• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lord Kufer

Sve su to Francuzi već jednom (više puta) preživeli, još u vreme Jakobinske diktature.

Zadatak svake vlade je da NE USPE...

Džek

Švajcarski bundesrat doneo predlog izmene kaznenog zakona. Oće da legalizuju incest.

http://kurier.at/nachrichten/2057045.php

Opozicija divlja, a austrijske novine koje su donele vest prognoziraju da "nema boga da im to prođe"

E baš bi voleo da vidim njuškicu lika kome to pade na um. Očekujem grotesknu facu, ludačkog pogleda naspram koje je lice Jozefa Fricla oličenje nevinosti...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

ne vidim zasto bi incest, koji ima tradiciju, bio ista losiji od pederluka. dobra vijest, ako dzek nije stavio tko zna sta, a napisao tu vijest uz link ka nerazumljivom sadrzaju.

Džek

Ja nisam naglasio da je to dobro, ako nisi video prezir i ironiju u zadnjoj rečenici mog posta onda šta da ti radim.

Drugo, sadržaj nije nerazumljiv ljudima koji makar malo natucaju njemački.

angel011

Džek, a da prevedeš za nas koji ne natucamo nemački?

Ili imaš link na engleskom (ili ruskom)?
We're all mad here.

Džek

Ne, nisam našao druge linkove.
Pokušaću prevesti...

džin tonik

ja sam naglasio da je dobro, ako je istina. a inace, stavljaj linkove ka tekstovima na hrvatskom da te svi razumijemo.

Lord Kufer

Incest je fifti fifti šansa za poboljšanje rase... Znači da su očajni, spremni na rizik.

Džek

Evo prevod prva dva pasusa, dalje mi se neda:
(sa podnaslovom)

"Ljubavna veza između majke i sina kao i između braće i sestara bi trebala biti dozvoljena.
Opozicija divlja.

Švajcarski bundesrat želi incest da izuzme iz kažnjenog zakona. Ljubavna veza između majke i sina ne bi trebala biti kažnjiva, stoji u nacrtu novog krivičnog zakona. Konzervativne partije reaguju uvređeno.

Konzervativna hrišćansko demokratska partija (CVP) smatra da je zaštita socijalne institucije porodice urgentna. Incest između nekrvnog srodstva članova porodice je po današnjem zakonu ipak problematičan, zaključuje CVP" 

Džek

Quote from: Josipovitch Broznjev on 10-12-2010, 22:33:28
ja sam naglasio da je dobro, ako je istina. a inace, stavljaj linkove ka tekstovima na hrvatskom da te svi razumijemo.

Ako smatraš da je incest dobra stvar, onda znaš šta ti je činiti.

džin tonik

mislim da imam neku dobru sestricnu u svicarskoj, odlicno.

angel011

Hm.

Po komentarima na koje sam naišla, izgleda da je argument za tu ideju taj da je u slučajevima kada je bilo osude za incest u pitanju bilo i seksualno zlostavljanje dece, što je ionako protivzakonito, a ako dve odrasle osobe hoće da se seksaju, to je njihova stvar.
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: Džek svih zanata on 10-12-2010, 22:44:51...
Švajcarski bundesrat želi incest da izuzme iz kažnjenog zakona. ...

prerano sam se ponadao. sigurno podmeces gluposti, nemaju oni kaznjeni zakon. kaznjeni zakon, pih.

a i kad odem na link, tamo je tekst puno opsirniji, ne te dvije-tri recenice sto si napisao.

angel011

Quote from: Josipovitch Broznjev on 10-12-2010, 22:51:47

prerano sam se ponadao. sigurno podmeces sluposti, nemaju oni kaznjeni zakon. kaznjeni zakon, pih.

a i kad odem na link, tamo je tekst puno opsirniji, ne te dvije-tri recenice sto si napisao.

Rekao je da je preveo početak i da ga za dalje mrzi.

Budi ti opširniji pa prevedi sve.  :)
We're all mad here.

scallop

Može i na hrvatsku ekavicu, dobro se snalazim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

U daljnem tekstu austrijskog članka piše da je između 1984 i 2007 godišnje "padalo" samo po tri, četiri presude godišnje (za incest) i da je incest postao marginalna stvar...

Možda si i u pravu, Angel. Nek radi kome se to radi. Što bi rekao prost narod, da prostiš: "Nek si jebu mater..."

džin tonik

Quote from: angel011 on 10-12-2010, 22:55:46Rekao je da je preveo početak i da ga za dalje mrzi.

Budi ti opširniji pa prevedi sve.  :)

odbijam da citam tekstove napisane jezikom koji se rabio u trecem rajhu. ne kao neki...

Džek

Quote from: Josipovitch Broznjev on 10-12-2010, 22:51:47

prerano sam se ponadao. sigurno podmeces sluposti, nemaju oni kaznjeni zakon. kaznjeni zakon, pih.

sluposti? Nova reč novorvatskog?
Elem, trebao bi poslušati prost narod...

džin tonik

ispravljeno. i ne skreci paznju sa cinjenice da se ocigledno sluzis onim jezikom.

Ygg

Ala su ti Francuzi pičkice! Kukaju zbog pišljivih 10cm snijega. Kod nas napada pola metra snijega preko noći i ujutru svi normalno idu na posao. Rijetko koji autobus da zakasni par minuta.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Cornelius

Quote from: Josipovitch Broznjev on 10-12-2010, 22:27:14
ne vidim zasto bi incest, koji ima tradiciju, bio ista losiji od pederluka. dobra vijest

E, Josipovitszchu, jebi si mater.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

džin tonik

sad se vidi tko ima plavu krv, a tko je obicna prostacina...

Plottz

........ a tko i gdje zaključava ćerku kojoj je napravio petoro dece u podrum 20 godina...
subota 14

mac

Za slučaj da se ne zavitlavaš: ne kaže se incens nego incest.

Lord Kufer

Ovaj slučaj iz Austrije je jedan od mnogih, koji većinom nisu incestuozni, ali je suština nasilje, a ne incest.

Više volim reč incens...

Al ajd samo da pomislimo na sve one sweatshopove koji postoje diljem sveta u kojima radi brat bratu jedno 3 milijarde ljudi, žena, dece oba pola... To nema veze, jer nije incens?

mac

Kakva je sad to logika? Ako je na jednom kraju Zemlje dozvoljeno A zašto onda na drugom kraju ne bi bilo dozvoljeno B?

Lord Kufer

Dozvoljeno je vladarima, a sirotinji raji nije dozvoljeno jer njihove porodice imaju da budu ograničene i imovina uredno rasparčavana... Da ne bi stekli moć. Vladarske porodice se mešaju vekovima, ima porodica koje vekovima rasađuju jedne te iste gene...

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plottz

Španska kruna je imala žešći problem s tim,srednji vek i ne samo oni,teza stoji da slične stvari još obitavaju po dvorovima.
subota 14

akhnaton

A sve je počelo u starem Egiptu, ...... cccccccccc
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Lord Kufer

Hapsburgovci su bili majstori verbesserunga, i taman im se rodio Kwizac Haderakac, kad tamo a ono ubiše ga Srbi...

akhnaton

Quote from: Lord Kufer on 11-12-2010, 12:22:10
Hapsburgovci su bili majstori verbesserunga, i taman im se rodio Kwizac Haderakac, kad tamo a ono ubiše ga Srbi...
I poneki musliman.... mlado bosanac ba.....  :idea:

akhnaton

pokojni Steva

Niko nije bio prvi pa ni Egipat. Tad je to bilo normalno za vladajuću elitu svukuda kroz 'civilizovan' svet.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Ni Švecka nije imuna na alkaidu:

Sweden calls Stockholm blasts "terrorist attack"

QuoteTwo blasts rocked the centre of Stockholm Saturday night in what Sweden's foreign minister called "a terrorist attack," killing one person and wounding two.

The blasts Saturday took place after Swedish news agency TT said it received a threatening letter about Sweden's military presence in Afghanistan and a years-old case of caricatures of the Prophet Mohammad.

Asked if a man found dead at the site of the second blast blew himself up in some way, police spokesman Kjell Lindgren said: "It is possible."

The incident began when a car burst into flames in the city centre, followed by explosions from within the car which the police said were caused by gas canisters.

Another explosion took place, in which the man died, about 300 metres (yards) away. Two people were wounded in that blast.

"Most worrying attempt at terrorist attack in crowded part of central Stockholm. Failed - but could have been truly catastrophic," Foreign Minister Carl Bildt said in a message on Twitter, which was also shown on his blog.

Investigations were underway to see if the two incidents were linked, Lindgren said.

Several hours after the blast, the man's body was still lying on the pavement, covered with a white sheet.

Police vans had cordoned off several streets around the body and the car had been towed away. Elsewhere, the city centre was calm, with people having a normal Saturday night out.

Swedish newspapers all said the man did blow himself up.

Dagens Nyheter quoted a man called Pascal, a trained medic, as saying, "It looked as if the man had carried something that exploded in his stomach."

"He had no injuries to the face or body in general and the shops around were not damaged."

Newspaper Aftonbladet quoted a source as saying that the man was carrying six pipebombs, of which only one exploded.

THREATENING LETTER

He also had a rucksack full of nails and suspected explosive material, the newspaper said. It also quoted eyewitnesses saying the man was shouting in what was apparently Arabic.

The police declined to comment on that report.

TT said the email it received was also sent to the Security Police, which confirmed it had received such a communication, but declined to reveal its contents.

TT said the email had sound files in Swedish and Arabic.

"Our actions will speak for themselves, as long as you do not end your war against Islam and humiliation of the Prophet and your stupid support for the pig Vilks," TT quoted a man as saying in one of the recordings.

TT said the threat was linked to Sweden's contribution to the U.S.-led NATO force in Afghanistan, where it has 500 soldiers, mainly in the north.

It also referred to caricatures of the Prophet Mohammad by the Swedish artist Lars Vilks, who depicted the Prophet with the body of a dog in a cartoon in 2007.

Most Muslims consider any depiction of the founder of Islam as offensive.

In March, an American who called herself "JihadJane" was charged with plotting to kill Vilks. In May, arsonists tried to set fire to his house.

Vilks, contacted by Reuters Television, was safe.

"This is the first casualty of my project," he said. "It was an act against the Swedish people to scare them and not to me. The good news was that a terrorist died and not someone else."

Evan Kohlmann, a U.S. terrorism consultant, told Reuters that a small militant Islamic community had been based in Sweden for some time. But she thought that the Saturday incident, if an attack, was one man's work.

"However, given the scale of this attack and the target, I suspect this is a homegrown local extremist who may or may not have connections to any actual terrorist organisation."

"We've seen a flurry of attempted attacks across northern Europe by similar lone wolf militants who were, in one way or another, enraged by the Cartoon controversy."

Lindgren said it was not clear what caused the car to explode. After the first explosion, the gas canisters caused smaller blasts, he said.

Gas canisters were also part of the homemade bomb which failed to avoid in Times Square in 2010 and when a jeep was rammed into Glasgow airport in 2007.

In January, a Somali man was indicted for terrorism and attempted murder for breaking into the home of the Danish cartoonist Kurt Westergaard and threatening him with an axe.

A cartoon by Westergaard in 2005 that depicted the Prophet Mohammad with a turban shaped like a bomb caused outrage across the Muslim world, with at least 50 people killed in riots in the Middle East, Africa and Asia.

scallop

Samo da se ne povampiri Saladin, pa sredi krstaše.

akhnaton

Saladin bi se valjda već povampirio, nego mu se nešto ne ustaje iz groba...

Cornelius

Scallope, ovo ce te zanimati. Danas je na BBC-ju jedna emisija o Pompejima, a ovde imas i clanak koji govori o stanovnicima. Ima cak i jedan koji je pokusao da ode na drugi svet sve zajedno sa parama, ali nije upseo. On otiso, a parice ostale u podrumu, sa njegovim zemnim ostacima. Vidis, nije cito Oko za treci svet.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11952322
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Plottz

Šta reći za kineske careve...stoka nepismena :!:
subota 14

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

cutter

Evo još BBCja, kako je ovo dobro, skoro dvaput sam pogledao  :!:

BBC Jody McIntyre interview

Meho Krljic

scallop

Naši distrofičari i oboleli od cerebralne paralize još nisu pretnja za našu policiju. Ali, kad nas prime u EU, najebaće!

Meho Krljic

Quote from: scallop on 15-12-2010, 20:00:22
Naši distrofičari i oboleli od cerebralne paralize još nisu pretnja za našu policiju. Ali, kad nas prime u EU, najebaće!

Taj rad. Još ako se prevare pa krenu na neku utakmicu... Nek se pričuvaju policijskih snajpera.  :lol: