• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za septembar - rok 1. septembar

Started by Boban, 12-08-2011, 20:28:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Džek

A gde se komentarišu priče, ovde ili tamo? I kako da se zaštitim da se ne "provalim" kad će moji komentari biti redom? Da napravim fake koment na svoju, a? :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

Nema komentarisanja dok ne bude glasanje završeno.
Dakle, zasad samo čitanje i prebrojavanje u sebi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

vimen

Boban

Biće postavljeno noćas... kao i dosad.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

pokojni Steva

Uplatiš kod blagajnika Džeka 100€ i dobiješ brošuru sa uputsvom.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Je. Lobi uvek zarađuje na istu foru. Novac slati post ekspresom.
Stevo, onda je fond za jagnjetinu rešen, cenim?  :mrgreen:

Džek

Jes', Stevo, sa napomenom da pare idu u 'umantarne svrhe... ovomesečna akcija je spasavanje pojedinih kafana od bankrotiranja pravljenjem velikih računa u istima.

Budite 'umani i šaljite, što više to bolje!

Dzimi Gitara

Pročitao sam pola, ali ne redom. I ja sam očekivao više, pogotovo što učestvuje ekipa izdrilovana Sagitinim radionicama. Ali na svu sreći PZ je pre nekoliko godina promenio slogan u '7 do 107'. Možda bi prošli kod ove najstarije populacije. Inače, slažem se, u prvih deset zaista ima jedna veoma dobra priča.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Josephine

Quote from: dzimi gitara on 03-09-2011, 22:27:58
pogotovo što učestvuje ekipa izdrilovana Sagitinim radionicama.

Boban reče da mnogi sa radionice nisu poslali priču... :(

Stipan

To su oni plašljivi i kako stoje stvari, najbolje će proći.

pokojni Steva

Po cenu da mi na glavu padne klavir il barem sef, i to odma, pa i da po objavljivanju imena autora budem raščerečen ('nabićemo te na kolac, otfikariti glaaavu!') - gde je to bilo rečeno da se priče pišu za TikTak? I zašto decu posmatrate kao idiote? Ja sam se odavno ogradio da sam: nepismen, nimalo fleksibilan i da teram dalje iz čiste tvrdoglavosti (znači, moje mišljenje vredi minimalno), ali, ovaj krug je propast reda veličine onog o simpa negativcu. Srećom, ima priča dostojnih davanja glasa.

NdZodiac

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-09-2011, 10:30:06
Po cenu da mi na glavu padne klavir il barem sef, i to odma, pa i da po objavljivanju imena autora budem raščerečen ('nabićemo te na kolac, otfikariti glaaavu!') - gde je to bilo rečeno da se priče pišu za TikTak?

xrofl xrofl xrofl

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-09-2011, 10:30:06
ovaj krug je propast reda veličine onog o simpa negativcu.

Хеј, немој тако, у том кругу сам остварио најбољи пласман! У ствари, ова чињеница и говори доста о квалитету тог круга. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Menjao se Zabavnik u odnosu na vreme kada su današnji prekotridesetogodišnjaci bili mali.

Na primer - rubrika "Život piše drame" je meni bila strašnija od svakog hardkor horora koji sam čitala u osnovnoj školi, zato što sam znala da je istinita. A opisivali su tamo otkinute udove, fizičku patnju, bol, tugu... I stripovi su umeli da budu puni nasilja (XIII, ako se dobro sećam... a sećam se scene u kojoj su živopisno mučili vezanog junaka...) itd.

Dzimi Gitara

I meni se učinilo da neki od pisaca priča, uopšte nemaju predstavu kako PZ izgleda i da im je on u sećanju ostao kao nekakav dečiji časopis. A opet, ima i jedno dva-tri obrnuta slučaja.

Stipan

Ljudi ovaj krug je katastrofalan i to ne zbog predstave o Politikinom Zabavniku.

Hajde da budem jasniji - 3/4 učesnika je napisalo priču na nivou one moje baljezgarije iz prošlog kruga.

Bruka jedna, što reče Boban!

Josephine

Za pisanje priče za PZ potrebno je isti čitati, voleti i znati mu osnovnu sadržajnu postavku.

Stipan

Za pisanje priče za PZ potrebno je imati ideju i uobličiti je u pismenu formu koja će biti shvatljiva prosečnom čitaocu.
To je cela nauka.

NdZodiac

Ne znam, ja stigoh do osme priče i nekako mi se ne da čitati dalje :(
Mislim, lepo je što ima toliko priča, ali... ne bih znala kako pravilno reagovati na neke od njih :(

Anomander Rejk

Ja zadnjih krugova obrnuto, prvo čitam od zadnje pa nagore  :mrgreen:.
Tajno pišem zbirke po kućama...

NdZodiac

Quote from: Anomander Rejk on 04-09-2011, 12:07:45
Ja zadnjih krugova obrnuto, prvo čitam od zadnje pa nagore  :mrgreen:.

Moraću da probam tu strategiju :)

Josephine

Hm. Upravo sam uhvatila vremena za čitanje. Da vidim čemu tolika kuknjava.

NdZodiac

Kad pročitaš opravdaj nas... ili nas izgrdi :)

Mouchette

Quote from: dzimi gitara on 04-09-2011, 11:47:14
I meni se učinilo da neki od pisaca priča, uopšte nemaju predstavu kako PZ izgleda...

I meni.
Mada, ima ovde svačega   :!: Jedna priča od tih neprimerenih mi se dopala, pretpostavljam da je autor baš svesno iskulirao naznaku da se piše za Zabavnik, ali za ostale se čini, kao što kažeš, da ne znaju šta je PZ. U redu, nisam ja nešto posebno pametna ali sam dobra osoba koja se uvek trudi da razume i voli onog drugog (u ovom slučaju onog ko će čitati), pa sam se makar trudila da priča liči na traženo. Zato meni bodovanja i kritike ne znače puno - znam da su mi namere bile dobre i časne, a na moju urođenu netalentovanost se ionako ne može uticati   :mrgreen:
Šalu na stranu, ako odbacim priču koju sam pisala (tu ne mogu biti objektivna  :(), na prvo čitanje mi se jako dopala jedna priča. Očekivala sam više takvih, zaista je slabo, ali šta je, tu je...  A kada su Bobanove primedbe u pitanju, sigurna sam da nije iznenađen i da se nečem boljem od ovoga nije ni nadao.
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Josephine

Boban uvek mora da ima u vidu kakav je sajt napravio i ko bi ovde postovao priče. :)

Stipan

Quote from: Mouchette on 04-09-2011, 13:20:53
A kada su Bobanove primedbe u pitanju, sigurna sam da nije iznenađen i da se nečem boljem od ovoga nije ni nadao.

A sad ćete da vidite kako biva kad se Bobanove prognoze ostvare. Teško si ga nama!

scallop

Možda je trebalo zadati da se pročita desetak priča iz PZ. Boban je samo tražio da se izbegavaju prostakluci.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

Ima nekoliko priča koje su se izdvojile, a jedna mi je baš lepo napisana, za koplje iznad ostalih. Opet ima nekih, koje su stvarno loše  :(.
Pa meni se čini da su ljudi uglavnom izbegavali nasilje, seks, prostakluke, ali su sa druge strane možda bili i previše stegnuti , pa su neke priče ili previše detinjaste ili zamorne.

Verujem da dosta ljudi koji su pisali, ne čita PZ. Neki su ga čitali ranije, ali možda nisu odavno.

Mouchette

Quote from: D. on 04-09-2011, 13:23:08
Boban uvek mora da ima u vidu kakav je sajt napravio i ko bi ovde postovao priče. :)
Da, bre, a sem toga zna i kako Zabavnik može doći do dobrih priča, ako mu je do toga stalo (kvalitetne prevedene + priče domaćih pisaca koji se povremeno užele fantastike). Ne verujem da je mnogo očekivao od radionice. Doduše, možda se nadao da će ti 'domaći' poslati priču ovde... i zaista je šteta što nisu!
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Stipan

Smeškajte se vi samo, proćiće vas kad se obruši bes sa Olimpa...

A ti Mušet, imaj malo poverenja u svoje sapatnike. Možda su baš najbolje priče napisali starosedeoci.

I otkud znaš da ti čuveni 'domaći' nisu poslali priču ovde?

Sačekaj završetak igre, pa onda izvodi zaključke.

Savajat Erp

Quote from: Anomander Rejk on 04-09-2011, 13:32:16
Opet ima nekih, koje su stvarno loše  :(.

Тај сам. Прочитао сам своју још једном и...јбт! Но, све је то део одрастања. :)

Stipan

Ćuti bre Savajate, ne brukaj se pre vremena!  :lol:

Dzimi Gitara

Quote from: Mouchette on 04-09-2011, 13:20:53
Quote from: dzimi gitara on 04-09-2011, 11:47:14
I meni se učinilo da neki od pisaca priča, uopšte nemaju predstavu kako PZ izgleda...

I meni.
Mada, ima ovde svačega   :!: Jedna priča od tih neprimerenih mi se dopala, pretpostavljam da je autor baš svesno iskulirao naznaku da se piše za Zabavnik, ali za ostale se čini, kao što kažeš, da ne znaju šta je PZ.

I ja sam jednu tako doživeo. Pretpostavljam da se radi o istoj, jer je zaista vidljivo da autora uopšte nisu zanimale propozicije. I ispala je jedna sasvim simpatična priča.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 04-09-2011, 13:46:03
Ćuti bre Savajate, ne brukaj se pre vremena!  :lol:

Никад није рано да се човек обрука. :)

Stipan

pokojni Steva

Josephine

Ako je tvoja priča ona na koju mislim, Stevo - divna je.

Džek

Ne kontam kako možete da prokljuvite ko je pisao koju priču.

Dobro, znam, moju svako prokljuvi zarad niti genijalnosti koje se proteže kroz predivno pripovedanje... ali kako možete pouzdano znati koja je koja? Mislim, strašno, plašite me...

Josephine

Pa dugo se znamo (i analiziramo) već... :)

pokojni Steva

Quote from: D. on 05-09-2011, 01:58:33
Ako je tvoja priča ona na koju mislim, Stevo - divna je.

Biće mi drago ako sam napisao tu priču. Biće mi i krivo jer će ispasti da ne umem više da ti podvalim  :x

pokojni Steva

Quote from: Džek svih zanata on 05-09-2011, 02:07:22
Ne kontam kako možete da prokljuvite ko je pisao koju priču.

Izuzetno teško, ali ipak nekako. Lenčugo ona jedna  xuzi

pokojni Steva

:?

:x :x :x

Ovo zbog rođene mi priče, iščitiao sam je još par puta. U pravu su Boban i Jevtra, treba nas tući usranim kocom  xtwak

Stipan

Quote from: Stipan on 05-08-2011, 11:54:32
Hah! Ti Stevo zamišljaš da je tvoja priča nevidljiva? A?! Ćut tamo!

Anomander Rejk

U jednoj priči se koristi Usrana motka  :). Tući isključivo takvim
predmetom... :?:

Josephine

Govorite u svoje ime, ja češljam svoje tekstove. Čak i kada radim od jutra do sutra. :)

Plut

Da se i ja bacim u kolo postiđenih. :oops:

@D.,
češljala bih i ja svoju da je nisam na frku završila u 23:59, Onog dana. E sad, zašto sam čekala toliko, to je već druga tema. Tu se primenjuje priča o onom usranom... čemu god. :roll:

Stipan

A šta vam tačno znači to "češljanje"?
Nije valjda da neko pročita sopstvenu priču u toku (ili ne daj bože posle) pisanja.
Zar nije dovoljno nizati reči?  :roll:

NdZodiac

Quote from: Stipan on 05-09-2011, 10:25:23
A šta vam tačno znači to "češljanje"?
Nije valjda da neko pročita sopstvenu priču u toku (ili ne daj bože posle) pisanja.
Zar nije dovoljno nizati reči?  :roll:

xrofl xrofl xrofl

Savajat Erp

Quote from: Plut on 05-09-2011, 10:19:41
češljala bih i ja svoju da je nisam na frku završila u 23:59, Onog dana.

Е, скидам ти капу(не брини се, вратићу ти је после)! Ипак си ти шампион last minutinga...ја моју посл`о у 23.57 :)

vimen

I? Ka' će da bude to glasanje? Ja ću da zaboravim šta sam pročitao. A i nestrpljiv sam zbog svog rada. A i već jedva čekam oktobar i sledeću temu. Damn time.