• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

O beogradskom ZLO-VRTU !!!

Started by Son of Man, 10-09-2007, 02:17:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kamicak spoticanja

nikon za sada (fotke)-a planiram cam.- (ranije sam radila na cam. al to je ona preteca mini cam-a danasnjeg)
a planiram da nabavim onu extra extra mini... :wink:
Nothing can stand in the way of an Idea Whose Time Has Come (V.H.)

...and justice for all

Sto ti je tehnika uznapredovala...

Nego, razmisljam  dok mi je ova folija  na glavi, kako bi bilo dobro napisati jednu kratku horor-sf pricu na temu NVO sektora...  :?  :P  :twisted:  :evil:
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

Kamicak spoticanja

Mozda bi Shiva mogla nesto da napise.. ili ako ima dobrovoljaca ovde..
materijala imamo- jos neko da to sroci u horor zanr. :evil:

Mixitron M. Storm

Obratiti se meni na PM

...and justice for all

F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

...and justice for all

Evo fotografija iz Zloovrta od pre neki dan.
Procenite sami u kakvim uslovima zive zivotinje.

[/img]
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

...and justice for all

F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

Kamicak spoticanja

Komentari pozeljni:
http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=15787

++++
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=10&dd=11&nav_id=267361

'Grad nije kupio nijednu životinju'
11. oktobar 2007. | 11:44 | Izvor: Beta
Beograd -- Vuk Bojović kaže da od 1986. godine, od kada je na toj funkciji, nijedna životinja u Vrtu nije nabavljena iz sredstava Grada.

Direktor Zoološkog vrta u Beogradu rekao je da su mnoge retke i vredne životinje nabavljene isključivo donacijama 'dobrih ljudi' iz inostranstva i podsetio da je te 1986. godine Zoološki vrt bio u 'katastrofalnom finansijskom stanju' i sa svega šezdesetak vrednijih životinjskih vrsta.

On je rekao da je pre godinu i po dana prvi put u beogradski zoo-vrt došla družina čita-majmuna, zajedno sa retkim belim lavovima, koje je donirao Nik Aničić iz Brodareva, koji danas živi i radi u Južnoafričkoj Republici.

Bojović je kazao i da su donacijom Madlene Cepter pre nekoliko godina u 'Vrt dobre nade' ušle žirafe, majmuni lemuri i dvogrbe kamile, dok je donacijom direktora zoološkog vrta u Beču Helmuta Behlenera od milion šilinga kupljeno mnogo vrednih životinja.

Behlenerova donacija, kako navodi direktor beogradskog zoo-vrta, iskorišćena je za nabavku snežnih koza, koje su i danas u vrtu, himalajskih divljih koza, antilopa, somalijskih ovaca i berberskih ovaca koje nastanjuju pasivno područje oko Atlasa i veoma su trofejne u lovu.

Gradska komunalna i tržišna inspekcija sprovodi ovih dana akciju iseljavanja i izmeštanja nelegalno postavljenih objekata u beogradskom zoološkom vrtu, na osnovu rešenja dostavljenog upravi vrta 14. septembra ove godine, bez prava žalbe.

U rešenju se društvenom preduzeću 'Zoološki vrt grada Beograda' naređuje da ukloni privremene objekte.

Bojović je ocenio da je akcija iseljavanja objekata zoo-vrta, koju ovih dana sprovodi inspekcija Grada, 'drska i nelegalna', a da predložena lokacija za novi zoo-vrt na lokaciji pod nazivom 'Veliko blato', u beogradskom naselju Krnjača, 'ne odgovara ni po jednom kriterijumu'.

Prema njegovim rečima, u priči o iseljavanju navodno ilegalnih objekata iz Vrta, krije se namera jedne velike srpske firme prodate na aukciji, u neposrednoj blizini Vrta, da na istoj lokaciji sredstvima novih vlasnika izgradi luksuzni hotel.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=267361#hrono

Kamicak spoticanja

Vuk Bojović i radnici blokirali zoo vrt
Ponedeljak, 8. oktobar 2007. 19:04

Direktor beogradskog zoološkog vrta Vuk Bojović i njegovi radnici sprečili su uklanjanje bespravno postavljenih objekata u tom vrtu, saopštio je Beoinfo.

Prinudno izvršenje je prekinuto zbog toga što je direktor zoološkog vrta Vuk Bojović sa radnicima zoo-vrta blokirao ulaz i tako onemogućio uklanjanje bespravno podignutih objekata, navodi se u saopštenju.

Prilikom ove akcije izostala je asistencija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi dalje Beoinfo.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda, u postupku inspekcijske kontrole zoo-vrta, utvrdio je da je na toj površini, koja je javna površina specijalne namene, bez odobrenja postavljeno sedam privremnih objekata.

Od toga jedan objekat je u vlasništvu Društvenog preduzeća 'Zoološki vrt grada Beograda", a šest u vlasništvu fizičkih lica, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

++++
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-10-10-2007/sudbinu-zoo-vrta-na-referendum#comment-5320

+++
17:20 10.10.2007.
UKLONJENA TRI BESPRAVNO PODIGNUTA OBJEKTA U ZOO VRTU

Po nalogu gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Srbije uklonjena su tri bespravno postavljena objekta u Zoološkom vrtu Beograda.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, ostali vlasnici bespravno postavljenih objekata, u skladu sa danas postignutim dogovorom, počeli su sami da iznose stvari iz objekata i na taj način obavljaju pripreme da sami uklone privremene objekte.

Sekretarijat za inspekcijske poslove utvrdio je da su na toj površini, koja je javna površina specijalne namere, bez odobrenja bila postavljena 22 privremena objekta - sedam kioska, jedna letnja bašta i 11 konzervatora za sladoled i dve rashladne vitrine, navodi se u saopštenju.

Direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović je pre dva dana sa zaposlenima u tom preduzeću blokirao ulaz i tako onemogućio uklanjanje bespravno postavljenih objekata.

Izvor: Beta
+++
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-09-10-2007/beogradjani-ne-dajte-da-otmu-uspomene
:o

Meho Krljic

Da, zaboravismo da ovo komentarišemo. Prilično dramatični događaji u Z-bašti.

Son of Man

Shta ?!  :?
Vuk se odmetnuo u ajduke ?!  :?   :lol:

Shalili smo se bre Vuche, shalili smo ne ljuti se, eto ti taj tvoj park jboteon da se sigrash sa zivotinje...mislim greota je "choveku" oduzeti igrachku dje ce nam dusha ?  :(  :evil:

P.S. Kapiram da je spremio dovoljno buradi vina ako ova opsada potaje, a nedajboze mislim moze da se zavrshi ko ona u WACO-u sa Dejvidom Koreshom ?!  :?  :shock:  :cry:  :x

mac

Ovo samo pokazuje da razna društva za zaštitu životinja nemaju nikakav uticaj na sva ova dešavanja. Nikome od stvarnog uticaja nije stalo previše do životinja, nego samo do para. Sve akcije koja su ta društva sprovodila na kraju nisu bile u korist životinja, nego u korist nekog drugog.

EKSTREMISTA

Jes vala,umesto da su izveli neki dajrekttekšn oslobađanja i životinja iz vta ko što radi A.L.F. ovi naši borci za prava životinja odrađuju prljav medijski posao za mafiju iza gradske vlade.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Quote from: "EKSTREMISTA"Jes vala,umesto da su izveli neki dajrekttekšn oslobađanja i životinja iz vta ko što radi A.L.F.

Nema potrebe za time, životinje to same rade. Onaj leopard, Sami... zečevi i kojekakva siturija onuda ionako neprestano luta slobodno. Eh, kad se setim, kad je Sami pobegao, išao sam da ga vijam po Dorćolu i zaradio neke neopravdane (bejah školarac).

Sad sam se setio nečega. Pre petnaestak godina sam pokušao da oslobodim jazavca. Za nepućene, jazavci su u gornjem delu vrta, na onoj padini iznad žirafa. Uspeo sam da razglavim vratanca, ali jazavac nije hteo napolje. Mnogo godina kasnije, tačnije - nedavno, vodio sam klinca da vidi životinje i razočarao se u jazavce. LM, hranili smo ih nekim flipsom i mužak je stalno tukao ženku i otimao joj flips. Pazite, često hranim životinje i znam za jadac. Dam jednoj/nekima i ako primetim da neko ne uspeva da dođe do hrane, strateškim pomacima uspem da mu/im doturim. Kod jazavaca je druga fora - mužak čim vidi da je ženka pojela flips, dotrči i tuče je, nevezano za to može li se flipsa dočepati ili ne.

Da se razumemo, onomad nisam hteo da oslobodim jazavce zato što ih nešto posebno obožavam. Bio je to crime of opportunity, jedino su oni bili jednostavni za oslobađanje, a i bilo bi zabavno gledati ih kako piče vrtom. Sada, kako stariji i iskusniji, znam notorne činjenice: Jazavci ne žele da budu oslobođeni. Mizoginija ih izjaza. Izjeda.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kamicak spoticanja

PAZNJA, PAZNJA-
Dragi Prijatelji,

INTERNETOM KRUZI PETICIJA pod nazivom:
'ZA SPASENJE BEO ZOO VRTA' = PAZNJA, PAZNJA!!
= OVA PETICIJA NIJE ZA SPASENJE ZIVOTINJA IZ BEO ZOO VRT-a
– VEC je peticija DA SE POMOGNE DIREKTORU KOJI IH SVE OVE GODINE ZLOSTAVLJA DRZECI IH U MINIJATURNIM KAVEZIMA I U UZASNIM USLOVIMA.
PAZNJA, PAZNJA- NE POTPISUJTE OVU PETICIJU AKO VOLITE ZIVOTINJE I AKO IM ZELITE DOBRO!

(u nastavku ovog email-a =o peticiji -i tekst peticije je u attachment-)

paznja, paznja=ne potpisujte ovu peticiju ako Vam je stalo do Zivotinja.

Hvala!!
Nezavisni aktivisti /Beograd/ Kampanja za Zivotinje u beo zoo vrt-u
http://www.kampanja.bravehost.com/index.html

sledi original message od Tinske i tekst "peticije"

----- Original Message -----
From: Jelena Tinska
To: vesna radovic
Sent: Monday, October 15, 2007 2:37 PM
Subject: Fw: PETICIJA za spasenje BEO ZOO-VRTA

----- Original Message -----
From: vesna radovic
To: Jelena Tinska
Sent: Monday, October 15, 2007 2:14 PM
Subject: PETICIJA za spasenje BEO ZOO-VRTA

Postovani prijatelji, poznati i nepoznati,

Molim Vas potpisite peticiju u attachmentu i potpisanu posaljite natrag na moj e-mail.
Spasimo Beogradski zooloski vrt i dajmo podrsku Vuku Bojovicu!

Hvala Vam svima i molim Vas prosledite svim svojim prijateljima.

Vesna Radovic

Phone + 38111 26 20 863
Mobile + 38163 701 97 97
Vesna

2 attachments — Download all attachments
PETICIJA FORMULAR[1].doc
PETICIJA FORMULAR2[1].doc 42K

PETICIJA

Mi, dole potpisani, sa ogorčenjem protestujemo zbog nasilničkog ponašanja gradskih vlasti prema Beogradskom zoološkom vrtu.

Duboko smo uvereni da Vrt svojim današnjim izgledom i značajem za grad predstavlja upravo ono što Beogradu daje poseban pečat.

Ovom peticijom u potpunosti se solidarišemo sa Beo zoo-vrtom i njegovim direktorom, Vukom Bojovićem, u pokušaju da sačuvaju samostalnost i poredak koji su stvorili.

Kamicak spoticanja

Da ponovim:
ovo nisu pokrenula udruzenja/orgs. vec gradjani beograda+nezavisni aktivisti Aktivisti za prava Životinja
iza nas ne stoji grad- vec smo ih mi natentali da se izjasne i sta je tu sada problem?  :(

Nezavisni Aktivisti za prava Životinja NE pripadaju nijednom udruženju, ne pripadaju organizacijama niti društvima.
Nezavisni Aktivisti za prava Životinja su samo-organizovani u pokret građana sa istim ciljem i istim stremljenjima.

Mi imamo clan 269 KZSR i ostale vet propise kojima neprestano podsecamo vlasti da rade svoj posao- zasto smo mi sada bede?

Ne zelimo da ALF-isemo (time krsimo zakone a to zaista ne zelim da radim jer sa odrasla u kuci koja je uvek postovala red i zakon i tako sam vaspitana)
(iako pisem za ALF i imam dobre kontakte sa njima- mada se ne slazem u X slucajeva sa njima, neke stvari ipak vidimo na isti nacin i zato i pisem ...)

zao mije sto sam mozda neke ovde razocarala- ali neke stvari jednostavno treba raditi redom, planirati ih dobro pre toga- a kljuc uspeha je terenski rad i istrazivanje ( a imamo dovoljno operativaca za to i stvarno ne vidim mesta divljanju -kada sve moze da se radi u skladu sa zakonima i normama koje su vec propisane..)

Shiva

Da, u celoj priči meni su zanimljive te Orke, Arke, Barke itd. Perači novca i tragači za tenderima. A i ta Vesna Radović, koja je sročila "peticiju", živi sa Bojovićem i sa njim ima ćerku. A slučajno je i novinar.
I tako je sve "slučajno" i iz najboljih namera... sve da se zadrže kiosci - ti zlatni rudnici, direktorska fotelja i, naravno, 6 hektara kalemegdanske zemlje. O trgovini životinjama da i ne govorim.
Btw, gde si Mixitorme?

Tex Murphy

A nikom od vas ne pada na pamet da smo mi ljudi zapravo zarobljeni u zoološkom (?) vrtu zvanom Zemlja. I živimo svoje bijedne mizerne beznačajne patetične živote u uvjerenju da smo slobodni, a u stvari nas posmatraju neke troglave ljigave gnusobe s očima na pipcima sa Venere.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kamicak spoticanja

@Milorad
da,mozda i ta terorija stoji.. ali to ne znaci da mozemo da zlostavljamo i da se izdrndavamo na onima koji nam nista zlo nisu ucinili.
A da li nas posmatraju ili ne? to je diskutabilno-ali stvarno biti "duhovito cinican" u ovoj situaciji nije nimalo produktivno--
ili  mozda Vama jeste :?

P.S.
http://bgdzoosr.bravejournal.com/entry/23320

Mixitron M. Storm

Quote from: "Shiva"
Btw, gde si Mixitorme?

...orme? ;)

Još uvek sam na Midžoru...

...and justice for all

Ako neko ima zelju da eksperimentise neka uradi sledece-zatvori se bar na nedelju dana u malu ispraznjenu ostavu,ne izlazi za sve to vreme iz nje,jede,pije i vrsi nuzdu u njoj,"dobrovoljno uziva" u tome da trpi provokacije iz spoljasnjeg sveta,slobodno se krece i spava u istom prostoru...Ako izdrzi i 12 sati svaka cast ali sumnjam...
Eto ako mozete da zamislite tako nesto i sebe stavitvite u takvu situaciju to vam je slicno,samo milion puta gore je u zlovrtu.
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

...and justice for all

Quote from: "Kamicak spoticanja"Da ponovim:
ovo nisu pokrenula udruzenja/orgs. vec gradjani beograda+nezavisni aktivisti Aktivisti za prava Životinja
iza nas ne stoji grad- vec smo ih mi natentali da se izjasne i sta je tu sada problem?  :(

Nezavisni Aktivisti za prava Životinja NE pripadaju nijednom udruženju, ne pripadaju organizacijama niti društvima.
Nezavisni Aktivisti za prava Životinja su samo-organizovani u pokret građana sa istim ciljem i istim stremljenjima.

Mi imamo clan 269 KZSR i ostale vet propise kojima neprestano podsecamo vlasti da rade svoj posao- zasto smo mi sada bede?

Ne zelimo da ALF-isemo (time krsimo zakone a to zaista ne zelim da radim jer sa odrasla u kuci koja je uvek postovala red i zakon i tako sam vaspitana)
(iako pisem za ALF i imam dobre kontakte sa njima- mada se ne slazem u X slucajeva sa njima, neke stvari ipak vidimo na isti nacin i zato i pisem ...)

zao mije sto sam mozda neke ovde razocarala- ali neke stvari jednostavno treba raditi redom, planirati ih dobro pre toga- a kljuc uspeha je terenski rad i istrazivanje ( a imamo dovoljno operativaca za to i stvarno ne vidim mesta divljanju -kada sve moze da se radi u skladu sa zakonima i normama koje su vec propisane..)

Potpuno se slazem sa svim navodima...
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

Shiva

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Btw, gde si Mixitorme?

...orme? ;)

Još uvek sam na Midžoru...

Malo sam pobrljavila, pa permutovala... Izvini...
Izgleda da aktivizam nije za moje godine! Btw, juče se jednoj ženi predstavih kao Šiva, umesto imenom i prezimenom.

Shiva

Quote from: "...and justice for all"Ako neko ima zelju da eksperimentise neka uradi sledece-zatvori se bar na nedelju dana u malu ispraznjenu ostavu,ne izlazi za sve to vreme iz nje,jede,pije i vrsi nuzdu u njoj,"dobrovoljno uziva" u tome da trpi provokacije iz spoljasnjeg sveta,slobodno se krece i spava u istom prostoru...Ako izdrzi i 12 sati svaka cast ali sumnjam...
Eto ako mozete da zamislite tako nesto i sebe stavitvite u takvu situaciju to vam je slicno,samo milion puta gore je u zlovrtu.

Meni se desilo, jedanput. Slučajno. Ne baš 12 sati, i, srećom, u kupatilu.
I od tada sam pomalo klaustrofobična. Pravim promaju i na -10.
Barker je tu temu sjajno odradio u "Užasu".

Kamicak spoticanja

Quote from: "...and justice for all"Ako neko ima zelju da eksperimentise neka uradi sledece-zatvori se bar na nedelju dana u malu ispraznjenu ostavu,ne izlazi za sve to vreme iz nje,jede,pije i vrsi nuzdu u njoj,"dobrovoljno uziva" u tome da trpi provokacije iz spoljasnjeg sveta,slobodno se krece i spava u istom prostoru...Ako izdrzi i 12 sati svaka cast ali sumnjam...

Ma ostava/spajz nije taj pravi feeling- bolje je u podrum zgrade ili jos bolje u kotlarnicu.. (zbog buke neprestane i odzvanjanja...)  :wink:
eh, ja cesto sebe dovodim u "takve situacije" - al' namerno.
(duga je to prica-
al ukratko:  to je meni trening...jer onda izdjem 100 X ludja nego sto jesam prirodno- i onda mogu i kroz zidove da prolazim :shock: (kao Hulk bre )  :evil:  xdrinka

StefanMyotis90

Čujem da dotičnom direktoru podršku daje i vladika Filaret... Da ga konsultuje propo štrajka glađu? :twisted:

...and justice for all

Samo je Filaret falio kao zaprska u ovoj smrdljivoj corbi.
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

StefanMyotis90

Quote from: "...and justice for all"Samo je Filaret falio kao zaprska u ovoj smrdljivoj corbi.

Mirođija! :twisted:

Ali uz to ide i biber... SRPSKA RADIKALNA STRANKA.
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-17-10-2007/ugrozeno-zdravlje-vuka-bojovica
A ova devojčica (ako uopšte postoji - verovatno je u pitanju neka novinarska patka) neka razmisli malo, da se zapita kako se osećaju te životinje i da li im je u Zoo vrtu kao kod kuće.

Mixitron M. Storm

Ta devojčica zapravo ima 18 godina i upravo mi zajedno sa svojom sestrom bliznakinjom masira... leđa  :roll:

Svakom po potrebi :)

E, a sve se plašim da će posle 8 dana da crkne od gladi.

...and justice for all

Eh Filareta da poredim sa finom zacinskom biljkom kao sto je mirodjija,nema smisla  :lol: .

Podrška Jagodinaca Vuku Bojoviću
Jagodina - Građani Jagodine, radnici ZOO vrta i čelnici opštine predvođeni predsednikom opštine Draganom Markovićem Palmom i predsednikom Skupštine opštine Ratkom Stevanovićem, juče su na glavnom gradskom trgu potpisivali podršku direktoru ZOO vrta u Beogradu Vuku Bojoviću, zahtevajući od njega da istraje.
- Bojović je počasni građanin Jagodine i jedan od najzaslužnijih ljudi što je Jagodina prošle godine dobila ZOO vrt, jedini južno od Beograda. Bojović je 1984. godine proglašen za menadžera i on se ne bori za funkciju direktora već za ZOO u Beogradu, za koji je dao sve što je imao u životu - rekao je Marković i istakao da Bojović od kapitala "ima tri jakne i tri košulje".
- Bojovića u Srbiji znaju svi od pet do 90 godina, a neki ljudi, neke gospođe, u Beogradu žele dislokaciju ZOO i zlo, ne samo Beogradu već i Srbiji i ja mislim da u tome neće uspeti. Bojović će pobediti, jer i neke velike partije u Beogradu ističu da ZOO u Beogradu ne može da bude dislociran bez referenduma - dodao je Marković i istakao da se nada da će Bojovićeva agonija biti okončana danas ili sutra i da će oni koji ne žele dobro ZOO vrtu povući svoj zahtev-predlog i da će Bojović nastaviti da radi svoj posao. D. D.
http://www.danas.co.yu/20071017/vojvodina1.html#10

Ko da smo svi pobrljavili i zaboravili zasto su se oni slizali a znaju se jos ihaaa unazad dok su se druzili sa TIGROVIMA-srpska "omiljena domaca estradna zivotinja".I sad kao Jagodinci se uplasili za Vukovo zdravlje i nemaju druga posla do brigu da brinu o zoo vrtu i to ne njihovom nego o Vukovom zoo vrtu u sred Beograda.Mislim stvarno... :x  :roll:
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

...and justice for all

Nego sto mu pomoc nisu poslali u vidu tople i dobro zasecerene limunade i bar cistu i ispeglanu presvlaku da imadne kad je nejaka sirotinja.Mogli bi da se organizuju pa i konkretnu novcanu pomoc da prikupe,zlu netrebalo mozda i gasove dobije... :evil:  :evil:  :evil:
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

Shiva

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ta devojčica zapravo ima 18 godina i upravo mi zajedno sa svojom sestrom bliznakinjom masira... leđa  :roll:

Svakom po potrebi :)

E, a sve se plašim da će posle 8 dana da crkne od gladi.

Mixitrone, sram te bilo, seksisto!
Mi ovde o jadnim životinjama, a ti o masaži. Uozbilji se, čoveče!
Imaš li neki konstruktivni predlog za nas - nezavisne aktiviste?

StefanMyotis90

Evo, i ja podržavam Vuka, neka istraje u svom štrajku... do samog kraja! :twisted:

Hehe, danas sam u neobično zlom raspoloženju... :twisted:

Shiva

Quote from: "...and justice for all"...zlu netrebalo mozda i gasove dobije... :evil:  :evil:  :evil:

Pa, to je to! Pozovimo ekologe da rešavaju problem sa gasovima. Ima da se kupi i neki "Gasvan" (van gasovi!), koji, kao, trenutno rešava probleme.
Mislim, to što ne jede - 'ajd' i da poverujem; ali da ne pije lozu - to ne mogu ni da zamislim!

Kamicak spoticanja

:arrow:  

http://www.blic.co.yu/_komentari.php?id=16439&mode=view
pustaju komentare na blic online!!!!  

Glas jos uvek slihtacki raspolozen  :x

*Novinare pozivamo na saradnju*

Zahvaljujemo redakciji online izdanja BLIC na korektnom prenosu komentara
http://www.kampanja.bravehost.com/zooVesti.html

Kamicak spoticanja

daj neka promene plocu vec jednom-
evo blic krenuo u dobrom smeru.. DAKLE ZIVOTINJE SU TEMA!! jest da direktor nosa ime jedne zivotinjke- ali ne- nije tema on, ni njegov fight sa gradom- vec mi hocemo da se o zivotinjama raspravlja.
samo da se otvore za pricu :)
I mante tih filareta-vilajeta- to neka uzmu ovi za basne i bajke.
mi imamo carobnjake i zverove- krsta ovde izostavimo please :evil:

ajmo - nedajte se sada  :wink:

"When I dare to be powerful - to use my strength in the service of my vision, then it becomes less and less important whether I am afraid"  Audre Lorde

Mixitron M. Storm

Imaš li neki konstruktivni predlog za nas - nezavisne aktiviste?

Vrlo tiho i bez ikakvih zahteva(nja) prikazati u nekom mediju ono što znate.

Ja bih počeo od one tri košulje i sina koji je sakrivao one krimose. To valjda ond njih ostalo pa odneli Vuku?

Kamicak spoticanja

oboze mixitrone bas si djavo   :?:
nemoj opet u te vode-mi imamo splav- nismo s jahtu posli.. ceekaj malo- daj ovo sto je ocigledno- zivotinje su u uzasnom stanju- tu nema sta da se diskutuje.. i da se istrazuje vise

znam da bi ti malo SF-a- al nemamo vremena (na zalost)  :cry:

...and justice for all

Demokratska stranka Srbije zalaže se da beogradski zoološki vrt ostane na Kalemegdanu
MLADENOVIĆ: Treba pitati građane
Beograd - Povodom sve zategnutije situacije između gradskih vlasti i direktora ZOO vrta Vuka Bojovića, posebno kada je reč o statusu ove ustanove i o nameri da se deo vrta preseli s Kalemegdana na neku drugu lokaciju u Beogradu, portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je prekjuče na konferenciji za novinare da DSS ima jasan stav po tom pitanju, odnosno da Zoološki vrt treba da ostane tu gde jeste.
- Ne ulazeći u aktuelnu situaciju i probleme statusa i funkcionisanja, jer će o tome tek biti reči, jasan stav stranke je da Zoološki vrt ne bi trebalo preseliti s mesta na kojem se nalazi. To je važno jer je zoološki vrt simbol grada Beograda, u njemu se okupljaju porodice iz Srbije, a svi koji dođu iz inostranstva obavezno ga posete. Vrt bi trebalo da ostane tu gde je, a ukoliko neko misli da bi ga trebalo pomeriti, za to je potrebna odluka svih Beograđana. Jedini način da se sazna njihovo mišljenje je raspisivanje referenduma koji bi mogao da bude zajedno s lokalnim izborima. Samo tako se Zoološki vrt može pomeriti s mesta na kojem je - rekao je Mladenović.
Inače, direktor Vrta dobre nade Vuk Bojović već šesti dan štrajkuje glađu u znak protesta zbog uklanjanja dvadesetak privremenih objekata podignutih u prostoru ZOO vrta. Takođe traži da odgovorni budu kažnjeni za smrt mladića Branka Jovanovića koji je u vreme Bir festa nastradao prilikom pada u kavez s medvedima. Lj. B.
http://www.danas.co.yu/20071017/vojvodina1.html#9

Pa zar je ovo za referendum,pitajte strucnjake,ali prave strucnjake,ljude koji poznaju pravu prirodu zivotinja a ne tamo neke samoproklamovane...ovo zahteva veste menevre,gotovo slalom...dacemo se vestije organizirat. :evil:
F..k smiley glad-hands
With hidden agendas.

Mixitron M. Storm

Referendum. Jebote. Mogu da kažu, "Vidite, mi ćemo sad da maznemo još malo para iz budžeta ali nas mrzi da smišljamo dobar izgovor, a vi se jebite.", i mislim da se niko ne bi bunio.

A vi idite s onim što imate. Ali da se osmisli lepo, neutralno, hladno, faktografski, da ne kaže narod da ste još jedni nedojebani dokonaši koji rone krokodilske suze ne bi li se malo nafatirali.

Đavo? Ne, ja nisam đavo. Ja sam nešto mnogo gore od đavola - ja sam NINĐA! :evil:

mac

Što ne biste pitali Natašu Miljković da napravi emisiju? Dok emisija stigne na red Vukov štrajk će se već završiti (na ovaj ili onaj način), ali tema emisije ne bi ni trebalo da bude Vuk nego zoo vrt i životinje u njemu. Poenta je da vidimo argumente obe strane o dislokaciji vrta, o stanju životinja, o nadležnosti institucija, o odgovornosti i zasluzi pojedinaca, itd.

Kamicak spoticanja

Date: Oct 19, 2007 12:05 PM
Subject: Zasto sponzorstvo? (beo zoo)
To: office@hypo-alpe-adria.co.yu

Postovani,

Obracam Vam se ovim pismom
sa pitanjem i zeljom da mi pojasnite kakvo je ucesce Vase Banke u sponzorstvu Beo zoo vrt-a?

Kako i zasto se bilbord Vase Banke nasao na zidu minijaturnog spoljnjeg "obora" u kojem se nalazi nilski konj (majka sa mladuncetom )?
Koliko i kako ste pomagali do sada  da se uslovi za zivot u Beo zoo vrt-u poboljsaju za ove zarobljene zivotinje (cijim se likom Vasa Banka koristi kao zastitni znak).

Verujem da ste upuceni u to sta je sve NILSKOM KONJU potrebno da bi vodio normalan zivot te Vam postavljam pitanje da li cete pomoci i ovoj zenki Nilskog konja i njenom jadnom mladuncu da zive onako kako zasluzuju, dostojanstveno a ne zarobljeni u ovakav cumez kao sto je obor/kazez beo zoo vrt-a.

Takodje zelim da vam prenesem i ovu vest- da su ZIVOTINJE PASIVNI PRAVNI SUBJEKTI i- da kao takve ne mogu biti predmet izlobi (kao eksponati) a takodje ne mogu biti korisceni kao navodna "nastavna sredstva".

Vazno je da napomenem i to da se od 1. januara 2006-te  punopravano oslanjamo na clan 269 KZRS u kojem se navodi da svako zlostavljanje (i lisavanje osnovnih prava zivotinje) moze pocinioce/prekrsioce zakona dovesti do kazne zatvora (ili novcane) te Vas molim da preispitate Vase veze sa ZOO vrt-om Beograd, jer je zoo vrt Beograd u postupku bas zbog zlostavljanja zivotinja i zbog konstantnog ne postovanja zakona o veterinarstvu kao i mnogih drugih vazecih zakona.

Unapred zahvalan,
Dario Manic, Nezavisni aktivisti i C4SAIN Team/Beograd
(C4sain deo mreze za prava zivotinja /Srbiji+ OIPA International )

unutrasnji cumez za nilske konje (pa manji je od prosecnog kupatila!!!)

+
jos bilborda- ali ovi gledaju na stanicu:

Kamicak spoticanja

Quote from: "mac"Što ne biste pitali Natašu Miljković da napravi emisiju? Dok emisija stigne na red Vukov štrajk će se već završiti (na ovaj ili onaj način), ali tema emisije ne bi ni trebalo da bude Vuk nego zoo vrt i životinje u njemu. Poenta je da vidimo argumente obe strane o dislokaciji vrta, o stanju životinja, o nadležnosti institucija, o odgovornosti i zasluzi pojedinaca, itd.

Pisali Natasi godine 2006.
nije se zainteresovala.... :(

Shiva

Ček' da se setim ko se sve nije zainteresovao. Ne mogu, lakše mi je da se setim ko se zainteresovao, pošto možeš da ih izbrojiš na prste jedne ruke: Goran Volf (Politika), Veran Matić (dok je B92 bio u povoju), Olivera Miloš Todorović (nekada Studio B, danas nezavisna produkcija "Šok art")... A, ček', ček' - i ĐokO Vještica... Mislim, kobajagi... Pa me, u devetom mesecu trudnoće, izbacio napolje a sutradan doveo Vukosava na tv, i palamudio u stilu "brate Srbine, jadan ti, vidi šta ti rade NATO plaćenici"...
Ispade ova ruka, tj. šaka, sa tri prsta.

Kamicak spoticanja

ah- ni na zapadu nista novo!!!(taj Matic je trla baba lan-- nece on- provereno- ...pisali smo i njemu pre 2-3 godine- odbacio je sve kao "rekla kazala"!!!
ma  svi su isti-- a ovo ti je sVrbija! :o

a mi da trazimo da nas prime- sve nas tuto kompleto!!?
sto bi nas neko morao da zove- ima sami da se nudimo- ko na tanjuru  :wink:

Shiva

Quote from: "Kamicak spoticanja"
sto bi nas neko morao da zove- ima sami da se nudimo- ko na tanjuru  :wink:

Što bi rekla baba Vukosava: "Kad sam bila mlada, rado sam davala. Sad mi je žao što nisam i nudila."

Kamicak spoticanja

a cemu ovi jadnici sluze u zoo???
:o

izgledaju gore nego ovi jadnici sa ulica!!
+

+

+jaoooo- a tek ovaj buljuk" pasa??? >>>

:cry:

fotke by Olivera

Mixitron M. Storm

Pa to je azil, kako ne kapiraš?

PS onaj Dario vam je nepis men.

Kamicak spoticanja

Quote from: "Mixitron M. Storm"Pa to je azil, kako ne kapiraš?

PS onaj Dario vam je nepis men.

ma nek' je on nama zivko i slavko- kad je tako brz i ekpeditivan :-)
a pismenost i pravopis- to za one sto imaju vremena... kapiram brzinu i ne bode mi oci toliko...
:wink:
(nema se vremena da se kitnjasti tekst- ovo je sve iz topa- (kako b se reklo)niti su oni koji to pismo primaju nesto pismeniji od nas ...
P.S.
vi upotrebite mustru pisma- pa napisite svoje pismeno-
ja cu prva rado da ga posaljem (nekoliko ionako uvek posaljem- jer jedno kao nijedno ) :)
I POSALJITE PISMO - TO JE NAJVAZNIJE !PLS!

P.S. da azil-
lici ali na OVCU!!!

Mixitron M. Storm

Pa nije baš tako. Kačite se s BANKARIMA (jbt), ne možete da idete na foru pravičnog gneva iznad svega. Deluje neozbiljno da neko u ime neke neorganizovane organizacije šalje pismo banci, poziva se na neke zakone (koje bankari i pišu...) i pritom ludi sa pravopisom. Nzači, nit' je on revidirao, nit' neko drugi.