• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Son of Man

E to se i ja pitam jer sam dobio nešto što je ličilo na stomačni grip.  Znači dva dana pure užasa, nisam znao gde sam, samo sam spavao, cepao šlajmare u lavor, povraćao i useravo se u gaće, sreća pa sam srao samo vodu, dakle čudo jedno, i evo sad se probudim i ko ništa, samo malo me bole ramena, i u glavu mi haos (a inače kao nije, a ?), čelo mokro and shit...awesome zajbenacija, ko nije probo treba definitivno...a halicinacije su tek posebna priča, znači izazvo sam na fer čitavu svoju osnovnu školu...ludilo Kristijana Golubovića u originalu...

Raja sumnjaju na Rusku Salatu (i to su nam neki prijatelji)  ali i dalje ne znam brate sta je, takvi bolovi kostiju to ja nisam doziveo nikada, znaci pricali mi ljudi koji su se skidali sa dopa da su imali takve akcije, jebiga ja nisam imo tu cast, ali trodon ima slican rad, i sto je najgore posle 2 dana ko nista, sto bi rekli ko rukom...nije mi jasno, obicno kad dobijem grip zavrsim po nekim domovima zdravlja...

I nisam samo ja najebo, nego i keva, i moj teča Grk, došo čovek da proslavi Novu u Srbiji a zadesio ga kanal...no sva sreća pa smo danas svi OK...tako da tripujem da nije pravi grip nego neka hrana...jer sam se tolko proseravao da je to nezdravo...mislim i inače se proseravam ali ne toliko na bulju...ako me kontate...  :(

Prijatno ! :evil:

P.S. Šta je pravilnije : znak pitanja odma' posle rečenice (bez razmaka) ko u naslovu topika, ili sa razmakom ? Hvala.  xjap

scallop

Uvek bez razmaka. Važi za svu interpunkciju.

A, bre, nemoj o stomačnom gripu na topiku gde se priča o kavijaru, zlatnim listićima za jelo i Armanjaku starom 120 godina! Ne znam ko ga nije imao ove jeseni i u ovo vreme, ako sam ga i ja fasovao, a na ovakve virusi obično nemaju apetit. Tačno tako, dva dana čuda i posle ništa. Detalji su suviše intenzivni i tečni za ovaj topik. Samo ti krkaj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: Son of Man on 04-01-2012, 13:19:07

E to se i ja pitam jer sam dobio nešto što je ličilo na stomačni grip.  Znači dva dana pure užasa, nisam znao gde sam, samo sam spavao, cepao šlajmare u lavor, povraćao i useravo se u gaće, sreća pa sam srao samo vodu, dakle čudo jedno, i evo sad se probudim i ko ništa, samo malo me bole ramena, i u glavu mi haos (a inače kao nije, a ?), čelo mokro and shit...

Da, tako sam i ja nafasovao, za prošlu Novu (il beše dve godine unazad?). Krajnje krkanluk prokletstvo. Sve sa sofre je moralo u zamrzivač. Zato sam se sad osvetio; pojeo sam (30. XII veče - 3. I, isto, veče): 3,5 Kg prasetine (žena mi otela malo krtine od plećke tek da proba pa joj se nije svidelo), ćurka od 5 Kg (mrtve vage, žena mi otela jedan batak tek da proba pa joj se nije svidelo), 2 nasada sarmi (prvu turu sam žvaćkao bezleba, onako iz šerpe, dok se ćurak kupao u prasećoj moči), skoro dve vanglice od 5l krompir salate (sa jajima, naravno). Nešto sam i hleba jeo, ostalo samo dve vekne za pofezne. Alkohol se valjda ne računa u hranu, a i svakako nisam preterivao, samo 8 krmača Apatinskog i litra loze. Pazario sam i Ranisan, al je bio neophodan samo prvog pred zoru, tako da sam prilično zadovoljan  :lol:
Saću pristavim belu kiselu čorbu, da zabunim sramotu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Cornelius

Quote from: scallop on 04-01-2012, 12:24:59
Opako. Ružno. Kad god vidim na meniju "jestive" zlatne listiće poželim im dijamantski prah za bolje varenje.

Zlatni listici se stavljaju na sve zivo, od predjela, preko glavnog jela, do slatkisa. U pitanju su vrlo tanki listici, kao za pozlatu, da skoro i nemaju tezinu. Stavljaju se ili trake, ili komadici, manji ili veci.  U pitanju je samo vizuelni i estetski ugodjaj. Ja sam jeo jedan kolac sa zlatnim listicima i apsolutno nema nikakav znacaj, osim lepe zlatne sare na coikoladnoj povrsini.

Kao sto se stavljaju zlatni listici za ukras, tako se stavlja i svez persun, lepo izrezbarena rotka, dugacke travke cibuleta ili crtez od tankih traka cokolade na perifernom delu tanjira. Estetika i prezentacija jela je vazan deo ceremonijala. Kuvar time pokusava da gosta asocira ili na odredjenu estetsku vrednost (apstraktna umetnost, kubizam) ili na prirodu jela (vizuelna rekonstrukcija, simbol) ili na okruzenje odakle potice jelo.

Ja volim kada je jelo dobro teatralizovano. U obicnom zivotu, to se radi vrlo retko, ali mi prija kada mi je tako servirano, pa hranu pocnem da jedem ocima, duhom, intelektom, nosem, a najposle viljuskom i nozem.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

Једу сва чула и о томе сам одавно писао. Што се тиче злата, оно је племенити метал и као такав је несварљив. На исти начин можеш да туриш и новчаницу од сто евра па кркај.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-01-2012, 14:03:04

Saću pristavim belu kiselu čorbu, da zabunim sramotu.

Можеш да сиђеш и у јамурину и оглођеш заостало на веригама. (Жени се ни то неће свидети.) :mrgreen:

pokojni Steva

Iskreno se nadam da će i kuvari i korisnici pozlaćenih jela pocrkati od najobičnije gladi.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 04-01-2012, 14:23:27

Можеш да сиђеш и у јамурину и оглођеш заостало на веригама. (Жени се ни то неће свидети.) :mrgreen:

Ah, njoj se svakako ne sviđa išta što nije predviđeno za vrapčiju prehranu. Ja, to stoji, mogao bih polako da krenem i proverim nivo holesterola u pantljičarama. Nije da mi nisu drage...

scallop

To ti je navernija domaća životinja. Ide svuda sa tobom, ne laje, ne ujeda, ne linja se. A deluje dijetalno i nema problema kao kod Sina. Izede i viruse.

Cornelius

Quote from: scallop on 04-01-2012, 14:21:49
Што се тиче злата, оно је племенити метал и као такав је несварљив. На исти начин можеш да туриш и новчаницу од сто евра па кркај.

Hrana ukrasena zlatnim listicima koristi se od srednjeg veka u Evropi, Japanu i Kini. Znaci, nije novotarija.

Potom, karnet od 25 listica zlata 8 x 8 cm, za pozlacivanje predmeta, namestaja ili kolaca, kosta 40 evra. Znaci, time mozes da dekorises bar 10 cokoladnih torti. Sto se tice tezine, 1 gram zlata se iskuje u list koji ima povrsinu od 1 m². Znaci, da jedan listic iz karneta 8 x 8 cm tezi 0,007 g. Cisto zlato nije toksicno za organizam (zlatni zubi), a ako se pojede u gorenavedenim kolicinama, manje je stetno nego kada, nepaznjom, sa namirnicom pojedes i parce aluminijumske folije. Znaci, jeftinije i lepse nego tvoj predlog da se baklava umota u novcanicu od 100 evra pa da se sve pojede u jednom zalogaju. Novcanice je, inace, toksicna zbog stampe.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Son of Man

Quote from: scallop on 04-01-2012, 13:35:38
Uvek bez razmaka. Važi za svu interpunkciju.

:-x A doqrca, ceo život pišem sa razmakom, kako će me sad akademska javnost privatiti, a taman mi krenulo ?  :cry:

Fala Skalope, sad bar znam, i eto, istina je, svakog dana u svakom pogledu... xcheers

scallop

Quote from: Cornelius on 04-01-2012, 15:33:29
Hrana ukrasena zlatnim listicima koristi se od srednjeg veka u Evropi, Japanu i Kini. Znaci, nije novotarija.

Ostalo sam izbrisao. Da li iko ovde na ovom sajtu zna šta sam po zanatu i da znam bolje sve o toj izdrkanoj hemiji?

Cornelius

Pa, sto onda predlazes da se gornja kora krempite dekorise novcanicom od 100 evra? Osim, ako neces da pravis evropitu?  :shock:

scallop

Napisao sam da je to sa zlatnim listićima - odvratno. Samo da bi se pokazalo da se ima para.

Cornelius

Nije pokazivanje da se ima para, jer zlatni ukras na jednom kolacu kosta 30 centi (30 srpskih dindzi). Vise je u pitanju da se stvori osecaj praznika i slavlja. Vidis, to te je najedilo, a nije te najedilo sto su pili armagnac grand cru iz 19. veka, po ceni od preko 2.000 evra za flasu od 0,5 litara. xdrinka

scallop

Moraš se složiti da od Armanjaka nešto ostane, a zlatne listiće pokenjamo.  xdrinka

Cornelius

Sa radoscu se slazem! Jos kada bi nam neko dao tu flasu, pa makar morali da je popijemo samo ti i ja!  xdrinka

M.M

Odma' da kažem da nemam pojma kako se zove ovo jelo. Probao sam ga pre nekoliko godina kada sam bio u gostima kod prijatelja iz Novog Sada.

Od sastojaka potrebno je: pakovanje od 250grama gambora (kozice), pakovanje testenine 500 gr. (školjkice po mogućnosti), tikvice (tri-četiri osrednje veličine) i slatka pavlaka od 0,5l.
Kuvanje:
Skuva se testenina i skolni sa vatre. Dalje, paralelno, u dva tiganja prže se gambori na ulju i tikvice na belom luku. Belog luka, 4-5 čena. Kada se gambori zacrvene i tikvice obare, sadržine tiganja ujedinimo i nastavimo da pržimo novonastalu smešu neko vreme. Potom u smešu dodamo testeninu i slatku pavlaku. Posolimo i stavimo čili. Kuvamo još desetak minuta.

S obzirom na to da je ovo količina za četiri osobe sumnjam da može da se "sve" završi u tiganju, biće potrebna veća šerpa.

Upravo mi jedan "filozof" iz kancelarije reče da samo amateri mešaju mlečne proizvode i gambore. Navodno, profesionalni kuvari to nikada ne bi uradili. Svetogrđe, kaže.
Strašno!

Sve u svemu, probajte pa mi recite kako vam se svidelo.

Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Treba ti veći tiganj. Nekad je to bila MAGMA, G.Milanovac, ali su pokvarili proizvodni program. Mi stalno takvu, specijalnu klopu do kraja spremamo u tiganju. Dobra je to kombinacija, mada mi nedostaje dobrih boja. Reci kolegi da pojma nema. Mnogo je pola kile testa, sveže mleven biber obavezno. Sve što spremate mora da ima ukus u vašoj glavi pre nego što stavite na sto.

M.M

Vidiš, biber mi je promakao. Sledeći put neće.
Inače, da bih poštedeo ostale, po serviranju u tanjir ja dodatno posolim i stavim tabasko, koji se, realno, ne rimuje sa ovim, ali, meni je super. :)

Znam ja da taj filozof od kolege pojma nema. Hteo je da kaže nešto pametno.

lilit

ima li neko lep/proveren recept za karbonara sos?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Pogledao sam po guglu i mogu da predložim:

http://www.calabriataste.com/index.php?Itemid=84&id=73&option=com_content&view=article

Drugi recepti i slike (one su mi važne) ne liče na ono šta sam jeo u Napulju i Rimu. Dakle, slaninica, parmezan ili pekorino, par češnjeva belog luka, sirovo jaje da pokupi sos, obavezno biber i nešto neutralne pavlake. Preko toga testo al dente. Sve treba da se vidi i da cakli, zamazano kao kod coolinarike je bez veze. Mislim da ćeš kao hemičar da se snađeš bez dodatnih uputstava. :lol:

pokojni Steva

Jelil i bulbulov poj obavezan  :mrgreen:

scallop

Ne tandrljaj! Ugljenarsko testo je najjednostavnije moguće jelo. Istovremeno jedno od najukusnijih.

pokojni Steva

Ih, tandrljam! Bogme Kalabrezici čitavim videom bublbul smiruje nervozu il joj prozori ne dihtuju, osluhni. A jelo je bez daljnjeg, mljac.

scallop

Ma, ja pogledam fotografiju, pa ako mi odgovara, pročitam recept. Ko će ga gleda mešanje i sluša tičice?

lilit

hvala skalope.
evo fotki, ne slikah finale, biće da sam bila mnogo gladna, al odlično je. :lol:
https://picasaweb.google.com/lilit612/Karbonara?authkey=Gv1sRgCNnf5Ofeg4aLFA#

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

Nije valjda da nisi slikala gotovu karbonaru? Ni ton sa bulbulom?

lilit

nisam, al mislim da ću sutra opet u akciju. obožavam karbonaru, a ova je baš taman, nit nemasna nit premasna.

Cornelius

Quote from: Miljan Markovic on 13-01-2012, 12:31:51
Upravo mi jedan "filozof" iz kancelarije reče da samo amateri mešaju mlečne proizvode i gambore. Navodno, profesionalni kuvari to nikada ne bi uradili. Svetogrđe, kaže.
Strašno!

U principu, mleko ne ide sa mesom, jer otežava varenje. Naime, kada stigne u želudac, mleko se pod uticajem kiseline zgruša, a svarljivost zavisi od gustine gruša. Manja gustina, veća svarljivost. Mleko se, obično, konzumira sa čvrstom skrobnom hranom, jer one omekšavaju gruš i povećavaju apsorpciju mleka. Proteini mesa i proteini mleka se ne vare zajedno kako treba, pa se onda ove namirnice ne razlože dobro na amino kiseline.

Bolje bi bilo ne kombinovati ih, ali... Kada se prave testenine prelivene bešamel sosom (u kome ima 0,5 l pomešanog mleka i pavlake), onda se njime prelivaju testenine u kojima nema puno mesa. Mada, i tu ima izuzetaka - pasticio i lazanje.

Inače, kozice se najbolje prže na ulju, a može da se doda i belo vino, ili šampanj, ili svetlo pivo, ili viski (armanjak, konjak - za flambiranje). U ovom tvom jelu bi moglo da se promeni pri kraju. Naime, testenine su skuvane, kozice i tikvice ispržene, te bi ih onda trebalo pomešati na tihoj vatri, dodati pavlake, ali ne 0,5 l, nego 0,2 l max i držati na vatri, uz neprekidno mešanje, 5 minuta.

Ima pravo Scallop za boje. Previše je belo. Znači, uzeti, na pr. fusilli sa mastilom od sipe, ili dodati malo skuvanog graška, peršuna, bibera (na kraju)... Izbeći dodavanje starih i mirišljavih sireva, jer će pokriti ukus kozica. Prirodno, piti vino na kome su pržene kozice, ili pivo upotrebljeno u istu svrhu.

scallop

Remote cooking, Scallop's trademark xbigok

(Ne slušati maratonca!)

Cornelius

Cornelius

Miljane, potaknut tvojim receptom, danas sam spremao kozice sa "divljim pirinčem". Nije u pitanju pirinač, nego je to neka vrsta vodene biljke koja daje zrna nalik pirinču. Ukus joj vuče malčice na lešnik.

U pola litre vode skuvao sam 100 g divljeg pirinča sa malo soli, peršuna i bosiljka. Dok se "pirinač" krčkao (50 min), ja sam skuvao 30 g belog pirinča (radi boje) i ostavio ga sa strane. Potom sam propržio sitno seckanu glavicu crnog luka, a onda dodao 250 g očišćenih kozica (sitnijih). Kada su kozice bile skoro gotove, sipao sam malo viskija i završio prženje. U kozice sam dodao divlji pirinač, beli pirinač, sitno seckana 2 češnja belog luka, malo soli, malo bibera i malo struganog parmezana (starog, ako se seče, otpada kao iverje), da podigne ukus i da jelu dâ lepljiviju teksturu. Na tihoj vatri sam, tokom dva minuta, sve izmešao, a potom ostavio da se malo prohladi.

Nepotrebno je reći da smo Tanja i ja sve pojeli bez zastajanja.

scallop

Gruš od parmezana! Kako ćete da svarite?

Ja sam danas pravio piletinu sa mlincima. Žena me iznervirala kako ona kuva, a ja se pravim važan, pa sam uradio sve. Slikao sam, ali još nisam siguran dal' će da me mrzi da postujem.

Pola kile mlinaca, kupio sam one bez jaja (jaja znam i sam da dodam, ako hoću), pola sam poređao na dno pleha, usput malo izmrvio i zalio sa nešto više od pola litre supe. Pre toga sam jednom piletu povadio koske, isekao na listove 7x3 cm debljine 0,7 cm. (naravno, otprilike, šubler sam pozajmio Miljanu za neke njegove suštastvene rabote), posolio i ispržio na malo ulja. Isprženu piletinu sam zalio sa pola litre neutralne pavlake i nastrugao biber. Pošto su mlinci upili supu, stavio sam piletinu sa pavlakom preko njih, nastrugao parmezana (150-200 g.) i izmrvio isto toliko "plavog sira". Preko toga sam poređao drugu polovinu mlinaca, nalio još pola litre supe i odozgo namrvio još 150 g. plavog sira. U peći zagrejanoj na 200oC peklo se pola sata. Eno Radmile još dahće, a ja sam samo probao prvi, da ne misli da je trujem.

Cornelius

Quote from: scallop on 14-01-2012, 16:33:13
Gruš od parmezana! Kako ćete da svarite?

Gruš od malo parmezana sam već svario, pa sam sebi za užinu spremio parče crnog hleba sa slatkim od struganih dunja (slatko sam danas slučajno našao u nekoj kesi u nekom budžaku, a ni sam ne znam odakle je došlo, al je mnogo dobro. Od njega samo više volim slatko od šljiva, a u svaku šljivu zadenut badem). Eto, pa ću da popijem čaj i da smišljam šta ćemo za večeru.

Nego kako ćete vi da svarite mlince, pile, pavlaku, parmezan i plavi? Bolje bi bilo da si sve ovo dao Miljanu, a ti pojeo šubler. Dodje zdravije - više gvoždja, a manje mrsa.

scallop

Će turimo bademe u šljive.

pokojni Steva

Ja sam danas strugao dajkon, istretirao ga kao da je najobičniji svež krastavac - zamesio u kiselom mleku sa belim lukom i koprom. Mljac! Idući put ću samo smanjiti nivo belog luka da može još po neko da uživa osim mene.

scallop

Jel' tebi mirođija - kopar?

M.M

Quote from: Cornelius on 14-01-2012, 17:20:54
Bolje bi bilo da si sve ovo dao Miljanu, a ti pojeo šubler.

Ne bih imao ništa protiv proždiranja Scallopovih mlinaca, a... za šubler bi se otimali.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 14-01-2012, 19:47:23
Jel' tebi mirođija - kopar?

Mirođija ima raznih, kopar je jedan  :!:

Cornelius

Pravio sam srpsku "tourte" (turt - vrsta pite koja ima dve kore od lisnatog testa i fil) sa kiselim kupusom:

Sitno sam iseckao jednu glavicu crnog luka i propržio je na ulju. Oprao sam i iseckao 700 g kiselog kupusa kao za podvarak. Sipao sam kupus u luk, a potom sam dodao nekoliko listova lorbera, dva cešnja sitno seckanog belog luka, malo bibera i jedan komadić suvih rebara (radi ukusa). Zalio sam sve čašom vrele vode i ostavio da se krčka na tihoj vatri pola sata. Onda sam zalio još jednom čašom vode i ostavio da se krčka još 30 minuta. Kada se kupus izdinstao, izvadio sam komadić suvih rebara i sitno ga iseckao, te ga vratio u kupus.

Umutio sam četiri jajeta, a onda sam u njih dodao 150 g kiselog mleka i malo soli. Sve sam ponovo umutio i masu sam zamešao sa kupusom u koji sam prethodno dodao malo prezle. U porcelansku posudu, dobro podmazanu, stavio sam jednu koru od lisnatog testa, a potom sam sipao kupus. Prekrio sam ga drugom korom od lisnatog testa, dobro zatvorio da se tokom pečenja ne isuši, viljuškom izbockao površinu, namazao je sa malo ulja i stavio u već zagrejanu rernu. Pekao sam tourte na 200° tokom 15 minuta, i na 160° još 30 minuta.

Tourte je bila servirana uz crveno vino Gaillac, lagano i pitko.

scallop

Ha! Iseckao si rebarca i vratio ih u kupus! A stavio si ih samo radi ukusa! Hipokrito!

M.M

Cornelius

Quote from: scallop on 18-01-2012, 00:33:21
Ha! Iseckao si rebarca i vratio ih u kupus! A stavio si ih samo radi ukusa! Hipokrito!

Bio bih licemer da sam rekao da je rebarce stavljeno radi boje. Uostalom, zašto ti stavljaš dimljena suva rebra ? Radi ukusa ili radi vitamina koje ona sadrže?

scallop

Ali, ja ne stavljam u jelo orahe umesto mesa. :lol:

Cornelius

Quote from: scallop on 18-01-2012, 10:28:27
Ali, ja ne stavljam u jelo orahe umesto mesa. :lol:

Logično, jer ti u jelo stavljaš meso. Ja u jela, pored oraha, stavljam propržene bademe, mlevene lešnike, tofu, dimljeni tofu, pivski kvasac. Meso udje u pripreme, povremeno zimi, kada se spremaju djakonije od kiselog kupusa. Tu ne vredi ništa osim dimljenog mesa da se dobro zamiriše kupus.

Evo, da te nasekiram još gore i da po čaršiji možeš da pričaš da je Cornelius kralj licemera. Tanja je spremila pihtije, pa sada uništavam količine, činiju po činiju (zajedno sa žljundrama od svinjskih i telećih nogica). Zalivam ih pivom (biljnog porekla), jer sam bio u pazaru i doneo nešto belgijskih trapista.

scallop

Da se zahvalim na Novakovom moljcu, a red je i da nešto dodam od onoga šta krkamo, malo ću da krenem od danas, pa da se vratim koju nedelju unazad.

ECHILLADAS a la Copernicana

Pred kraj prošle godine smo pravili neke burito papazjanije (možda stignem i do njih), a nekako u to vreme se i Miljan pravio važan sa enchilladama, pa nam je ostalo šest tortilja koje smo danas stavili na dnevni red.

Uploaded with ImageShack.us

Od mesa smo stavili pola kilograma mlevenog, neke delove gigantskog pileta (3,28 kg), oko 200 gr., 150 grama skockane slaninice, jednu stišku iseckanu kobasicu. Od povrća pola paketa Fricom-ove meksičke mešavine, trećinu paketa od po dve sečene crvene, žute i zelene paprike (semafor), jednu glavicu crvenog luka, pola praziluka, tri polutke sušenog paradajza (sopstveno sušenje). U mešavinu smo dodali malo zaostalog sosa od mešavine suvih pečurki, malo našeg pindžura, kašiku hoi sin sosa. Kao sireve smo upotrebili makednoski Pecorino, Imlek, blue sir i Svrljiški sir, Mokrin, sve po 100 gr. strugano na sitno, sečeno na kocke i strugano na krupno, respektivno.

Najpre smo propržili slaninicu i kobasicu i odvojili na stranu. Onima kojima nije već poznato: uvek počinjemo sa masnijim delovima nasuvo. Zatim su proprženi crveni luk i praziluk, dodato mleveno meso i vraćena slaninica i kobasica. U narednoj fazi smo dodali papriku i ostatke sosova. Negde pred kraj hoi sin sos (to je gusti slatki sos na bazi soja sosa i malo sladak). To se nalazi u tiganju na stolu ispred mene.

Svaka tortilja je posuta Pecorinom, a zatim nasuta puna kutlača punjenja. Preko punjenja su poređane kocke blue sira. Enchillade su spakovane na širinu suda za pečenje. Na slici su gotove i smeštene tri.

scallop

Kad sam završio sa pakovanjem stavio sam paradajz sos iz konzerve sa pelatom i nastrugao svrljiški sir.

Peklo se 20 minuta na 200oC. Radmila i ja smo za ručak pojeli jednu i po. Pili smo dobro belo župsko vino "Spasić".

pokojni Steva

A onda ova moja kaže da JA kuvam za armiju  :-x