• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Pa, jest, kao sto rekoh onomad, vec trecu godinu zaredom su mi favoriti indie igre.

Mada, nije kao da imam vremena da se posvetim AAA naslovima, tako da mi je perspektiva kanda malo skjuovana.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ja se trudim da sve obuhvatim makar pogledom... Ali nije lako. No, činjenica je da su posle World of Goo, Braid i sada Super Meat Boy stvari definitivno drugačije. Pa i one Bit.Trip igre su mahom odlične i vrlo uspešne.

Ali ovaj Majnkreft... E, to je za mene primer kako se banalne dnevne radnje mogu učiniti zanimljivim. Kada sam napravio svoju prvu kuću, sagradio u njoj peć i ispekao svoje prvo prase, osećao sam se kao da sam imao uspešan dan  :lol:

Father Jape

Ja se plasim toga^. U stvari ne toliko plasim, nego instinktivno osecam da takve, prave sandbox igre nisu za mene. Mislim da bih procunjao, i prestao da igram posle jednog vikenda.

Meho Krljic

Pa, nije nemoguće. Mene baš zanima koliko će me dugo držati, s obzirom da nema misija itd.

Petronije

Nije los The Precursors, Ruski FPS RPG, nesto kao Boiling point u svemiru. Svet je ogroman, ima i medjuplanetarnih putovanja, vozila, brdo questova...

Precursors gameplay
Arm the Homeless

cutter

Кад већ помињете Мајнкрафт, Ночова одлука да купцима бета верзије уз већи рачун алудира на додатно глобљење за будуће садржаје је класичан пример пуцања у сопствене ноге.

Father Jape

Hmda... verovatno. Mislim da je covek dosao do one tacke gde je racunao ok, imam vise kupaca nego sto sam ikad sanjao, sta ako ovo nece mnogo vise rasti, bolje da pocnem da naplacujem ko covek. Jebiga, nije kao da zbog te manje nego optimalne odluke nece imati sta da jede. Samo ce imati koji manje sesir napravljen od novca.

cutter

Podizanje cene je ok, al nije fora, a ni bistro, da budućim kupcima maltene obećaš da će biti građani drugog reda, baš to gledam kao najsigurniji način da se sabotira prodaja.

Meho Krljic

Ja sam shvatio da se on te sulude ideje otarasio. Trenutno na njegovom sajtu piše, citiram:

QuotePurchase now!
When Minecraft is finished, it will sell for €20.00.
If you pre-purchase now during beta, you pay just €14.95!

Please note that when you buy the game, you're paying for the game as it is right now!
You will also get the full version of Minecraft when it is released. Read the copyright information for more information on your purchase.

Please log in or register to pre purchase.
(Click here to buy the game for someone other than yourself)

Here's what you get:
•You get early access to the game to a discounted price!
•You help fund the development of Minecraft
•Custom skins in multiplayer
•Once you've bought the game, it's yours. No DRM.

i

QuoteWhat you get for purchasing
Please note that Minecraft is currently a work in progress and NOT a finished product! The sandbox mode available right now. However, you may buy a discounted beta account today, which will also include the full game!

As we at Mojang continue to release more complete builds of the game, we will also be reducing the discount gradually until we reach the final version and full price of the product. So the earlier you buy, the better value you get! Although we are very passionate about this project, we cannot guarantee that it will be completed - that's why we offer the discounted price When you purchase the game, you pay for it as it is right now. Future updates are an added bonus.

E, sad, ja ovo "Future updates are an added bonus." shvatam tako da će to biti dostupno svima, i iz bete i iz alfe for fri, to jest da je ideja o naplaćivanju retail verzije vlasnicima bete napuštena, ali možda griješim?

cutter

Nisam našao da se pokajao, ali zato na sajtu još uvek piše da ne garantuje da će igra ikad biti završena.

Meho Krljic

Pa to piše u ovome što sam ja citirao. Sve u svemu, ovako kako je napisano meni miriše da se odrekao duple naplate vlasnicima beta verzije, ali nije nemoguće da sam hiperoptimističan.

cutter

A da, ima i drugi citat.  :) Umesto tog added bonusa (čovek voli da se konsultuje sa advokatima) moguće da je ranije pisalo da se dobija sve besplatno zauvek itd. Ipak, pošto u prvom citatu piše da će kupci dobiti punu verziju kada izađe, sumnjam da je dovoljno nemudar da to računa u updatese, ali eto, pustio je crva sumnje.

Meho Krljic

Sniki Šved. Ako napravi neku svinjariju sa naplaćivanjem, ima da piratujem retail verziju kao da je 1999-a.

cutter

Počeo sam da igram ovo na slici iznad i ... jebote. Imaju li oni obzira, pa kako u igri gde je ispisivanje teksta najbitnija, najosnovnija, n-a-ј-е-l-e-m-e-n-t-a-r-n-i-j-a stvar ne postoji opcija, mogućnost da se prosto klikne i da se to instant završi i pasus, rečenica, odmah prikaže nego to mora da se čeka, šta, kao preventiva da se igra ne pročita suviše brzo!? Nisam uspeo da nađem opciju u emulatoru koja bi to rešila a pretpostavljam da je isti slučaj kada je reč o konzoli. Bar nema onog umilnog zvuka koji prilikom ispisa krasi dogodovštine Phoenixa Wrighta.

Meho Krljic

Ja sam je bacio na kartridž al još nisam krenuo da je igram, ali to zvuči kao loše vesti.

cutter

Ok, našao sam u samoj igri pominjanje fast forward opcije pa sam malo tražio po netu da vidim šta je to tačno pošto tekst nije reagovao i izgleda da igra ima ozbiljne probleme u dizajnu.

http://okamiworld.com/index.php?topic=2528.0

QuoteMy main beefs are that you only get *one* savefile, and that the replay-skip options aren't very skippy-- the semi-fast-forward for previously-seen text still has to go line by line, and every time you reloop through a puzzle zone from a previous playthrough, you have to solve thr puzzle all over again (though if you personally remember enough from the first time, you can bypass collecting some of the clues/hints and go straight to the solution).

Melkor

Quote from: Petronije on 07-01-2011, 22:23:32
Nije los The Precursors, Ruski FPS RPG, nesto kao Boiling point u svemiru. Svet je ogroman, ima i medjuplanetarnih putovanja, vozila, brdo questova...

Moze li ovo da se igra duze, ili u nekom trenutku pocupas kosu zbog bagova? Igras li gusarsku verziju i kakva je situacija sa engleskim?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Petronije

Izasla je eng verzija od nekih 5gb i to igram, gusarska. Nema bugova, mada sam ja jos na prvoj planeti, resavam side questove, skupljam kesh i levelujem se, nisam ni pipnuo main quest a imam 5-6 sati igranja. Nisam video da se iko zali na bagovitost, ja sam instalirao oficijelni Ruski 1.1 patch na ovu moju verziju.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Quote from: cutter on 08-01-2011, 21:51:01
Ok, našao sam u samoj igri pominjanje fast forward opcije pa sam malo tražio po netu da vidim šta je to tačno pošto tekst nije reagovao i izgleda da igra ima ozbiljne probleme u dizajnu.

http://okamiworld.com/index.php?topic=2528.0

QuoteMy main beefs are that you only get *one* savefile, and that the replay-skip options aren't very skippy-- the semi-fast-forward for previously-seen text still has to go line by line, and every time you reloop through a puzzle zone from a previous playthrough, you have to solve thr puzzle all over again (though if you personally remember enough from the first time, you can bypass collecting some of the clues/hints and go straight to the solution).

Da, pa sve to je pisalo i u IGN prikazu... Videćemo.

cutter

Izdao me juče search na forumu pa nisam našao gde smo tačno pominjali igru & opet pročitao rivju. Sad vidim da je pomenuto i ponavljanje tutoriala ako se nekoj zagonetki vrati kasnije. Sve bi to bilo podnošljivo da rečenice mogu čovečanski da se šaltaju, bilo bi od dragocenosti da neko izmeri koliko igra duže traje jer to ne dozvoljava.

kikec

u ovu gamersku godinu ulazim sa dodatnih 300 GB hard diska na svome pc-u. vjerovali ili ne, do sada sam egzistirao na samo pedesetak gigabajta. a kada se oduzmu glomazni windowsi 7, popratni programi, mp3-ice i filmovi, ostaje relativno malo prostora za dodatnu zabavu. jednu veću pc igru instaliraš, i to je to, dok igraš, nema više ništa drugo istovremeno za isbrobati... sada se svakako puno lakše diše. i tek sada po prvi puta igram (zapremninom) gigantskog aliens vs. predators, a uz to instaliram red faction guerilla, te burnout paradise.

p.s. idem si skinut i petnaestak gigabajta mass efect-a 2

LOL!
signature

Meho Krljic

Bogami, prostora nikad dosta. Ja imam oko 1.3 TB pa mi je skoro sve puno.  :cry:

Meho Krljic

eni ova igra na ovom kompjuteru neće da proradi ali slutim da je problem do mog fleša or samting. Deluje sjajno:

http://www.kongregate.com/games/nerdook/i-am-an-insane-rogue-ai

stale

Quote from: Meho Krljic on 14-01-2011, 12:09:46
eni ova igra na ovom kompjuteru neće da proradi ali slutim da je problem do mog fleša or samting. Deluje sjajno:

http://www.kongregate.com/games/nerdook/i-am-an-insane-rogue-ai

Igra je skroz zarazna. Pola sata prodje za tren :)

Guy Buttersnaps

Zna li itko o čemu je riječ u igri Monday night combat?
Gledao samo neke gameplayove, ovo je kao neki multiplayer...? Zanima me je li besplatan, na torrentima ga ima...?

Meho Krljic

Nije besplatan, košta 11.5 evra na Steamu. Class based, 3rd person multiplayer combat. Pogledaj videe na JuTjubu da odlučiš.

Guy Buttersnaps

Pogledao i ne zanima me baš. Ali čak i da je suprotno ne bih mogao kupiti preko steama, treba imati neku visa karticu ili slično, zar ne?

Father Jape

Ja sam kupio The Last Express na GoG-u za 6 amerikenskih dolara.
Ko velim davanje pravih para za igru, to ce me naterati da je zapravo igram.

Meho Krljic

Quote from: Guy Buttersnaps on 29-01-2011, 23:19:41
Pogledao i ne zanima me baš. Ali čak i da je suprotno ne bih mogao kupiti preko steama, treba imati neku visa karticu ili slično, zar ne?

Treba. Ali uvek možeš da se dogovoriš sa nekim ko je već na Steamu i ima karticu da ti igru pokloni a ti mu daš pare uživo.

Guy Buttersnaps

Da, samo što ja ne poznam nikog tko ima Steam. :mrgreen:

Josephine

Ja sam, samo zbog kupovine na Steam-u, uzela visa internet karticu u Intesi. Za njeno otvaranje treba ti samo lična karta, ne moraš da imaš otvoren tekući račun u toj banci, ne moraš da budeš zaposlen, ne plaća se održavanje te kartice.

Jednostavno, kada želiš da kupiš igru, odeš u banku (Intesu), uplatiš (u evrima) neophodnu sumu. Koliko uplatiš, toliko para imaš na raspolaganju na kartici + odlično šljaka na Stream-u.

Ako nema ove banke, raspitaj se - mnoge imaju ovakvu uslugu.

Melkor

Nevezano za bilo sta, ali ja zelim ovo:

Ima li neka dobra dusa da mi to donese u Beograd? :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

verovatno da ima. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Ako ima da se kupi ili se dostavlja na adresu u Budimpešti, mogu ja da probam... Raspitaj se oko radnje ili uslova dostavljanja.

Melkor

Hvala, dobre duse :) Za sada ima da se kupi samo ovde odakle, naravno, ne salju u Srbiju. Ali, salju u Austriju  xjap

Celtic

Krenula je open beta World of Tanks pa sam odlucio da se oprobam  :D Ima elemenata FPS-a, RTS-a i simulatora, sa mrvicom RPG-a. Osnova igre je u sukobu dva tima od po 15 tenkova na terenu koji je ograničen nevidljivom barijerom, ali ipak dovoljno prostran. Inace koliko vidim igra ce biti free to play jedino sto ce "bogatuni" koji placaju dobijati vise exp i para po partiji. Za sad mi deluje skroz ok k'o CS sa tenkovima. Vidimo se u igri  xyxy

World of Tanks - Gameplay Trailer - PC

Meho Krljic

Da, dobro ovo izgleda. Ljudi koji su igrali closed betu uglavnom hvale igru. Ja to aravno teško da ću ikad imati vremena da zaigram, ali dobro to deluje.

Celtic

Quote from: Meho Krljic on 31-01-2011, 14:08:26
Ja to aravno teško da ću ikad imati vremena da zaigram, ali dobro to deluje.

Ih pa kakvo je to opravdanje?  xwink2  Generalno nemam ni ja mnogo vremena zato mi i odgovara. Partije traju u proseku 5-10 minuta. 15 je limit za sad. Odigram 4-5 cisto da mi zelja mine i da obuzdam zavisnost  xdrinka U odnosu na EVE gde su opovi trajali po 4-5 sati ovo je smejurija. Za sad se "kao" kontrolisem  :roll:

Meho Krljic

Ma jasno, ali za mene već i odlazak onlajn da odigram partiju Quake 3 koja traje pet minuta zahteva planiranje vremena. Nije lako kad si neorganizovan kao ja.

Perin

Quote from: cutter on 08-01-2011, 20:50:01

Počeo sam da igram ovo na slici iznad i ... jebote. Imaju li oni obzira, pa kako u igri gde je ispisivanje teksta najbitnija, najosnovnija, n-a-ј-е-l-e-m-e-n-t-a-r-n-i-j-a stvar ne postoji opcija, mogućnost da se prosto klikne i da se to instant završi i pasus, rečenica, odmah prikaže nego to mora da se čeka, šta, kao preventiva da se igra ne pročita suviše brzo!? Nisam uspeo da nađem opciju u emulatoru koja bi to rešila a pretpostavljam da je isti slučaj kada je reč o konzoli. Bar nema onog umilnog zvuka koji prilikom ispisa krasi dogodovštine Phoenixa Wrighta.

Hm...Jesu to one Visual Novel igre? Na dosta igara iz te branše, doduše za PC, postoji opcija da ne čekaš tekst, nego ga možeš ubrzati. Ali pretpostavljam da ono 9 hours znači i to da se igra zagarantovano igra 9 sati...zbog sporosti teksta :lol:

Meho Krljic

9 hours... nije baš čist visual novel, nego kombinuje avanturistički gejmplej sa VNom. Ja je još nisam zaigrao, imam druge "obaveze"...

Tex Murphy

Friško počeo Fallout Tactics. Malo je falilo da igru bacim u smeće, ali onda sam donekle povhatao kako stvari funkcionišu i uspio na jedvite jade da pređem prvu misiju. Pošto sam ja katastrofalan takmičar, ne sumnjam da će mi ova igra prirediti dosta čupanja kose. Da ne ureknem - za sada izgleda da je znatno manje bagovita od prva dva Folauta.

U isto vrijeme igram FlatOut 2, koji je vrlo zanimljiv. Osjećaj vožnje nažalost nije onako dobar kao u prvom dijelu, ali zato je igra mnogo lakša (čitaj: normalnija), nema imbecilnih proklizavanja i okretanja ukrug, što automatski povlači manje nerviranja, više kose na glavi igrača i manje odvaljenih tipki na tastaturi. Protivnički vozači sad imaju različite karaktere i kvalitet, ima mnooooooooogo više auta i staza, kao i dodatnih iživljavanja u vidu destruction derbija i sl. Kao plus bih naveo i to što su izbacili trke po snijegu, koje su me užasno nervirale u prvom dijelu upravo zbog onih suludih proklizavanja i sl.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Cutter i ja smo danas komisijski igrali Marvel vs. Capcom 3. Presuda je - očekivano - da je u pitanju vrhunska borilačka igra, na nivou koji su postavile Super Street Fighter IV i Tatsunoko vs. Capcom, a u nekim elementima - tehnološkim recimo - i iznad njih. Utvrđeno je i da Haggar ima neverovatno uspešan heavy attack koji je na granici exploita. Doduše, Cutteru je eksploatacija išla mnogo bolje nego meni, ali ja sam i inače vezana vreća...

Guy Buttersnaps

Započeo sam Red Faction Guerilla i Two Worlds 2 ovih dana.
Guerilla me nešto i ne vuče da je igram po par sati u komadu ali zabavno je rušiti sve živo s maljem.

Two Worlds sam odlučio da neću igrati jedinicu pa sam evo krenuo s dvicom i odigrao malo početak.
Ovo izgleda puno bolje od Gothica 4, što zapravo uopće nije teško jer je to najveći krš koji sam ikada odigrao. Jedino je sučelje malo traljavo, uopće se ne snalazim u inventoryju.

Perin

Mene je TW 1 ostavio potpuno ravnodušnim. Znam da ga nisam mogao pokrenuti par godina, zbog lošeg kompa, ali najzad kad ga jesam pokrenuo, shvatio sam da ništa nisam propustio.  :(

Son of Man

Raja, jel moze ikako Double Dragon da se igra na PC-u ?  :!:

Takođe me zanima dal se neko seca kako se zvala ona igra (ja sam je igro u luna parku jebiga) gde si ti kao nindža i ides sjebavas sve redom, ima i nekih kerova koji te napadaju ?

Isto, ako se ko seti jos neke od tako tih 2D akcionih igara nek napise, ne mora da su matore ko ove, moze i nesto novije (da, igrao sam Shank). Hvala.

Inace, trenutacno igram DIRT2, Secret Files Tunguska (i nije nesto), Wolfenstein 2009 (jako teska za moj uzrast, previse se nerviram), Syberia 2 (vec pocinjem da pizdim kolko je dosadna, najverovatnije cu je obrisem), i Tetris (takmicim se sa kevom, koljemo se na 22.000).

NFS Undercover sam pokido sa uzivanjem, eh da je vise takvih igara, al kurac kad su izgleda obustavili taj open world fazon, tako da mi ovaj najnovi NFS nikako ne odgovara, a i lepo rece covek, previse je tesko, omanji sudar i kraj price, jel odmako iko iole dalje od 10-ak trka ?   :(

morbius

Da bi igrao te igrice iz fliperana potreban ti je neki od MAME emulatora, ima ih više, izguglaj pa odaberi koji ti se najviše sviđa. Da bi pronašao igre za njih guglaj MAME ROMS.
Why me?

Son of Man

Son of Man

A kako se bese zvase ona igra, ona jedina voznja sto je bila, pa kao ako izaberes da skrenes levo krene jesen, menja se pejzaz, a desno pada sneg i slicno? Ih, kako je to jako bilo, doduse ja sam to slabo igrao (nisamznao da menjam brzine) al sam voleo da gledam...

Son of Man

Jebem ti smrt, moro sam 15 igara da obrisem da bi instaliro ovaj ALIENS vs PREDATOR, 32 mu mrtva gigabajta jebem  :x

Ne bude li igra valjala "neko" ce bogato ispastati, o da, o je  xtwak