• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

@ Miljan, meksička smrt za socijalu! Jel to i devojčici poslužuješ? Pokvarenjak onaj jedan :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 01-11-2011, 14:57:21
@ Miljan, meksička smrt za socijalu! Jel to i devojčici poslužuješ? Pokvarenjak onaj jedan :)

:-D :!: xrofl
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Opet pasulj! :cry:  Šalim se, Miljane. Dokazao si da znaš da kuvaš, a ne ko neki...

Inače, topik je prebacio 75.000 poseta i još sam iznenađen. xcheers
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Quote from: scallop on 01-11-2011, 15:13:33
Inače, topik je prebacio 75.000 poseta i još sam iznenađen. xcheers
xcheers   :-| xcheers :-| xcheers

Mariana Dan

Voli Cult, ume da kuva, ima lepe plave oči, ali ima devojku.
Lepo sam znala da nešto mora da mu fali...

Odoh ja u moj jungijanski kružok da pričam snove.
Poljubac za sve kulinare!
Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke

Stipan

Stipan

Hmmh. Miljan me ubi sa ovim buritom. Mi to mnogo jednostavnije radimo.

Kad nam dozlogrdi pasulj procedimo ( ako nije gravče na tavče) i propržimo na luku i slaninici    
E onda to metnemo u tortilju sa dosta sitno seckanog belog luka, malo na plotnu i - eto burita...

M.M

Stipane, dobar ti je ovaj lalinski burito.  xjap
Inače, Steva je u pravu. Kao što je u italijana pica bila hrana najsiromašnijih tako je burito bio rezervisan za siromašne meksikance. Dobra stvar kod burita je ta što u njega možeš da staviš svašta. Piletinu zameniš sa svinjetinom ili teletinom, možeš u njega da staviš i pirinač, grašak, zelenu salata, šećerac.
Interesantno je da sam u Beogradu u Zapati jeo burito u kojem nije bilo pasulja. Bio je ukusan, ali u njemu nije bilo pasulja. Kada sam pitao konobara, a di vam je ovde pasulj?, on mi je odgovorio da je pasulj izmeljan i da je torilja premazana njime. Interesantno. To čak ni ameri ne bi smislili, a oni su od burita napravili čudo, kao što su, uostalom, učinili i sa picom.

scallop

Testo je meksikanska presvlaka za svašta i koješta. Kod mene u inđijelama se navode sledeći tipovi pakovanja tortilja:
Burritos, Chimichangas, Chalupas, Enchiladas, Fajitas, Flautas, Quesadillasa, Takos, Tostadas i Totopas. Unutra strpaš šta te volja. Ameri su ih prihvatili isključivo zato što su za poneti. Sumnjam da je razlog i to što mogu uvek da se prospu na zemlju. Ako si trapav, a sa tim načinom pakovanja lako je biti trapav. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mariana Dan

Njeno veličanstvo
SUPA OD BUNDEVE

Iako sam je jela kod nekih teta po Beogradu, nisam je nikada spremala, jer me je prvo bilo teško naterati da je probam. Ne volim ukus bundeve.  Ali, kada sam je probala, oduševila sam se.
Ovo su recepti koje nisam probala, sa krompirom su i malo sam nepoverljiva.
Volim ja onaj potaž od krompira, ali to je sasvim druga stvar. Dok mi ne stigne treći recept ove bogovske supe, sa mnogo celera, evo vam dva recepta od jedne žene koja kuva vrhunski.
Volim i supu od šargarepice, uspela sam naslepo da skinem recept iz veganskog restorana, da imam čime da poslužim najboljeg druga vegana. Ali, o tome na drugom topicu.

KREM SUPA OD BUNDEVE I JABUKE

Iseckati dve glavice luka na kocke,400 gr.krompira na kocke,800 gr.bundeve na kocke i 2 jabuke na kocke.Na malo maslinovog ulja prvo proprziti luk pa dodati ostale sastojke. Zajedno prodinstati i dodati 1 litar bistre domace supe od povrca i 250 ml. soka od jabuke. Pokriti i kuvati oko 25 minuta. Posle kuvanja sve izmiksati mikser stapom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati supu u tanjir i ukrasiti sa svezim listovima timjana i semenkama od bundeve.

KREM SUPA OD BUNDEVE
1,2 kg bundeve
3 krompira srednje velicine
¼ glavice celera sa liscem
2 sargarepe
1 luk
2 crvene paprike
1 dl slatke pavlake ili 1/4 l mleka
1 casa suvog belog vina
ulje od bundevesemenke od bundeve
malo putera
2 klincica
3 cesnja belog luka

Kolutove luka peci nekoliko minuta u posudi na malo putera, a zatim dodati ociscenu sargarepu i celer iseckane na kockice. Proprziti neko vreme, pa dodati komade krompira, zgnjecen beli luk i bundevu isecenu na kocke. Dobro promesati i zatim naliti sa 3 l hladne vode, dodati biber, so i klincic. Paprike ocistiti od semenki i iseci na vece komade, pa i nju staviti u lonac. Bundeva je brzo gotova, dok je za krompir potrebno oko 10 minuta. Kada je sve kuvano, mikserom izmiksati masu da postane kremasta, staviti ponovo na vatru i dodati belo vino i neumucenu i nezasladjenu slatku pavlaku. Pre nego sto se posluzi, nakaplje se malo ulja od bundeve na supu u svakom tanjitu i pospe sa proprzenim slanim semenkama od bundeve. Preko toga po celom tanjiru posuti sitno seckano lisce celera.

Mariana Dan

Ovaj insert svakako ide u ovaj topic.
Svako poglavlje knjige po kojoj je snimljen film počinje jednim receptom.
Ja sam toliko bila opsednuta knjigom i filmom sa dvadeset godina,
da sam po svaku cenu htela da spremim neki recept. Spremila sam čak dva slatkiša, jedan sa domaćim pireom, tj. džemom od kajsija koje sam brala u svojoj bašti, i jedan sa pavlakom i jajima u cimetu i šećernom prelivu.
A bile su inspirativne i neke korpice punjene ljutim kobasicama, spremila sam varijantu toga. Prepelice nisam dirala, ne bih imala srca za to.

Nažalost, nikada nisam spremala voćni koktel, bolu po receptu iz knjige, ali ne znači da neću. Volela sam da spremam bolu za svoje rođendane, to piće je uvek super prolazilo kod ženskadije. U to sam vreme kuvala više nego ikada i verovatno bolje nego sada.

Ne morate da znate španski.
Dovoljno je što on kaže kad proba sos od ruža punih njene krvi:
"Ovo je hrana za bogove".

Hrana kao alhemija i njena veza sa seksualnošću.
Morala sam okačiti, bilo je jače od mene.

Kadgod nešto pojedu, ona prenese na njih svoje emocije, svi plaču i sećaju
se nesrećnih ljubavi ili dobiju neodoljivu želju da vode ljubav...

Jako maštovito.  :lol:

http://youtu.be/hY4lDCaSiJ4

scallop

Mislićete da zvocam, a zapravo - zvocam.

Čorbu od bundeve sam pravim i postujem je svake jeseni na ovom topiku. Više bi me radovalo da neko napravi njoke od bundeve. Čitao sam negde taj recept i dopao mi se.

scallop

Rujnice (Lactarius deliciosus) ove godine nisu stigle na vreme. Bilo je previše toplo i nije bilo kiše. Na izložbi gljiva u Domu Sindikata imali su samo jednu džgoljavu, cca. 3 cm u prečniku i rekli su mi da su jedva i takvu nabavili. Kao da su Kanjoša Macedonovića turili u vitrinu. Poslednje kiše su ih podstakle, a malo toplije vreme izvuklo na sunce. Ove sam kupio jutros na Bajlonovoj pijaci, 600 din./kg, ukupno 300 g. Imaćemo sjajan prilog za teleće medaljone.

Uploaded with ImageShack.us

pokojni Steva

Pa da, neko o pasulju i žirovanju, a neko o medaljonima u saftu od Fungus Paprenus Delicious.

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

scallop

To je razlika između žderanja i krkanja. Cena je ista, samo se po brendu razlikuje.

Nightflier

Kada se razbolim, uvek se trudim da jedem što bolje i spavam što više. Telo upadne u svojevrsnu hibernaciju i nakon 24 h spavanja, obično prebolim slabije gripove. Elem, danas je na jelovniku bilo pile sa limunom pečeno u soli i mlinci sa bukovačama i šitaki pečurkama.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

pokojni Steva

Ovim svečano izjavljujem da sam pretresao čitav topik. Od do. Jedino što me je razočaralo - manjak iskazanog entuzijazma spram supa i čorbi. I, šta bi drugo, skuvao danas sebi supu od celog petla. Za mene su supe najozbiljnija stvar na svetu, ne pravim od škarta neg od prave stvari, ne pravim ih da podmazujem druga jela neg da jedem. Uz obavezan celer list u tanjiru, da smeta domaćim rezanicama. Mrzelo me da mesim za taranu. Sutra ću.

scallop

Ah, zablude li! Ponekad nemam vremena da postujem supe. Čorbu od bundeve sam postovao u dve godine, jer je to nešto što preporučujem. Ne razumem se u cele petle, uvek te ćurke i petle vidim kao preterivanje iliti nadimanje, ali se razumem u selen i savetovao bih ti da zasadiš par komada oko plastenika. On daje carski ukus supi, a ne celer. I, malo o tarani. Sigurno veruješ da je to prečanski brend, ali nije. pravo ime je trahana (grčki), testo se mesi sa kozjim mlekom, renda i suši, prostrto na suncu. Tako dobije blagi ukus kozjeg sira. :lol:

pokojni Steva

Jednom ćeš jesti moju supu od celog petla, sa taranom od čistog brašna i jaja, pa ću ondak skupiti svu pačju školu iz sokaka da te, kad se nadmeš, bockaju na sitno.
Pride, nikako da ukačim šta je to najkverc. Zvuči mi na nešto što se četkom meće na pećke.

scallop

Neugewurz. Allspice. Piment. Baharika. Jel' treba i latinski - Pimenta dioica. Mađari i ostali lokalni imitatori ga stavljaju mlevenog u kobasice. Ja ga stavljam u supu i mnoga druga jela. Izgleda kao vrlo krupan biber malo smeđije boje.

pokojni Steva

Mo'š ti to meni i na klingonskom, ali putevi nam se ni na slučajno nisu ukrstili. Babrao sam i po latinskom pa ništa. Madžari ga meću u kobaje... Bio mi i slovački kim prekoviše. Rekoh već da sam postao ultra desni po pitanju začina.

scallop

pokojni Steva

Što ne znači da neću napravati štih probu. Jednom.

scallop

THANKSGIVING stiže u četvrtak i na pozornicu izlazi Njeno veličanstvo ćurka.

Da ne bih linkovao, jer ko, dođavola, čita linkove, ja ću da vam prepričam standardne muke proizvođača i prodavaca u SAD ovih dana.

Ove godine u oči upadaju neverovatne cene ćuretine. Na jednoj strani, u Konektikatu, u istoj ulici, nadmeću se dva prodavca sa cenama za ćuretinu (ucelo) od 0,58$ i 0,49$ za funtu mesa. (dalje preračunavajte sami, a sad - to je 95 i 81 d/kg respektivno) Navali narode kod jeftinoće, za male pare najbolje voće! E, ta ista, a malo drugačija ćurka kod Heritage Foods košta 7,1$/funta! U Direkciji za ćurke (kao i mi i oni imaju agencije za sve i svašta) kažu da proizvodnja funte ćurke košta 77, a dalja obrada 40 centi (ukupno 1,17$). Ko je tu blesav?

Usput, od prošle godine je kukuruz poskupeo 54% (rane ih i sa sojom). Zašto? Svuda je poskupeo, a cenu nabija proizvodnja etanola iz kukuruza. Hoćete da vozite, a? I da krkate ćuretinu, a? Ne može i jedno i drugo.

Na pitanje kako zarađuju na dampingovanim cenama za ćuretinu, prodavci kažu da ta cena "uvodi" kupca u radnju. Kažu, prodamo mi onda i ono što je u drugim tanjirima za Thanksgiving. Ko nema ćurku, nema ni ono drugo.

Jeste li se zapitali odakle takva disproporcija u cenama? E, pa ona niska brani uverenje o "American way of life", a visoka "Fine living". Jeftinu ćurku, jednom godišnje kupi onaj koji se napinje da ostane u uverenju da se ništa nije promenilo, a skupu onaj ko sedne u svoj avion i odleti do Sonome da u specijalnoj farmi kupi ćurku koja je "trčala" (i oni koriste naš eufemizam), jer je jurcaju planinski lavovi, pa ima više mesa na batacima, a manje na grudima.

Kao i u svemu drugom u ovom napumpanom vremenu, postoji drastićna razlika između no name i brand ćurke, a marketing radi svoje. Kao i između no name (Ursula je pisala o tome) i brand ljudi. Sve dalje što bih napisao o tome je na nivou "Ustajte, vi zemaljsko roblje...", pa neću.

Još samo za Stevu. Kol'ko trče tvoje ćurke? Jesu li sprinteri ili dugoprugaši? Malo nepristojno: Kakvi su im bataci? Ako ih brendiramo, možemo li da im nabijemo cenu? I, imaš li aerodrom za tajkunske avione? 8) 

sodomizer

aj i ja nesto ljuto da podelim sa masom. dakle:

kilo sargarepe
kilo ljutih papricica
5 vecih cesnjeva belog luka
2 kasike secera
4 kasike soli
persun
dve soljice ulja
dve kasicice esencije
malo konzervansa

sargarepa se iskrize na kolutove pa se to samelje(moze i blender da odradi posao)
papricice se ociste od semena i isto samelju, isto se uradi sa belim lukom i persunom, dodaju se ostali sastojci i sve se pomesa. pakuje se u male teglice, jer je mnogo, ali mnogo ljuto.
uzivajte, ja se satirem od ovoga, za dva meseca sam utamanio 8 teglica. sledece godine pravim bar duplo.

p.s. osim sto je ljuto jako je i pikantno, stvarno ima dobar ukus.

scallop

Mi to pravimo bez šargarepa. :lol:

pokojni Steva

Quote from: scallop on 19-11-2011, 10:16:41

Još samo za Stevu. Kol'ko trče tvoje ćurke? Jesu li sprinteri ili dugoprugaši? Malo nepristojno: Kakvi su im bataci? Ako ih brendiramo, možemo li da im nabijemo cenu? I, imaš li aerodrom za tajkunske avione? 8) 

Heliodrom se zaparložio u bagrenjaku, batake smo skoro pa pojeli, još samo tri para nabijaju kondiciju al neće dugo. Nisam ja narodna kujna. Nek žvaću američke, dimljene  :-x

scallop

Pošto neki posetioci foruma vole da virnu i ovde, malo kuhinjskih asocijacija i reminiscencija.

PEKMEZ OD GREJPFRUTA I RADIONICA

Već drugu godinu prija i prijatelj nam sa Vranjice donesu grejpfrut. Njihov dvorišni, a ne neki iz prodavnica, onaj žuti kome ne možeš da zaobiđeš gorčinu i teksaški ruby red proizveden u Turskoj, koji je bolji, ali i on traži zametno čiščenje od gorkih delova. Taj njihov grejpfrut ne liči ni na šta, osim bi, možda, zaličio na limončelo onima koji su bazali po Italiji i eventualno zvirnuli u Pompeju, ali ne u ruševine grada, nego u prodavnice ispred. Tako izgleda i taj grejpfrut spolja, limončelo nismo probali jer je bezdušno, turistički skup. Uostalom, postovao sam već fotografije tog čuda koji nameri i skoro kilo, negde na ovom topiku, kad su mi ga prvi put doneli.

Ovoga puta mi se na stolu našlo pet komada, brat bratu preko tri i po kile. Ako već mogu da se potucam po forumu i po Radionici da ispravljam krive Morave, mogu i grejpfrut da očistim i pekmez da napravim. Ha! Postavim veliki poslužavnik na sto (ne radim ništa stojećki), stavim plastičnu dasku (koji eufemizam!), praznu kesu za kore, kožice i semenke, kojih se nakupi tri puta više nego onoga što ću da stavim u plastičnu kutiju kao upotrebljivo. Donaoštrim Zwilling nož malog gabarita (da pukne ko nema!) i bacim se na posao. Skidanje kora ide prilično lako, ali skidanje kožica i brojnog semena, jer ovo je prirodni grejpfrut iz bašte, pa tog čuda ima za hektar sadnje, je fucking jebeno (koji pleonazam!).

Moram da priznam da sam čistio i sinoć dok se Novak jebavao da malo uspori Berdiha, e da bi ga namesio na "svoj" poen, a jutros sam dovršio dok Stipan ispravlja svoje rečenice. Hteo sam da na topik postavim kesu sa otpacima i kutiju sa upotrebljivim grejpfrutom, ali sam potrošio svu energiju. Pekmez ima da kuvam sutra, dok se Novak bude natrkavao sa lopticom skočicom Ferrerom. Želite recept? Šta će vam? Da vam kažem da grejpfrut i šećer idu kilo na kilo, da se nalije vodom i bezdušno ukuvava dok ne postane pekmez, odnosno, dok se ne utepa i poslednji molekul C vitamina. Šta će vam kad imate CeDeVitu? "To" na kraju ima svetlo do srednjesmeđu boju, slatkokiselkastogorki ukus i miris koji izaziva sećanja na grejpfrut. Pitate se šta biste radili sa pekmezom koji traži toliko rada? Pa, to uspešno ubija vreme, a kao premaz za vanilice je nenadmašan.

Pitate se, još, kakve to veze ima sa Radionicom? Nekako usput, palo mi je na um da samo oni koji imaju nerve za pravljenje pekmeza od grejpfruta, mogu da imaju živce i za učesnike Radionice. I za Batu, da ne zaboravim. :lol:

Josephine

Quote from: scallop on 22-11-2011, 13:28:11
Pitate se, još, kakve to veze ima sa Radionicom? Nekako usput, palo mi je na um da samo oni koji imaju nerve za pravljenje pekmeza od grejpfruta, mogu da imaju živce i za učesnike Radionice. I za Batu, da ne zaboravim. :lol:

Ah, prirasla vam je radionica za srce...  :!:

scallop

Josephine

bata prirasta za dupe zadnjicu.  :evil:

sodomizer

e, zaboravio sam da pitam, da li u one enčilade ide paradajz pire ili baš paradajz sos(tipa tomatino itd)? i šta se radi sa belim mesom? secka se na kockice ili kako?

scallop

Mora da opepeliš meksički paradajz ispod Popokatepetla. Ako nisi u situaciji upotrebi neki drugi oblik paradajza. Važno je da je crveno i da ima trag paradajzove kiseline u sebi. :lol:  U svakom slučaju sam zadovoljan što se pojavio tvoj post.

M.M

Quote from: sodomizer on 23-11-2011, 02:08:20
e, zaboravio sam da pitam, da li u one enčilade ide paradajz pire ili baš paradajz sos(tipa tomatino itd)? i šta se radi sa belim mesom? secka se na kockice ili kako?

Enčiladu možeš da praviš i sa blendiranim zelenim paradajzom. Što se tiče ukusa, skoro da je isti kao i kada koristim Tomatino/Tomatelo. Paradajz pire ne stavljam, nema potrebe.
Piletina se seče na kockice.

Quote from: scallop on 23-11-2011, 09:11:48
Mora da opepeliš meksički paradajz ispod Popokatepetla.

:D

sivka

Večera
...

Mada bih više volela neki od Radmilovih specijaliteta...

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Nightflier

Moja majka je ove godine odgajila tri mutantske ćurke od po tridesetak kilograma. Doduše, bile su nešto manje, pošto je insistirala da ih poslednjih nekoliko meseci hrani čistom kukuruznom jarmom, da bi meso bilo što zdravije. Pre izvesnog vremena sam isprobao belo meso u mlincima - i izuzento sam zadovoljan, pošto inače prezirem belo meso. Struktura mu je nekako zrnasta a ne vlaknasta i sočnije je. Čim mi se kupus ukiseli, nameravam da na podvarku ispečem batak i karabatak, koji skupa imaju oko 2,5 kg, a sutra ću isprobati paprikaš.
First 666

zakk

Pitanje: Šta se može napraviti od turšije a da nije salata (nemam kupus, samo već krastavčiće i zeleni paradajz i slično)?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Zeleni paradajz može da se kuva. Da bude kao prilog iz nešto.
We're all mad here.

Agota

Quote from: angel011 on 24-11-2011, 15:21:26
Zeleni paradajz može da se kuva. Da bude kao prilog iz nešto.
Bljak.

scallop bi mogao da napise fantasticni kuvar ,dragocenost je imati muskarca u kuci koji zna sa zacinima..... :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

pokojni Steva

Čist kukuruz je tov ne 'čišćenje' mesa.Ćurke vole da 'pasu', ko guske, zeleno je obavezno.Ja zdravije i veće ćurke (domaće) nisam video do onih u Torku (ex Begejci), na livadi, kukuruz im se baci tek da se uveče vrate kući. Pride, ćurke su valjda jedina živina kojoj su u ishrani obavezni životinjski proteini. Bube, puževi, šta god. Ne daje im se džabe pri kritičnom 'bobanju' slanina.Zašto im se tad daje i biber u zrnu,nisam provalio niti praktikovao. Upozorenje, meso tovne ćurke se brzo usmrdi u zamrzivaču.

Josephine

Quote from: zakk on 24-11-2011, 15:18:23
Pitanje: Šta se može napraviti od turšije a da nije salata (nemam kupus, samo već krastavčiće i zeleni paradajz i slično)?

Slani krekeri/hleb sečen na tanke (polu)kriške, krem sir, origano, čajna, slanina (ako jedeš meso), sir/kačkavalj, krastavčići na kolutiće, paradajz na kockice, čačkalice... pa upotrebi maštu. :wink:

pokojni Steva

Prikladno kao posluženje na kakvom japi dečijem rođusu.

scallop

Ала сте се расписали док сам ја писао осврт на један роман фантастике.

Дакле, најпре о Најтфлајеровим ћуркама. Мутанти су ћурке од осам килограма. Оне од 30 кила су блиске оригиналу. Такве су у дивљој Америци. :mrgreen: Око хране за ћурке Стева сигурно има више аргумената. Ја се дружим са ћуретином само ако немам друго решење. Занимљива је идеја да се узме ћурећи батак и растури тако да свака окоштала тетива носи свој мишић. Онда сваку пропржити уваљану у брашно, а потом припремати као дивљач. У вину са динстаним луком и зелењавом (шаргарепа, першунов корен и пашканат). Ту Заккови краставчићи могу да дођу до изражаја. Њоке од кромпира или бундеве као прилог. Тешко црно вино за проклизавање.

Ту смо и код Закковог питања. Сосови од туршије су увек добра подлога за тешка меса. То важи и за зелени парадајз из туршије. Tomatillos, погледајте на Гуглу, су нека верзија тога.

Ех, писање кувара је заметан посао. Мада, кад неко не би био лењ, а ја јесам, моји постови на овом топику су сасвим добра подлога, претежно су оригинални и "сочно" написани. И фотографије су прилично добре и, што је најважније, оригиналне. Питање је ко би се тиме зезао и ко би то објавио. Никада нисам добио добру понуду.

Nightflier

Kod nas se domaće ćurke obično hrane travom i koprivama pomešanim sa jarmom. Međutim, ove ćurke se hrane posebnim granulama kako bi dosegle tu ogromnu težinu. Ova tri komada su takoreći probna tura. Naredne godine ćemo najverovatnije udvostručiti broj tovljenika.
First 666

scallop

Вероватно и дивље ћурке једу грануле.

Nightflier

Quote from: scallop on 24-11-2011, 16:19:33
Вероватно и дивље ћурке једу грануле.

Jok, bre. Divlje ćurke jedu samo salatu - ali to dok ne ulove nekog masnog gusana i postanu pitome ćurke. Onda jedu sve živo.
First 666

scallop

Jel, bre, da nisi na nekim travama? Kakav masan gusan i ćurke?

Nightflier

First 666

zakk

Probaću nešto sa tom turšijom, ne volim taj paradajz pa nikako. Najverovatnije neku mutljavinu sa pavlakom i šunkom, pa na leba... nek se nosi...

A kupio sam i sušenu butkicu od ćurke... kilo i trista. Sitnica :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.