• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

vilja

Quote from: Ghoul on 14-12-2009, 00:35:44
Upozorenje:
Čitanje ove kritike ne preporučuje se onima slabog stomaka i uopšte osobama sklonim povraćanju.

Jel ovo upozorenje znači da više ne stojiš iza svojih reči u kritici, ili šta?

Nisam sklona povraćanju, mada i ne vidim razlog za ...
Po meni je to odlična kritika odličnog filma (u kome glumi odlični Matje Kasovic)... :)

Ghoul

valjda stojim i dalje iza ocene, nisam ga gledo od tih dana ponovo.
rivju bih danas možda malo drugačije sročio, ali to je to.
https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

TOWELHEAD - прилично добар...
THE SANDLOT - клиначко срање, спасимо наш терен за бејзбол, спасимо наш планински клуб, спасимо наше биједне душе...
THE WORLD`S FASTEST INDIAN - симпатичан филм, помало спор, што се да и очекивати кад је главни лик фосил који креће да оствари свој сан...мало подсећа на Стрејтову причу.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ghoul

Ghoul

šozo pojeo bugarsku BAKLAVU - proverite da li mu se slošilo, ili je to OK svario:

http://ljudska_splacina.com/2009/12/baklava.html

singerica

Ima li neki link za tu 'bugarstinu'

Milosh

The Invention of Lying je jedno od prijatnijih iznenađenja ove godine, mada nekako imam osećaj da ću ostati usamljen u ovom utisku...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Le Samourai

Quote from: Milosh on 27-12-2009, 04:30:09The Invention of Lying je jedno od prijatnijih iznenađenja ove godine, mada nekako imam osećaj da ću ostati usamljen u ovom utisku...

Necesh. Samo, meni nije iznenadjenje jer mi se bash bash gledalo i bash sam ochekivao neshto sjajno.

Zapravo je za nijansu i slabije od mojih, admittedly, veoma visokih ochekivanja, pa ipak, ovo je izuzetno zanimljiv i kreativan film. Gervais, ochigledno, ne mozhe da omashi, makar ne u filmovima/serijama gde je glavni akter.

Milosh

Quote from: Le Samourai on 27-12-2009, 04:41:14Gervais, ochigledno, ne mozhe da omashi, makar ne u filmovima/serijama gde je glavni akter.

Slažem se. Na stranu što sam veliki fan zbog Office i Extras, kad je reč o USA komedijama Gervais uspeva da bez problema istera melodramatične momente koji bi uz nekog drugog glumca možda ispali prepatetični i fejk. Ne znam kako to tačno da opišem, ali u pitanju je nekakav "višak" iskrenosti u nastupu koji obično fali u ovakvim filmovima (što je u ovom slučaju pomalo i ironično zbog zapleta). Ghost Town me je isto prijatno iznenadio, a ovaj film još više.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

ginger toxiqo 2 gafotas

...sa moje strane najglasnija moguća preporuka za izuzetno izvanredni UN PROPHETE...iako sam veliki ljubitelj dela Jacquesa Audriarda, on nekako uspe da me svakom navednom režijom dodatno (naravno, prijatno) iznenadi... UN PROPHETE je ultraveristička kriminalističko-zatvorska drama začinjena savršenom odmerenom količinom blago, blago nadrealnog i egzistencijalističke zapitanost nad sveopštim smislom.... definitivno, jedan od najkvalitetnijih filmova na svetskom nivou ove godine i slučaj kada su raving reviws tek puko priznavanje očiglednog...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

marduk

Mnogo bre dobar onaj Pixarov animitet, UP!

Svaka čas, crtać za avanturiste i sanjare! Tamz ap!

ginger toxiqo 2 gafotas

...pogledao sam ga pre desetak dan, a, evo, umalo da smetnem s uma da ga pohvalim... GIVE'EM HELL MALONE - odlična rekreacija kanonskih film noir obrazaca, i to u svakom relevantnom aspektu; Russell Mulcahy je uspešno prevazišao budžetska ograničenja i ne samo to - mudro se opredelio da arhetipovima ovog podžanra pristupi ne ironijski (kako nalaže aktuelni postpostmoderni trendovi), već sa punim poštovanjem,a samim tim i tačno tumačeći suštinu nasleđa... a i pucačina (i akcija uopšte) je odlična, onako glasna, siloviti, ljudski krvava i Thomas Jane pokazuje dalje napredovanje...

Kler_Vojant

Land Of The Lost -toliko lose da je skroz dobro.

Ghoul

ovaj LOVELY BONES je jedan veliki contradictio in adjecto: sladunjava šećerlema o zagrobnom životu koja nam, istovremeno dok gledamo onostrani kič, prikazuje patnju i bol familije koja pati što im se ćera silom prilika preselila u ove velelepne krajeve.

jebeš mi džekija ako to ima nekog smisla!

žali bože izvanrednog početka - prvih 40ak minuta je još malo pa savršeno, ali onda... kreće deonica koja praktično poništi sve to...

baš bizarno šizofren film.

pošto je ni tamo ni vamo, ocena je na sredini: **(*) / 3-

Mark

A FILM WITH ME IN IT

http://en.wikipedia.org/wiki/A_Film_With_Me_In_It

Sjajan film, mala crna komedija u fazonu VERY BAD THINGS, cak se i jedan od glumaca pojavljuje u oba filma. Ipak u ovom filmu je najbitniji DYLAN MORAN, pa ako ste fan istog - potrazite obavezno!!!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

vilja

Quote from: Ghoul on 02-01-2010, 22:01:11

baš bizarno šizofren film.

pošto je ni tamo ni vamo, ocena je na sredini: **(*) / 3-

To što je bizaran+šizofren ne mora da znači ništa loše...naprotiv. :)
Mislim da ću da ga pogledam. :!:

Ghoul

svakako ga TREBA pogledati jer ima nekoliko genijalnih scena.
šteta što su protraćene na OVAKAV film. :(

marduk

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 30-12-2009, 12:44:29
...pogledao sam ga pre desetak dan, a, evo, umalo da smetnem s uma da ga pohvalim... GIVE'EM HELL MALONE - odlična rekreacija kanonskih film noir obrazaca, i to u svakom relevantnom aspektu; Russell Mulcahy je uspešno prevazišao budžetska ograničenja i ne samo to - mudro se opredelio da arhetipovima ovog podžanra pristupi ne ironijski (kako nalaže aktuelni postpostmoderni trendovi), već sa punim poštovanjem,a samim tim i tačno tumačeći suštinu nasleđa... a i pucačina (i akcija uopšte) je odlična, onako glasna, siloviti, ljudski krvava i Thomas Jane pokazuje dalje napredovanje...

Јес вала, Ј### им све по списку Малоун је прави мали модерни ноар драгуљ. Визуелно је прелеп, од самог почетка до краја филма. Насиље је прелепо усликано и осмишљено, глума солидна, пар дијалога и реплика су за памћење, ама не мож' да омане! Одлично.

ginger toxiqo 2 gafotas

...da ne zaboravim, pohvala i za Schwantkeovo viđenje THE TIME TRAVELER'S WIFE...pohvala jer je pokazao daleko više duha, domišljatosti, inovativnosti i ambicija nego u slučaju (solidnog) FLIGHTPLANa, a što za rezultat ima to da smo, umesto očekivano metiljavo-mlitave dramurde o ljubavnicima kojima se, eto, naprosto nije dalo dobili  maštovitu i silovito emotivnu povest o prolaznosti i suštinskoj nemogućnosti izbora na koje, bar nominalno imamo pravo... a pohvala za utoniranu glumu dvojca Rachel MacAdams & Eric Bana... i da, iako je reč o adaptaciji svesvetskog bestselera, ovo ostvarenje se može posmatrati kao veoma poboljšani remix čuvenog DUHA, budući da je scenarista oba dela isti kreativac - Bruce Joel Rubin...

Tex Murphy

Pogledao THE PARALLAX VIEW. Nažalost, nije isporučio, bar ne sasvim, a mnogo sam očekivao :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Slučajno zakačih na TVu Mad Max 1 i odgledah ga celog. Zadnji put sam ga video pre nekih 25 godina. Film je iznenadjući i danas. Tipična B produkcija iz 70-ih, nakrcana vidjenim stereotipima, ali sa inovativnim pristupom. Nalik Divljoj hordi, nema dobrih, svi su loši, a automobilske vožnje su nadahnute Bulitom, plus fetišistička strana i škripanje crne kože. Iznenadjuće lepo i efikasno snimljen.

PS Bulit. Popravljeno. Srećom te ima odmornih u ovo doba.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alex

Quote from: Cornelius on 10-01-2010, 02:22:49
Slučajno zakačih na TVu Mad Max 1 i odgledah ga celog. Zadnji put sam ga video pre nekih 25 godina. Film je iznenadjući i danas. Tipična B produkcija iz 70-ih, nakrcana vidjenim stereotipima, ali sa inovativnim pristupom. Nalik Divljoj hordi, nema dobrih, svi su loši, a automobilske vožnje su nadahnute Bilitom, plus fetišistička strana i škripanje crne kože. Iznenadjuće lepo i efikasno snimljen.

Bulit, a?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Cornelius

1565. godine Ivan IV (Grozni), posle izgubljenog rata protiv Poljaka, oko sebe vidi samo izdajnike i neprijatelje. Da bi se odbranio, on stvara opričinu, carske pse, političku policiju koja seje strah i smrt po čitavoj Rusiji. Da bi obezbedio naredne pobede i pobio sve protivnike, on postavlja novog moskovskog mitropolita koji bi trebao da blagosilja sva njegova nova preduzeća. Kada mitropolit odbije da učestvuje u zločinima, dolazi do sukoba izmedju cara, simbola zemaljske vlasti, i mitropolita, simbola duhovne vlasti.

"Car", novi film Pavela Lungina, jeste politička i duhovna tragedija, ali i razmišljanje o despotizmu u Rusiji, ne samo u feudalnom vremenu, nego i danas. Baroknost filmaje ispresecana šekspirovskim razmišljanjima protagonista, što filmu daje odredjenu dozu patetike. Pjotr Mamonov, u ulozi Ivana IV, uspešno je pomešao trenutke intenzivnog ludila sa treucima potpune trivijalnosti, čineći cara, istovremeno ljudskijim i monstruoznijim. Izvanredna scenografija, kostimi i vizuelna karakterizacija čine od filma istorijsku fresku na stari način. Medjutim, snaga Lunginovih filmova nikada nije počivala u monumentalnosti, nego u prikazivanju suptilnosti ljudske duše. Ovoga puta, njegov prirodni rukopis nije bio ostvarljiv u ovako skupoj produkciji.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Ghoul

THE MEN WHO STARE AT GOATS
**           
2

AUH, KAKAV PROMAŠAJ!
ne mogu da verujem da su ovakve glumce akali za ovako protraćenu premisu!
od ovoga je trebalo da se napravi dokumentarac, i tad bi to valjalo; a ako su baš teli igrani film, onda je ovo trebalo sasvim drugačije organizovati...
uf, školski primer izjave da, ako film ne umeš da napraviš bez naratora – nemoj. ili ga uradi tako da ti narator ne treba.
ovo je strašno – nemam reči, a ni volje da obrazlažem.
sve, sve – ali da film bude ovoliko drastično NEDUHOVIT, to je zaista šokantno!
osećam se slično kao kad sam gledo šijanov SOS.
misguided, skroz.

Meho Krljic

crippled_avenger

Quote from: Ghoul on 17-01-2010, 04:05:59
THE MEN WHO STARE AT GOATS
**          
2

AUH, KAKAV PROMAŠAJ!
ne mogu da verujem da su ovakve glumce akali za ovako protraćenu premisu!
od ovoga je trebalo da se napravi dokumentarac, i tad bi to valjalo; a ako su baš teli igrani film, onda je ovo trebalo sasvim drugačije organizovati...
uf, školski primer izjave da, ako film ne umeš da napraviš bez naratora – nemoj. ili ga uradi tako da ti narator ne treba.
ovo je strašno – nemam reči, a ni volje da obrazlažem.
sve, sve – ali da film bude ovoliko drastično NEDUHOVIT, to je zaista šokantno!
osećam se slično kao kad sam gledo šijanov SOS.
misguided, skroz.

Pa, već postoji dokumentarac. Film je i pravljen po dokumentarcu. Nisam još gledao igrani film, ali ako ti je za utehu ni dokumentarac nije ništa naročito. :( Prosto, izvorni odnos autora prema temi u dokumentarcu je pogrešan jer pokušava da se podsmeva nečemu što je samo po sebi budalaština i onda na kraju ti kreteni u dokumentarcu ispadni kao neki simpatični entuzijasti.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Mark

Pogledao sam MEN WHO STARE AT GOATS i jako mi se dopao.
Secam se kada se pojavio pomislio sam "E glupog li imena za holivudski film, ovo mora da bude neka bezvezarija, nema sanse se bude hit..."
Ali ipak, iako ni nije hit, sjajan ansambl glumaca cini cuda od prilicno siromasnog scenarija. Iako nema nekih LOL momenata film je prilicno uspesna komedija koja radi odlicno na nivou koncepta. A koncept je prilicno otkacen (ne bih da spojlujem) i jako jako tanak. Iako se u sustini radnja bazira na istinitoj prici, ovaj film je jako lako mogao da bude katastrofa, ali Dzef Bridzis i Dzordz Kluni uspevaju sve to da materijalizuju u solidno ostvarenje (mada neko ce reci da Kluni ovde ne pripada). Da su imali malo vise (manje tragicnih) scena sa LSD-jem ovo bi fanovi Paranoje u Las Vegasu obozavali, a ovako ako vam se svideo Burn After Reading -  volecete i ovo...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

ginger toxiqo 2 gafotas

...u sabat uveče sam u DKCa pogledao i nemačku planinarsku uspešnicu LEDENI AMBIS (NORDWANDE)... iz nekog nepoznatog razloga baš uživam u filmovima te tematike, a ovo je svakako jedan od ponajboljih u tom odeljku. Priča je usresređena na pokušaj dvojice nevoljkih vojnika u Hitlerovoj Nemačkoj tridesetih da osvoje čuveni i zloglasni vrh Eiger, pre svih ostalih i uz strastvenu medijsku pasku...

...film je izveden u tradicionalnom ključu, napetost je znalački gradirana i tempirana, te se sa lakoćom saosećate sa ljudima koji pokušavaju da učine nešto potpuno nesaglasno zdravom razumu, logici i instiktu većine. Čini mi se da su nemački filmski kreativci  nakon talasa pučkih komedija i naslova estradne provinijencije shvatili da se preporod nemačkog glanotokovskog/repertoarskog filma da izvesti najefikasnije i najbrže upravo ovakvim naslovima - konvencionalno, ali umešno izvedenim (prošlogodišnji DER BAADER MEINHOF KOMPLEX je takođe rečit primer)...

Mark

MARY & MAX

http://www.youtube.com/watch?v=MgRjB8PEDkM

QuoteMary and Max is a 2009 stopmotion claymation feature film directed and written by Adam Elliot. The voice cast included Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, and Eric Bana.

Neverovatan film.  Iako se bavi veoma ozbiljnim temama kao sto su usamljenost, depresija i autizam, likovi su toliko simpaticni da ovo ispada kao neka komedija. I kao i u svakom sjajnom filmu uzasno je lako identifikovati se sa ovim likovima ...
E NES NI TI U BECEJ!

Le Samourai

Ljudi otkrivaju Mariju i Maksa, sreca sreca radost!

Milosh

"Mary and Max jeste priča o tome da upravo ono čega se savremen, prosečan roditelj na razvijenom Zapadu, a i kod nas, najviše plaši u vezi sa svojim detetom, tom istom detetu može da spase život. Naime, pedofilni manijaci koji spopadaju decu otkad je sveta i veka, a u poslednje vreme su u modi, sada imaju mogućnost delovanja putem Interneta, te je roditeljima još teže da kontrolišu dečju sigurnost. Mary and Max, ovako ili onako zabašureno, ipak jeste priča o tome. I to dirljiva i poučna priča."

Iz kritike Vladislave Vojnović objavljene u Yellow Cabu. Dakle, Ghoule, šta čekaš? Vidiš da je u pitanju dirljiva priča o pedofiliji. ;)

Mark

Quote from: Milosh on 22-01-2010, 17:51:49
"Mary and Max jeste priča o tome da upravo ono čega se savremen, prosečan roditelj na razvijenom Zapadu, a i kod nas, najviše plaši u vezi sa svojim detetom, tom istom detetu može da spase život. Naime, pedofilni manijaci koji spopadaju decu otkad je sveta i veka, a u poslednje vreme su u modi, sada imaju mogućnost delovanja putem Interneta, te je roditeljima još teže da kontrolišu dečju sigurnost. Mary and Max, ovako ili onako zabašureno, ipak jeste priča o tome. I to dirljiva i poučna priča."

Kakva budalastina!
Nadajmo se da Vladislava nije placena za ovo njeno pisanije! Ona ocigledno nije ni pogledala film.

E NES NI TI U BECEJ!

Milosh

Naravno da je plaćena. Inače, dala mu je maksimalnu ocenu, tako da verujem da ga je ipak pogledala...

asja

ovde, u vankuveru, na skorasnjem festivalu srpskog filma, behu dva, tri, dobra!  posto cenim dusana kovacevica, film po njegovoj predstavi - sveti djordje ubija azdaju , ima jednu tipicnu, arhaicno serbsku atmosferu, koja te posle danima drzi i ne pusta. kao "noc i magla", uvuce ti se u kosti i prodrma ti korene, pa ako si jos u emigraciji, pocne da te progoni unutrasnji glas : "ja nisam odavle":).
beogradski fantom- urbani mit je za one koji znaju beograd i za sve male pionire toga vremena u koje svrstavam i sebe - to je lep film, simpatican i s merom - bas da se meraci:)
carlston za ognjenku je mozda i mogao da bude sasvim dobar film, samo da prica ne kaska za svim tim sto je dostiglo visok nivo u vizuelno nadrealnom, slobodnom ludiranju kamere, muzickom, kostimografskom, duhovitom...ipak, posle svega ostane neka praznina nedovrsenog.

Savajat Erp

Quote from: Mark on 22-01-2010, 11:56:02
MARY & MAX

http://www.youtube.com/watch?v=MgRjB8PEDkM

QuoteMary and Max is a 2009 stopmotion claymation feature film directed and written by Adam Elliot. The voice cast included Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, and Eric Bana.

Neverovatan film.  Iako se bavi veoma ozbiljnim temama kao sto su usamljenost, depresija i autizam, likovi su toliko simpaticni da ovo ispada kao neka komedija. I kao i u svakom sjajnom filmu uzasno je lako identifikovati se sa ovim likovima ...

Одличан је, можда само маааалчице препететичан

Milosh

Upravo sam pogledao Mary and Max i pridružujem se pohvalama.

Agota

Quote from: Mark on 18-01-2010, 19:06:26
Pogledao sam MEN WHO STARE AT GOATS i jako mi se dopao.
Secam se kada se pojavio pomislio sam "E glupog li imena za holivudski film, ovo mora da bude neka bezvezarija, nema sanse se bude hit..."
Ali ipak, iako ni nije hit, sjajan ansambl glumaca cini cuda od prilicno siromasnog scenarija. Iako nema nekih LOL momenata film je prilicno uspesna komedija koja radi odlicno na nivou koncepta. A koncept je prilicno otkacen (ne bih da spojlujem) i jako jako tanak. Iako se u sustini radnja bazira na istinitoj prici, ovaj film je jako lako mogao da bude katastrofa, ali Dzef Bridzis i Dzordz Kluni uspevaju sve to da materijalizuju u solidno ostvarenje (mada neko ce reci da Kluni ovde ne pripada). Da su imali malo vise (manje tragicnih) scena sa LSD-jem ovo bi fanovi Paranoje u Las Vegasu obozavali, a ovako ako vam se svideo Burn After Reading -  volecete i ovo...
Burn After  Reading je sjajan ali ,,Ozbiljan covek ,,je  bas promasaj ma jedva dvojka.
Dobar pocetak ,pa onda vec vidjeno.Slabo ,slabo.
Takodje jako  mi se  dopao ,,MEN WHO STARE AT GOATS,, humor je sjajan ,muzika,neki ne vole kad ima narator u filmu ,meni je bas islo uz ovaj film.Najbolji mi je Ewan Mc Gregor onako zblanut za medalju.
The Men Who Stare At Goats - Choke Me
Mary and Max odlicno.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

asja

moon (2009) - duncan jones, odlican s/f movie.

Tex Murphy

Pogledao sam SICKO. Majkl Mur, jedna od najiritantnijih kreatura u svijetu filma, ponovo isporučuje! Kao što svi znamo (jer su ovaj film svi gledali prije mene), film govori o zdravstvenom sistemu u Americi, koji je pod čizmom raznoraznih privatnih osiguravajućih kompanija, te poredi isti sa nekim drugim zemljama, tj. Kanadom, V. Britanijom, Francuskom i Kubom (?!). Početak filma je vrrrrrlo depresivan i govori o nekoliko slučajeva ljudi koji su stradali zato što im je odbijeno liječenje. Ili nisu imali para da plate jer nisu osigurani, ili su osiguravajuće kompanije iz raznoraznih razloga odbile to da plate. Ovaj dio stvara knedlu poprilične veličine u grlu, tako da je preporučljivo da pri ruci imate i pakovanje maramica, just in case. Srećom, nakon toga odlazimo iz Amerike, prvo u Kanadu, kasnije u London i na razna druga mjesta i tu dolazi do izražaja Murova duhovitost. Na kraju opet idemo u Ameriku i na kraju u Kubu, gdje film dobija svoj murovski pančlajn.

Naravno, poznato je da je Majkl Mur sve samo ne objektivan pripovjedač i da je više nego spreman da manipuliše činjenicama da bi promovisao svoju poentu, kao i da mu nimalo nije strana pretjerana patetika, tipa mnoštvo krupnih planova na lica ljudi koji plaču ili njegovo ozbiljno i saosjećajno lice i tome slično. However, ovde to nije veliki problem. Svaki napad na stoku iz osiguravajućih kompanija je više nego dobrodošao, a nikakva manipulacija nije neophodna kad imate recimo priču u kojoj majka govori kako joj je kćerka umrla jer je osiguravajuća kompanija odbila da plati liječenje u bolnici koja nije pod njihovim patronatom.
Međutim, kraj filma je vrlo upitan. Da ne bih spoilovao onim poor slobovima koji film nisu gledali prije mene, ovaj dio označavam sa *SPOILER*.

*SPOILER*
Dakle, na kraju filma imamo najmanje dva ideološki vrrrrrrrrlo upitna momenta koja u mnogome kvare inače fenomenalan utisak. Prvo, Majkl Mur otkriva da teroristi koji su zarobljeni u Gvantanamo Beju imaju fantastičnu zdravstvenu zaštitu, sa redovnim pregledima svih vrsta, odličnim uslovima i sl. I onda rezonuje "Kad teroristi mogu da imaju besplatno liječenje, zašto to ne bi mogao i prosječan Amerikanac?" i onda nekoliko likova iz filma vodi ni manje ni više nego do Gvantanamo Beja ne bi li tamo dobili istu njegu koju dobijaju i teroristi. Tipičan murovski manevar, u kome on slučajno ili namjerno zaboravlja šta se tamo sve dešavalo sa tim zatvorenicima. Nakon toga odmah slijedi fantastičan pančlajn - grupa odlazi u Havanu i tamo svi dobijaju potpuno besplatno liječenje i tretman na koji su u Americi čekali godinama i morali bi da plate stotinama hiljada dolara. Takođe za pet centi dobijaju lijekove koji u Americi koštaju nekih 200 dolara. A odmah poslije toga još jedno parče ogavne Murove samopromocije - apparently, vlasnik najvećeg antiMur sajta je bio primoran da zatvori isti jer mu je žena bila bolesna i nije imao para da plaća i liječenje i održavanje sajta. Međutim, "dobrotvor" Mur mu je poslao anonimni ček na 12000 dolara za liječenje, tako da je sajt opstao. Logično, to je lijepo objavio u svom filmu, zajedno sa zahvalnim pismom vlasnika sajta anonimnom darodavcu, kao i slikama sa sajta nakon toga, gdje je vlasnik nastavio sa svojim napadima na Mura. Tako je Mur "slučajno" diskreditovao dotičnog lika i pokazao veličinu svoje... ne trbušine, nego ljudskosti. Srećom, nisam morao da idem do kupatila, imao sam pri ruci spremnu kanticu, tako da sam mogao da se ispovraćam u nju ne prekidajući gledanje filma. Vjerujem da bi za bilo koga drugog ovo bilo apsolutno dno dna, ali pošto je u pitanju Majkl Mur, siguran sam da on ima još mnogo toga u rezervi. Naravno, nemam ja ništa protiv da on bude kreten, ali bi bilo lijepo kad bi svoj kretenizam držao van svojih inače odličnih filmova.

*KRAJ SPOJLERA*

Suma sumarum, ovo je odličan film i govori o jednoj vrlo bitnoj temi i u ovom slučaju ono debelo krme je na pravoj strani, tako da su sve eventualne manipulacije istinom unaprijed oproštene. Samo treba stopirati čim (na samom kraju filma) počne da priča o liku koji vodi najveći anti-Majkl Mur sajt.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 25-01-2010, 23:22:11Srećom, nisam morao da idem do kupatila, imao sam pri ruci spremnu kanticu, tako da sam mogao da se ispovraćam u nju ne prekidajući gledanje filma.

znajući kakve 'filmove' najčešće gledaš, ovaj deo tvoje sobne opreme sasvim je logičan.

Alex

Zato on i ima savršenu liniju.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 25-01-2010, 23:40:13
Quote from: Harvester on 25-01-2010, 23:22:11Srećom, nisam morao da idem do kupatila, imao sam pri ruci spremnu kanticu, tako da sam mogao da se ispovraćam u nju ne prekidajući gledanje filma.

znajući kakve 'filmove' najčešće gledaš, ovaj deo tvoje sobne opreme sasvim je logičan.

Ne pretjerujmo. Omakne mi se ponekad da pogledam kakvog Hanekea, ali to je prije izuzetak nego pravilo.
Genetski četnik

Savajat Erp

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 27-12-2009, 13:26:43
...sa moje strane najglasnija moguća preporuka za izuzetno izvanredni UN PROPHETE...iako sam veliki ljubitelj dela Jacquesa Audriarda, on nekako uspe da me svakom navednom režijom dodatno (naravno, prijatno) iznenadi... UN PROPHETE je ultraveristička kriminalističko-zatvorska drama začinjena savršenom odmerenom količinom blago, blago nadrealnog i egzistencijalističke zapitanost nad sveopštim smislom.... definitivno, jedan od najkvalitetnijih filmova na svetskom nivou ove godine i slučaj kada su raving reviws tek puko priznavanje očiglednog...

WORD!!

Savajat Erp

A SERIOUS MAN - ортак ми је причао да је безвезе, а после гледања, само ми се потврдило мишљење да момак нема појма...одличан филм, респект за јешовнску браћу! :mrgreen:

marduk

... evo i ja da potvrdim da je španski LOS CRONOCRIMENES iz 2007. zaista ultra mega zabavni tobogan iz SF-thriller porodice, a na temu putovanja kroz vreme....
sjajna rola harizmatične male španjolke sa slike, kako u nagoj, tako i u nenagoj varijanti  :| :

u filmu:

Sat i po nikada brže nisu prošli, sjajna jurnjava sa vremenom i usudom!  ;)  :!:

Ghoul

Quote from: Savajat Erp on 28-01-2010, 21:26:44
A SERIOUS MAN - ортак ми је причао да је безвезе, а после гледања, само ми се потврдило мишљење да момак нема појма...одличан филм, респект за јешовнску браћу! :mrgreen:

šteta što umesto tebe ovde ne postuje on.

Milosh

Ghoul

miloshe, evo ti jedna cyber čvrga!

Savajat Erp

Quote from: Ghoul on 28-01-2010, 21:43:34
Quote from: Savajat Erp on 28-01-2010, 21:26:44

šteta što umesto tebe ovde ne postuje on.

али...али, то значи...ти ме више не волиш!  :cry: :cry: :cry:

Mark

Cujem radice se rimejk pa reko' da pregledam original. Odlican, odlican film. Perfektan u svakom pogledu. Mel Gibson je sjajan glumac!

:|
E NES NI TI U BECEJ!