• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

kikec

Brzinom kojom mi se trenutačno skida Dead Rising 2 biće gotovo tamo negdje oko božića... pravoslavnog.
U međuvremenu bacio par time-management igrica tipa Farmers Market i Paradise Beach 2 - Around The World... dok se premišljam dali da se bacim i na skidanje Darksiders-a. Uh, muke po gamingu...
signature

Meho Krljic

Pa to su ti vaši... torenti. Instaliraj JDownloader, nađi neke lepe megaaploud linkove i nikada se nećeš osvrnuti za sobom.

Ja sam danas igrao Dead Rising 2 i živ se nasekirao jer u (mini)bosfajotvi jednako frustrirajući kao u prvom delu.  :x :x

kikec

Bude li i nadalje ovako sporo, razmisliču o alternativnim mogućnostima downloada...
signature

Meho Krljic

Ozbiljan sam. Ja sam torente prestao da koristim i palim utorrent samo u ekstremnim slučajevima. Nema potrebe za tim kad download manageri još uvek obavljaju solidan posao sa rapidshare, mediafire, megaupload linkovima.

Ugly MF

ja drndam nekakav cryptload na xp iju i on kolko tolko brzo skida...
ne znam dal taj jdownloader da instaliravam na win 7.....
izgleda da 90 % igara nece na njemu,,,,,

shrike

Quote from: kikec on 26-09-2010, 21:10:55
Bude li i nadalje ovako sporo, razmisliču o alternativnim mogućnostima downloada...
...skidaj sa privatnih trackera, odatle ide full speed.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Melkor

Quote from: SVAROG on 26-09-2010, 22:35:04
izgleda da 90 % igara nece na njemu,,,,,

90% igara hoce na njemu, fora je sa directX-om, procackaj po forumu Sveta Kompijutera malo posto ne mogu da se setim da l bese treba redinstall ili neka druga varijanta dx-a da se instalira.

Inace posto manje vise 3 meseca apstinencije i gomile igara neprobanih na polici ne mogu da se nateram da napravim dovoljno dugu pauzu u Puzzle Quest 2 da bih nesto od toga i instalirao.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ugly MF

Ja sam Barbarian (sta bi drugo?) na 18 nivou.
Nisam uspeo ubaciti ni to na XP!
Igram na klinjinom kompu kad on ne pravi svoja cuda u Sporama...
Sad sam tek kod tamanjenja orkova za kamenje koe otvara put u podzemlje!

E,fala, procackacu za taj DX!

cutter

Igrao sam malo više Dead Rising 2, i uz jedan restart baškarim se oko dvadesetog nivoa sopstvenog napretka iako mi je save ekran ištambiljan failom da završim treći slučaj, tako da će za zbacivanje ljage s Chuckovog imena biti potreban barem još jedan prolazak. Spori zombiji, sa par onih koji dobijaju na inerciji posrtanjem, su za mene jedini zombiji - oni engleski što trče su prosto poludeli leševi. U tom smislu bitno je pohvaliti tempo ove igre, element koji je morao biti pogođen i element koji savršeno funkcioniše. Buljuci ex-živućih koji traže mozak mogu se upokojiti na brojne kreativne pristupe, i dok njihovo konačno skončavanje zna biti vrlo duhovito, pre svega je primer balansa između humora i stalne pretnje.

Holovi u kojima stoje su veličine fudbalskih igrališta i jasno je da niko svoj tržni centar ne bi izgradio prema toj skali, sem ako u pomenutom prostoru ne namerava da održava koncerte. Ali skala većine radnji koje oivičavaju ta prostranstva jeste savršeno pogođena tako da ona predstavljaju smislen ustupak otvorenom svetu Forčun Sitija. Romerovska kritika konzumerizma jeste nešto što se podrazumeva, ali u prvom planu jeste slavljenje konzumerizma oslobođenog stega plaćanja, bez čega apokalipsa ne bi davala tako lep osećaj slobode i avanture, pogotovo dok ni zgotovljena hrana nije počela da truli. To naravno ako zanemarimo zalagaonice koje otvaraju neobično preduzimljivi looteri od kojih svaki ima vrednost jednog drill bucketa, dakle 500 iskustvenih poena a budući da se znaju zateći u bižuterijama, njihove baterijske lampe predstavljaju prirodnu simbiozu sa nakitom zarad sklapanja džedajske sablje.

Crafting je jednostavan i efektan a njegovi proizvodi igri dodaju na dubini i kreativnosti, jerbo se svakim mačem drugačije maše, a jedan drveni što dolazi sa štitom omogućava blokiranje i bashovanje. Ako je tempo kombinovan s arhitekturom prvi deo uspeha Dead Risinga, drugi je svakako crafting neodvojiv od ogromnog broja detalja koji krase vegasolike lokacije (a gde drugde bi smisleno našli toliko različitih rekvizita). Kao posledica toga, nasumično tabananje potpada pod sve čari dobro izvedenog sandboxa. Čak mi ni kraljice, tj mini bosovi tj psihopate ne predstavljaju preveliku frustraciju... kad zaginem. Prvi (i jedini!) put sam umro kod mršavog, brzog pro-zombi aktiviste koji voli da se siječe i da vezuje devojke u wc-u. Ali treba pohvaliti trud uložen da većina njih ima dovoljno unikatnih poteza da učini borbe svežim, gde je doduše poveznica koja ih često čini nadmoćnim pa i nemogućim njihova brzina i moja nelevelapovanost. Failovao sam kod bliznakinja sa mačetama od kojih me adekvatno nisu mogli udaljiti ni skokovi na šank, a kolut u stranu sam dobio nekoliko nivoa kasnije, kada je vreme za kvest davno isteklo. Mnogo bolje nego recimo u Arkham Asylumu koji je uglavnom reciklirao džinove, na kraju i Džokera učinivši nekakvim Warcraft trolom na steroidima (što je i Ajvi mogla da postane, njen bosfajt je jedno od gorih igračkih iskustava koje sam se naterao da pređem). Valjda će to biti ispravljeno u drugom delu.

Mogućnost waypointovanja bi MNOGO pomogla, strelica koja vodi do nespašenih nestaje kada se pridruže što uslovljava par pogleda na mapu tokom povratka u sklonište, premda se ne bih čudio da se ispostavi da tako nešto postoji. Na kraju krajeva, zatukao sam jednu staricu maljem... i sekirom jer je presporo hodala a ranjenika ostavio neumirućim hordama jer nisam znao da mogu da ih uzmem u naručje. Sejv sistem je strog ali pravičan, a čini mi se da je učitavanje između oblasti mnogo sporo na 360ici dok je na PCju taman fino, kao i celokupna optimizacija. Uči se Rokstare! Moguće PC igra godine.

Meho Krljic

Da, to što nema minimape je baš glup propust... Plus, kontrole nisu preterano udobne i na nižim nivoima su borbe sa psihoima dosta frustrirajuće.

Jesi li svestan da survivore koje spasavaš, ako sporo hodaju možeš da brže trasnportuješ nudeći im rame da se oslone?

Meho Krljic

Uzgred, jel neko od vas probao Laru? ja sdam je skinuo ali nisam stigao da je isprobam... Hvale je onoliko na Xboxu...

cutter

Quote from: Meho Krljic on 30-09-2010, 23:05:48
Da, to što nema minimape je baš glup propust... Plus, kontrole nisu preterano udobne i na nižim nivoima su borbe sa psihoima dosta frustrirajuće.

Jesi li svestan da survivore koje spasavaš, ako sporo hodaju možeš da brže trasnportuješ nudeći im rame da se oslone?

Da, pa pomenuo sam da sam provalio da ih mogu uzeti u naručje, a onog ranjenika bih verovatno tako transportovao da ga nisu pojeli. Kontrole su mi sasvim ok s tim da mi se čini da ne mogu podesiti invertovan miš pri pucanju. Vožnja jeste grbava, pogotovo u misiji kad motorom treba da se skoči na vagon u sabveju. I motorizovan Čak je vrlo ekspeditivan, recimo posrećilo mi se da rano u igri priklještim i pretesterišem onog njegovog moto rivala na promenadi, a zatim sam kombinujući testeru i motor komotno ubio tisuću zombija (do tada ni petsto) pre nego što se ta kombinacija raspala.

Laru sam igrao kratko pošto sam rešio da počnem Biošok dvojku i totalno je Diablolika, ponegde kao izometrijski Rick Dangerous (s tim da šiljci koji izleću ne ubijaju tako brzo) a prva veća zagonetka je bila interesantna. Svakako je potrebno manje sagledavanja prostora da bi se provalilo rešenje, dok kretanje u startu zna biti nezgodno, onda kada treba iskositi Laru. Ono što je meni problem jeste nabrajanje kombinacija tastera i načina izvođenja nužnih poteza kroz tutorial koji začas iščili iz sećanja ako se igri vratim kasnije. Teško da je za to kriva Kristalna dinamika, though.

kikec

Dead Rising 2 sam skinuo i instalirao prije otprilike dva sata. I pošteno sam se zaigrao, prošao prvih par misija, dobrano se prošetao supermarketom, upgrejdao status, te dobio mogućnost kombiniranja oružja, čime je igra dobila jednu sasvim novu draž... i odmah skužio da se "survivore" može nositi u naručju, čim sam im se približio u trenutku kojeg mi je igra ponudila tu opciju pritiskom tipke "E". :) Ovo će pošteno da ubije vrijeme, kojega ionako imam napretek.

Laru Croft zapravo nikad nisam volio, niti igrao, samo onako djelomično, nešto sitno... ali čitam kako je ovo jedan sasvim novi pristup ovoj dugovječnoj franšizi, tako da je i ova igra igra ubačena u torrent te ću i ovo brže-bolje isprobati.
signature

cutter

Моžeš i da im doturaš oružje (i odturaš, ako drže pucaljku gori su nego Ian u Falloutu) i hranu i voziš ih u kolicima... možda i električnim.

kikec

Ova nova "izometrijska" Lara Croft mi se toliko dopala da sam sve ostalo, što se tiće gaminga, u ovih par zadnjih dana podredio upravo ovome najnovijem Tomb Raider nastavku. Odličan, zabavan i nadasve izazovan spoj brzine, akcije, strategije i zagonetki (od kojih niti jedna nije bogzna kako naročito komplicirana). Jedino je preporučljivo igrati sa gamepadom, kojega ja nemam, tako da mi je, zbog više-manje komplicirane konfiguracije tipki, i količine dotičnih u uporabi, bilo ostalo da lomim prste na tipkovnici.
signature

Meho Krljic

Isplatilo mi se što sam Tekken 6 dosta vežbao na PS3jci i PSPu jer sam danas u Budimpešti olešio kolege od batina. Arkadna verzija, nažalost nema Alisu pa nisam mogao da im pokažem fore sa motornim testerama, ali dosta je bilo i što sam vladao sa Lili i Annom  :lol: Takođe, igrali smo House of the Dead III. I SoulCalibur IV ali on je počeo da nam jede novčiće a da ne dopušta dalje igranje  :cry: :cry: :cry:

kikec

Igram Darksiders-e. Teški bossovi. I opet zato što nemam gamepad.  :(
signature

akhnaton

Igram SW Force Unleashed.... kad se nadje vremena. ;)
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Perin

Uskoro će drugi deo SW FU  :!:

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

goksi

Gothic 4. Serijal uz koji sam proveo preko 500 sati. Meni najdraža igra uopšte. Ali četvrti deo ostavlja gorak ukus. Ako za treći možemo da kažemo da ima brdo problema bar je Gothic. Ovo je kao Fable, imaš malo levo i malo desno. Nema istraživanja, nema ničega. Svaki NPC je isti, kvestovi su govno, teritorija na kojoj igrate je govno. Užas.

Perin

Men' se Fable sviđa. Sad ću ja ovo da pristavim :)

goksi

Pa nije pitanje da li je Fable dobar ili nije već je poenta da je Gothic potpuno drugačija igra koja nikako ne sme da liči na dotičnu.

Meho Krljic

I Cutter mi je juče u poverenju rekao da je Arcania Gothic 4 na prvi pogled smeće koje zaudara do neba. A i na drugi. A ja sam mu rekao da sam već svukao verzije za PC i Xbox 360  :cry: :cry: Mislim, nije da se nije čekivalo, ipak ovo prave sasvim drugi ljudi, sa sasvim drugim idejama...

Ugly MF

Ja sambio poceo darksiderse, pa me mrzelo( citaj imo posla ) da resim prvog bossa, uzo moj klinja, poceo otpocetka, sredio prvog bossa za tri minuta, nabacio tati komplexe, onda naisla mama, pa je htela tatu kroz prozor da izbaci jer je vidla nekog kosturolikog demona na ekranu...sad klinja sme da igra samo Wall-Eja i Meet the Robinzons,
a tata je krisom sebi instalirao Hellgate London :)

Plottz

Pretrčao sam preko nekog snajpera,nešto shadow2 ili kako već, za par dana,
no ipak nije loše bilo.
Puno šunjafte i dosta baš pucafte u Ђungli.
subota 14

Meho Krljic

Free online igra u Flashu u kojoj kolima gazite horde Zombija? Yes please:

http://www.kongregate.com/games/EvilDog/road-of-the-dead

BladeRunner

(jedva) Zavrsio Spelunky sto je jedno od vecih igrackih dostignuca u mom zivotu. Doduse, par puta sam dosao od starta do zadnjeg bossa, ali tu bi stradao kobno (shortcuts helps!). Za ljubitelje platformi, ovo je zlato - retro grafika, nikakva muzika, ali zato nevjerovatno zarazna igra sa milion detalja koje otkrivate visestrukim igranjem. Igra je prilicno teska (imate samo jedan zivot), ali osjecaj kada konacno izadjete iz prokletog rudnika je awesome (Scott Pilgrim momenat). Preporuka, ali samo za ljubitelje retro platformi koji ne odustaju lako.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

kikec

Ja sam sa Darksidersima već na 16 sati gameplay-ja i još uvijek im se ne nazire kraj. Doduše, često puta sam izgubio život te ponavljao, ali ovo traje i traje... ali je dobro, moćno. "Prototype" u fantasy settingu. U priči sam se sasvim pogubio; nešto je trulo u svijetu anđela i demona, disbalans svjetova, poremečaj ravnoteže, razbijeni pečati i tako nešto, uglavnom "fantasy" sapunica... izdajnici, likovi koji prekorače svoje ovlasti, igraju za tuđi tim, vlastiti interes, gomila laži, a moj junak u središtu događanja sa zadatkom da sve to ispravi. Junak moćne oštrice i britke taktičnosti.
Biće ovo igra godine... ovo će da se pamti.
signature

Meho Krljic

Ne preterujmo. Solidan je Darksajders, ali nije mnogo više od kompetentnog Zelda klona, što ga ipak ne kvalifikuje za igru godine. Ipak su ove godine izašli Yakuza 3, Monster Hunter Tri, Tatsunoko vs. Capcom, Shin Megami Tensei Strange Journey, Metal Gear Solid Peace Walker, Red Dead Redemption, Super Mario Galaxy 2 itd.

Son of Man

Pokuso sam da pokrenem GTA IV (krekovan i patchovan) i javlja mi sledecu gresku :

"GTA IV FATAL ERROR: Windows XP: Need to have Service Pack 3 or higher to proceed."

Jel to nesto do windowsa ili o cemu se ovde radi, ako neko zna ?

kikec

Quote from: Meho Krljic on 23-10-2010, 14:40:54
Ipak su ove godine izašli Yakuza 3, Monster Hunter Tri, Tatsunoko vs. Capcom, Shin Megami Tensei Strange Journey, Metal Gear Solid Peace Walker, Red Dead Redemption, Super Mario Galaxy 2 itd.

a fuck it, ja nemam niti jednu od konzola na kojima bi ove naslove zaigrao.
only ps2, koji skuplja prašinu...  :(
signature

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 23-10-2010, 15:07:01
Pokuso sam da pokrenem GTA IV (krekovan i patchovan) i javlja mi sledecu gresku :

"GTA IV FATAL ERROR: Windows XP: Need to have Service Pack 3 or higher to proceed."

Jel to nesto do windowsa ili o cemu se ovde radi, ako neko zna ?

Pa to što piše, skini i instaliraj Service Pack 3 za Windows. Mislim, znam da je smaranje al to je jedini način da igraš GTA IV na XP-u.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=en

Meho Krljic

Quote from: kikec on 23-10-2010, 15:15:53
Quote from: Meho Krljic on 23-10-2010, 14:40:54
Ipak su ove godine izašli Yakuza 3, Monster Hunter Tri, Tatsunoko vs. Capcom, Shin Megami Tensei Strange Journey, Metal Gear Solid Peace Walker, Red Dead Redemption, Super Mario Galaxy 2 itd.

a fuck it, ja nemam niti jednu od konzola na kojima bi ove naslove zaigrao.
only ps2, koji skuplja prašinu...  :(

Da, pa jasno mi je. Ali OK i bez konzole ipak si ove godine imao King's Bounty Crossworlds na PC-ju. I Shatter. A evo stigao je i Nju Vegas...

Son of Man

Fala Meho, kontam da mi nije potrebno sad neko posebno predznanje da to instaliram, ko i svaki instal.

Meho Krljic

Ne, mislim da je vrlo prosto. Skineš ga i imaćeš exe fajl, a Windows će da odradi sve ostalo.

Son of Man

ja, ja, sredio sam to lagano, nego gledam ovaj SERIOUS SAM 2 - opaka igra, mnogo jaca od keca  :|

kikec

Završio Darksiderse... kada sam rekao da sam na 16 sati gameplaya i da se kraj ne nazire, on se ipak pojavio odmah iza čoška. :) Dobro me istrenirala igra.
signature

Meho Krljic

:lol: :lol:

Meni je opet umro PS3. Mislim, prošlo je tri nedelje od poslednjeg servisa tako da je još pod garancijom... Samo što sam instalirao New Vegas i dizajnirao svoju zavodničku Afroamerikanku moja konzola je YLODovala.

Tako da sam ceo dan juče igrao King's Bounty the Legend.

Son of Man

Pošto je taj P3 ?

Meho Krljic

Mnogo. 400 evrilija or samting.

Son of Man

Skupio sam na blogu Donate od 11 evra, znaci fali mi jos samo 389  ;)
Thanks.

Meho Krljic

Polovna verovatno košta manje, ali, eto moja je kupljena korišćena (bila je izložbeni primerak) i vidiš kako me kenja - dve smrti za pet nedelja. Ne verujem da sam sastavio više od šest sati igranja između dva YLOD-a.

Meho Krljic

Zaboravih da dodam, novi God of War - Ghost of Sparta izgleda odlično posle jedno 45 minuta igranja sinoć. Mogu o PSP-u da pričaju šta hoće, ta mašina je svoje mesto u povijesti pošteno zaradila i pored svih kretenskih elemenata koji su za nju vezani. Glavni kriterijum - postojanje dovoljnog broja sjajnih igara ispunila je pošteno.

дејан

навукао сам се на Company of Heroes Online.
joш увек је у отвореној бета фази али и бесплатан и невероватно заразан. за сада нису постигли баланс карактеристичан за оригиналну игру (по мом мишљењу тек мало слабији од starcraft-a (наравно првог)) али су веома редовни са допунама и преправкама.
доступне су 2 фракције (из оригиналне игре, амери и вермахт), мапе су од 1против1 до 4против4.
могу се водити 4 'команданта' по налогу, сваки се специјализује за један од шест 'родова' (три за амере три за немце) који опет имају своје 'специјалке' које могу однети превагу у партији (ко је играо оригиналну игру зна колико су 'специјалке' битне). постоје и херојске јединице које се преносе из борбе у борбу и које левелују заједно са 'командантом' и тиме стичу нове особине.
скините клијент (6.6 гб) и пробајте. ко воли РТС игре неће зажалити.
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Da dojavim zainteresovanima da je najnoviji James Bond 007: Bloodstone... dosta loš. Rađen je nevezano za ijedan film, dakle obećana je pažnja na to da bude dobra igra itd., ali od svega moram da primetim da se da zamijetiti samo solidan produkcijski nivo i to na najmanje bitnim elementima - glasovna gluma, modeli koji liče na glumce, tekstura vode itd. Sve ostalo je... abismalno, od dizajna nivoa preko AIja protivnika do činjenice da igra potpuno besramno imitira Splinter Cell Conviction i Batman Arkham Asylum ali sve još  više pojednostavljeno i zaglupljeno da se, eto, deca ne zbune... Žalosno je to, znajući da su igru pravili Bizarre Creations koji stoje iza PGR, Blur i Geometry Wars... U ovoj igri, čak je i vožnja očajna, što tek nisam očekivao... Za zaobići u poširokom luku.

goksi

Splinter Cell je umro sa trećim delom koji je bio sjajan. Ovo posle je presmešno. Zna li se kad će Thief 4? To mi je takođe u vrhu mojih igara. Nadam se da se neću razočarati kao u Gothic. A kada će Crysis novi?

Meho Krljic

Hmmm, Thief 4 (ili kako su ga spelovali Thi4f) još nema ni datum izlaska (ni godinu) niti se o igri išta pobliže zna. Ja imam dramatično malo poverenja u Eidos Montreal čisto zato što sam svinja, ali da vidimo prvo kako će da izgled Deus Ex: Human Revolution pa ćemo onda da se brinemo za Thiefa...

Crysis 2 izlazi u Martu, sem ako mu ne pomere datum izlaska da bi nas maltretirali. S obzirom da je Crysis Warhead bio prilično... mlak, sa oprezom očekujem dvojku. Mada, ovo pravi A tim tako da... moglo bi da bude dobro.. Samo je signifikantno kako su Crytek posle Far Cry koji je bio pošteno hardcore šuter tako brzo skliznuli u udobnu konfekciju. Mislim, ne žalim se preterano, dizajn je i dalje solidan ali Crysis, a naročito Warhead je bio preterano olakšan...

Inače, još jednom ću ponoviti svoju pohvalu Ubisoftu što su posle trećeg Splinter Cell (koji je za moj groš već bio podgrevanje onoga što smo već kušali u prve dve igre) dva puta menjali koncept igre i rizikovali. Meni su i Double Agent i Conviction solidni naslovi koji, istina, nisu preslikan SCCT, ali to što žele da urade, rade vrlo solidno.

cutter

PC verzija šenka bi profitirala od promišljenijeg und svedenijeg mapiranja poteza. kada bi se bar hvatanja i vazdušne akcije iskombinovale sa direkcionalnim komandama, double tapom, istovremenim pritiskom na dva da bi se dobio treći potez... kontrolna šema bi rabila manje tastera čime bi borba delovala fluidnije-povezanije, svakako bolje nego pritisni q i naskočiće. dirljivo je što psi imaju imena.

Perin

Upravo počinjem da igram SW Force Unleashed 2! Javim utiske kad završim...ako je igra kao kec, onda neće dugo trebati da pređem. Kec je bio baš kratak.