• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SUMRAK Stefani Majer

Started by zakk, 01-04-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Kad smo kod emoa. Lignjoslav se na ovoj temi odao kao soba ženskog pola (''... Iako sam davno prerasla taj uzrast...''), dok je na drugoj temi taj nick postavio sumnju u svoje genitalije (''... Pogledao sam i mogu reci...'').
Šta reći?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Kunac

Quote from: "DušMan"Kad smo kod emoa. Lignjoslav se na ovoj temi odao kao soba ženskog pola (''... Iako sam davno prerasla taj uzrast...''), dok je na drugoj temi taj nick postavio sumnju u svoje genitalije (''... Pogledao sam i mogu reci...'').
Šta reći?
Možda dvoje ljudi koriste isti nalog?
"zombi je mali žuti cvet"

DušMan

Možda je lignjoslav gender bender?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

lignjoslav

Quote from: "DušMan"Kad smo kod emoa. Lignjoslav se na ovoj temi odao kao soba ženskog pola (''... Iako sam davno prerasla taj uzrast...''), dok je na drugoj temi taj nick postavio sumnju u svoje genitalije (''... Pogledao sam i mogu reci...'').
Šta reći?

Razloga za sumnju u gender ni najmanje nema. Radi se o prostoj gresci u kucanju: pogledao - neispravno; pogledala - ispravno.

Happy?

Kunac

Eto ti Dušmane: EAT YOUR HEART OUT!  :evil:

Meho Krljic

Meni, pa čak i DušManu se izuzetno retko desi da pogrešimo u kucanju roda kada gvorimo o sebi, pa ovo objašnjenje naprosto nije uverljivo. Da bi se razvejale sumnje i seme nemira zatrlo, predlažemo da se pokaže slika (na kojoj se mogu ali ne moraju videti genitalije).

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"predlažemo da se pokaže slika (na kojoj se mogu ali ne moraju videti genitalije).
ovlašno prekrivene ličnom kartom otvorenom tamo gde su (blago zatamnjeni) lični podaci! :idea:  i fotka te iste osobe ispred kompjutera, sa vidljivim LOGOM pod nickom 'lignjoslav'!
https://ljudska_splacina.com/

lignjoslav

Kad vec insistirate:

:D  :D  :D

Tex Murphy

Quote from: "Meho Krljic"Meni, pa čak i DušManu se izuzetno retko desi da pogrešimo u kucanju roda kada gvorimo o sebi, pa ovo objašnjenje naprosto nije uverljivo.

Ženama se to mnogo češće dešava, vjerovatno je u pitanju penis envy and all that. Bez obzira, svesrdno podržavam ideju sa identifikacijom.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nightflier

Quote from: "Harvester"
Quote from: "Meho Krljic"Meni, pa čak i DušManu se izuzetno retko desi da pogrešimo u kucanju roda kada gvorimo o sebi, pa ovo objašnjenje naprosto nije uverljivo.

Ženama se to mnogo češće dešava, vjerovatno je u pitanju penis envy and all that. Bez obzira, svesrdno podržavam ideju sa identifikacijom.

Koliko se ja secam biologije, nema na cemu da budu zavidne, posto ih vec imaju.

Lignjoslava, dobrodosla u ovaj haos koji se zove forum Znaka Sagite. Svrni svaki put kada ti (i ako) dosadi mir i red na drugim forumima.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

znate šta sam svatio, ovi što vole TMUŠU (twilight) su neka opasna sekta -možda čak i opasnija od hari porter-ovaca - i sa njima se nije zajebavati: poglejte samo ovu vest:

Near-Riot Over Teen Heartthrob In San Francisco

11 November 2008 10:46 AM, PST

A near-riot broke out at a mall in San Francisco Monday when an estimated 3,000 teenagers jammed the corridors for an autograph-signing session with 22-year-old actor Robert Pattinson. Police were summoned to the Stonestown Galleria after receiving telephone complaints that the crowd of teens -- some of whom had traveled hundreds of miles to see the young heartthrob -- had become so large that some were being crushed against mall windows. The autograph session had been scheduled to begin at the Hot Topics store at 6:00 p.m. with an estimated 300 fans expected to show up, but a large crowd had already gathered at the mall's entrance before it opened in the morning. The event was subsequently canceled. The incident, however, appeared to lend support to predictions that the forthcoming movie Twilight, which stars Pattinson, will become an enormous blockbuster when it is released on November 21.

lilit

Quote from: "Ghoul"znate šta sam svatio, ovi što vole TMUŠU (twilight) su neka opasna sekta -možda čak i opasnija od hari porter-ovaca - i sa njima se nije zajebavati

:D
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

lignjoslav

Quote from: "nightflier"Lignjoslava, dobrodosla u ovaj haos koji se zove forum Znaka Sagite. Svrni svaki put kada ti (i ako) dosadi mir i red na drugim forumima.

Hvala lepo na prvoj pristojnoj dobrodoslici.
Pretpostavljam da je i sve prethodno bilo deo neke vrste dobrodoslice (pocetnicko kaljenje), ali moram priznati da mi ovo vise prija.
Hvala jos jednom!

angel011

Dobrodošla!

Nije početničko kaljenje, ovde ti je tako stalno.

Ignoriši one koji te nerviraju (koliko god da ih je), pričaj sa onima koji ti se sviđaju i sa kojima imaš o čemu da pričaš, i biće ti okej. :D
We're all mad here.

Nightflier

Cita li neko tamo nesto sem Sumraka?
First 666

Kunac

Quote from: "nightflier"Cita li neko tamo nesto sem Sumraka?
Čitaju se i Mlad mesec i Pomraćenje.

lignjoslav

Upravo tako, a, bogami, i Breaking Dawn (istina, jos uvek samo na engleskom).

Alis

Quote from: "lignjoslav"Upravo tako, a, bogami, i Breaking Dawn (istina, jos uvek samo na engleskom).
ali uskoro nadamo se i na srpskom...:D
Ligi,ja ti nisam rekla pre : Dobrodosla :D
...LIFE SUCKS AND THEN YOU DIE...

Tex Murphy

Do đavola, šta je uopšte taj Sumrak?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"Do đavola, šta je uopšte taj Sumrak?

zar ti zaista treba crtati?

zar ti do sada nije (pre)jasno?!
:roll:

Alis

Twilight je saga koju je napisala Stefani Majer a koja prica o ljubavi izmedju devojke i vampira...
evo ti sinopis...*preuzeto sa www.twilight-serbia.com  :D

Radnja romana prati doživljaje sedamnaestogodišnje Bele Svon koja se posle preudaje majke seli iz sunčanog Feniksa u maleni Forks na severu savezne države Vašington, najkišovitije mesto u SAD, kako bi živela sa svojim ocem Čarlijem Svonom, šefom lokalne policije. Čim stiže, iako joj to veoma teško pada Bela pokušava da se uklopi u svoj novi život. Više nema sunčane doline, vrelog peska, gradske vreve, majke o kojoj treba da vodi računa...Umesto toga ono što Bela sada ima su kilometri prostrane šume prepune zelenila, svoj novi stari Šervolet kamionet i gomilu obožavatelja. Da, malena,krhka,trapava devojka, delom albino, bez ijednog atributa devojke iz sunčane doline u malenom mestašcetu postaje centar pažnje, svaka devojka želi da se druži sa njom, svaki mladić sanja o njoj. Ona je nova, nepoznata i misteriozna, ali ne i jedina takva. U Forks se pre dve godine doselila veoma čudna porodica, mladi doktor sa svojom suprugom i njihovih petoro usvojene dece između 17 i 20 godina. Oni su čudni, misteriozni, sami sebi dovoljni, nikada se ni sa kim ne druže, bogati, prelepi... Porodica Kalen je najčudnija porodica koju je Forks ikada imao priliku da upozna, oni nisu ljudska bića, njihovim venama umesto krvi teče otrov, njihov glas je poput najlepših nota anđela, nihova lepota ne može se meriti ni sa čim, za njih vreme je stalo, iako ono teče, oni ne stare, oni se ne menjaju, oni su posebni, oni su besmrtni, oni su vampiri... Mladu i čudnu porodicu vampira čine doktor Karlajl Kalen, njegova supruga Esme Kalen, njihov prvi usvojeni sin Edvard Kalen, Alis Kalen, Emet Kalen i usvojeni navodni blizanci Rozali i Džasper Hejl. Edvard,Alis,Emet i Džasper i pored svih super sposobnosti koje odlikuju vampire (velika brzina, snaga, snalažljivost, itd.) poseduju još neke posebne talente. Alis sposobna je da predvidi budućnost,ali samo ukoliko je odluka koja utiče na tu budućnost veoma čvrsto rešena. Emet,najveći od svih Kalenovih poseduje ekstra snagu, snažniji je od svih vampira,koji su i ovako veoma snažni. Džasper ima sposobnost da oseća i kontroliše tuđe emocije i osećanja. Edvard ima sposobnost čitanja trenutnih tuđih misli. Jedine misli koje nikada nije čuo,su misli Bele Svon. Kao da nije dovoljna njhova razlika sa ljudskim rodom, Kalenovi se i od svoje vrste bitno razlikuju. Porodica Kalen se ne hrani na isti način kao ostali njihove vrste, žive među ljudima i trude se da se što bolje uklope u njihovu zajednicu. Zbog toga što ne žele da budu monstrumi koji će radi svog preživljavanja žrtvovati i oduzimati ljudske živote, Kalenovi su prešli na vampirsku vegetarijansku ishranu,tj. hrane se samo i isključivo životinjama. Živeći tako već skoro više od sto godina u porodici Kalen vladala je harmonija i ljubav među njenim članovima,koji su svi imali svog partnera, Karlajl Esme, Emet Rozali, Džasper Alis, dok je samo Edvard uvek bio sam, devedeset godina čekajući na svoju srodnu dušu koja nikada nije dolazila.
Sve dok se u Forksu nije pojavila ona, Bela Svon. Za Belu Edvard je jedini izvor sreće u sumornom gradu koji mrzi iz dna duše. Od prvog trenutka kad ga je srela, bio je poseban, ne samo po njegovom izgledu, već po njegovom ponašanju koje joj je davalo do znanja da nije dobrodošla u njegovu blizinu, da mu se nimalo ne sviđa i da nikada neće biti prijatelji. Nekoliko nedelja po njenom dolasku, Bela umalo postaje žrtva kombija koji je proklizao na ledu, od koga je bila spašena jer se u nemili događaj umešao Edvard koji je na njene oči podigao kombi koji joj je zamalo smrskao noge i ulubio karoseriju automobila svojim telom štiteći njeno, i naposletku svega sve joj to porekao,pošto je ona bila jedini svedok. Nedugo posle toga Edvard i Bela počinju da komuniciraju i on joj vremenom postaje sve draži, draži nego bilo ko do tad, ali svestna je da nešto sa njim nije u redu i željna je da sazna njegovu veliku tajnu. Međutim takođe joj je jasno da on sam nikad neće odati misteriju. Dok je bila na izletu sa školskim drugovima u La Pušu, obližnjem indijanskom rezervatu, od porodičnog prijatelja Bela doznaje staru legendu o Hladnima, koju uz malo Googlanja po internetu nalazi kao veoma primenljivu na Edvarda i njegovu porodicu. Bela saznaje istinu,ali takođe saznaje koliko voli Edvarda i koliko joj malo ta istina znači. Isto govori njemu, on joj konačno priznaje sve, priča joj više i odvodi je da upozna njegovu porodicu. Ubrzo potom Bela je pozvana na bejzbol utakmicu Kalen porodice kao posmatrač, kao jedino ljudsko biće koje je ikada prisustvovalo ovoj vamprskoj igri-spektaklu, i tu, usred utakmice, porodici Kalen u meču dolaze da se pridruže tri vampira nomada, pri tome prelazeći preko Belinog slatkog mirisa. Oni su normalni, tipični vampiri koji se ne slažu sa načinom i izborom života porodice Kalen. Već na prvi Belin ,,miris" vođa grupe Džejms (talenat: tragač) totalno gubi razum i pored upozorenja Kalenovih da ne love na njihovoj teritoriji on kreće u poteru za Belom. Njemu se pridružuje njegova partnerka Viktorija, dok treći član Laurent beži, ne želeći konflikt sa Kalenovima. Nova opasnost preti Beli, i to najveća od svih,za njom traga posebno nadaren vamiprski tragač, a to Edvardu znači samo jedno: da mora da preduzme sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio ono što najviše voli u životu. Iz tog razloga, on zajedno sa svojom porodicom kreće u Belinu odbranu i nemilosrdni lov na Džejmsa i njegovu partnerku Viktoriju.

Usul

Je'l vidiš šta je tvoje nesmotreno pitanje proizvelo. Sada nam kopiraju šlajfne neinteresantnog teksta sa drugih foruma.
God created Arrakis to train the faithful.

Kunac

Quotedevedeset godina čekajući na svoju srodnu dušu koja nikada nije dolazila.

to ume da bude nezgodno.

Alis

Quote from: "Usul"

Je'l vidiš šta je tvoje nesmotreno pitanje proizvelo. Sada nam kopiraju šlajfne neinteresantnog teksta sa drugih foruma.
pardon,  napravio si mali lapsus : sajta ne foruma  :D
inace,tebi nezanimljivo ne znaci i drugima nezanimljivo...

GUBAVCI MOLIM VAS DA SE NE GUBITE!
:P

**sala za sve one koji ne kontaju :D

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Boban

što ste zlobni, pa moraju i maloletnice nešto da čitaju i vole i ne mora to obavezno biti dobra literatura i vredna dela.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Morgana

:lol:  Jel mi to treba da pomislimo da si ozbiljan.   :evil:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Boban

Ne znam... Kako tebi izgleda?

Morgana

Njahh! Ti ne bi mogao preko toga da pređeš samo tako! Ne opraštaš glupost, ma bila ona i "tinejdžerski izbor literature".   :wink:

Kunac

Važno je da deca steknu naviku da čitaju.

angel011

Bolje da čitaju "Sumrak" nego samo SMS poruke.
We're all mad here.

Boban

mada su obe stvari podjednako poučne...

pandora

Зашто сада не поентираш Бобане:

И ЗАТО, СВЕ ТИНЕЈЏЕРКЕ ПОД ХИТНО ТРЕБА ДА КУПЕ    Н Е К Р О Н О М И К О Н
ДОНОСИМ ЛИЧНО, НА КУЋНУ АДРЕСУ, У ВЕЧЕРЊИМ САТИМА

Nightflier

Quote from: "pandora"Зашто сада не поентираш Бобане:

Eh, iznenadila bi se koliko tinejdžerki čita takvu literaturu. Mesto što kinjiš Bobana, bolje reci - jesi li ti čitala "Sumrak". Ja sam pročitao prvu knjigu daleko pre nego što se oko nje digao ovoliki hajp, a sada ću zbog Beokona da pročitam i ostale. Što se mene tiče, nisam na krstaškom pohodu protivu Mejerove, samo što ne vidim ništa novo u njenim knjigama, a i Bela je u prvoj prevelika plači.. Dakle?
First 666

pandora

Читала сам, и мени се свиђа

Nightflier

Jesi li razmišljala da se oprobaš sa još nekim vampirskim spisateljicama, na primer Lorel K. Hamilton, Tanjom Haf ili Nensi Kolins? Ili pak nekim ciklusom mračne fantastike, na primer Dark Jewells, koji je meni jedna od omiljenih trilogija/serija?
First 666

Perin

Dark Jewels je meni skroz preokren'o misljenje glede zenskih protogonista kao i zenskih pisaca. Od srca preporucujem. Stvarno vredi procitati, i meni je jedna od omiljenih trilogija. Pocinje sa daughter of the blood, ako si zainteresovana, poslacu ti na mail ;)

Boban

Quote from: "pandora"Зашто сада не поентираш Бобане:

je li te sramota da to zatražiš od mene, pa pribegavaš okolišanju?

Inače, zaista nestvarna količina mladih devojaka kupuje Nekronomikon i mada većina kaže da im je to poklon za dečka, počinjem da sumnjam u to.

Morgana

Dark Jewels nije kod nas izašao ? Ili sam ja to previdela  :oops:

Nightflier

@Boban
Dok sam bio u srednjoj školi, besmisleno veliki broj devojaka iz mog odeljenja čitao je kojekakve horore i ložio se na Nirvanu. To valjda ide jedno sa drugim. Naravno, istovremeno je reč o osobama koje nikada nisu čitale lektiru, niti ma šta drugo, sem kvaziezoterije i popularnog okultizma. Misticizam te vrste uvek je bio bliži ženskom delu publike, što se vidi i po današnjem obilju podžanrova paranormalne romantike itd. naspram relativnoj suši naučne fantastike, koja je oduvek bila muško igralište - uz hvale vredne izuzetke, naravno. Mada, s obzirom na to da si upravo ti u bivšoj Jugi prvi objavio jedan fantazijski tinejdžerski čik-lit (doduše, sf; tada i nije bilo ničeg drugog na žanrovskoj sceni), malo je sumanuto što sada gnjaviš sumrakinje. Opet, ne bi bilo zanimljivo da je drugačije.

@Perin

A na čiju si preporuku pročitao Dark Jewells? 'Ajde, priznaj, tico. Dobro se sećam muka koje sam na tolkinu imao da te nateram da uopšte uzmeš u obzir tako nešto za čitanje.
First 666

Nightflier

Quote from: "Morgana"Dark Jewels nije kod nas izašao ? Ili sam ja to previdela  :oops:

Nije. Pokušavao sam da ubedim izdavače da to objave, ali nije bilo zainteresovanih pre "Sumraka", a sad neću da pričam o tome, da ne bi ispalo da se naknadno pravim pametan. Može da se nađe piratski na engleskom, ako ti je skupo da kupuješ originale. Čak je i štampa i koričenje u tvrd povez prilično jeftina zanimacija.
First 666

taurus-jor

Film sam svario iznenadjujuce dobro. Nista epohalno, ali ni uvredljivo. Bilo je dosta momenata u kojima sam uzivao.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Hobit

Quote from: "Boban"Inače, zaista nestvarna količina mladih devojaka kupuje Nekronomikon

Ja ne sumnjam u to. Verovatno si prodao bar 15 hiljada primeraka od odšampanih dve hiljade komada
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Boban

Hobite, je li to što pišeš zapravo humor?
Treba da se smejemo na tvoje vrcave fazone, a?
Prestani da mi se motaš oko nogu, ugaziću u tebe slučajno.

Nightflier

Quote from: "Hobit"
Quote from: "Boban"Inače, zaista nestvarna količina mladih devojaka kupuje Nekronomikon

Ja ne sumnjam u to. Verovatno si prodao bar 15 hiljada primeraka od odšampanih dve hiljade komada

Zaista, Bobane, Smeagol na stranu, imaš li neke podatke o prodaji "Velikog N"?
First 666

Hobit

Quote from: "nightflier"

Kako nema?! Pa jel vidiš da ga saleću uspaljene tinejdžerke
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Quote from: "Hobit"
Quote from: "nightflier"

Kako nema?! Pa jel vidiš da ga saleću uspaljene tinejdžerke

Saleću i mene (Dušman, na primer), pa mi to ništa ne govori o prodaji. A vidim da ga saleću i propadnici raznih drugih rasa i klasa.
First 666

Perin

@nightflier: Sto jes' jes'. Sta ces, bio sam tada...sovinisticki nastrojen, u najmanju ruku :D A takodje bejah greenhorn sto se tice fentezija...kad sad promislim, u mojih top 10 EF-a ima vise zenskih pisaca nego muskih  :?  :D Bilo bi lepo da se objavi kod nas Dark Jewels....ja sam si istampao, mada u mekom povezu ;)

Sto se tice filma (Twilight) odgledah ga sinoc...film traje 2 sata, i nije los toliko, ali nije ni nesto posebno. Najvise mi je smetalo sto su zbrzali film na kraju....nista se ne desava, a onda zadnjih 20 minuta se desi i zaplet i rasplet. A o pateticnim scenama da ne govorim. Ne da sam se ismijao tu...ja i kolegica smo se valjali od smeha  :evil:

opchinjeni

e ja sam novi chlan.. samo ne zanima jedna stvar... da li ima engdje u banja luci (RS) da se kupi ili iznajmi knjiga Twilight? ako neko zna mooolim da mi kaze... film je predobar btw ali hocu da prochitam i knjigu... :P pozz :)

Perin

Ccc...tinejdzeri, tinejdzeri...imas kupit' u Kulturi, na Hanistu, u Banjoj Luci ili Banjaluci a nikako u " Banja Luci." Cena 23.5km - ako si gledao film, i sacuvao kartu, imas popust od 3.5km, sto zaci da ces knjigu platiti 20km ili ti 10 evra.