• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Truba

Valerie A Tyden Divu - Valerie.And.Her.Week.Of.Wonders (1970)

8)  đaba da si pita
sisoke više ne izvlače film... ok sve je ok vizualni doživljaj... religija fantazija natprirodno smiksano u nekakvu mješavinu alise u zemlji sexa ali nije to to  8) fali nešto

6/10

:idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Quotesisoke više ne izvlače film

Otkad to?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ljuba

Nisam sigurna da li istina ili trac, ali cula sam da se planira snimanje mini serije po Kingovom `Talismanu`. A radice je, kao, Spilberg. Obradovala sam se kao malo dete :!:

Tex Murphy

Talisman nije ekskluzivno Kingov. Kantautor te knjige je Peter Straub. Ops, jesam li rekao "kantautor"? Mislio sam kantautor. Ovaaaaaj... kantautor.
Genetski četnik

Kunac

Leonard Koen je kantautor. Piter Straub je koautor.
:!:
"zombi je mali žuti cvet"

krema

Sad je na TV isao Krejvenov "Prokleti", sa Kristinom Rici. Nije mi se dalo gledati ga opet, ali sam zavrsnu scenu morao pogledati, jer mi je to jedan od, ali zaista, najglupljih zavrsetaka nekog filma.
Znam da je Krejven vec imao slicnih gluposti, ali sto je previse, previse je... :roll:

Tex Murphy

Ah, da, naletio sam na to. Srećom te sam prije gledao taj užas od filma, tako da sam sad sebe poštedio.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuotePiter Straub je koautor.

Je li? A koje su mu najpoznatije pjesme?
Genetski četnik

Ljuba

Dobro de, znam da je `Talisman` pisalo vise njih... Zato je, verovatno, tako dobro i ispao :lol:

DWYD 666

Neki ce se smejati. Neki ce slegnuti ramenima. Neki ce - kladim se - entuzijasticno klimnuti glavom i reci: tako je, covece, tako je, koji si car.

Ne postoji bolji film od POSSESSION Andreja Zulawskog, sa Sam Neil-om i Isabelom Adjani iz 1981. godine.

Nevezano za horor ili ostale zanrove: jednostavno, SVI filmovi su nakon ovog smesni. Pitanje - je li iko gledao the Shaman istog rezhisera, kakav je film, i GDE kog ADJANI-a moze da se nabavi?
Opal! Diamond! Sapphire! Jade! I smell Gary¨s lemonade!

Ghoul

imam ja szamanku, ali na francuskom.

ako organizujes nekog ko ce to da prevede i istitluje na eng ili srp, dacu ti film.
(isto vazi za jos nekoliko njegovih filmova koje imam na jezicima koje ne mogu da razumem na uvo: fra, poljski, cak i japanski.)
https://ljudska_splacina.com/

marduk

Uzgred, POSSESSION dvd je već izlazio u nas, bio i na kioscima za neku smešnu scenu, i to mislim UNCUT verzija, doduše bez dodataka... :(

DWYD 666

Cuo sam za to da ga je bilo na ulici, ali prekasno, avaj, prekasno... Jel' mozes da mi kazes ko je to tacno izdao, pa da pokusam da potrazim negde po prodavnicama u gradu?

Sto se tice prevoda, i meni je samom to veliki problem. Ne poznajem nikog ko poznaje francuski, a imam vec nekoliko filmova sa ovim titlom, koje zbog toga ne mogu da gledam. Izmedju ostalog Stacy: attack of the schoolgirl zombies.

Truba

stacy sam gledao s engleskim titlom
u čemu je problem  :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

marduk

Quote from: "DWYD 666"Cuo sam za to da ga je bilo na ulici, ali prekasno, avaj, prekasno... Jel' mozes da mi kazes ko je to tacno izdao, pa da pokusam da potrazim negde po prodavnicama u gradu?

Koliko vidim, na dvdu piše da je film izdat uz časopis TOTAL FILM, a METROFILM radio dizajn itsl. Cena je bila 149. Verzija 123min, to je valjda full. Srećno u potrazi sa dvdom.

DWYD 666

Problem je u tome, dakle, sto ja imam za STACY samo francuski prevod, jer engleski ne mogu da nadjem. Ako bi bio dovoljno dobar, i na kraju, dosledno sledio svoju ideologiju nesebicne preraspodele dobara, mogao bi da mi posaljes taj titl na pishev23@yahoo.com, a ja bih ti za uzvrat bio beskrajno zahvalan, i kao sto se podrazumeva, i sam uzivao u cerecenju mirisljavih, glatko obrijanih, mladih azijatkinja u skolskim uniformama.

DWYD 666

Eh, da - p.s. Marduk, hvala na informacijama. Dakle, Total film. Zapaticu. Total film.

Truba

evo ti link za sajt gdje su se specijalizirali za samo azijeske titlove

http://www.kloofy.net

nažalost moraš se registrovati
imaju 4 titla
za stacy

Bilja

Quote from: "Truba"da je lepo nije ali ne mogu reći da je loše  :idea:

Population 436

gradić koji stotinu godina na svakom popisu ima  8)  pogađate 436 stanovnika... šalje se radnik direkcije za popis  :evil:  u gradić da ispita jel greška u pitanju... i nailazi na nešto slično wicker manu  :?  malko spor film dok ne dođe ono šta ste čekali  :!:  a to je način na koji se održava isti broj stanovnika

sva sreća da traje 85 minuta jer je i to predugo  :shock:

Ovo sam pogledala, nista specijalno. Ideja je zanimljiva, relativno originalna, ali vec naslov nam govori kompletan zaplet sto nije bas dobro. Takodje, dok gledas film, jasno ti je (bar je meni bilo) prilicno brzo u kom pravcu ce da ide radnja i kako ce da se zavrsi. Bukvalno u prvih 10 minuta filma uz celu poruku iz naslova, znala sam tacno sta ce da se desava u celom filmu i kako ce verovatno da se zavrsi (i tako se i zavrsio). Nema iznenadjenja. Vise se ide na neki psiholoski efekat ali previse usporeno do tacke da postaje dosadno.
Definitivno deluje predugacko i razvuceno. Da je gledljiv, ajd-ajd gledljiv je ako bas nista drugo nemas da radis. Ne bih ga uvrstila u bolje koje sam gledala.
Bilja
----------------------------------------@

Kler_Vojant

Little Shop Of Horrors
ovo je taaako simpa filmic,sjajno 8)
Zamolio bih mr Ghoula da da listu alltime horor komedija
dakle,objektivni favoriti :D

Ghoul

Quote from: "Kler_Vojant"Little Shop Of Horrors
ovo je taaako simpa filmic,sjajno 8)
Zamolio bih mr Ghoula da da listu alltime horor komedija
dakle,objektivni favoriti :D

Vidov Njače:
imali smo već topik o horor komedijama, slobodno prošaraj po starijim topicima, siguran sam da sam već kačio neku mega-listu tamo...

WARLOCK

valda ce da se snadje :?  Ghoule pomozi mu..
Dobro dosao Kler :wink:

Truba

konačno pogledah r-point

napet i zanimljiv film ...tople preporuke
inače mi je hobi prekidati film na pola i nastavljati sutra
ali sada to nisam mogao
:lol:

dugokose crnokose kosooke su i ovdje :evil:

Bilja

Pogledala Bloodmoon (valjda se tako zove) koji se tgrenutno prodaje po trafikama za 99 dinara. Nemojte da nasednete. Ovo NIJE horor film ni u kom slucaju. Bloodmoon je trecerazredni triler u kome je odmah jasno ko je ubica (nisu se nimalo trudili da sakriju) i koji nema natprirodnih elemenata. Film je u osnovi nemastovit i pomalo dosadan, neoriginalan i verovatno star najmanje 15 godina (reklo bi se po mnogim detaljima, a i po modi i frizurama tipicnim za 80-te). Licno bih ovo parce propustila da sam znala. Sreca te je DvD bio jeftin.
Bilja

Bilja

Drugi "horor" koji mozete nabaviti po ceni od 99 dinara je The Pool. Takodje nije pravi horor, tj nema nekih natprirodnih elemenata koji bi ga odvojili od obicnog trilera, osim mozda po koje mastovite splater scenice (kljucna rec: tobogan). Ovo je nesto interesantnije i znacajno novije od Bloodmoon ali zaista nije nista narocito. Moze da se pogleda i da se protraci na njega nekih sat i po kad nemate sta da radite u kisno ili hladno popodne. Inace, nista posebno.
Bilja

Kler_Vojant

crapity crap,malo sam probrowsao,ali ovde ima 16 STRANA tema i ko zna koloko podstrana,a search je nekoristan...
Nema shanse,na dial-up konekciji sam,ovo je gubljenje vremena...
moji dosadašnji favoriti:

Tremors
El Dia De La Bestia
Beyond Re Animator
Tremors
Young Frankenstein
Evil Dead 2,3
i očigledni:
Ghostbusters
Arsenic and Old Lace
From Dusk Till Dawn

Tex Murphy

QuotePogledala Bloodmoon (valjda se tako zove) koji se tgrenutno prodaje po trafikama za 99 dinara. Nemojte da nasednete. Ovo NIJE horor film ni u kom slucaju. Bloodmoon je trecerazredni triler u kome je odmah jasno ko je ubica (nisu se nimalo trudili da sakriju) i koji nema natprirodnih elemenata. Film je u osnovi nemastovit i pomalo dosadan, neoriginalan i verovatno star najmanje 15 godina (reklo bi se po mnogim detaljima, a i po modi i frizurama tipicnim za 80-te). Licno bih ovo parce propustila da sam znala. Sreca te je DvD bio jeftin.

Biljo, vec smo spominjali Bloodmon na topiku Beware! Attack of the crappy horror films. Da si to procitala ranije, mogla si sebi da ustedis devedeset minuta zivota  :lol: Inace, film JESTE star 15 godina.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Biljo, vec smo spominjali Bloodmon na topiku Beware! Attack of the crappy horror films. Da si to procitala ranije, mogla si sebi da ustedis devedeset minuta zivota  :lol: Inace, film JESTE star 15 godina.

harv, zaborvaio si: za razliku od nas, geekova, bilja ima ŽIVOT, te nema vremena da čita sva naša tupljenja ovde na forumu.

zato ima vremena da ga traći na 'Š' filmove koje smo ovde kritikovali...

go figure! :roll:  :evil:

Demo(n)lisher

Nabavio sam pre par dana film Wesa Cravena "Shocker" sa zvezdom serije "X Files" Mitch Pileggiom kao manijakalnim ubicom koji posle elektricne stolice, vraca se u"After life" kroz televizijske serije, snimke nesreca, i naravno juri se sa sincicem kroz razruseni Staljingrad itd... xjestera Vecu glupost nisam gledao u zivotu, naravno ispred nje prednjaci feministicko - teroristicka serija koja pokazuje mentalno oslabljenje (ako uopste imaju mozak) glupih "nazovi" picketina u prljavome gradu, Beogradu. Taj audio - vizuelni eksperiment sa naravno zove "LISICE"
I`m a self - improved evil baby.

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Harvester"Biljo, vec smo spominjali Bloodmon na topiku Beware! Attack of the crappy horror films. Da si to procitala ranije, mogla si sebi da ustedis devedeset minuta zivota  :lol: Inace, film JESTE star 15 godina.

harv, zaborvaio si: za razliku od nas, geekova, bilja ima ŽIVOT, te nema vremena da čita sva naša tupljenja ovde na forumu.

zato ima vremena da ga traći na 'Š' filmove koje smo ovde kritikovali...

go figure! :roll:  :evil:

Mwahahahahahhahaha!!! A good one!  :twisted:  :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Cekaj Unistitelju, pa Shocker je legendarni klasik! Da nije bilo tog filma, danas ne bismo imali Ringu  :evil:
Genetski četnik

Kunac

Quote from: "Harvester"Cekaj Unistitelju, pa Shocker je legendarni klasik! Da nije bilo tog filma, danas ne bismo imali Ringu  :evil:

Ne, ne - pobrkao si! Da nije bil Bavinih Demona II, danas ne bismo imali Ringu - bar ne u ovom obliku.  

:evil:   :evil:

Ghoul

Quote from: "Dr Kunac"
Quote from: "Harvester"Cekaj Unistitelju, pa Shocker je legendarni klasik! Da nije bilo tog filma, danas ne bismo imali Ringu  :evil:

Ne, ne - pobrkao si! Da nije bil Bavinih Demona II, danas ne bismo imali Ringu - bar ne u ovom obliku.  

:evil:   :evil:

Ne, ne - sve ste pobrkali!

Da nije bilo KRONENBERGOVOG VIDEODROMA, danas ne bismo imali Ringu!

Plissken

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Dr Kunac"
Quote from: "Harvester"Cekaj Unistitelju, pa Shocker je legendarni klasik! Da nije bilo tog filma, danas ne bismo imali Ringu  

Ne, ne - sve ste pobrkali!

Da nije bilo KRONENBERGOVOG VIDEODROMA, danas ne bismo imali Ringu!

Bice ipak da je u pitanju Remote Control.
Can't argue with a confident man.

Ghoul

Quote from: "Plissken"Bice ipak da je u pitanju Remote Control.

biće nebiće!

Remote Control (1987)

VIDELODROM (1982)

:evil:  8)

Kunac

Quote from: "Ghoul"VIDELODROM (1982)
?
Neki specijal Videla?

filmoljub

hehe,,, ako je mislio na Videodrom onda mi je sve jasno

marduk

At last... the horror film that delivers!

Overio sam ISOLATION, 2005, i mogu da kažem da je ALIEN (aka 8. putnik) dobio svog naslednika, ili bar odličan rip-off, u jednom širem smislu. Naime, ovde se ne radi o alien, extraterrestrial pošasti, ovde je ista (nus)proizvod našeg bivstvovanja na planeti majci Zemlji. Da ne spojlujem onima koji nisu gledali (već jesam dovoljno), napomenuću da film obiluje suspenseom, stravom, bogami i grozom, tj."grožljivošću" (oni sa slabijim stomacima, beware!) a i krvlju, što ljudskom, što...hm, gledajte pa uvidite.

Opako.Two thumbs up.

(Prema ovom FILMU, Hostel deluje kao prdež na vetru (no hard feelings, harw!))

Tex Murphy

QuotePrema ovom FILMU, Hostel deluje kao prdež na vetru

Film o kojem govoriš zvuči obećavajuće, pa ću da se pravim da ovo nisam čuo.
Genetski četnik

krema

Pripazi se, Marduce, navuci ces Harvijev bijes... :lol:

marduk

Još malo o ISOLATIONu..

Film mi se odmah prilepio za srce još od same uvodne špice, i odlične muzike koja podseća na kakvu hičkokijanu (onako baš filmično-elegičan skor, ali zlokobnijegg i  pretećeg tona! :evil: ). Takođe, u prvoj trećini filma postoji jedna edge-of-your-seat scena za desetku (spojlerče: kada crnkinja prilazi teletu i kreće da ga mazi rukom, a mi još uvek ne znamo da li je tele toliko krvoločnoto da joj na licu mesta odgrize ruku, auuu, to je bilo prajsles!). Tih par efekata, maski i sličnih džidžamidža lepo izgledaju, i ako zažmurimo na 1 oko i progledamo kroz prste majstoru koji je ovo pravio (mislim na scenu jurnjave sa parazitom kroz onaj usek pred kraj filma, kada je, kao, bilo teško parazitčetu da izguta crnkinju, to mi je jedino bilo malo neuverljivo), dobili smo odličan horor film.

Vidim da je iz iste godine kad je snimljen i The Descent, ali će se Isolation morati zadovoljiti kojim stepenikom niže od vrhunskog Marshallovog filma. Ghoul ga (Iso.) je uvrstio na svoju listu best of 2006, ali mu je dao, po mom mišljenju, 1 ocenu niže nego što je možda trebalo.  :(

Ghoul

U OVAJ POST GI IMA SPOJLERI:

ISOLATION ima od mene manju ocenu nego tebi, tj. jaku trojku, zato:
- što umesto 6 malih mutanata ima JEDNOG;
- što taj jedan VRLO SPORO RASTE I VRLO MALO NARASTE, tako da je u svom najopasnijem vidu još uvek tek tolicni da ga čovek u dobrim čizmama išutira kao neko napasno džukelče, a ne tamo nekog strava-i-užas mosntruma!
- što tog jednog jedinog majušnog mutantčića u II polovini filma NIJE ADEKVATNO IZMUZAO, i što u poslednjoj trećini film osetno pada u rutinu, i nema KICK-ass ending već patetično predvidiv kraj koji se vidi sat vremena unapred (tokom kog vremena sam se molio da ne budu baš toliko jadni i neoriginalni, ili ako već idu u tom smeru, da urade nešto novo s tim... ali ne, nisu, kraj su otaljali po rutini koja je bila otrcana još 1980. u vreme HUMANOIDS FROM THE DEEP.)
- što nije naučio superiornu lekciju od šveckog ONDSKANA – kako da imaš a) jednog, b) malog i c) jeftinog monstrumčića, a da film oko njega opet BUDE ZA USERAVANJE (što ISOLATION u poslednjoj, rutinskoj trećini, ipak nije).
- plus, jebote, kakva je ono budalaština da u filmu o MONSTRUMU čak 1 ½ ubistvo izvede ČOVEK???!!! a body count je u startu mali, što takvo traćenje čini još neoprostivijim!

znači: muzika i fotografija su super, koncept je OK, lokacija dobra (mada je jadno neubedljivo to da baja na farmi NEMA JEBANI TELEFON – ni žičani ni mobilni ni nikakav! a Glavni Tip iz operacije dolazi SAM SAMCIT, bez potrčka-zamenika, bez vozača, bez ikoga... toc, toc, helloooo!), ima par dobrih scena, gledljivo je i pristojno, ali MOGLO JE MNOGO VIŠE sa vrlo malo dodatne pameti i truda!

marduk

Quote from: "Ghoul"U OVAJ POST GI IMA SPOJLERI:
ghoul speaketh.....

Da, da, stoje tvoje zamerke, koje da su urađene kako treba, od ovoga bi napravile remek delo.
Bez toga, imamo jedan fin uradak.
I kad će već jednom taj UNKNOWN da se negde pojavi?  :x

Ghoul

Quote from: "marduk"I kad će već jednom taj UNKNOWN da se negde pojavi?  :x

divx je odavno available kod svih odabranih i posvecenih... :wink:

Джон Рейнольдс

U vrtlogu raznoraznih informacija kojima sam bio zatrpan ovih dana udavio se (još uvek s moje strane nepotvrđen) podatak da je najodabranijima i najposvećenijima dostupan i DVD sa nama razumljivim titlom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"U vrtlogu raznoraznih informacija kojima sam bio zatrpan ovih dana udavio se (još uvek s moje strane nepotvrđen) podatak da je najodabranijima i najposvećenijima dostupan i DVD sa nama razumljivim titlom.

keep me informed...  :wink:   :!:

Demo(n)lisher

Naravno, spomenucu i KING - ov film Macije Oci, film koji cine tri mini price, koje su pa opet povezane nekim nevidljivim nitima u jedinu.
Sve te price povezuje jedna macka koja se uvek nestasno smuca, i putuje duz cele SAD u filmu, i na taj nacin uvek izbavi glavne junake koji su u nevolji.
Najbolja prica je 3 sa onim sugavim trolom, pa onda 1 sa Jamesom Woodsom, Quitters Inc.
I`m a self - improved evil baby.

Black Mamba

The Messengers... ako ovako nastave odrecicu se horor filmova

Kastor

Quote from: "Black Mamba"The Messengers... ako ovako nastave odrecicu se horor filmova

Zbunila si me skroz-naskroz.
Odreći ćeš se horora zato što je ovaj film toliko dobar, a nije horor? (pa si promašila topik)

Ili je film horor, ali je toliko loš da ćeš se odreći horora? (a ipak si promašila topik)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Black Mamba

boze, pa zar moja poruka nije skroz naskroz jasna?

i da, promasila sam topik.. trebalo bi da otvorim novi pod nazivom, nesto kao "i'm sick and tired of horror crap"