladno je ispusti. I tako dalje.
Ne volim horore u kojima je zrtva imala mali milion prilika da se izvuce i sve prokockala svojim idiotizmom. Kako da navijas za nekog ko je toliko glup?
Jedino sto ce se nekim horor fanovima svideti je prilicno gore-a a ni gluma uglavnom nije losa. Takodje, mesto gde se radnja dogadja je lepo osmisljeno sa pravilnom dozom obicnog i jezivog.
Gledljivo, ali nista posebno. Nece nikad postati hit ni uci u filmsku istoriju, ali moze da popuni nekih sat i po kad vam je dosadno, a napolju je mrak i pada kisa.
Bilja

Tex Murphy

Pa ja nemam nijedan od tih filmova u kolekciji. Al zato imam Leptiricu i Sveto mesto  :lol:
Genetski četnik

Bilja

Quote from: "Ghoul"gledo sam 2 hororčića za koje se u oba slučaja ispostavilo da su overhajpovani do besvesti, i oba dobijaju 2+ kao ocenu:

SEVERANCE
predivno.
samo još fali exekucija.

Nisi jedini. Severance me je totalno razocarao. Mnogo obecava, na omotu cak stoji da je smesniji od Shauna i strasniji od Descenta sto ni u kom slucaju nije ni blizu istine. Sto se tice duhovitosti, meni nije bio nimalo smesan, slazem se da nema duha, a takodje se slazem da nema ni ostrinu ni dubinu, ni vrcavost, niti mi je izmamio ijedan jedini osmeh. Nema ni jedan promil duhovitosti, humora i fenomenalne dubine Shaun-a i zbog toga je jos gluplje, pretencioznije i bezobraznije sto su napisali da je "wittier". Sto se tice opaske da je strasniji od Descent-a, i tu su se malo zajebali, jer sam doslovno crkavala od dosade tokom filma. Mislim, citala sam novine tokom vecine scena! Dosadno, neinventivno, kukavicki, predvidivo, bezvezno, sve vec vidjeno i pre svega, potpuno sablonizirano. U prvih dve minute filma sam znala koji ce likovi da prezive i kojim ce redom da ginu. Ali zato je film preterano nahvaljen iako to uopste ne zasluzuje.
Nije ni prineti Shaun-u, niti je do clanaka DEscent-u. Ne kapiram cemu tolika frka oko ovog sranja, jer meni je totalno los.
Mozda ugledam nesto pozitivno, nesto sto mi je promaklo, kod drugog, treceg gledanja, ali o tome drugi put.
Bilja

Bilja

Da li je neko gledao Turistas? Valja li to nesto?
Bilja

WARLOCK

Turistas cini mi se da je remek delo,cekamo da se pojavi na dvd-u :D

Black Mamba

Quote from: "WARLOCK"Turistas cini mi se da je remek delo,cekamo da se pojavi na dvd-u :D

lose ti se cini.... tema mi se svidela, ali film je prilicno lose razradjen.. kao i likovi.... ima jedna scena od nekih 5-10 minuta, extremno jeziva, isti osecaj sam imala kad sam gledala Saw.. sve posle toga je uzvraceno mnostvom tipicno americkim filmskim srecnim krajovima..... cak je i tenzija filma naglo opala, bar meni, bas tu negde... mislila sam da ce da se vrati jurnjavom pod vodom, al nije..........
C-

Ghoul

pogledah POKROV.
ništa to ne valja.
loša mu je usluga učinjena bilo kakvim poređenjem sa LEPTIRICOM.
ovo je traljavo i na nivou zamisli i exekucije.
likovi, motivacija, zaplet, sasvim su neubedljivo postavljeni: totalni stranac te pozove telefonom i zakaže sastanak, i ti poslušno kažeš: aha, važi. onda te on šalje da ideš u svoje selo i kupiš mrtvački pokrov, a ti opet kažeš: ok, što da ne. onda se gomila bezvezotina tamo desi, a na sve to ovo mrtvo puvalo i dalje poslušno radi šta mu kažu... likovi ne postoje ni u kom smislu reči; NIŠTA se ne zna, niti se može naslutiti o stvorovima koji tumaraju pred kamerom ovde jer im nedostaje čak i minimum konzistentnosti.
osećaj za ritam je NEPOSTOJEĆI, većina scena je preduga (a neke i suvišne), plus – sve su suviše RASPRIČANE, to je bla bla ubeskraj, scenario mora da ima 250 strana, svi samo kenjaju, a što je najgore, većina toga nema mnogo smisla niti je adekvatno povezano sa bilo čime pre ili posle toga.
SVE would-be horror scene su otaljane, loše režirane, tragikomične, patetične, a kraj je nesnosno konfuzan i bezvezan.

ehh, nije ni čudo što se i sam autor POKRIO preko ušiju i sakrio kopije filma, dok neki zlikovci to nisu iskopali i prezentovali javnosti, na sramotu učesnika.

šteta.
duuuboookoooo ispod ovog pokrova sakrivena je varnica, svetalce koje je moglo da se, u veštijim uslovima i talentovanijim rukama, rasplamsa u nešto vredno pomena.
pokrov to nije.

WARLOCK

bas me cudi zasto se mnogima dopao film,ionako na zavrsetku filma je dobio dug aplauz..valda se nam ukusi razlikuju..bas sam pitao vecina ljudi koji su gledali kazu da je sasvim ok..Film ce se doradjivati, skratiti neke delove i mozda ce se dosnimavati kako kaze reditelj.

Milosh

Kada su se slegli utisci i kad bolje razmislim (a, iskreno, nemam želju da Pokrov u ovom obliku ponovo pogledam) meni se film mnogo više svideo na nivou koncepta i dosledno ozbiljnog pristupa, nego što je to uspešno realizovano; tako da moj (uglavnom) pozitivni utisak treba dosta uslovno shvatiti, više na nivou podrške ovom i ovakvom pokušaju. Ali bez ozbiljnijeg dosnimavanja (i premontiravanja) ne bih ga puštao u bioskope.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

taurus-jor

...sto je i sam reditelj rekao da ce nastojati da ucini. Do sada nisam iznosio svoje zamerke, jer nikada necu da ukopavam film kojem ukazujem sansu za bolju buduchnost. Bilo bi, mislim, krajnje neprofesionalno. A i ne mislim da je film tako los kako se iz Ghoulovog ili Blasphemerovog osvrta cini. Do sada sam, isto tako, cuo mnogo vise pozitivnijih kritika nego negativnih... sto samo po sebi nista ne znaci. Iz svake kritike moze se izvuci neka pouka.

Recimo da sam skloniji Milosevom gledistu. Meni je izuzetno legla ozbiljnost pristupa (bez jasnih poruka i pouka za sve od 7 do 77), kvalitet dijaloga, i u najvechem delu - gluma. Kao najvechu manu vidim ono na sta sam u startu upozoren: a to je ritam. Nije mi toliko smetalo, ali definitivno je na delu visak izazivanja napetosti koji nije iskupljen nicim konkretnim do - razlogom stvaranja atmosfere. Dalje, ostaje nedoreceno koji motiv pokreche matorca iz JDP-a. Jos vaznije, ostaje nedoreceno zasto je napravljena sva ta zavera oko glavnog junaka. Njegovo ponasanje mi je kudikamo jasno - u krajnjoj liniji, Ghoule, nije nista motivisanije od onoga sto se vidja po filmovima strave (radoznalost) - ali iz filma mogu da vidim da covek hoce da razresi misteriju oko tih vizija koje mu se javljaju (oni fleshovi) prachenih mucninom, a kasnije i oko svog porekla (jebi ga, i mene bi strashno drmnulo da saznam da mi je chale vampir, i da saznam zasto mi ljudi naturaju takav jedan podatak). Medjutim, nema scene - autor nije imao kintu da je snimi - koja bi pojasnila motive zaverenika i njihovog udruzivanja. Dda su se udruzili to se jasno prikazuje u sceni polivanja vodom, ali to je nedovoljno da bi finale funkcionisalo. Takodje, postoji verbalna aluzija-dve na ulogu devojke glavnog junaka u citavoj prici, ali one su nedovoljne da iskupe onoliko njeno prisustvo u filmu, narocito u zavrsnici. Generalno, u ovom obliku Pokrova je previse toga u naznakama, i ja na prvo gledanje nisam uhvatio smisao onakvog raspleta. Zbog onakve montaze, potaknut pomenutim aluzijama, cak sam pomislio da Vuk sve vreme spava sa svojom majkom! Naravno, glupost. Tek na drugo gledanje sam primetio ono sto je moralo jasnije da se naznaci - da je glavni junak ziveo sa tetkom ne znajuci da i dalje zivi sa majkom, za koju je mislio da je umrla.

Montaza definitivnio nije na nivou, prevashodno zato sto ukazuje na opasnost koja ili ne postoji ili se predugo ne konkretizuje.

Valjda debelo skratiti neke scene, a dosnimiti ono sto fali i moze ga obogatiti da bolje funkcionise. Na primer, jedan vampir koji ih stvarno prati (a ne da kamera bezrazlozno sugerise da je tako), i upotreba samog pokrova. Cemu njegovo pominjanje, ako ni za sta nije iskoriscen. Autor kaze da je pokrov trebalo da se pojavi u zavrsnim scenama, i da ima vrlo bitnu ulogu. Avaj, nije, a film se zove po njemu. Nije bilo para, kao ni za scenu u kojoj bi se sucelili svi kljucni akteri drame - medju njima i Vukova devojka.

Ukratko, ovo je bio fin test za publiku (niko nije izasao bez obzira na ritam), za samog autora (bio je iznenadjen dugim aplauzom, i zeli da od ovog napravi nesto valjanije) i pokazatelj filmadzijama da se za malo para moze napraviti film sa veoma ozbiljnim pristupom. Ko zna, mozda se pojavi neko ko za 2.000 evra (autor kaze: budzet prosecnog kratkometraznog filma), sa besplatnom ekipom, gotovo potpunom izmenom glumaca pri sredini snimanja (rastegnutog na godinu dana, po vikendima, sa pauzom od sest meseci) napravi i nesto bolje. Pokrov je za te uslove herojsko dostignuce. I cenim da ga treba posmatrati u tom smislu.  

A mnogo reprezentativnije ostvarenje za Mladena Kovacevica - koje nije montirao on vec drugi covek - jeste njegov kratki film Shuffle, koji smo prikazali poslednjeg festivalskog dana, pred reprizu Pokrova.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

krema

Znam da sam promasio topic, posto ovdje treba pisati sta sam LIJEPO od horora gledao, ali to sad nije slucaj, a ne znam gdje bih drugo napisao koliko sam razocaran SILENT HILLom, kojeg sam danas, napokon, pogledao.
Elem, poznavajuci igricu i mracnu atmosferu koja u njoj vlada, nadao sam se da ce se to prenijeti i na film. To je vjerovatno bila zelja, ali nije bas uspjelo. Iz osnovnog razloga sto je film razvucen i mnogo je nekog praznog prostora, apsolutno bespotrebnih, usporenih scena.
Kreature su vjerno prenesene iz igrice i to je pozitivna strana filma, djeluju upravo onoliko strasno i ujedno odvratno, kako je to i u igrici. Efekti dobri.
Ali najlosiji dio je sama prica. Toliko fali nekih objasnjenja na kraju da sve ostalo djeluje poglupo kad zavrsi film. Ok, mozda se od horora radjenih po igrici ne treba ocekivati neka grandiozna prica, ali sto je previse, previse je. Pogotovo nekoliko monstruma se pojavljuje, djeluju dosta bitni za cjelinu price, a za nijedno se na kraju ne kaze zasto, otkud i slicno.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Silent Hill je za horor isto ono što je Notting Hill za komedije - katastrofa epskih razmjera.

Elem, ja sam sinoć pogledao (konačno) Final Destination 3 i bojim se da je, iako gledljiv, značajno slabiji od prva dva dijela. Likovi su u potpunosti generički (čitaj: iritantni) i ne razlikuju se od onih u bilo kojem tinejdžerskom hororu. Katastrofa na rolerkousteru ne može ni prinijeti lančanom sudaru iz Dvojke, a fali i crni humor koji je tu bio prisutan. Takođe, iako je već i sama tematika ovog serijala očigledno inspirisana Predskazanjem, ovde se pojavljuju i fotografije na osnovu kojih naša heroina zaključuje kako će ko da zagine, što već prerasta u bezobrazno plagiranje. Srećom, nije sve toliko crno - osnovno u svakom FD filmu su maštovite scene usmrćivanja teen populacije, a ovde toga ne nedostaje. Moj favorit je jeziva scena u solarijumu, koja prije nego što stvari postanu gadne prikazuje i dva para grudi (!) Jedan od njih pripada glumici koja je imala lead role u legendarnom filmu SNAKEHEAD TERROR. u Snakehead Terror glumio je Bruce Boxleitner (sp?), koji je postao moj heroj nakon što sam pogledao njegov film Snakehead Terror.
Genetski četnik

krema

U jebo te, nisam znao da je treci dio ni izasao... Prva dva mi nisu bila nesto narocito, ali gledljivi su bili. Nekad je i to dovoljno... :lol:

Otis

"Sur le seuil" a.k.a. "Evil words"
Da ne bih pisao svoju recenziju prenosim jednu sa imdb, sa kojom se prilicno slazem.
"In Montreal, on the same day that a policeman shot twenty-one children, killing eleven, without any reason, the successful writer Thomas Roy (Patrick Huard) amputates his fingers and tries to commit suicide. Completely catatonic, he is treated by Dr. Paul Lacasse (Míche Côté) and his big fan, the pregnant Dr. Jeanne Marcoux (Catherine Florent) in a psychiatric hospital. When the journalist Charles Monette (Jean L' Italien), who is writing a book about Thomas, schedules a meeting with Dr. Paul, he shows pieces of newspaper showing that Thomas was present to the last thirty-seven tragedies in Canada. Dr. Paul reads the notes and decides to investigate further the life of Thomas Roy, disclosing dark secrets about his past.

The unknown "Sur le Seuil" was a great surprise and one of the scariest movies I have recently seen. The simple, impressive and credible story practically does not use special effects and is supported by a solid screenplay, associated with a sharp direction and excellent performances. I would not recommend this movie to sensitive persons since it may shock. I do not agree that this movie is a rip-off of famous movies, like "The Omen", "In the Mouth of Madness" or "Rosemary's Baby", on the contrary, the story is quite original"

Napomena: Film ipak dosta podseca na "In the mouth of madness" ( sto je pozitivno) a jos i vise, po atmosferi, na , takodje, Karpenterovu "Cigarette burns".

Truba

da je lepo nije ali ne mogu reći da je loše  :idea:

Population 436

gradić koji stotinu godina na svakom popisu ima  8)  pogađate 436 stanovnika... šalje se radnik direkcije za popis  :evil:  u gradić da ispita jel greška u pitanju... i nailazi na nešto slično wicker manu  :?  malko spor film dok ne dođe ono šta ste čekali  :!:  a to je način na koji se održava isti broj stanovnika

sva sreća da traje 85 minuta jer je i to predugo  :shock:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...