• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 24-07-2012, 12:47:44

Ovakve mudrolije uzimam kao vrhunske provokacije.

Ne, ovo je vrhunska provokacija: Ko je za to da se Vojvodina preimenuje u Šešeljeva?  8)

Stipan

E, ovo već jeste. Moli boga da Steva ne primeti šta lupetaš...

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 24-07-2012, 12:18:02

Mada, kad već pričamo, ja bih se na mestu Vojvodine odcijepio još pre nekoliko godina, samo ako bih našao ekonomski model koji bi mi garantovao prosperitet kao samostalnom entitetu. Ali, ima li ga? Mislim, ozbiljno pitam, romantika na stranu, neko je među vojvođanskim separatistima uradio nekakvu studiju kako bi Vojvodina živela i privređivala kao samostalna država? Kosovo opstaje maltene isključivo od poklonjenog novca i para koje stižu iz dijaspore u ovom trenutku, ali Vojvodina verovatno ne računa na krvavi rat za odcijepljenje koji bi garantovao poklone kasnije, niti ima sličnu demografiju koja bi obezbedila nekakav dotok para iz nemački i amerika...

Ovakve mudrolije uzimam kao vrhunske provokacije. Dilema gubavca dal je bolje biti zdrav ili imati sigurne mesečne prihode. Ili što bi Bob Rock rekao "10% od ništa je i dalje ništa".

Ma nisu ni mudrolije ni provokacija, ja zaista ne pratim temu dovoljno da bih znao je li Vojvodina spremnana samostalno prihodovanje itd. Mislim, možda jeste, možda im tržište Srbije bez carina ne znači mnogo, nemam pojma. Samo pitam.

Stipan

Pa baš i nije neko tržište, ako ćemo pošteno.
Za našu robu imamo i mnogo bolje kupce, počevši od Slovenaca pa nadalje, tako da...

RedSonja

Quote from: Бата Животиња on 24-07-2012, 12:59:05

Ovakve mudrolije uzimam kao vrhunske provokacije.

Ne, ovo je vrhunska provokacija: Ko je za to da se Vojvodina preimenuje u Šešeljeva?  8)

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Stipan

Sonjice, nisi valljda i ti Izbosne!?

RedSonja

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 24-07-2012, 13:06:52
Pa baš i nije neko tržište, ako ćemo pošteno.
Za našu robu imamo i mnogo bolje kupce, počevši od Slovenaca pa nadalje, tako da...

Da, ali sa carinskim dažbinama, kvotama itd. Da me ne shvatiš pogrešno, ja ovde zaista samo pitam.

Stipan

Pa kakva je razlika?
Srbija nam trenutno na ime dažbina uzima mnogo više od carina koje bismo plaćali na prodatu joj robu.

Plut

Quote from: lilit_depp on 24-07-2012, 12:55:25
steva i ja ćemo da drmnemo po jednu ljutu uz: Balasevic Na bogojavljensku noc
plut included!  :lol: :lol: :lol:

Jes', s njom duže drmate. :lol:

Albedo 0

Quote from: Stipan on 24-07-2012, 13:25:16
Pa kakva je razlika?
Srbija nam trenutno na ime dažbina uzima mnogo više od carina koje bismo plaćali na prodatu joj robu.

Apsolutno NIJEDNA ex-yu zemlja nije trošila manje nakon proglašenja nezavisnosti, kakve bre carine, vojska, policija, obrazovni i zdravstveni sistem, to se plaća, da jebeš i oca i majku to se plaća kako god okreneš.

Nijedna nije jeftinije prošla, nijedna nema bolji budžetski balans, nijedna ne troši manje.

Jebala te Srbija i jeb'o te Beograd. Samo tražite žrtvenog jarca kad nemate pametnija posla  8-)

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 24-07-2012, 13:18:43
Sonjice, nisi valljda i ti Izbosne!?

Prakljača je prakljača, i ovde i u Međeđedini. I funkcija joj je uvek ista, da se njome lupeta.

A Meho nam je naivan ko francuska krevet štimerica.

@ Ljilja  xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

Quote from: Бата Животиња on 24-07-2012, 14:14:57
Quote from: Stipan on 24-07-2012, 13:25:16
Pa kakva je razlika?

Apsolutno NIJEDNA ex-yu zemlja nije trošila manje nakon proglašenja nezavisnosti, kakve bre carine, vojska, policija, obrazovni i zdravstveni sistem, to se plaća, da jebeš i oca i majku to se plaća kako god okreneš.

Nijedna nije jeftinije prošla, nijedna nema bolji budžetski balans, nijedna ne troši manje.

Jebala te Srbija i jeb'o te Beograd. Samo tražite žrtvenog jarca kad nemate pametnija posla  8)

Di je šalter, evo novci.

Albedo 0

čudo, i na vojvođanskom se šalter kaže šalter.

pokojni Steva

Meho Krljic

Moja iskrena zapitanost ovde služi za sprdnju  :cry:

lilit

i to u petoj deceniji! stidite se svi, mehana dirate! xuss

nego, manimo se zajebancije, meni se javlja da bi deo vojvođana rado zamenio srbiju nemačkom. i ja bih sine. mislim, nije ta slovenija tako loše prošla. al nemere. prekasno.

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

lilit

plut,

vide li ti da je izašla nova? Đorđe Balašević - Osmeh Se Vratio U Grad
mene nešto sevdah drmno, nadam se da će proći uskoro, samo raHAtluke jedem, ode linija u propas!  :lol: :lol: :lol:

Plut

Daćemo ti i malo pravih naših krofni iz vangle, a posle i puno čanče šnenokli. :lol:

Viđe stvarno Balaša! Nisam vid'la, zafaljujem na prosvetljenju. :)

lilit

i gomboce sa sljivama, bitte!!!!

Plut

Nemo' da moram izuzetke praviti. Može li sa nakiselim pekmezom od kajsija? I palačinke ima da zavijemo ha? ha?

Mislim, ako treba, za KuK srpkinjicu izbosne će i izuzetak da pripravimo.

lilit

za koga ako ne za nju?!!
mislim, šta jos o njoj dodati? da ju je lako prodati al' teško kupiti?
xrofl

trebalo bi nešto i uraditi danas. ostavimo vojvodinu tomi & co. oni znaju šta rade.  :lol: :lol:

Josephine

Ne bih rekla da je Toma pravi muškarac, s obzirom na izjavu koju je dao povodom odluke Ustavnog suda.

Plut

Quote from: lilit_depp on 24-07-2012, 15:12:32
za koga ako ne za nju?!!
mislim, šta jos o njoj dodati? da ju je lako prodati al' teško kupiti?
xrofl

trebalo bi nešto i uraditi danas. ostavimo vojvodinu tomi & co. oni znaju šta rade.  :lol: :lol:

Pa da, ostav'te je njemu, lako će je prodati.

pokojni Steva

Usul

Nikako ja ne kapiram tu navodnu nezavisnost. Kladim se da ce prvi korak posle te "nezavisnosti" biti potpisivanje finansijskih aranzmana sa bilo kime ko je spreman da pozajmi novac. I gde je tu onda ta "sloboda"?
God created Arrakis to train the faithful.

Mme Chauchat

Kakvi finansijski aranžmani, aman ljudi, svakome ko ima oči jasno je da Vojvodina ne može dugo da opstane samostalna. Moraće da se udomi nekako, jal cela kod Mađara (najverovatnije, samo ako je budu hteli), ili na parče pa da se i Hrvati i Rumuni ovajde (isto ako budu hteli, samo manje verovatno).
I mislim, što da ne, samo bez krvi ako može, toga je bilo dosta i svima preko glave, ali zamišljam kako desetak godina kasnije sagitaški vojvođanski lobi kuka kako spada u potlačenu srpsku manjinu i tralala u istom stilu. A dosadni ste, ljudi, i ovako.

lilit

ma za 30 će da kukaju kako bi da se vrate u majčicu srbiju i sve ispočetka. jbt, meni poslednjih 23 godine ko dan mrmota glede :lol: ovih težnji. ne mogu više da slušam ni trpim ikoga!!!  :lol: :lol:

Mme Chauchat

Objasni, molim te, kako tebi (za razliku od mene)  prolaze takve izjave a da niko ne posumnja u tvoje čovekoljublje??? Mora da je do smajlića!

pokojni Steva

Quote from: Jevtropijevićka on 26-07-2012, 22:35:04
Kakvi finansijski aranžmani, aman ljudi, svakome ko ima oči jasno je da Srbija ne može dugo da opstane samostalna. Moraće da se udomi nekako, jal cela kod Bugara (najverovatnije, samo ako je budu hteli), ili na parče pa da se i Albanci i Bošnjaci ovajde (isto ako budu hteli, samo manje verovatno).

:lol:

Nightflier

Quote from: Jevtropijevićka on 26-07-2012, 22:43:19
Objasni, molim te, kako tebi (za razliku od mene)  prolaze takve izjave a da niko ne posumnja u tvoje čovekoljublje??? Mora da je do smajlića!

Jesi li videla ti njene fotke u kožnim pantalonama? Pa niko nije lud da se nešto uzjoguni, pa da dobije korbačem!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

lilit

male tajne velikih majstora zakuHavanja! 
moraćeš da me napiješ da saznaš detalje!!! al mislim da nije do smajlija već se oseti ex-yu duša, spiritualnost, ezoterija i interpunkcija!!! ponajviše!

lilit

Quote from: Nightflier on 26-07-2012, 22:47:24

Jesi li videla ti njene fotke u kožnim pantalonama? Pa niko nije lud da se nešto uzjoguni, pa da dobije korbačem!

jbt, gde sam stavljala fotke u kožnim pantalonama?  :? mora da sam bila pijana.  :lol: :lol:

Mme Chauchat

@Steva: Ma jok, preskočićemo rasparčavanje i priključiti se EU taman dok Nemačka i Francuska izađu iz nje!!!

sleep

Quote from: Usul on 26-07-2012, 17:41:40
Nikako ja ne kapiram tu navodnu nezavisnost. Kladim se da ce prvi korak posle te "nezavisnosti" biti potpisivanje finansijskih aranzmana sa bilo kime ko je spreman da pozajmi novac. I gde je tu onda ta "sloboda"?

OK, ali koliko bi se ta nezavisnost razlikovala od recimo nazavisnosti Srbije,Hrvatske ili BIH sada? Ali ja nisam za to.
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Stipan

Današnje "Subotičke novine"   :)

sleep

FOKUS  :cry: Fondacija "Danilo Kiš"  :cry:

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

džin tonik

Srpski vozovi "jure" 45 na sat
Beograd -- Prosečna brzina kojom kompozicije saobraćaju srpskim prugama ne dostiže ni 45 kilometara na sat.

i zanimljiv komentar na destruktivni beogradski ucinak na zeljeznicu u vojvodini

QuoteŽeleznica u Vojvodini beleži dva razdoblja kada je njome upravljao Beograd 1965-76 i od 90. do danas. Za oba perioda karakteristično je totalno raubovanje, razvlačenje imovine, uništavanje vojvođanske železnice. Od 76 do 90. rekonstruisali smo više stotina kilometara pruge i osposobili ih za brzine do 160 kilometara na čas. Primer za to je bila "sremska magistrala", od Batajnice do Šida. Urađena elektrifikacija glavnog železničkog "koridora 10" od Pazove do mađarske granice, rekonstruisana deonica Inđija-Subotica. Rekonstrukcijama, podigli osovinski pritisak na 20 tona na deonicama Ruma-Šabac, Pančevo-Vršac-Vatin, Čoka-Kikinda-Nakovo, Sombor-Bogojevo, Karavukovo-Bač, Gajdobra-Bačka Palanka, Novi Sad-Bogojevo, Šid-Bijeljina.
Vojvođanske fabrike (uljare, šećerane, hemijski kompleks) su imale industrijski kolosek kojim je dopremana sirovina i otpreman gotov proizvod. Samo u poslednje 3-4 godine kada se vojvođanskim železnicama upravljalo iz Novog Sada, kupili smo 13 garnitura novih elektromotornih vozova iz Rusije, zatim 15 električnih lokomotiva, oko 200 novih putničkih vagona, četiri garniture poslovnih vozova prilagođenih brzinama do 200 kilometara na čas, na stotine teretnih vagona.
ŽTO Novi Sad je brojala 15 hiljada radnika, po rezultatima privređivanja bila je rame uz rame sa Ljubljanom. Bili smo najuspešniji u Jugoslaviji: imali smo najmanje zaposlenih po kilometru pruge, najmanju administraciju, najveći ostvareni rad po kilometru pruge i najmanju kreditnu zaduženost.

Stipan

Eh, da su barem samo željeznicu sjebali.
Pokrali su i svojim jurišnicima ispoklanjali sve čega su se po Vojvodini dohvatili.

Albedo 0

pokojni Steva

Stipan

Napokon neka korist od Šausbergera 8)

Albedo 0

dobro, bre, hoćemo li napokon da vidimo neku slobodnu Vojvođanku, a ne da se dosađujemo?  8-)

Stipan

Vojvođanke Vojvođanima!

Skalar

Quote from: Stipan on 06-08-2012, 04:58:58
Vojvođanke Vojvođanima!

Стари мој, разумем ја твој добар хумор и локал-патриотизам, али ти морам рећи да је ова варијанта еволуирала у следећу варијанту: Војвођанке Босанцима   xremyb ! И при томе се оне не буне, а ни они нису блесави да ту нешто извољевају.  :!:

На ове вреле дане, за брата Стипана ладан рогоња или лав ! xcheers
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

Izem ti evoluciju! Al' protiv 'ladnog apatinskog ništa nemam.  xcheers

Albedo 0

Quote from: Skalar on 06-08-2012, 06:34:51

Стари мој, разумем ја твој добар хумор и локал-патриотизам, али ти морам рећи да је ова варијанта еволуирала у следећу варијанту: Војвођанке Босанцима   xremyb ! И при томе се оне не буне, а ни они нису блесави да ту нешто извољевају.  :!:

:| :| :|

Stipan

Aha! Sad tek kontam šta je Skalar 'teo da kaže!!!
To li je dakle ta tajanstvena konekcija između Batice i D.

Sporo mi radi mozak, zbog vrućine valjda...

Skalar

Quote from: Stipan on 06-08-2012, 11:19:14
Aha! Sad tek kontam šta je Skalar 'teo da kaže!!!
To li je dakle ta tajanstvena konekcija između Batice i D.

Sporo mi radi mozak, zbog vrućine valjda...

Бата и Д. Опа, батооооо!
Пиво и ћевапи спајају људе.