• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart - PRIČE i uputstvo za glasanje

Started by Boban, 11-02-2011, 22:02:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: scallop on 10-03-2011, 14:29:46
Na primer, Sintetik.  Ne treba nasedati na divljenje vojvođanskog lobija.
Evo, ovako: ako neko želi detaljnije, ja mogu ali uz ponovno čitanje.
1. Pouka - za sve nevolje foruma, Srbije i međuzvezdanih prostranstava odgovoran je vojvođanski lobi.
2. Želim detaljnije - ako ne tražim suviše. Ti si jedini kome se moja priča koliko toliko svidela.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 10-03-2011, 19:38:44

1. Pouka - za sve nevolje foruma, Srbije i međuzvezdanih prostranstava odgovoran je vojvođanski lobi.

Хоћеш да кажеш да није?! Ма, хајде... :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Hiperhik

Stipane, ukoliko se Vojvodina osamostali glavni grad ce biti Zemun, nadam se da ti je to jasno? :)

Plut

Ha! E da ja sada svima vama nešto kažem.  znaika
Dakle, od 18 priča, 11 je promašilo temu! Ha! :evil: I na to niko nije obratio pažnju, ccc.

Ako već pričamo o dvoboju onda je to borba, verovatno uvek, dogovorena, ali uvek i samo uvek borba u kojoj obe strane učestvuju dobrovoljno. Čak i da nije dobrovoljno, u dvoboju se ne učestvuje bez pristanka obe strane i svesti o istom.

Idemo redom:

Na smrt moliću! – Dvoboj se pominje, ali samo kao uzrok.

U snovima, potraži me – Ovo je borba, a ne dvoboj.

Svrgnik – Ni ovde nema dvoboja, Svrgnik je došao s namerom da uništi i od svega ispala, opet, borba.

Široki i Uške – Ovde se ratuje. Nebitno što je to ,,kao" ratovanje, dvoboja nema.

Ratnik – Opisivanje kako je odrastao budući ratnik. Kaže, oseća da mu je protivnik tu, skriven kako ga ovaj ne bi spazio. U dvoboju nema skrivenih.

Povratak ratnika – Sam naziv sve govori. A i mačke ne idu u dvoboj već u tuču.

Na leđima bika – Borba na život i smrt.

Zaboravljen u zaboravljenom gradu – Dvoboj je samo pomenut, ali ga nigde nema. On je prevara.

Sekunda(nt) – Ni traga od dvoboja. Ta reč se samo pominje na kraju, kao nestanak priče koja je za temu imala dvoboj.

Igra duhova – Ovde je u pitanju napad. Opet nema dvoboja.

Povratak u Edem – Najobičnija tuča između Kaina i Avelja.

M.M

Stipane, meni jedna stvar nije jasna.
Pre desetak dana postovao si Osvajače, priču koja ima dosta problema sa rečenicama, između ostalog.
U Boginji mačkastih očiju takvih problema skoro da nema.
Jesu li Osvajači odavno napisani? Ako jesu, pobogu, zašto si ih postovao u onakvom obliku?
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Hvala ti Plutice š'o me nisi pomenula barem ovde.
Hiperhik, nemoj na ovom topiku - išutiraće nas Scallop. Ja to samo iskoristio njegovu nesmotrenost da priredim diverziju.
Miljane - Osvajači jesu stara priča. Postovao sam je zato što je bilo dosta reči o HF-u.

Plut

Quote from: Hiperhik on 10-03-2011, 20:00:19
Stipane, ukoliko se Vojvodina osamostali glavni grad ce biti Zemun, nadam se da ti je to jasno? :)
Zemunac, sve dok ovako radiš, ne nadaj se vojvođanskom miru i poštenju.

Zemunski cenovnik:
Standardne usluge:

Pretnja osobi pismom: ...................................................................................1.000 din
Pretnja osobi preko zaštićene telefonske linije: ..........................................1.500 din
Pretnja osobi - dva ćelava bildera u crnom BMW-u: ................................10.000 din
Pretnja osobi - dva ćelava bildera sa niskim čelom, brazgotinama na licu i hrapavim glasom u crnom BMW-u:...............12.000 din
Pretnja osobi - četiri naoružana ćelava bildera sa niskim čelom u crnom mercedesu 600 SEL: .........................................15.000 din
Pretnja osobi sa neznatnim povredama - paket "Don Vittorio": ..........................................................................................50.000 din
Prebijanje osobe - 2 gorile: ...15.000 din
Prebijanje osobe - 2 gorile sa bolnim hladnim oružjem: ...20.000 din
Prebijanje osobe - 4 gorile u punoj bojnoj opremi (nunčake, bezbol palica, teleskopska palica, etc.): ................................50.000 din
Prebijanje osobe - borilačke veštine, kung-fu, 5 DAN : ...100.000 din
Likvidacija 1 osobe - snajper + cleaner: ........................................................................................250.000 din
Likvidacija 1 osobe - killer + team + da izgleda kao nesreća, samoubistvo, etc: .....................450.000 din
Likvidacija 1 osobe - ručno, bez snajpera + mučenje: .............................................................. .....400.000 din
Masovna likvidacija do 5 osoba - team (u zavisnosti od situacije): ...........................................1.000.000 din
Masakr od 5 do 50 osoba: snajperi + team: ..............................................................................10.000.000 din

Miniranje automobila:

- bez osobe u a utomobilu: ..........................................400.000 din
- sa osobom u automobilu: .........................................450.000 din
- sa više osoba u automobilu: ....................................800.000 din

Miniranje objekta:

- kuća na selu: ...1.000.000 din
- kuća u većem naseljenom mestu bez oštećenja susednih objekata: ..........................2.500.000 din
- kuća u većem naseljenom mestu sa mogućim oštećenjima susednih objekata (ko ih j**e, jefitinije je):.....2.000.000 din
- stan u stambenoj zgradi: ................1.500.000 din
- stambena zgrada: ..........................20.000.000 din

Bombardovanje:

- naseljenog mesta: ........................................................................15.000.000.000 din
- deo grada u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu : ..........cena po dogovoru!

Posebne usluge:

Atentat-snajper+team/u zavisnosti od osobe (premijer, predsednik, etc.................od 10.000.000 din
Silovanje: ... ......................................0 din (Gratis)J
Streljačka serenada: .....................20.000 din/min, svaki sledeći minut: osnova + 50% na kumulativu, max vreme - zavisi od mesta
Nasilno šišanje duge kose (bez povređivanja subjekta): ..................15.000 din
Odsecanje muškog uda: ....................................................................100.0 00 din
Odsecanje testisa: .............................................................................110..000 din
Odsecanje uda + testisa: ...................................................................150.000 din
Hirurško odsecanje: .........................................................................300% osnovne cene
Odstranjivanje leša: ..................... .....................................................400.000 din
Dugoročno duševno oboljenje (paranoja etc. min. 2 godine tretmana) - preteća pisma,
telefonski pozivi, nesreće, posete nepoznatih osoba etc: ...........................3.000.000 din

Mučenje 1 osobe:

- moderno: ..............................................................250.000 din
- u srednjevekovnom stilu: ....................................450.000 din
- 8-časovno predavanje o temi po izboru: ..........1.300.000 din
- po želji: ............................................................od 500.000 din

Stipan

Nadam se Plutice da me ni ovde nećeš pomenuti.

scallop

Quote from: Stipan on 10-03-2011, 19:38:44
Quote from: scallop on 10-03-2011, 14:29:46
Na primer, Sintetik.  Ne treba nasedati na divljenje vojvođanskog lobija.
2. Želim detaljnije - ako ne tražim suviše. Ti si jedini kome se moja priča koliko toliko svidela.

Iskvarićete mi beogradsko dete. :cry: Treba voditi računa i ko te hvali. Opasno je kad se tutnjavcu kroz kukuruze nešto dopadne.  :evil:
Eto, vidiš kako Plut nema pojma šta jeste, a šta nije dvoboj. Što se tiče tvoje priče, ako je tvoja, ja ni sada ne znam imena većine autora. I nije me mnogo briga.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hiperhik

Gluposti. Ja sam miroljubiv covek.
I, da, manem se Mosanta - scallop me nagrdi.
I ciji sam sad? :)

lilit

Plut,
Budi preciznija, bitte. Pricas o dvoboju ili o duelu? :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 10-03-2011, 20:03:49
Pre desetak dana postovao si Osvajače, priču koja ima dosta problema sa rečenicama, između ostalog.
Jesu li Osvajači odavno napisani? Ako jesu, pobogu, zašto si ih postovao u onakvom obliku?

Miljane, pročitaj još jednom:
13. Boginja mačkastih očiju
Ovo je pristojno napisana priča, ali mi liči na reciklažu, odnosno, sigurno sam negde čitao tu igranku sa položajem sunca u dvoboju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: scallop on 10-03-2011, 20:09:07
ja ni sada ne znam imena većine autora. I nije me mnogo briga.
Ma nisam ja molio da pamtiš moje ime Scalope. Samo (ako si raspoložen za tako nešto) da kažeš nešto više o "boginji". - to bi mi mnogo značilo, mislim da ne treba da ti ponovo kao tralala ponavljam koliko cenim tebe i tvoje mišljenje.

Plut

Quote from: lilit_depp on 10-03-2011, 20:15:21
Plut,

Ja o dvoboju, onako 'žemski', al viš' da pojma nemam.  :!:  Nek pametniji objasne zašto jeste.

M.M

Quote from: scallop on 10-03-2011, 20:16:59

Ovo je pristojno napisana priča, ali mi liči na reciklažu, odnosno, sigurno sam negde čitao tu igranku sa položajem sunca u dvoboju.

Boginja mačkastih očiju i jeste sasvim pristojno napisana priča. To me zbunjuje. Nisam navikao na takvo pisanje od Stipana. Ako se malo bolje razmisli, jedina stvar koja Boginju povezuje sa Stipanom, kao autorom priče, jeste naslov. Ništa više.
Još više me zbunjuje njegovo postiranje Osvajača. Ako već ume bolje zašto je postovao priču u onakvom obliku?  

Stipan

Ovo sad ne razumem. Jel' ti to tvrdiš da sam ja odnekud prepisao priču koju sam predao za radionicu? Ako je je to ono što hoćeš da kažeš onda sam ja ovde završio.
Miljane već sam ti odgovorio da su "Osvajači" stara priča i da sam je postovao zato što se govorilo o HF-u. I ti dakle sumnjaš da sam podmetnuo tuđe delo?
Pa dobro - verovatno mi ovde više nije mesto. Pozdravljam ekipu  xyxy

scallop

Plut,

Aman, Lilit. Dvoboj = Duel. Samo naivni veruju da jezici podrazumevaju različito. Sve je to "jedan na jedan", čak i kad se mačori ganjaju. I Boban je u zadatku pomenuo "u najširem smislu" - ugovoreno, sa sekundantima, bez sekundantima, s oružjem, pesnicama, kandžama, catfight, bukvalno svaki sukob u kome postoji motiv i dve strane.

Plut

Izvin'te, ali onda to nije dvoboj. Kako može ratovanje ili spontano makljanje biti dvoboj? A ako je rečeno "u najširem smislu", onda opet nisam pazila na času.  :oops:

Hiperhik

Savajat Erp

sigurno sam negde čitao tu igranku sa položajem sunca u dvoboju.

па, рецимо да се то помиње другом стрипу и вестерн романчићу...мада сумњам да мислиш на тако нешто.  :)

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 10-03-2011, 20:33:19
Boginja mačkastih očiju i jeste sasvim pristojno napisana priča. To me zbunjuje. Nisam navikao na takvo pisanje od Stipana. Još više me zbunjuje njegovo postiranje Osvajača. Ako već ume bolje zašto je postovao priču u onakvom obliku?

Naravno da je tako i nije potrebno objašnjavati. Boban stalno upozorava da se ne postuju restlovi iz prošlosti.
Stipan - Da tvrdim da je prepisano sigurno bih naveo odakle. Dakle, pristojno i viđeno.
Plut - Ako je potrebna dodatna nastava, ja sam uvek spreman. Nekad je dovoljno i prihvatiti tuđe mišljenje.

Josephine

Šta ti bi, Miljane?

Stipanova priča je loše prošla, dokaz da je njegova.  :evil:
Da, Stipane, ne drami.

Plut

@Stipane, ajd vuci dupe nazad. Kakve su to gluposti zbog nesporazuma? Proleće te tuče u glavu, a?
@Scallop, prihvatam ja tuđa mišljenja, što ne bih? Kad čujem argumente, nekad i bez njih, ako je u pitanju autoritet. Ovde sam se postavila bukvalistički, pa eto. Najviše volim tu širinu, al' sad sam baš 'tela ovako. :)

Savajat Erp

Врати се, Стипане, све ти је опроштено!

lilit

Quote from: scallop on 10-03-2011, 20:37:43
Plut,

Aman, Lilit. Dvoboj = Duel. Samo naivni veruju da jezici podrazumevaju različito. Sve je to "jedan na jedan", čak i kad se mačori ganjaju. I Boban je u zadatku pomenuo "u najširem smislu" - ugovoreno, sa sekundantima, bez sekundantima, s oružjem, pesnicama, kandžama, catfight, bukvalno svaki sukob u kome postoji motiv i dve strane.

heh, pa to je valjda bila moja poenta, mislim, to crveno. Jos sam izvodila dokaze iz ucenih knjiga, al dzaba. Kuckam iz tramvaja, pa necu  dalje o tome. :lol: Stevu pozdravila MT, upravo projezdismo pored njenog spomenika. :lol:

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Izvini, Savajate, a šta je to meni oprošteno?

boki77

Грех. Сваки господар равнице има по један грех.  :P

Džek

Boginja mačkastih očiju je jedna od priča za koje sam glasao. Svidela mi se ideja, skoro i pripovedanje da nije par sitnica na koje ću nadoći.
Priča teče glatko, lepo je balansirana. Sama ideja jeste prežvakana, ali šta da se radi, u okeanu ispričanog nema mnogo mesta za nove talase. Nedostatak imaginacije i logička greška; u VR svetu, pod budnim okom kompanije i gledaoca sumnjam da bi Irena mogla tek tako ukucavati cheatove i varati. Mogao si smisliti bolji zajeb od pozicije sunca. Nekako mi to bledo, otrcano. Lepo postavljena relacija scena- karakter koju kvare klišei. Jebote, zašto nisi stavio blastere umesto mornaričkog kolta? Gde piše da u VR svetu sve mora biti podređeno western cirkusu? Ako mu je već toliko smetalo sunce, zašto mu AI nije nasadio rejbanke na nos?

Nisi iskoristio sve potencijale koje si u VR okruženju imao, kliše pa kliše...ccc...
Zavese na vetru? Pa što crni Stipane Serđo Leonove kerefeke? Da si dodao ,,vreo podnevni vazduh je treperio tihim ritmom Enia Morikonea" smatrao bih ovu priču ekstra dobru: Parodija na westerne. Ovako...

Rečenice: Napisao sam da priča teče glatko, i da je lepo balansirana. Nema ništa otegnuto ni zbrzano i to je OK. Ipak, ima čudnih rečenica i mešanje vremena. To ne fermam mnogo, da se popraviti i srediti. Bitnija mi je sama priča. Mislim, ako nema ideje, priče, onda se nema šta ni popravljati. Al' kad sam već načeo, da i to velim.

Sam početak žulja, obrati pažnju:

QuoteKada je zveknuvši mamuzom iskoračio u vrelo popodne, bio je bolno svestan da je ovoga puta sve drugačije. Nagla promena ga je svojom silinom gotovo oborila sa nogu i vrhom srednjeg prsta spustio je obod šešira na oči
Evo kako bi ja, što opet ne znači da je bolje ili pravilnije. Ipak, tražio si moj kont, evo ti ga na! :)

Zveknuvši mamuzom, iskoračio je u vrelo popodne. (sad se neko češe po tintari i pita odakle je to iskoračio u vrelo popodne) Bio je svestan da je ovog puta sve drugačije.
(nema potrebe vezati rečenice, jer jedna sa drugom nemaju veze, u mojoj varijanti.) Nagla promena ga je gotovo oborila na pod. Spustio je obod šešira na oči.
Opet si spojio rečenice koje ne treba spajati, tj, razvukao si je a nije trebalo, jer delovi pre i posle zareza ne čine celinu niti imaju veze jedna sa drugom. Takođe me apsolutno zaboli uvo kojim je prstom spustio obod šešira na oči. Što se mene tiče, mogao je i nogom to da odradi, priča ne bi ništa dobila a ni izgubila.

Takođe mi se ne sviđa ime Atila, zvuči mi nekako barbarski. Garant se glavni lik zove Konan, ili Rohan. Priliči Atili.

Eto, toliko, tražio si i dobio. Ne bi imao više šta da dodam, nadam se da ti je jasno ovo oko rečenica, a ako nije, mogu ja i dalje samo što mi je to dosadno a i reskiram da mi neki pametnjaković kaže ,,tupiš tu čoveku a sam nisi u stanju svoju priču srediti kako valja"

Uvek je lakše drugima nalaziti mane, negoli svoje videti. Trn i balvan u oku, to ti je...

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

tupiš tu čoveku a sam nisi u stanju svoju priču srediti kako valja :mrgreen:

Džek

Pogrešno si upotrebio infinitiv, Scallope; ne prepisuj!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 10-03-2011, 23:12:11
Izvini, Savajate, a šta je to meni oprošteno?

To што не можеш да препознаш шалу без смајлија на крају. :)

scallop

Mica Milovanovic

QuotePogrešno si upotrebio infinitiv, Scallope; ne prepisuj!

Tako je to kad čovek ode u tuđinu. Odma zaboravlja maternji...
Mica

Stipan

1. Džek hvala ti mnogo!
2. Savajate izvini, ti si najmanje kriv za moj bes
3. Stipan može ostati, može i ne ostati - to ništa neće promeniti. Hvala svima kojima je stalo do mojih glupetisanja, ali o tome ću morati da razmislim. Pisao sam i pre nego što sam ovde došao, pisaću i kada ne budem tu.
4. Ako gospodin samizdat misli da ću i ja da ćutim kao Sintetik, grdno se vara. Jeste, "Boginju" nisam ja napisao. Polovinu priče su napisali Scallop i Boban, četvrtinu Meho, D. i Angel, a četvrtinu svi ostali koji su komentarisali moje nebuloze koje sam dosad postavljao na Sagitu. Ako neko misli da tu priču samo naslov vezuje za Stipana, neka se obrati ovde navedenim autorima. Rado ću im prepustiti mesto na začelju.

Boban

Ajde, Stipane, ne ponašaj se kao histerična kokoš.
Jednostavno nisi razumeo radmilove reči na pravi način jer "ja sam ovo čitao" nije značilo da si prepisao već da je tema previše prežvakana i poznata, ali time je počastio većinu. Eto, moju priču je ocenio daleko ispod gomile polupismenih početnika, pa šta da se radi; on jednostavno ocenjuje ideju i ono šta bi priča mogla biti da je dobro napisana, a ne ono šta ta priča jeste.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Bobane, Radmila nijednog trenutka nisam krivio, on je neko ko mi je osim tebe najviše pomogao da dođem do ovoga što jesam. Bes je rezultat ove rečenice : "Ako se malo bolje razmisli, jedina stvar koja Boginju povezuje sa Stipanom, kao autorom priče, jeste naslov. Ništa više." Kako tebi to zvuči?
Ali - hvala ti na ovom postu - ostajem.

scallop

Kad bolje pogledam, ovako uz kafu, a jutro je pametnije od večeri, nisam siguran da smo videli baš sve Stipanove likove. Ko zna šta on još ima u rukavu. U svakom slučaju, ako on baš i nije sasvim prihvatio, da ne napišem razumeo, jer "razumeo" uvek u sebi nosi malo potcenjivanja, ono šta sam ja o njegovoj priči napisao, ja sam potpuno razumeo šta je on napisao. Da, dobro je izjaviti da su Boban i Radmilo napisali pola njegove priče, dvoje-troje četvrtinu, a ostalo svi ostali. Meni to znači da i sam primećuje da se pomerio. To je dobro, jer jeste. Mislim da je dobro što sam i ja primetio, budući da mi je njegova priča bila u najužem izboru (pogledati kraj mog komentara).
Da li je naslov priče jedino što povezuje? Pa, nažalost, jeste. (Meni je i to dobra vest) Pomešao je svoje ovdašnje likove, pa se Stipanu koji se trudi naturio Stipan srednjevekovni udvarač. Jebiga. Možda je došlo vreme da bude ono što jeste, neće mu pasti s glave štagod na njoj imao.

scallop

Dobro, a sad jedno pitanje: Gde je veza priča sa autorima? Danas je 11 mart, treba li još da čekam da se Katozeom i Kukudolom obračunam? Da potrošimo i na taj deo karnevala kojih pet dana, pa u nove pobede. Dok Boban objavi imena autora, zaboraviću priče! :cry:

lilit

Eh, propadosmo. Boban postaje pun saosećajnosti i razumevanja. Dani, Ako ti treba podrška, sažaljenje, razumevanje... odmah da ti kažem, na pogrešnom si mestu, nepovratno su izgubljeni.  :cry:

M.M

Stipane, izveo si neke pogrešne zaključke. Verovatno se u prethodnom postu nisam izrazio dovoljno precizno.
Ne mislim da priča koju si napisao za martovsku radionicu nije tvoja, nego, meni, jednostavno, nije logično da neko ko je napredovao kao pisac postuje priče koje je pisao pre sto godina bez da ih pre postavljanja dotera. Zašto si to uradio? Da bi izvukao neke pouke iz naših komentara vezanih za priču koju si napisao pre ko zna kog vremena? Mislim da tako ništa ne možeš da naučiš jer većinu stvari koje ti kažemo ti već znaš, jer si napredovao (nisam ironičan). Postiranjem priča dao si nam priliku da se pravimo pametni i da te pljujemo, dok ti stoički sve to trpiš.
Priča Boginja mačkastih očiju je zaista solidno napisana i šteta je što je tako loše plasirana.
Stipane, samo tako nastavi, a ja ću ubuduće biti uzdržan od bilo kakvih komentara vezanih za tvoje pisanje.

Anomander Rejk

Quote from: scallop on 10-03-2011, 14:17:35
Kad sam se dotakao Jevtropijevićke, malo i o originalnosti.
Iznenađen sam koliko malo ljudi čitaju, pa im se učini da su napisali nešto novo. Možda je moj defekt što primećujem kad mi se nešto viđeno ponavlja, ali previše je - pročitanog. Ako je deo radionice originalnost, onda tu hramljemo. Praktično, nema iskoraka, te nema razloga čuditi se što sam bolje ocenio ono što mi nije previše ličilo na viđeno. "Povratak ratnika" treba da bude uzor za radionicu. Ovako kako je napisan, odmah je spreman za objavljivanje. I jeste dvoboj - mačor se tabao sa drugim mačorima, a ne sa mačkama. I jeste fantastika, jer Angelina fantastika je takva - uvek na ovlaš doticaju. Kad pročitate njenu zbirku videćete da je uvek tako.
Ah, da, Mac. Ti si - disciplinovan, pa disciplinovano i pišeš. Tu priču o heroju koji postaje zmaj umesto zmaja kad ga pobedi smo odavno čitali u boljem izdanju. Daleko bolje su ti analize radionice, tu si nenadmašan. I sve što si napisao je tačno. Ženama se ne dopadaju muške priče i obratno, a budući da ovde s pravom imaju veći autoritet, onda su takve i posledice.
Macove analize su odlične. Ali priče ne bih delio na muške i ženske. Glasale su žene i za muške priče...
Po meni je ova radionica bila vrlo solidna. Nisam imao problem kao u prošloj, da neke jedva pročitam. Bilo je dosta vrlo iscrpnih i solidnih komentara o pričama. Posebno mi se sviđaju komentari koji su naveli šta ne valja u priči, i šta je ono što je dobro u njoj ; mislim da je obadvoje podjednako važno.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: Anomander Rejk on 11-03-2011, 09:16:49
Macove analize su odlične. Ali priče ne bih delio na muške i ženske.

Nemoj da ih deliš. Ko te tera? Ono što je važno je da pisci oba pola nauče da pišu - za oba pola. Ni muškaračko "iživljavanje", ni ženska "poetičnost" u fantastici ne piju vodu. Ako ja išta budem tražio za sledeću radionicu, to će biti pozicioniranje pisca u suprotan pol. Da vidimo koliko smo u stanju da osetimo drugu stranu. :lol:

analogdigit

Plut

scallop

Quote from: analogdigit on 11-03-2011, 12:10:41
Da postanemo literarni tranvestiti!?  :?

Posmatrajmo ovako: neuverljivost likova najčešće proističe iz paušalnog pristupa suprotnom polu. Kao što je potrebno poznavati ono o čemu se piše, još je važnije poznavati one koji nam nose pripovedanje. Zbog čega bismo zanemarili protagoniste, ako se trudimo da se pripremimo oko situacija u vremenu i prostoru?

Mims

Baš bih volela da pročitam neku Bobanovu priču sa ženskim likovima   :lol:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

scallop

Jel'? xrofl xrofl xrofl

Ima on to, ali štos je da piše iz ženskog lika.  :mrgreen:

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

analogdigit

@Plut: Misliš, možda razvijem neku novu vrstu fetiša
"Traži se osoba koju privlači prozno odevanje u suprotni pol. Tekstovi sa fontom manjim od 10, neće biti prihvaćeni. Poželjno je da imate lepe stilske figure. Obavezna je pravopisna higijena.
Diskrecija i gramatička tačnost, se podrazmevaju."

Eto nešto poput ovoga!  xrofl

@Scallop: Sad, ako se tako postavi, ne izgleda loše sa psihološke tačke gledišta... mada nešto mi govori da će žene mnogo bolje da se unesu u muški karakter.