• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart - PRIČE i uputstvo za glasanje

Started by Boban, 11-02-2011, 22:02:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

E da neko pomene i tu čudnu izmenu imena mesta. Sve sam se trtario da ona ima nekog 'skrivenog' smisla pa da ću opet ispasti glup u društvu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Josephine

Krajnja odluka je uvek organizatorova. Ja sam predložila, i to javno - u postu, nakon što sam podrobnije iskomentarisala priče.

Htela sam samo da se zna da kasnije objavljivanje priča nego što je uobičajeno nije nikakva Bobanova muljavina.

Uostalom, to i nije bitno. Ovo je tema o martovskim pričama...

Stipan

Josephine

Pa nije muljavina. Javno sam predložila. Svako može da predlaže. :)

Povratna informacija bitna je za radionicu.

Stipan

Mims

Quote from: D. on 12-03-2011, 11:31:59
Krajnja odluka je uvek organizatorova. Ja sam predložila, i to javno - u postu, nakon što sam podrobnije iskomentarisala priče.

Htela sam samo da se zna da kasnije objavljivanje priča nego što je uobičajeno nije nikakva Bobanova muljavina.

Uostalom, to i nije bitno. Ovo je tema o martovskim pričama...

Dušo, ti si prvi dan rekla koja je tvoja priča. Meni je apsolutno nebitno da li su autori objavljeni ili ne, s obzirom da mi je ipak bilo lakše da neke priče prokomentarišem kada znam da je nekome to prva ikad napisana priča, nekome prva dovršena, neko je na njoj radio 20 minuta i sl.

Što se tvog stila tiče, prilično je muški, zato što pokušavaš da ga bobanizuješ.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

pokojni Steva

Stipan

Polako, Stevo. Strpljenje je majka mudrosti.

Mims

sheep happens.

Josephine

Quote from: Stipan on 12-03-2011, 11:39:21
Dobro, dobro...
Zezam se, bre...

Nema, bre, zezanja ovde. Odma' će neko da smisli celu teoriju zavere, sve sa masonima koji utiču da se ova radionica razvija u određenom pravcu, sve zarad cilja da ja postanem vladarka sveta.   :)

Mims, draga, ne zaskači me sa leđa. Uvek to radiš, od samog početka. Posle se pitaš što te ponekad napušavam.

Rekla sam već da sam greškom objavila svoju priču. Bilo mi je krivo što su je nazvali zajebancijom. Izvinjavam se svima zbog toga.

Za moje priče kažu da su "muške" otkad pišem. Nema to veze ni sa kim, osim sa mojim animusom.

Mims

Kako li se to zaskače s leđa na forumu? hahahahaha

Joke mi je najbolja baš zato što nije muška. VZMZ i Uške su ti prilično bobanizovane.
sheep happens.

pokojni Steva

Ah Mims, ote mi Stipan ideju, bez da plati licencu, pa neka mu je sad.

pokojni Steva

Josephine

Quote from: Mims on 12-03-2011, 11:49:47
Kako li se to zaskače s leđa na forumu? hahahahaha

Joke mi je najbolja baš zato što nije muška. VZMZ i Uške su ti prilično bobanizovane.

Mims, šta želiš da kažeš? Ajde, reci, da završimo i sa tim, pa da nastavimo radionicu...

Ako nisi primetila, Joke ima dve strane priče. Ženska je moja anima. Muška je moj animus. Ona nikako nije u celosti "ženska".

Ne pada mi na pamet da se branim od ovih tvojih napada (ili, ajde da ublažim - insistiranja), besmisleni su.

Uživaj u radionici. :)

Stipan

Kakva crna licenca!? u mene ti je, brate, sve piratsko!
Ama, gde je ovaj Savajat!?

Mims

Ne napadam te. Samo prestani da smaraš s tim da si htela da odložiš objavljivanje autora, a sama si objavila sebe. Ok, slučajno si to uradila, ali stvarno smara ponavljanje "ja sam htela da zakočim, bla blabla..." Da nisi objavila svoju da si napisala Ušketa, možda bi i imala prava da to uradiš, ovako je baš ljigavo.

sheep happens.

Josephine

Koliko puta treba da si izvinim? I ja imam pravo na greške i grešim.

Učimo u hodu. I ja sam, negde, pristala na takmičarsku atmosferu. Kasno sam to osvestila.

I kakve sad veze ta moja greška ima sa tvojom konstatacijom da "bobanizujem" svoje priče, osim što si htela da me isprovociraš/uvrediš/povrediš? Eto, taj tvoj postupak je, na primer, ljigav.

Veruj mi, ne želiš to. A ja želim da nastaviš da pišeš za radionicu.

Odustani. Takođe - ne smaraj.

scallop

Pa, bobanizuješ. Šta tu fali? Nećeš s tog drveta ništa obrati. Vidiš da on sada radmilizuje svoje priče. Kol'ko smajlija ovo vredi?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

Шта се дешава? У, јеботе...CATFIIIIGHT!!! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Plut

Auuuu, al' ste poranili, a ti Savajate kasniš, po običaju.

Mims

Quote from: D. on 12-03-2011, 12:04:51
Koliko puta treba da si izvinim? I ja imam pravo na greške i grešim.

Učimo u hodu. I ja sam, negde, pristala na takmičarsku atmosferu. Kasno sam to osvestila.

I kakve sad veze ta moja greška ima sa tvojom konstatacijom da "bobanizujem" svoje priče, osim što si htela da me isprovociraš/uvrediš/povrediš?

Veruj mi, ne želiš to. A ja želim da nastaviš da pišeš za radionicu.

Odustani.

Je l' ovo boldovano treba da shvatim kao pretnju?

Tvoja greška nema veze sa bobanizacijom, samo sam pročitala da si negde napisala da su ti priče muške.To nije bila ni provokacija/uvreda/povreda; to je mnoooogo blaže od bilo čega što ti umeš da kažeš s namerom da isprovociraš/uvrediš/povrediš; ali ti to očito nije jasno. Mene najmanje privlači da se trošim na tebe; samo mislim da bi malo trebalo da spustiš loptu. Evo, ja svoju spuštam.

xremyb
sheep happens.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 12-03-2011, 12:12:32
Auuuu, al' ste poranili, a ti Savajate kasniš, po običaju.

Ето, човек се мало дуже задржи да паузи за доручак и већ му се приговара и тапка ногом...је л` то та Јевропа којој тежимо, питам ја вас?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

Josephine

Quote from: Mims on 12-03-2011, 12:13:24
Je l' ovo boldovano treba da shvatim kao pretnju?

Tvoja greška nema veze sa bobanizacijom, samo sam pročitala da si negde napisala da su ti priče muške.To nije bila ni provokacija/uvreda/povreda; to je mnoooogo blaže od bilo čega što ti umeš da kažeš s namerom da isprovociraš/uvrediš/povrediš; ali ti to očito nije jasno. Mene najmanje privlači da se trošim na tebe; samo mislim da bi malo trebalo da spustiš loptu. Evo, ja svoju spuštam.

xremyb

Eto, Bata ti je sve rekao.

Kasno je i jadno da spuštaš loptu nakon što si ubola iz prikrajka. Kukavički je. Ovde samo ja imam moć da je spustim, i već sam je spustila mnogo pre tebe, inače bih rekla sve što mi je u glavi. Ponavljam, želim da nastaviš da pišeš za radionicu.

Scallope, nemojte i vi sada da počinjete. :) Ako i liči, to nema veze sa nekakvim "imitiranjem". Neki ljudi prosto imaju ponešto zajedničko.

Edit: ove škorpije su nesnosne. :)

Mims

A kako ti to meni pretiš, D.ušo?

Ja tebe na forumu ne mogu da ubodem iz prikrajka. Forum je javno mesto. Ti meni kukavički pretiš.

Ja ću da nastavim da pišem za radionicu, ponovila ti to jednom ili nijednom.
sheep happens.

Josephine

Odustani. Poslednji put.

Te nezajažljive ambicije koje imaš, ispunjavaj na drugom mestu, ne preko mojih leđa ili leđa radionice.

Ako treba, Bata će opet da ti ponovi.

Stipan

E, a sad prelazimo na tešku artriljeriju. Životinjsku.

Josephine

Čini ti se. Na tu artiljeriju prebacila je Mims. Dobro ona zna šta je htela da uradi kada mi je rekla da mi priče liče na Bobanove. Moje su metode profinjenije i dublje. Ali dobro, sve u rok sagitaške službe.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Ma može ona da se suprotstavi. Problem je što to radi kukavički.

Pogrešila sam, izvinila sam se. Ali i uvek, apsolutno uvek dajem povratnu informaciju u radionici.

Mims

Quote from: D. on 12-03-2011, 12:31:11
Čini ti se. Na tu artiljeriju prebacila je Mims. Dobro ona zna šta je htela da uradi kada mi je rekla da mi priče liče na Bobanove. Moje su metode profinjenije i dublje. Ali dobro, sve u rok sagitaške službe.

D. ne znam da li si primetila da sam dvaput glasala za tvoje priče? Nijednog trenutka nisam želela da te povredim time što sam rekla da liče na Bobanove, to je scallop lepo primetio. Mene ne bi uvredilo da me porede sa piscem koga cenim. Ipak, dve poslednje su ti pomalo muškije nego Joke, ili one sa Đavolom. Samo to, samo to.

Ti mene bockaš odavno, ja tebe ubodem jednom i to je onda nešto ultra strašno.

Ne želim da se suprotstavljam, rekla sam šta sam imala. Nije mi namera bila da te izazivam na dvoboj.
sheep happens.

Josephine

Ma daj, Mims.

Gde god da si naučila tu manipulaciju javnim mnjenjem, lepo si naučila.

Ubodi, povuci se, trepći okicama i pravi se nevinašce.

Bodeš ti stalno, samo ne priznaješ.

Ali dobro. Blaža sam nego inače jer stvarno jesam pogrešila odajući svoju priču (bilo to pod uticajem emocija ili ne).

Odustani sad.

Edit: Đavo je priča iz muške perspektive. Ne može da bude "muškija". Pojma nemaš šta pričaš.

Josephine

Mene je Lord, na početku, inficirao virusom Evrovizije, dvorova, farmi i sl. I sada imam taj kompleks (i osećaj krivice) da sam pokrenula nešto što liči na navedeno.

Možda se pogrešno postavljam, ne znam... Ne bih nikakve zasluge, "funkcije" i sl. Ali volela bih da ovo više liči na radionicu, nego na takmičenje. Tek da mi se Lord ne vrzma po glavi stalno...

pokojni Steva

Brate Savajte, jesi l više umućko to blato? Primakni bazen, vreme je novac. Davaj još jednu turu! Cuncukret, kokice, susam orasnice, navali narode!

Stipan

Ma kakav te osećaj krivice spopao Uškice?
Nisi baš sasvim u pravu - baš taj šmek takmičenja čini ovu radionicu zanimljivom. To što ljudi padaju u vatru (Ne mislim sad na tebe, i meni se pre neki dan desio ispad čak i gori nego što to ti obično izvodiš) je samo kolateralna šteta. U početku sam mislio da uobražavam kad zamišljam da su sve priče iz kruga u krug bolje, ali sad isto to tvrde i ovi iz "prve lige". Možda treba malo doterati u hodu, ali sam sistem je dobar.

Mims

Quote from: D. on 12-03-2011, 12:50:50
Mene je Lord, na početku, inficirao virusom Evrovizije, dvorova, farmi i sl. I sada imam taj kompleks (i osećaj krivice) da sam pokrenula nešto što liči na navedeno.

Možda se pogrešno postavljam, ne znam... Ne bih nikakve zasluge, "funkcije" i sl. Ali volela bih da ovo više liči na radionicu, nego na takmičenje. Tek da mi se Lord ne vrzma po glavi stalno...

U svakom slučaju, super ti je ideja. Zapravo, samo zbog radionice sam ovde, s obzirom da ne volim forume kao takve. S druge strane, ekipa ovde mi odgovara, ali forum će uvek biti forum (forum-farum-farma)...
sheep happens.

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 12-03-2011, 12:58:51
Brate Savajte, jesi l više umućko to blato? Primakni bazen, vreme je novac. Davaj još jednu turu! Cuncukret, kokice, susam orasnice, navali narode!

U pravu si, Stevo. I to je deo farme... i ljudske prirode. Problem je što ni ja nemam osećaj da je ovo javno, na Internetu, već da sam među svojom ekipom... I kada se setim da je javno, guši me osećaj krivice.

Eto. Nastavljamo sa radionicom. :)

pokojni Steva

D, di si ti odrasla? Međ Amišima? (autor nije imao nikakve aluzije spram verskih manjina i njihovih životnih svetonazora. Za detaljna objašnjenja i moguće kontraindikacije, obratiti se svom lekaru ili farmaceutu)

analogdigit

Ne bih ja to poredio sa farmom. Reality programi su zamišljeni kao instant zabava. Od vas zahtevaju samo pasivno uloženo vreme, bez korišćenja mozga. Uglavnom se oslanjaju na najniže životinjske instikte, koji kod nas još uvek postoje iako su vešto sakriveni debelim slojevima evolutivnih procesa koji su se akumulirali u našoj svesti.

Farama i ostali su jednostavno staro "dobro" načelo, hleba i igara. Opijum za mase, nešto kao religija.
Ovde ipak, nije dovoljno samo pasivno posmatranje, niti je moguće učestvovati bez aktiviranja moždanih vijuga.
To što postoji takmičarski duh, po meni je samo individualno. Lično nisam ovde da bih se takmičio, smatram da još nisam u stadijumu u kome je to moguće, obzirom na ono što ostali imaju da ponude. Ono što se meni dopada ovde jeste što više osoba piše radove na istu temu. Na taj način, čitajući njihove priče, mogu mnogo toga da naučim o prilazu i izvedbi zadate teme. Iskreno, više se radujem čitanju tuđih priča, jer smatram da tada tek imam priliku da naučim nešto o pisanju. Da uvidim greške koje sam napravio u pisanju svoje priče i da kasnije to primenim.

Stipan

Tek da vidiš kako se ovi oslanjaju na najniže životinjske instikte kad počne režanje i lajanje!
Što se tiče tvog pisanja - ne sekiraj se (ako ti išta znači moja procena).

angel011

@analogdigit: Zapravo, veoma liči na reality show.

Učesnici u radionici, naročito oni koji se međusobno svađaju i svašta jedni drugima pričaju, su kao učesnici Farme (ili kojegod emisije tog tipa), a Bobanu raste rejting foruma jer mnogi dolaze da gledaju catfight i ostale fajtove. Upotreba mozga tu nije neophodna.

Razlika je što su učesnici takvih emisija obično plaćeni da trpe sve i svašta, a ovde učesnici neće dobiti nikakvu kintu. Steći će iskustvo - steknu ga i oni na Farmi - ali ni cvonjka neće dobiti.
We're all mad here.

Stipan

analogdigit

Dobro, možda je po nekad potrebno osloboditi životinje u nama, čisto da bi svest dobila mesta za rad... taj psihološki lanac na kome držimo svoje najniže instikte zna ponekad da se pokida.

Inače, hvala Stipane na komentaru na račun mog pisanja. Naravno da mi znači svačije mišljenje! Tvoje priče su sve bolje i bolje. Dažd mi je i dalje veoma lepa priča i mislim da bi od toga mogao da napraviš veoma dobru stvar, samo da je malo razradiš i utegneš. Ova poslednja, rekao sam već, nije toliko loša koliko me je odbila kaubojština u njoj... (Sad će opet Savajat da dođe sa motkom i da me tresne po tintari! :lol:)

angel011

Quote from: analogdigit on 12-03-2011, 13:44:46
Dobro, možda je po nekad potrebno osloboditi životinje u nama, čisto da bi svest dobila mesta za rad... taj psihološki lanac na kome držimo svoje najniže instikte zna ponekad da se pokida.

Kada se to oslobađanje čini na javnom mestu, pred očima publike, to postaje reality show.
We're all mad here.

analogdigit

Quote from: angel011 on 12-03-2011, 15:20:25
Kada se to oslobađanje čini na javnom mestu, pred očima publike, to postaje reality show.
U pravu si, kada malo bolje razmislim to je suština. Tačnije mislim da si postavila definiciju ove pojave!

Nego da iskoristim priliku za još nešto što htedoh reći.
Tvoju priču iz ovog kruga sam pročitao još par puta. Nisam pre zano da je tvoja. Napisao sam već da je jedina, bar što se mene tiče, učinila da na trenutak stvarno osetim strepnju. Pokušao sam da prokljuvim zbog čega je to tako, ali nikako da shvatim. Najbolje što mi je pošlo za rukom da zaključim, jeste da sam tu strepnju osetio zbog toga što si devojčicu u toj priči na neki način oživela. Tako da je njena strepnja prešla na mene.

Takođe onaj savet koji si mi dala o uverljivosti likova. Ovde u tvojoj priči, devojčica je, opet bar za mene, oživela u dijalogu. Ali ono što je prosto neverovatno, jeste da mi je jedna rečenica koju je devojčica izgovorila prosto opisala skoro sve o njoj... Već sam napomenuo da je to rečenica u kojoj devojčica pita majku da li da baci neku "vračku" za sreću. To je toliko bilo simpatično, dečije i nekako nevino. Baš me je nasmejalo.

Ništa, studiraću ja još te tvoje likove, možda nešto i naučim. Samo nešto mi govori da ne postoji nikakav instant napitak koji će mi omogućiti da na taj način udahnem život likovima. :lol: