• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 5 - maj 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 05-05-2011, 19:02:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odaberite pet priča koje vam se najviše dopadaju:

Aždaja i carev sin
6 (15.8%)
Odiseja partizana
4 (10.5%)
Sva njena deca odlaze u suton
15 (39.5%)
Tišina
6 (15.8%)
Gadovi
4 (10.5%)
Kuda idu divlje svinje
2 (5.3%)
Kobajagi
12 (31.6%)
Viline vode
4 (10.5%)
Snajperista
13 (34.2%)
Schwarzer Donnerstag
12 (31.6%)
LearzA
9 (23.7%)
Večno proklet
3 (7.9%)
Trinaesta žrtva
7 (18.4%)
Nervoza
4 (10.5%)
Džoni Bigud
5 (13.2%)
Manifesto matričnog štampača
9 (23.7%)
Majka
5 (13.2%)
Nedorođen
13 (34.2%)
Krvavo crveno
7 (18.4%)
Porodica na okupu
6 (15.8%)

Total Members Voted: 38

Boban

Takođe, paralelno, sprovešćemo i glasanje po prethodnom modelu: slanje glasanja na PM.
Na kraju, dobićemo dve liste, jednu prostim anonimnim glasanjem, a drugu javnim izjašnjavanjem. Dobra prilika da vidimo u kakvom će međuodnosu biti te dve liste.
Naravno, svako će birati da li će glasati samo u jednoj verziji ili u obe.

Dakle, evo svih priča u jednom PDF fajlu.
Evo i verzije u Wordu za one koji tako više vole:

Evo i pojedinačnih priča + sada otkrivamo imena autora:

1. Aždaja i carev sin - Kaa
2. Odiseja partizana - Mandragora Dragon
3. Sva njena deca odlaze u suton - D.
4. Tišina - Andromader Reik
5. Gadovi - Suba
6. Kuda idu divlje svinje - Bata Albedo
7. Kobajagi - Milosh
8. Viline vode - Steva Lazin Ljuštikin
9. Snajperista - Super Synthetic
10. Schwarzer Donnerstag - Hrundi V. Bakshi
11. LearzA - Savajat Erp
12. Večno proklet - Sinlen
13. Trinaesta žrtva - Stipan
14. Nervoza - Plut
15. Džoni Bigud - Mouchette
16. Manifesto matričnog štampača - Ivica
17. Majka - Boki77
18. Nedorođen - Mims
19. Krvavo crveno - Diabolique
20. Porodica na okupu - Miliosh024

Glasa se za šest priča, s tim da prva dobija 3 poena, druga i treća po 2 a preostale tri po 1.
Dakle, različito u odnosu na pretnodna glasanja kada smo imali raspodelu poena: 3, 2, 1, 1, 1: sada je 3, 2, 2, 1, 1, 1.
Glasa se slanjem privatne poruke na nik maj2011 Glasanje se obavlja tako što u tekst poruke upišete šest priča po redu, prvo onu kojoj dajete 3 poena, pa dve od 2 i tri po jedan. Nema potrebe da pišete imena priča, samo redne brojeve, da bi se lakše posle sravnjivalo.

Rok je pet dana, dakle u utorak u podne.

Do tada molim bez ikakvih komentara, aluzija, natuknica i svega ostalog što bi moglo da utiče na druge učesnike i regularnost glasanja. Rezultati elektronskog glasanja biće vidljivi tek kada se završi glasanje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Stigoh.
Evo, ovo je javni deo, sad ću da prekopiram ono iz porukica.

Samo još da vidim kako da i ostali vide rezultate.
30 ljudi je glasalo, vreme je isteklo, ne može više da se glasa, ali izgleda da niko ne vidi rezultate osim mene.

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Boban

Ok, izgleda da ima neki lag...

25 ljudi je glasalo kroz porukice.
Koliko vidim na brzinu samo jedan je glasao za 5 umesto za šest; neki početnik, ajde da mu zanemarimo taj jedan nedostajući.

http://www.znaksagite.com/D/maj2011.htm

scallop

Ma, vidi se. Katastrofa! :x Favorit mi je pretposlednji, a neki koji su meni na dnu su u prvih pet. :x :x :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ti si i Marka Piševa stavio na prvo mesto kada mu niko nije davao niti jedan poen.

scallop

Ali je posle imao dobru knjigu. I Ghoul se sa time složio. :(
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ako sam dobro sabrao:

11- Aždaja i carev sin
07- Odiseja partizana
16- Sva njena deca odlaze u suton
12- Tišina
04- Gadovi
05- Kuda idu divlje svinje
11- Kobajagi
12- Viline vode
31- Snajperista
21- Schwarzer Donnerstag
19- LearzA
07- Večno proklet
11- Trinaesta žrtva
06- Nervoza
05- Džoni Bigud
12- Manifesto matričnog štampača
09- Majka
19- Nedorođen
14- Krvavo crveno
06- Porodica na okupu

... a po poenima:

31- Snajperista
21- Schwarzer Donnerstag
19- Nedorođen
19- LearzA
16- Sva njena deca odlaze u suton
14- Krvavo crveno
12- Viline vode
12- Tišina
12- Manifesto matričnog štampača
11- Trinaesta žrtva
11- Kobajagi
11- Aždaja i carev sin
09- Majka
07- Večno proklet
07- Odiseja partizana
06- Porodica na okupu
06- Nervoza
05- Kuda idu divlje svinje
05- Džoni Bigud
04- Gadovi

Josephine

Bravo Sintetik. Ti si moje 4. mesto i imaš najbolju priču dosad.

Edit: da li mi se čini ili je užasno velika razlika između dva načina glasanja?

Boban

Jeste. Zato sam i hteo da ih dobijem, da se malo i time pozabavimo.

Ali to je sve matematika.
Recimo, Priča broj 7 ima 31 poen, a priča broj 3 16;
u anonimnom glasanju, priča broj 7 ima 12 a priča broj 3 15.
Šta nam to govori. Priča broj 7 u javnom glasanju pomenuta je 14 puta, a priča broj 3 13. No, priču broj 7 ljudi su stavljali uglavnom na prva dva mesta, a priču broj 3 niko na prvo mesto... Bodovni sistem ima svojih prednosti, definitivno.

sandjama

e bobane, moji glasovi se pojavljuju dvaput, izgleda sam greskom poslao duplu poruku.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

I više je ljudi glasalo anonimno nego javno.

Суба

Бар сам гласао за најбољу.

Josephine

Schwarzer Donnerstag je sjajna ideja ali bezvezna interpretacija.

Learza je dobra priča, želela sam da joj dam poen, ali sam se odlučila za drugu.

Nedorođenog se i ne sećam... Pogledaću je opet.

Moja apsolutna favoritkinja i najbolja priča u krugu po svim kriterijumima, je dosta loše prošla...

Boban

Quote from: sandjama on 10-05-2011, 14:51:57
e bobane, moji glasovi se pojavljuju dvaput, izgleda sam greskom poslao duplu poruku.

Brojao sam te samo jednom.

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

Da, ali vidiš - i anonimno glasanje ima svojih prednosti - više je glasača.

Boban

Izgleda da pojedini autori imaju mnogo više anonimnih obožavalaca nego javnih...

Josephine

scallop

Meni izgleda da je moj favorit pomenut samo četiri puta, ali svaki put na prvom mestu.

Plut

Dođavola! :x Glasala sam za pogrešnu priču! Tek sad videla. Može li se ikako ispraviti?

Odnosno, u porukama sam pogrešila. U glasanju na vrhu nisam.

Josephine

Sa druge strane: Sintetik, napiši još jednu priču bez trunke fantastike, i gubiš moj glas... :(

A priča ti sjajno ispunjava zadatak. Perfektno. Ali kada bi funkcionisala bez zadatka, pomalo bi izgubila smisao, i utrpala se u kliše...sa slabim krajem. Meni je tvoja priča bila fascinantna sa tog aspekta. :)

pokojni Steva

Daklem, povlačim po jedan 'prinudbeni' glas Learzi i Gadovima, s tim da bi od Gadova mogla ispasti priča (mučnim poslom) i nije zaslužila poslednje mesto. Ako išta, u vrhu su korektne priče za koje sam i ja glasao.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Čoveče, kakva razlika u glasanju... A Viline vode (priča sa odličnim potencijalom i već viđenom nežnošću u ispisu)?

boki77

Гадовима недостаје јасноће, облика, прилике да читалац закључи оно што је писац рекао. Не заслужује последње место.
Леарза је одлична. 3 поена од мене.

Josephine

Bilo bi sjajno kada bi neko od naših matematičara (mac?) ukrstio ova glasanja...

I bilo bi super kada bi svaki krug imao ovakav način glasanja... ili možda ipak ne. Možda je bodovanje ponajbolje...

Anomander Rejk

Ma nemojmo se prenemagati... ne povlačim nijedan glas, glasao sam za priče koje su se iz nekih razloga meni dopale, i bliske su nekom mom ukusu... normalno je da različiti ljudi vole različite stvari. Komentarišite priče, a ne kako je ko glasao...
Tajno pišem zbirke po kućama...

дејан

чини ми се да 10. има 24 поена
...barcode never lies
FLA

Plut

Neka prvo stanu matematičari, statističari, hroničari!
Dakle, ja moram o glasanju, kad već ne umem ni to ko svet da odradim. Idemo redom.

Duboko izvinjenje autoru priče br. 3 Sva njena deca... U stvari, dala sam joj 1 poen i, ako se to ne bude moglo ispraviti (a vidim da neće moći) svečano objavljujem da ta priča ima jedan glas više nego što će pisati kad se prebroje glasovi.

E sad, red je da se izvinim i autoru priče br. 4 Tišina, jer za ovu priču uopšte nisam htela da glasam, a dala sam joj greškom 1 glas. Tako da, ova priča realno ima jedan glas manje nego što će to biti kada se prebroje glasovi.

Onaj gornji deo glasanja sam odradila kako valja.

E tako, a sad idem u neki ćošak, da naheklam štranjku pa da se besim. :roll: :oops: :( :cry:

Суба

Анонимно гласање је лош потез. И не само то, треба увести правило да свако МОРА да коментарише приче за које је гласао. Како другачије да знамо шта смо изгрешили и где шкрипимо?

mac

Quote from: D. on 10-05-2011, 15:17:02
Bilo bi sjajno kada bi neko od naših matematičara (mac?) ukrstio ova glasanja...

Nemam na uvid glasanja sa vrha strane, tako da može da padne samo jedna mala uporedna tabelica.

Josephine

Quote from: mac on 10-05-2011, 15:26:33
Quote from: D. on 10-05-2011, 15:17:02

Nemam na uvid glasanja sa vrha strane, tako da može da padne samo jedna mala uporedna tabelica.

Na to sam mislila, naravno. :)

Josephine

Padaju i analize uskoro... Ovde baš ima o čemu da se priča. Čudan krug.

pokojni Steva

Epi, ne prenemažem se (ako si na mene mislio), odavno sam rekao da u ovom krugu po savesti mogu glasati za 3 do 4 priče a da ću povući glasove kojima sam ispunjavao normu. Tražiš komentare, izvoli pokaži primerom.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Суба

дејан

моја грешка промашио сам место једној тројци
...barcode never lies
FLA

Anomander Rejk

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-05-2011, 15:34:17
Epi, ne prenemažem se (ako si na mene mislio), odavno sam rekao da u ovom krugu po savesti mogu glasati za 3 do 4 priče a da ću povući glasove kojima sam ispunjavao normu. Tražiš komentare, izvoli pokaži primerom.
Oću, malo kasnije, svakako. Uvek dam komentar.

Plut

Quote from: Suba on 10-05-2011, 15:26:15
Анонимно гласање је лош потез. И не само то, треба увести правило да свако МОРА да коментарише приче за које је гласао. Како другачије да знамо шта смо изгрешили и где шкрипимо?

Ništa se ne mora i ne treba tako da se postave stvari. Komentarišem, ako smatram da imam šta valjano da kažem. Ne možeš nikoga usloviti komentarima, neko to ne voli da radi, a neko samo ne ume. Ne vidim problem. Neka komenatriše ko i kako hoće.

Edit. Zaboravila sam da sam u ćošku, izvinjavam se. Odo da nastavim sa ćutanjem...

Edit, edit:
Quote from: дејан on 10-05-2011, 15:37:18
моја грешка промашио сам место једној тројци
Joj, pa to znači??? :oops: Nisam jedina?

SuperSynthetic

Kobajagi - Video igrica kao duhovno rešenje. Prihvatanje sebe. Priznanje. Tehnološki će se će hipokriza u čoveku pretvarati u virtuelnu stvarnost - kobajagi. Dojmila me priča ponajviše. 3 poena.

Drago mi je da vam se svidela moja priča.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Суба

Ах, то што неко не воли нешто да ради не значи много. Ја први не волим баш да коментаришем, али то не значи да коментарисање није исправно, напротив. Такође не волим/не умем да пишем фантастику, али ово је пре свега СФ/ЕФ радионица, те ћу и то морати.

Plut

Pa vidi, davanje glasa nekoj priči je već nekakav komentar tipa 'sviđa mi se-ne sviđa', ali smisleniji komentar nije svako u stanju da da. Jednostavno, mislim da ne bi trebalo tim 'moranjem' neke ljude mučiti.

Anomander Rejk

Priče za koje sam glasao :
LEARZA- Najbolja priča u krugu. Nekako je urađena s merom, ni površna, ni previše filozofiranja. Negativnost je lukavo predstavljena, delom kroz odvratnost prema fizičkom izgledu, delom kroz psihu i uživanje u ubijanju. Obrt ka pozitivnom je donekle kliše, ali opet čini mi se urađen s merom. Cela priča mi je u nekom maniru špageti-vesterna... mislim da je zaslužila tri boda.
KUDA IDU DIVLJE SVINJE-Interesantna, lepo osmišljena priča, u epskom maniru-Stranac, Pravednik, Pčelar... hrabro za ovaj krug, čini mi se po koncepciji drugačija od većine u ovom krugu. Dobro je izveden i završetak. Na nekim rečenicama se moglo još poraditi, ponegde se nepotrebno narušava lepota jezika, recimo ono krivi k.... je potpuno nepotrebno. Ipak dobra priča, žao mi je što je loše prošla.
TRINESTA ŽRTVA-Lepa ideja, i tečno napisano... Neka kombinacija sf i horora, u ovoj priči mi je negativac solidno predstavljen, sa sasvim razumljivim motivom obrta u pozitivnom smeru... u suštini jednostavna priča, ali lepo napisana.

Po jedan bod sam dao :
MANIFESTO MATRIČNOG ŠTAMPAČA-Ideja je zaista lucidna, ima i neku atmosferu tihe jeze- namerne greške u računu, stres, opadanje imuniteta...Dobro je opisano i pruža neku uverljivost. Mana mi je što mi je ,, negativac'' nekako isti od početka do kraja, i diskutabilno je koliko ispunjava uslov... ali toliko je dobro urađena da je greota ostaviti bez glasa.
PORODICA NA OKUPU-Morbidna, opasna pričica. Prvi deo je kao iz koljačkih horor filmova. Onda se tenzija polako smiruje, i ide se ka razrešenju. Priča ima glavu i rep, koncepciju, i dočarava surovost, jezu, ima tenzije koja grabi čitaoca.
KOBAJAGI- Ideja je snažna, opasna... balansiranje između ludila i normalnosti, ludila koje je svuda oko nas- u prividno normalnima. Kraj mi je narušio utisak, potpuno bih izbacio zadnje dve rečenice i ujka Tomu. Ipak, jedan bod.

Josephine

Ah, pa ujka Toma je prauzrok i mera svega. Nikako bez ujke.

Nedorođeni, da. Zaboravih da se tako zove, zato sam rekla da je se ne sećam. Lepa priča. Postoji razlog zašto nisam glasala za nju, mada sam razmišljala.

Više o svemu uveče, sutra...

дејан

...barcode never lies
FLA

Josephine

Zaista bismo mogli da posvetimo jedan krug naučnoj fantastici.

Milosh

Čestitka Syntheticu, ovo mu verovatno i jeste najbolja priča do sada (iako ja nisam glasao za nju, malo je falilo) i hvala na komentaru.

Evo da pokušam da odjednom sumiram sopstvene utiske o svim pričama...

Schwarzer Donnerstag

Priča kojoj sam dao prvo mesto. Dobra ideja koja funkcioniše na dva nivoa - pre svega kao efektan obrt, ali na drugom nivou i kao ona vrsta obrta koji nije samodovoljan već potiče na razmišljanje. Dovoljno je dobro napisana da me vuče da čitam i pitam se šta se to ovde dešava. Za zamerke na nivou pojedinih detalja (rečenica) morao bih da je još jednom prođem, bitno je da se ovo kao celina sasvim dobro drži.

Nervoza

S jedne strane, uzeti da negativac nije ljudsko biće deluje kao eskiviranje zadatka, s druge strane ovakav koncept dopušta distancu sa koje se može diskutovati a šta je to uopšte zlo, i postoji li tako nešto van ljudske vizure. Daleko od toga da ova priča uspeva da na sve to odgovori i kako se bliži kraju koncept kao da pomalo bledi umesto da bude efektno zaokružen (da, mislim da bi poslednji pasus mogao da se ponovo napiše), ali ova me je priča dovoljno zamislila da zasluži od mene ovo mesto.

Sva njena deca odlaze u sumrak

Dobar koncept koji na malo prostora odgovara na postavljenu temu i nudi nam dovoljno zanimljivu SF situaciju koja jeste varijacija na neke već poznate nam priče (Minority Report npr.), ali ipak nije puki derivat. Sasvim korektno napisano i jedina veća zamerka mi je poslednja celina. Naime, ova priča je mogla da se završi i pre toga. Ono što dobijamo u poslednjem segmentu je ne toliko zaključak priče koliko zaključak glavne junakinje, a kao takav on u ovoj formi meni deluje pomalo isforsirano i potiče na razmišljanje o logici takvog ishoda. Razumem ja da je ideja bila da se time da pre svega neko emotivno zaokruženje, i to je ok, ali čini mi se da bi ta završnica mogla biti ponovo napisana, a možda čak i proširena u jednu dužu priču.

LearzA

Ovu priču sam lako i brzo pročitao, ali me je prvo odbila svojim minimalizmom, a onda mi je, nakon nekih drugih priča, upravo zbog toga i odskočila. Imamo negativca koji je harizmatičan iako je gad i koji je sopstveni hendikep pretvorio u prednost. Ta poslednja stavka je meni i najbolja ovde, pa tako ova priča i pored evidentnog manjka zapleta uspeva da se održi na efektno skiciranom liku. Jedino što mi izmiču razlozi poigravanja imenom anđela uništenja tj. simbolika toga, ovako mi deluje malo na prvu loptu osim ako postoji neko tumačenje koje meni izmiče.

Odiseja partizana

Sad slede priče koje su mi bile tu negde, tako da je u ovom slučaju (i narednom) i neka druga isto tako mogla da dobije po koji poen. Imao sam (i imam i dalje) problema sa negativcem u ovoj priči, pošto ne znam koliko je on zapravo negativac a koliko žrtva okolnosti, s druge strane prilično mi se svidelo kako je priča napisana u smislu da je ovo jedna od priča gde sam bez problema mogao da vizuelizujem napisano. Stoga i jedan bod, a autor je ipak mogao da malo bolje promisli gl. junaka.

Viline vode

Ova priča mi je bila konfuzna na prvo čitanje i umalo da je odbacim, ali je dovoljno pitko napisana da se uz malo koncentracije da uhvatiti nit koja je dovoljno zanimljiva da se prati do kraja, a dijalozi fino teku i daju na dinamici (iako su neki tek puka ekspozicija). Zamerka mi je što imam utisak da bi ovakva priča bolje funkcionisala u jednoj dužoj formi, pošto i ovako deluje kao da je izvadak iz nekog većeg dela.

Snajperista

Slična (i u izvesnoj meri subjektivna) zamerka kao i na gornju priču, bila mi je konfuzma na prvo čitanje, ali odlični dijalozi priču drže na okupu. Mislim da je ova priča trebalo još malo da odleži i da se onda još dotera i uobliči, pa bi se izbegle neke omaške u kucanju, konstrukcije kao "nisam trebao" (iako to može da se pravda prvim licem ali svejedno para uši) i priča bi bila još bolja, mada je i ovako sasvim dobra.

Manifesto matričnog štampača

Ovo je sjajna ideja. Posebno imajući u vidu zadatak i pretpostavku (opravdanu) da će većina da posegne za mračnijim temama. Ova priča je istovremeno i dobra zajebancija (idejno) i ispunjava temu. Zašto onda nema od mene bodove? Zato što je morala biti bolje napisana tj. ako se neko zajebava neka se zajebava do kraja. Kad sam video naslov i kako priča počinje odmah sam pomislio na Harvestera i kako bi on uspeo da napiše odličan zajebantski blog post sa ovim naslovom. Nažalost, štampač iz ove priče ubrzo počne da smara sa svojim manifestom. Dakle, ovo je trebalo ili skratiti ili se potruditi da bude ujednačeno duhovito. Sam kraj je dobar, doduše, nikakav obrt već samo efektno podvlačenje crte.

Krvavo crveno

Opet dobra ideja i nedovoljno dobra izvedba. Priča je ili trebalo da bude kraća ili da ima konkretniji zaplet i boljeg junaka pošto se ovako drži samo na dobroj ideji. Meni je ovde čak i nepotrebno to uzgredno davanje negativcu dodatne motivacije (njegova Mara), a i imenovanje gl. junaka pri kraju mi liči na nepotreban i loš vic bez poente.

Dzoni Bigud

Ovo je zanatski dobro napisano. Naročito Džonijeve replike. I sve ide ok, vuče te da čitaš i pitaš se u čemu je stvar kad dođe obrt koji poništi temu (negativca) i tako postaje samodovoljan a priča, ako mene neko pita, u suštini ispadne iz teme svodeći se na jednu previše uopštenu poentu: kako nije sve onako kako izgleda na prvi pogled.

Majka

Korektno napisano, ali meni je ovo previše lako rešenje na zadatu temu. U suštini, postavi negativca a onda u poređenju sa još gorim, mnogo gorim negativcem, ovaj ispada još i heroj. Ne kažem da nije legitimno ali se meni ne sviđa toliko. Ono što je plus i što daje na zanimljivosti je to što je napisano iz ugla deteta.

Porodica na okupu

Ovo mi deluje prilično početnički napisano, ali uspeva da odgovori na temu, plus što ima to poigravanje rečima - iste rečenice u drugom kontekstu - koje volim, iako je ovde to malo nespretno dato. Generalno je priča pomalo nespretna, naslov previše otkriva, informacije su mogle biti bolje dozirane, prenaglašava se punchline koji je predvidiv, likovi su suviše bledo skicirani, ali sam koncept ima nešto.

Tišina

Hm, ne verujem ovde autoru, ne verujem mu da ima negativca u priči i da ga je on zaista takvim i doživeo, već kao da od početka ne želi da piše na datu temu. Naš glavni junak je ubio dete u ratu. Dakle, već u startu je dat više kao žrtva okolnosti (dakle, ubio je dete, flipnuo čovek u trenutku, nije išao okolo i serijski ubijao decu, tako bar meni deluje iz to malo informacija), a onda je čitava priča zapravo njegovo iskupljenje za to, dok je razrešenje prepisano iz Biblije. Dakle, na stranu što je ovo prepatetično (čak i) za moj ukus, meni ovde fali pravi negativac.

Trinaesta žrtva

Nije loša ideja, ali ova priča dobrano maši format. Ovo je moralo da bude mnogo duže (samim tim ne bi moglo na radionicu) da ne bi delovalo ovoliko zbrzano i kad je reč o svetu u kome se dešava i o likovima. Ponovo napisati, možda?

Aždaja i carev sin

Eksperiment koji mi je isprva delovao zanimljivo dok nije došlo razrešenje. Nemam ništa protiv ovakvih slagalica svesti ako se na kraju kockice uklope da mi izmame iznenađenje, neku emociju ili već nešto drugo osim sleganja ramenima. Neko je možda video i nešto više i voleo bih da čujem i tuđe osvrte na ovu priču.

Gadovi

Prosečno napisana priča o bandi razbojnika-lešinara među kojima se krije heroj. Nema ovde negativca u pravom smislu reči.

Večno proklet

Meni ubedljivo najgora priča. Niti je gl. junak zanimljiv, niti je ne znam kakav negativac (obična baraba), nije je njegovo iskupljene posebno interesantno, niti je ovo napisano naročito dobro.

A sad ide posebna kategorija u koju su upale dve priče koje ne mogu da rangiram...

Kuda idu divlje svinje

Not my cup of tea. Ovo sam jedna dočitao i ne sećam se ni šta sam pročitao. Mislim da nije loše napisano, ali stvarno ne mogu da se setim, pošto nisam imao živaca da joj se ponovo vraćam.

Nedorođen

Meni najveći WTF!? na ovoj radionici. Ovo je dobro napisana priča, ovo je prilično dobro napisana priča. Međutim, i posle tri čitanje ja se osećam prilčno glupo, pošto apsolutno nemam pojma o čemu je ova priča. Voleo bih da me neko prosvetli...

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Moram da priznam da sam se i ja malo dvoumio zbog ujka Tome, pošto s jedne strane to jeste kliše u pričama i filmovima, a opet i taj kliše ima svoju osnovu u stvarnosti. Sem toga, poslednja rečenica je tu i da potcrta šta se tu u stvari (nije) desilo, za slučaj da neko nije povezao sve pre toga... Inače, dosta vodim računa upravo oko doziranja informacija kad pišem, tako da ako neko ima neku zamerku ili sugestiju u tom pravcu, a glede ove konkretne priče, rad sam da je čujem.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/